Vissza a Főoldalra
 


Hírek
Argum City
Argum City Wiki
Szavazások
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Bevezető
Mi is az az Argum City?
A játék elemei
Alkalmazott harc
Alkalmazottakról részletesebben
Az ellenfelekről részletesebben
Bánya
Barátok
Birtok
Cég
Célok
Elfajzott kedvenc
Garázs
Gyűjtemények
Időbeosztás
Karakter
Kedvenc
Kert
Minijátékok
Mire lehet argumot költeni
Robot
Robotok részletesebben
Szövetségek
Árverések
Argum City chipek
Szövetségi háború
Erőforrások
Kényelmi funkciók
Tutorial
Híres cégek és NJK-k
Játék telefonról
Kedvcsináló film készül
ReGAMEX kiállítás
A fejlesztés története
Fejlesztési szempontok
Miért tart a fejlesztés 5 évig?
Grafikusok
Mi kell még az induláshoz?
Kvíz
Grafika
Indulás: tutorial
A játék bemutatása
A színfalak mögött
Argum City trailer (30 sec)
Argum City trailer (42 sec)
Mókás munkavideó
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
LVII. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
LV. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
52. Beholder találkozó - Vlagyimir-díj
59. Beholder Találkozó 2023.11.25. - Beszámoló

A lista folytatása...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Nem vesszük kötözködésnek, szívesen válaszolok mindenre, ami nem színtiszta trollkodás, és ez amúgy is egy jó észrevétel!

A probléma az volt, A Techiánakfluxnak és az NTI-nek most nincs foilos verziója. Viszont szerettük volna, ha egy lap foilos és nem foilos verziója ugyanazt a sorszámot kapja. Ezért, ha nem akartuk, hogy a számozás elcsússzon, ezt a 2 lapot a számozás végére kellett raknunk.
 
Sziasztok!

Nem belekötés, félre ne értsen senki. Csak egy érdekesség/kérdés. Annak van vmi különösebb oka, h az Elenios ritkák 027-től 038-ig terjedő sorszámozása ellenére, a Techiánaflux a 105. sorszámot kapta meg (legalább is a lapkereső alapján)? Csak kerestem az A nagytanács ítélete (104) és a Manakorong (106) közötti kakukktojást és erre bukkantam.
 
Nem értem: "egy részhalmaza dönti el", aki nem szavaz, az elfogadja a többségi álláspontot, ha meg az emberek 90%-a hülye, akkor igyák meg a levét, az országgyűlési választások így működnek pl.

Más, nem értem ezt az amatörizmust. Tényleg ennyire váratlan volt, hogy a nép azt követeli, hogy a lapok legyenek közzétéve (ki gondolta volna az elmúlt évek tapasztalati alapján), meg legyenek meg a verseny szabályai legalább egy héttel a verseny előtt? Tényleg nem lehetett ezekre előre számítani?

Ne haragudj Miklós, de nézted már, hogy vannak felfosva a lapok a lapkeresőbe! Pont az nem látszik, hogy melyik lap változott mennyiben. Ne haragudj már, hogy ilyeneket írok, de úgy érzem, hogy te engem semmibe se veszel, tényleg bocs, hogy megbántom az érzéseidet, de ez nem hozzáállás.
 
Adnám. Tényleg nem értem miért nem lehetne ezt csinálni. Így akkor látszódna, hogy inkább az zavarja az embereket, hogy több blankot bontanak (meglepne, egy ilyen komment se jött), vagy inkább az hogy túl szerencse alapúvá változik a környezet.
 
Hanem valaki akinek minden szempontból mindegy mik a verseny játéktechnikai szabályai és önmaga nem indult versenyen évtizedek óta (if at all)?

De igazad van. Csináljatok egy szavazást közvetlenül a paklik kiosztása előtt, hogy milyen tiltásokat akarnak az emberek. Így az emberek 100%-ának véleménye döntene.

A: Minden narancs lap, minden sík, istentelen + oroszlán nerf

B: istentelen + főparancsnok
 
Szerintem meg korrektebb dolog, ha egy verseny szabályait nem a résztvevőknek egy részhalmaza dönti el
 
Ahogy előttem is mondták. Mi próbáltuk elérni, hogy legalább a síkok legyenek tiltva.

Ha csak rajtam múlna pl. ez lenne: minden narancs lap, minden sík és az istentelen tiltva, kékvérűre pedig a szokásos (K)-> (S) nerf.

De nézzétek a jó oldalát, aki nem bont síkot az tudja, hogy lesz ideje cserélgetni meg egyéb programokon részt venni, akinek pedig összejön a enkala-mithrilgólem+valami sík (+esetleg bőség zavara) az tudja, hogy jó sokáig fog majd maradni. :P
 
Mi ezt már megpróbáltuk, de sajnos nem tudtunk befolyással lenni a döntésre.
 
