Vissza a Főoldalra


Argum City: Az alkalmazottak


Az alkalmazottak, és az ezekhez kapcsolódó játékok minden kétség nélkül az Argum City legösszetettebb része. Az alkalmazottjaid a birtokod vendégházában laknak. Itt veheted fel és fejlesztheted, szerelheted fel őket, mielőtt a csatába indulnak.


Minden alkalmazottnak van harci és egyéb szakértelme, ezt már a felbérelésük előtt látod, így tudsz döntést hozni, ki lesz a legjobb tagja a csapatodnak. Az, hogy mennyire képzett könyvvizsgálók, hány nyelven beszélnek és ismerik-e az excel-t, a felvételkor nem derül ki, de igazándiból nincs is jelentősége. A hűségük fontos, de ha nem fogsz ki rögtön egy különösen hűséges embert, nem kell aggódni, a hűség később fejleszthető. Alkalmazottjaid a tapasztalati pontot a kalandokban és a szökőkútnál való meditálással tudnak szerezni. Ha egy alkalmazott szintet lép, elosztható tulajdonságpontokat kap, és lehetősége nyílik magasabb szintű felszerelések használatára. No igen, egész biztos lehetsz benne, hogy legtöbbjük már ég a vágytól, hogy a szimpla karabélyt kézi atomvetőre cserélje, az mégiscsak nagyobb biztonságérzetet ad :)

Fontos tulajdonság a hűség, ez hűségpontokkal fejleszthető, amit a kalandokért kapsz. A hűségtől függ, mennyi tulajdonságpontot kap szintenként, de ha később növeled meg, akkor sem kell aggódni, a korábbi szintekért is megkapja visszamenőleg a pontokat.


A fegyvereknek két alapvető típusa van: a kinetikus (pl. géppisztony) és az energiasebzésű (pl. lángszóró) fegyverek. Az ezzel kapcsolatos képességét, sebzését a karaktereknek a „k-támadás”, és „e-támadás” jelöli. Ezzel összhangban, bizonyos felszerelési tárgyak a „k-védekezést”, mások az „e-védekezést” növelik. Az alkalmazottaknak emellett más tulajdonságaik is vannak, pl. kritikus sebzés, kábítás okozás és kivédés stb. A felszerelési tárgyak külön customizálhatóak, egyedi chipeket ültethetsz beléjük, és speciális implantokkal tudod növelni a hatásfokukat. Alkalmazottjaidnak számos lehetőségük van a harcban való jártasság bizonyítására:

 • Kalandok: a kalandokban változatos ellenfelekkel kell szembenézni. NPC-k, szörnyek, robotok, idegenek, bármi jöhet szembe, mindenre fel kell készülni. A kalandoknak több típusa van, a story kalandok a játék fő történetét mesélik el, és az újabb fejezetek szintlépéskor nyílnak meg. Az ismételhető kalandok általában mellékszálak, és arra szolgálnak, hogy alkalmazottjaidat akkor is tudd fejleszteni, ha épp nincs story kalandod. Az esemény kalandok mindig az adott heti / havi speciális eseményhez kapcsolódnak. Végül vannak azok a kalandok, amelyeket játékosok hoztak létre.

 • PVP aréna: a robot arénához hasonlóan, más játékosok csapatát kell legyőzni ahhoz, hogy a heti ranglistában előbbre kerülj. Az ellenfél csapatát a gépi MI irányítja.

 • Kihívás aréna: Egyre erősebb, gép által irányított ellenfeleket kell legyőzni a csapatodnak, meddig tudsz eljutni? Az elért rangodtól függően naponta, hetente jutalmat kapsz!

 • Elfajzott kedvenc: Ahogy az előző blogbejegyzésben írtam, a csatornába kidobott kedvencek néha mutálódnak, óriásira nőnek. Naponta akár többször is előfordulhat, hogy egy ilyen óriási méretű elfajzott kedvenc támad a városra. Ezt is az alkalmazottaknak kell megállítani, de ilyenkor a szerver összes játékosa összedolgozik, együtt győzik le a monstrumot, és a jutalomból mindenki részesül az okozott sebzés arányában.

 • Térkapu: a kormány hatáskörén kívül dolgozó szövetségi városok néha kísérleteznek olyasmivel, amivel nem kéne. A más, idegen világokra, dimenziókra nyitott térkapukon néha durva dolgok jönnek keresztül. Még szerencse, hogy itt vannak erre is a hűséges alkalmazottak, hogy megfékezzék a veszélyt (és felbecsülhetetlen értékű idegen relikviákkal térjenek vissza).

 • Szövetségi háború: Ezek igazándiból vértelen csaták, igazi emberéletet nem követelnek, csak azt bizonyítják, melyik szövetségi város a jobb, kié lesz a trófea.


  Tihor Miklós

  Kövess minket a Facebook-on!

  A cikk a Beholder Kft. oldaláról származik.
  A cikk a weben a http://www.beholder.hu/?cikk=26742 címen elérhető.
  Létrehozás: 2018. szeptember 26. 12:30:02Utolsó frissítés: 2018. október 16. 14:50:57 Küldd el a cikket másoknak