Vissza a Főoldalra
 


Hírek
Argum City
Argum City Wiki
Szavazások
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Bevezető
Mi is az az Argum City?
A játék elemei
Alkalmazott harc
Alkalmazottakról részletesebben
Az ellenfelekről részletesebben
Bánya
Barátok
Birtok
Cég
Célok
Elfajzott kedvenc
Garázs
Gyűjtemények
Időbeosztás
Karakter
Kedvenc
Kert
Minijátékok
Mire lehet argumot költeni
Robot
Robotok részletesebben
Szövetségek
Árverések
Argum City chipek
Szövetségi háború
Erőforrások
Kényelmi funkciók
Tutorial
Híres cégek és NJK-k
Játék telefonról
Kedvcsináló film készül
ReGAMEX kiállítás
A fejlesztés története
Fejlesztési szempontok
Miért tart a fejlesztés 5 évig?
Grafikusok
Mi kell még az induláshoz?
Kvíz
Grafika
Indulás: tutorial
A játék bemutatása
A színfalak mögött
Argum City trailer (30 sec)
Argum City trailer (42 sec)
Mókás munkavideó
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
LVII. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
LV. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
52. Beholder találkozó - Vlagyimir-díj
59. Beholder Találkozó 2023.11.25. - Beszámoló

A lista folytatása...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 |
Nézet:
Én személy szerint imádom a törhető követőket. Viszont leginkább azért mert lehet őket szabálylap vagy másik követő mellé rakni. (A törhetőségüket és azt, hogy néha milyen erősek, azt viszont nem)
Így nekem a legjobban egy olyan megoldás tetszene, hogy induljon el a törhető követők felújítása. Ez azt jelentené hogy gyengülnének a követők (kb. epikus szintűre (de ez nyilván nem az én asztalom)) viszont eltűnne róluk a megszűntethetőség. Illetve ezzel párhuzamosan a régi verziók tiltódnának, így mindkét fél jól járna.
 
Érdekes.
Máskor mindig az az érv egy-egy adott lap/pakli kapcsán, hogy nem erős, mert nem nyeri sorra a versenyeket... akkor most az honnan jön, hogy a törhető követők erősek, amikor a kutya sem játszik velük?
 
A törhető követők most SOKKAL erősebbek, mint régen. Régen közepes, gyenge etnikumok voltak melléjük. Most erős versenylapok. De a kő-papír-olló játékban hátrányt szenvednek néhány olyan paklival szemben, ami jelenleg népszerű. Ez nem jelenti azt, hogy gyengék lennének, csak épp most az ollóból van több, ezért kevés a papír...
 
Ha zavar, hogy egy követő azt tudja, hogy körönként egy lapot olcsóbbít, akkor hogyhogy nem zavar az, hogy egy követő az összes lapot olcsóbbítja, és emellé még megvédi őket leszedéstől és kántereléstől is?


A törhető követők már rég nem jelentenek akkora parát, mint régen. De szerintem ezt te is tudod. Igazából sokkal nem is lehet találkozni. Nem igazán jön szembe versenyen Járj + Kragoru, vagy Ősi rúna (Változó környezet) + Antirakksi. Aki nyerni akar, többnyire nem ilyennel megy. (Tisztelet a kivételnek.)

Az epikusok problémáját pedig nem fogom újra elkezdeni, volt róla épp elég flame különböző fórum topicokban. Akit érdekel visszaolvassa. Én sem szeretem őket. Sokkal több velük a probléma, mint a régi követőkkel.
 
Pláne az elcseszett olcsóbbítós verziók.

Ha zavar, hogy egy követő azt tudja, hogy körönként egy lapot olcsóbbít, akkor hogyhogy nem zavar az, hogy egy követő az összes lapot olcsóbbítja, és emellé még megvédi őket leszedéstől és kántereléstől is? Értem, azt "le lehet szedni". De akkor azért nem mondanám, hogy az a pakli 4 lappal kezdett. Hanem ugyanúgy 5-tel. Csak az első lap drágithatatlanul, kánterelhetetlenül, teljesen ingyen, garantáltan a kézbe kerülve sebzett 15 ÉP-t és 15 max. ÉP-t. Ilyen lapot a powercreep csúcsán sem mernénk kiadni

Kő-papír-ollós metában az teljesen jó. Nem értem, hogy miért tartod ezt ilyen nagy gondnak.