Legalább egy szavazást illene a verseny előtt le zavarni szerintem, hogy mit akar a plebs. Ha úgy dönt hogy bizony inkább vállalja hogy sok gittje legyen akkor ugyan had tegyèk meg... Egyèbkènt ezt is megoldaná egy paklimèret csökkentès...
 
Egy véget nem érő sírás lesz ez a bontott,már látom. És sajnos joggal. Ez így a legrosszabb...tiltani kellett volna egyszerűen minden inkorrekt lapot és kész. Senki nem siratta volna őket.

#viszekúszógatyát
 
Köszönjük a javaslatokat, megfontoltuk őket, és úgy döntöttünk, hogy az Istentelent és a Főparancsnokot tiltani fogjuk, mert ezek a lapok ebben a speciális környezetben valóban brókenek önmagukban.

A többi narancs lapot és a helyszíneket azonban nem fogjuk tiltani.

Egy kieg első frissen bontott versenyén nem szoktunk szinte semmit tiltani, hiszen az adott környezet nem volt még tesztelve. Természetesen a tapasztalatok alapján egy későbbi versenyen már lehet hosszabb tiltott vagy akár nerf lista.

A helyszínekkel kapcsolatban, korábban volt egy verseny, ahol 1 helyszín volt csak a kiegben, akkor ott azt tiltottuk, de később erre ügyeltünk, hogy ilyen ne forduljon elő, és vagy nulla, vagy több helyszín legyen a kiegben, és ezután ebből már nem is volt probléma. 16 nemgyak és 5 féle helyszín esetén 65% esély van rá, hogy lesz legalább 1 helyszíned!

A narancs lapokról meg, a Főparancsnokon kívül ehhez azért mert kell, hogy legyenek más lapjaid is, amelyekkel kombózzon, ezzel az erővel más, kombót alkotó lapokat is tiltani lehetne. Erre mindenképpen térjünk vissza kipróbálás után, de drafton gyakran szoktak a narancs lapok tiltva lenni.

Egyébként túl sok lapot tiltani első versenyen azért sem jó dolog, mert akkor nő az esélye, hogy valaki akár több ilyen lapot is bebont, és az erős bontásból hirtelen egy szubjektív tiltólista miatt kiszállós bontás lesz, és csak nézheted, hogy az első asztalokon olyan lapokkal aratnak, amit senkinek nem jutott eszébe tiltani. Igazi esélyegyenlőséget nem tiltólistával lehetne teremteni, hanem ha mindenki egyforma paklival játszana. Ezt próbáltuk is alfa paklival, de az a formátum nem volt igazán sikeres, úgy látszik igenis van igény a bontás meglepetésére és szerencséjére
 
igen ez egy ilyen játék
 
De tudod: fixen megkapod őket. Is.
 
+1
 
Köszi a pontosítást! Az emlékek megkoptak már...
A lényegen nem változtat, hogy csak sejtem hogy nincs/nincs releváns helyszíne az ellenfelemnek.
 
Szerintem is egyértelműen tiltani kell minden narancsot és helyszínt.Annyira kilóg a lóláb jónéhánynál, hogy nevetséges. Sajnos ez már megint ugyanaz a kör mint, hogy a lapok kerüljenek ki a honlapra időben az uk kieg esetében.EVIDENCIÁNAK kellene lennie és nem a játékosoknak nyavajogni miatta és nagy kegyesen pár nappal a verseny előtt megtenni. Rengeteg jó kezdeményezés és fejlődés van a cég háza táján amiknek nagyon örülök,de sajnos a játékkal magával még mindig nem képes együttélni a kiadó.
 
A Kreátor műhelyében nem volt más követő, ott azért volt nagyon durva.
 
Jogos egy jó Tharr követő egy szerencsés bontással is megfoghatatlan szerintem is vagy mind lecsó vagy hadd szóljon és győzzön a szerencse mint mikor nem tudod kikapod e a metából azt a két koncepciót a versenyen aki ellen fixen szopik a paklid nagy valószínűséggel
 
Annak nem sok értelmét látom, hogy egyik narancs lapot tiltsuk, a másikat meg nem... Tény, hogy a Főparancsnok nagyon erős tud lenni, de épp a többi narancs lappal van esély megverni.
Ha kitiltjuk a Főparancsnokot, akkor a maradékban is lesz egy legerősebb, ha azt is tiltjuk, akkor ismét akad egy... Vagy tiltsuk mindet, vagy dobjuk a gyeplőt a lovak közé. Szerintem.
 
Annyi a hozzáfűznivalóm, hogy nem nézed meg van-e a side-jában. Ugyanis bontott, és draft versenyeken nem nézheted meg az ellenfél side-ját.

Kódex 151.6. A játékosok kiegészítő pakliját az ellenfél nem vizsgálhatja át.
 
Köszi !
 