Fontosnak érzem, hogy azért legyen valódi játék, tudjunk lapokat kijátszani. Ha a meccs egyetlen lap kijátszása után eldől - vagy esetleg már előtte, amikor meglátom, az ellenfél ollóval játszik a papírom ellen - ez azért nem feltétlenül jó. De ez csak az én véleményem, és lehet, hogy a többség ezt szereti, a szavazás pont erről szól, hogy ezt megtudjuk.

Hogy mi a fontosabb - a paklik és lapok közti tökéletes egyensúly, vagy pedig nem gond, ha kicsit nagyobb a szerencse szerepe, főleg, ha ezen az áron tudunk egyszerűsíteni a játékon / szabályokon.
 
Teljes mértékben egyetértek. Ezért is gondolom azt, hogy ha a mezővel kezdeni akarunk valamit, akkor a törhető követőkkel is kellene. Szerintem jobb lenne törhető követők és mező nélkül. Persze szűkülne a meta, de az így keletkezett lyuk könnyen betölthető és lehetőség lenne a továbblépésre.
 
Bocs, Desert = Tresed.
 
Azért a 4 vs 5 lap csatákban a Fókuszálás ill. újabban a Desert elég jó fegyverek. Kevesebb lap esetén az ajándékozó is.
 
Ez egy jó meglátás. Nagyon sok gyógyulás növel egyúttal max. Ép-t is, ez pedig nagyban csökkenti a követőtörés kockázatát.
Jelen pillanatban az a helyzet, hogy nem az vállal nagyobb kockázatot, aki betöri a követőt, hanem az, aki törhető követővel játszik. Ezzel lemond +1 lapról kezdőkézre, és szinte biztos, hogy narancs lap nélkül kell lejátszania a meccset.
Ha szabálylap mellé teszed, akkor a metában rendre szembe jövő mező tesz el, teljesen sansz nélkül. Ha kreátorozol, detto.
Összegezve, ha valaki stabil eredményre hajt, válasszon mást, mert a törhető követőknek nagyon nagy az eredményszórása.
 
"Nagyon brutális narancs kombinációk léteznek már."

Nincs azzal semmi baj. Kő-papír-ollós metában az teljesen jó. Nem értem, hogy miért tartod ezt ilyen nagy gondnak.
Az epikusok szerintem meg sokkal erősebbek, mint bármilyen törhető követős felállás. Az ötlap (plusz a potenciális további lapelőny) és a törhetetlenség sokkal többet számít, mint az, hogy minden lapomra megy az olcsóbbítás vagy a drágítás. A rengeteg max. ÉP-t kitoló gyógyulás és Őrangyalhoz hasonló lapok miatt a követők törhetősége nagy gyengeségnek számít már. A jelenlegi lapkészlet kezeli őket rotán belül is.
 
Mert valószínűleg túl gyengének találtad őket.


Túlságosan erősnek inkább. Nem az én stílusom az 5 lap kontroll. Jobb szeretem az alternatív paklikat.
A törhető követők közül is a Harangmester fekszik leginkább, de 1-2 másikat is próbálgattam Kreátorral vagy szabálylapokkal. Engem nem zavarnak a törhető követők. Az epikusok sokkal inkább. Pláne az elcseszett olcsóbbítós verziók. Őszintén nem értettem, hogy minek egy ilyet szirénre is kiadni.

Szerintem sokan nem szeretnék, ha ki lennének tiltva a játékból ezek a lapok. Pont azért, mert leírtad az első kommentedben, hogy nem ez a cél, ezért van egy olyan érzete, hogy mégis.
 
Nagyon szeretem a törhető követőteket, de tényleg inkorrekt setupokat lehet létrehozni hozzájuk csapott szabálylappal vagy még 1-3 követővel. Ezért érthető a mezők létjogosultsága is.
Éppen az említett narancslapos kombinációk miatt elég nehéz is kitesztelni balanszosra az ilyen követőket.Nagyon örülnék, ha látnék új törhető követőket, de egyáltalán nem biztos, hogy jót tenne a játéknak.
Szóval én a hordaparancsnokos vonalat tartom leginkább járható útnak.
 
Az emberek nem első sorban azért nem kedvelik az epikusokat mert gyengének találják őket hanem mert iszonyat mód bekorlátozza a pakli építést/játékmódot. Egyszerűen a kreativitást nyírja ki a játékból, ami sokunknka pont a játék sava borsa. Amennyire én ismerem a közösséget sokkal elismerőbben csettint a többség ha valaki egy egyedi jól összerakott meglepő formációval ér el top10et, mint ha valaki ugyanazzal az szétoptizott(neadja ég másolt) deckel éri el sorra a dobogós eredményeket. Mindezt írom úgy,hogy maximális tisztelet báriknek aki sorozatba hozza a dobogókat mert tudom, hogy nem kis meló az sem.
 
Nekem az epikusokkal több bajom van, mint a törhető követőkkel.


Mert valószínűleg túl gyengének találtad őket. A megszüntethető követőnél maga a követő megnyeri neked a játékot. (oké, leszedhetik, de akkor még mindig van esélyed behúzni a lapot, ami rögtön nyer, ha meg mégsem, akkor peched volt, nem a játéktudáson múlt, könnyű túltenni magad rajta, kezdjük a következőt). A másiknál viszont a paklinak kell nyerni, a narancs lap csak egy minimális pluszt ad.

Vannak megszüntethető követők, amik annyira erősek, hogy sosem mered őket leszedni, mert akkor garantáltan meghalsz. Ezekhez nem is volt értelme epikust csinálni, mert úgysem játszanának vele.
 
Az, hogy egy etnikumból kontrol lesz vagy sem, nem csak a követőn múlik, a lapokon is. A törhető követők közül sok azt tudja, hogy 1-el olcsóbbit, és mellette védi a lapokat, reakció, célzásdrágitás, húzás stb, tehát kvázi tempóelőnyt adnak. Az epikus csak ennek a sokkal lightosabb verziója, kisebb előny, de nem törhető.

A sok narancs lap által adott variációt én is fontosnak tartom. És egy kiegben a lapok nagy része valamelyik etnikumhoz tartozik mindig, szóval nem kell félni, hogy a követők - bármelyik is - azért kikopik, mert nincsenek etnikum lapok. Max 1-1 etnikum támogatása szűnik meg. Viszont a mostanra már felerősödött lapok, megtámogatva a követővel sokszor annyira erősek, hogy muszáj leszedned.

A csatamezőt lehet utálni, de az emberek okkal játszanak vele. Nagyon brutális narancs kombinációk léteznek már.
 
Viszont van olyan igény is, hogy
- kezdjünk valamit a csatamezővel
- kezdjünk valamit az epikus követőkkel
- kezdjünk valamit azzal, hogy nagyon sok múlik a szerencsén, hogy mivel játszik az ellenfél, és a meccs akár a 2. körben véget érhet

És ezeket a dolgokat akkor lehet csak jól finomhangolni, ha tudjuk, mi az igény.


Sosem értettem egyet a "tíccsuk ki" hozzáállással. Eleve van szerepe a szerencsének egész játékban. (A szerencse bele van kódolva a játékba.)
Minden paklira lehet ellendekket készíteni, vagy túl jól húzni. (Pl.: Jön egy antimágiás "A goblinok megmentője", és megnyeri a játékot.)

Nekem nincs bajom a törhető követőkkel, szoktam is játszani néha egyikkel-másikkal. Az epikusokat ellenben nem szeretem. Korábban kipróbáltam többet is, rájöttem nagyon nem az én stílusom. Nekem az epikusokkal több bajom van, mint a törhető követőkkel. Nem mondom, hogy mindegyik koncepcióhoz kell lapot kiadni, de amelyek kialakultak/kialakulnak azok jó lenne, ha kapnának lapokat.
 