A helyszíneket és követőket szerintem tiltani kellene. Jelen helyzetben elég játék élmény romboló lenne.
Elég hátrány ha valaki sokat bont belőlük, de összeségében nagyobb probléma ezen a formaton velük.
Így is fincsi lesz egy öntörvényű krabber/kékvérű jó időben, nem kell mellé még egy főparancsnokos fix visszavétel, egy fix 2. Körös mithril gólem vagy egy nyamvadt síktól kikapás.
 
Szia

Igazad van a helyszíneket illetően tényleg tiltani kéne őket
Egy kis plusz infó a verseny előtt, csak mert úgy látom te máshogy tudod
Ezen a versenyen az ellenfél nem nézheti meg a side-odat, és a meccsek végén nem kell visszarendezni a paklidat az eredeti állapotába, tehát akárhogyan átvariálhatod a lapjaidat a meccsek között.
 
Az önmagukban jó és nem szinergia erősítő narancslapok, vagy olyanok amik valahogy keresnek bontott környezetben túl jók. (Nem kell behúzni őket, közép- hosszú távon önmagában nyernek)

A helyszínekhez(pl álomvilág): 1. meccsen vesztésre állok. Kikeresem az álomvilágot, amivel stabilizálhatok és nehezebben/nem ütnek le őrposztból a jövőben. Így, mert bontottam kockázat nélkül van egy kb mindig élő fordítási lehetőségem.
Szituáció A: ellenfelemnek is van helyszíne - következő körben keresi és mivel a helyszínem nélkül megvert volna, így már azzal megver hogy leveszi a helyszínem. Ugyanott vagyok, mintha nem lett volna senkinek helyszíne. A későbbiekben meg tudom, hogy van neki (kockázat nélküli információ, utána a "blöff" már nem él.
Szitu B: ellenfélnek nincs helyszín a paklijában és így én nyerem az elsőt is. Utána megnézem hogy sideban sincs neki. Innentől a másik kettőben már blöffölni se kell csak nem üt le az őrposztból...

SzituB-ben azt hiszem ellenfélként az első kérdésem lenne, hogy nem gondolt senki arra, hogy egy bontotton, fixen kereshető lap önmagában megvert, majd a hátralevő meccseken mivel én nem bontottam megoldást ezért jelentős handicapem van.

Érinteni nem érint, így nekem igazából mind1. Csak, aki nem gondolja ezt problémásnak az maximum a kezdő0 kategóriában versenyzett bontotton.
 
A Kreátor műhelye frissen bontott beszámolójában ez áll:

"A kezdéskor erős lapnak tűnt az Főparancsnok követő, de már csak az első körös sorsolás után merült fel, hogy esetleg tiltani kellene."

Igen. Tiltani kellene. Most is. Talán nem az első körös sorsolás után kellene majd feltűnnie...
 
A Főparancsnokot szerintem kötelező tiltani!

Egyszerűen paklifüggetlen módon akkora előnyt ad, hogy ez nem vállalható sealed környezetben. Nem volt még olyan bontott verseny, ahol ne lett volna broken ez a lap.

A többi szerintem sem para, nem biztos, hogy annyi erős lapot bontanak hozzá, meg nem is lehet ezeket a követőket annyira kioptimalizálni, mint hagyi környezetben.

Helyszínek...itt csak az zavar, hogy kb. meccs dőlhet el azon, hogy mondjuk valakinek nincs helyszíne, a másik meg Álomvilággal végig lenn tartja a lényeket...persze itt mondjuk blöffölni lehet, de na, ez sajnos benne van a pakliban.

De ez még a kevésbé problémás szerintem, viszont a Főparancsnok vállalhatatlan.
 
Ilyen nem fog átmenni tesztelésen, így se mindenkinek a szíve csücske a Járjas IK exploit.

(szvsz)
 
Sose értettem,hogy miért nem jön ki több ilyen lap. Járjba pl tök poén lenne egy 2 VP 0 nekronos lap.
 
Szerintem a bilincs is tud para lenni. Egyetlen egy sík elég hozzá,hogy para legyen. Vagy Kékvérű. Vagy egy olyan lap,mint az Azbeszt pega. Vagy mind együtt.

A Kiadó álláspontja szerint nem lesz tiltva semmi. Majd a fas*mák eldönti akkor. Majd döntőzik az Enkalás gólem a Főparancsnokkal/Chara-din követőjével. Esetleg egy Harangmesteres-naturalista paklival. Izgalmas lesz legalább.
 
Kodex 7.6. Vegyes idézési költség. Azokat a lapokat, amelynek idézési költségében többféle idézési költségtípus is szerepel, vegyes idézési költségű lapoknak nevezzük.

Szo nincs rola hogy 0 vagy ? vagy x... 2 vagy tobbfele ik ikon van ott? Igen. Akkor vegyes koltsegu a lap.
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.