Csak a saját véleményemet tudom leírni, de nekem a HKK kedvenc része a változatosság a választható narancs lapokban és a játék elején felhúzott lapok számában. Az, hogy minden narancs lapból törhetetlen 5 lapos kontrollt csináltatok nagyon sokat rontott a játékélményemen. Főleg azért szomorú ez, mert sok újabb paklik csak ilyen formában kaptak narancs lapot. 4, 2, 0 kezdő lapos felállásban esélye se volt kipróbálni őket a játékosoknak. Legszívesebben kipróbáltam volna minden etnikumot és minden egyéb koncepciót minden féle-fajta felállásban, amit csak el lehet képzelni, de így hogy csak epikusokat kaptak már a lapokat sem volt kedvem beszerezni sok koncepcióhoz és alig váltogattam a paklikat az elmúlt néhány évben.
Valamint pénzfeldobásnak tekinteni egy változatosabb narancs lapos metát egy vélemény szintén. Ha mindenki kreatívan épít paklit és majdnem mindenki mást visz a versenyre, akkor inkább kő-papír-ollóra hasonlít a meta, mint pénzfeldobásra. Sok játékos közösségben ezt szitokszóként kezelik és megtesznek minden tőlük telhetőt a fejlesztők, hogy ne legyen kő-papír-ollós körbeverős a meta, de szerintem nincs szebb és érdekesebb meta a kő-papír-ollós metánál. Akkor sem a játéktudásról szól a játék, hogyha minden legújabb spoiler lappal teletömöm a paklimat és mirror paklikkal játszok csak.
Hú, de ügyes vagyok! Le tudom játszani ugyanazt a meccset százszor egymás után. Hurrá! -.-
Egy kő-papír-ollós metában akkor jó a narancs lap és a meta, hogyha a narancs lap minél több másik narancs lap ellen szerepel jól, minél kevesebb az ellen-narancs lapja, de a narancs lap mégsem ellen-narancs lapja mindennek. Lehetetlenül nehéz belőni az egyensúlyt, nehezebb rá tesztelni (a gyávák rotálnak) és garantáltan több a fejfájás a készítőknek az ilyen metában, de ilyen a jó meta.
Az, hogy a változatosabb meta hasonlít jobban a HS-re, csak azért, mert szerinted pénzfeldobósabb, szerintem nem igaz egyáltalán. A körbeverés nem pénzfeldobás.
Az epikusok előtt a HKK meta a kő-papír-ollósra hasonlított és szerintem akkor volt a legjobb a játék. Jó volt az úgy nagyon, kár volt ráerőszakolni az epikusokat a játékra. A jelenlegi meta is miattuk lett ilyen kontrollos, nem a lapkészlet miatt. Ugyanilyen lapkészlet mellett, de 4 lapos verzióban kiadott követők mellett változatosabb lenne most a játék. Nem csak a cipősdobozokba fejlesztődnének az etinkumok például.
 
+antirakshit használó dekkek (tűzhoki, fókusz, én goblinhokim)
Én olyan irányból közelítem meg, hogy akkor mi lenne (ahelyett, hogy mik nem lennének):
-mező
-epikus / hordaparancsnok
-korlátozó szablap (zarknodék / drágítók / korlát)

Összesen szerintem a fenti három nagy kategória lenne, ami rettentő mértékben csökkentené a sokszínűséget.
Ez a teóriám arra az esetre vonatkozik, ha direktbe tiltva lennének a törhető követők, amit Miklós írása szerint ne is vegyünk számba.

Amennyiben csak nem kapnának támogatást (ami nem tudom mit jelenthet: pl hogy nem jön ki adott etnikumú lap? erre kérlek válaszolj ) , akkor az etnikumtól független követők (harangmester, antirakshi, elenios, +társai) ugyanúgy megmaradnának, az etnikumosak közül talán a sárkány + avatár + farkas + épület jut eszembe ami benyalhatja.

Részemről támogatom a törhető követőket, pláne a rota árnyékában, amikor is állítólag kevesebb nyerstáp lesz amit tovább tápolnak a követők, ergo csökkenni fog a jelentőségük, viszont a végtelen kombinációk lehetősége megmarad.

VíDzsí
 
(akár a támogatás hiánya miatt)
 
Akkor még egyszer:

Félre ne értse senki, nem nerfelni akarjuk őket, megszüntetni, vagy hasonló.


Viszont van olyan igény is, hogy
- kezdjünk valamit a csatamezővel
- kezdjünk valamit az epikus követőkkel
- kezdjünk valamit azzal, hogy nagyon sok múlik a szerencsén, hogy mivel játszik az ellenfél, és a meccs akár a 2. körben véget érhet

És ezeket a dolgokat akkor lehet csak jól finomhangolni, ha tudjuk, mi az igény.
 
Miért szomorú az, ha kikérjük a játékosok véleményét? Én alapvetően mindent játéktervezői szemmel nézek, és én személy szerint szeretem, ha egy játékban kisebb a szerencse szerepe, és inkább a logika dominál.
Viszont a játékot nem saját magamnak kell készíteni, hanem Nektek. Ha pl. a játékosok többsége szereti az izgalmas, coin-flip szituációkat, ahol intuitiven választasz valamit, aztán vagy meghalsz, vagy nem, akkor abba az irányba érdemes továbbra is mennünk. A HS sikere is pont ebben rejlik, pofonegyszerű, a győzelem alapvetően a szerencsén múlik, nem a tudáson és rengetegen imádják.
viszont mi most is nagyon sok energiát töltünk "mikrobalanszolással" amikor egy lapra ráírunk még egy apró képességet, még egy ikont, még picit bonyolítunk rajta, hogy pont megfelelő erősségű legyen. De nem biztos, hogy erre szükség van, és jobb lenne, ha a lapok inkább egyszerűbbek lennének.

Annak idején a megszüntethető követők célja az volt, hogy az egyébként senki által nem használt etnikumokkal a játékosok elkezdjenek játszani végre. A spoilerekhez képest nagyon gyenge lapoknak egy hatalmas boostot adtak. Mára ezek az etnikum lapok már önmagukban is életképes versenylapokká váltak, max 2 VP-ért jönnek, semlegesítenek, kijátszáskori és egyéb képességük van, lapelőnyt adnak. A követő erre tesz még rá sokszor annyit, hogy 1-re csökkenti a költségüket, drágitja a kánterelésüket és leszedésüket és hasonló előnyöket ad. Igaz, hogy ez alapban garantálná a győzelmet 2-3 körön belül, de van több megoldás is. Az egyik a csatamező - de ezt már sokan kezdik utálni, mert minden mást is eltapos. A másik, hogy leszeded a követőt, és lekánterelsz mindent. De ez egyrészt lutri, mert simán lehet, hogy 1 lappal lepuffant az ellenfél, és akkor jót játszottál. ha meg nem, akkor az is mostanában sok panaszra ad okot, hogy túl sok a játékban a kánterelés. Szóval ahhoz, hogy tudjuk, merre menjen tovább a játékfejlesztés, mindenképpen tudni kell, hogy mi a kedvelt irány.
 
Ha ezek a követők elmúlnának (akár a támogatás hiánya miatt), akkor nem lennének
- szabálylap + követő paklik, pl. Dév tavaly Nemzeti 2. Járj + Elenios
- 5 követős
- Kreátor követói
- olyan etnikumok, amik nem kaptak még epikust
- komolyabb mennyiségű etnikum lapot tartalmazó, nem kontroll típusú etnikum deckek.
 
Szomorú, hogy ez egyáltalán felmerül.
Az összes epikust tiltani kéne és kiadni őket újra törhető 4 lapos verzióban.
 
Mi a határideje a szavazásnak?
Ennél nyilván kevésbé fontos, mint az előzőnél, de jó lenne ezt tudni azért minden egyes szavazásnál.
 
én soha nem vállalnám be, pláne úgy, hogy simán van sok 1-2 manás lap amik okoznak 3-4-5-6 sebzést, viszont ha a 20 ép-ből csak 10-be kerülne, akkor már meglehetne gondolni
 
Kedves Játékosok!

A mostani szavazás egy véleményfelmérés, és a megszüntethető követőkről szól.
Mit gondoltok ezekről? Mennyire jó ez a játéknak? Szeretsz megszüntethető követőkkel játszani? És ellenük? A jövőben is aktívan fejlesszünk e koncepciók támogatására? A megszüntethető követők hatalmas előnyt biztosítanak, viszont 14-15 max ÉP árán megszüntethetőek. A játék elején az ellenfélnek kell hoznia egy döntést, hogy leszedi-e a követőt - és esetleg egyetlen lappal megölik, de cserébe megszűnik a követő adta előny -, vagy nem. Van aki szereti, hogy a játszma egy pénzfeldobáson múlik, van, aki nem. Ráadásul ezek a követők azok, amik tetszőleges szabálylappal is kombinálhatók.
Félre ne értse senki, nem nerfelni akarjuk őket, megszüntetni, vagy hasonló. Egyszerűen csak a jövőbeli kiegészítők tervezésénél fontos, hogy mennyi olyan lapot készítünk, ami ezekkel jól működik, ill. segíti a megszüntetőjük “azonnali kivégzését”, vagy épp ellenkezőleg.
 
 | 1 |
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.