Vissza a Főoldalra
 


Hírek
Argum City
Argum City Wiki
Szavazások
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Bevezető
Mi is az az Argum City?
A játék elemei
Alkalmazott harc
Alkalmazottakról részletesebben
Az ellenfelekről részletesebben
Bánya
Barátok
Birtok
Cég
Célok
Elfajzott kedvenc
Garázs
Gyűjtemények
Időbeosztás
Karakter
Kedvenc
Kert
Minijátékok
Mire lehet argumot költeni
Robot
Robotok részletesebben
Szövetségek
Árverések
Argum City chipek
Szövetségi háború
Erőforrások
Kényelmi funkciók
Tutorial
Híres cégek és NJK-k
Játék telefonról
Kedvcsináló film készül
ReGAMEX kiállítás
A fejlesztés története
Fejlesztési szempontok
Miért tart a fejlesztés 5 évig?
Grafikusok
Mi kell még az induláshoz?
Kvíz
Grafika
Indulás: tutorial
A játék bemutatása
A színfalak mögött
Argum City trailer (30 sec)
Argum City trailer (42 sec)
Mókás munkavideó
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
LVII. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
LV. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
52. Beholder találkozó - Vlagyimir-díj
59. Beholder Találkozó 2023.11.25. - Beszámoló

A lista folytatása...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Ez nagyon jó felvetés szerintem. A rendszer még nyilván nem tökéletes és ezt az esetet valóban moderáltan kezeli jól, mert lehetséges, hogy a 2-es asztalon nyertes másodlagos pont alapján megelőzné.

Ennek ellenére, továbbra is úgy látom, hogy az alapszakasz-döntő felosztás helyesebb eredményt ad, mint a pure Buchholz, viszont az általad említett eset miatt hozzátenném, hogy tökéletes egyezés esetén vizsgálható másodlagos pont és ez kiszűri az ilyen eseteket.
 
Az első asztalon játszik két veretlen, a másodikon játszanak 1-1 vereséggel. Az első asztal győztese nyerte a versenyt, a te elgondolásodban az utolsó ellenfele pedig a 2. lesz. Mennyiben igazságos ez a rendszer akkor, ha az utolsó fordulóban második asztalon győzedelmeskedő szintén csak egy vereséggel rendelkezik (a veretlen játékos ellen kapott ki csak másik fordulóban).
 
Ez nekem,így elsőre egèszen tetszene.
 
A program hibátlan működése elengedhetetlen és egyben maximálisan szervezői (ebben az esetben kiadói) felelősség mind szakmai, mind anyagi szempontból.

Ugyanakkor szerintem ez még kevés ahhoz, hogy valóban igazságos legyen a sorsolás tekintettel arra, hogy - ahogy már korábban írták - az oldalágon sokkal könnyebb felevezni.

A program, egyébként elengedhetetlen, fejlesztése mellett javasolnám az alapszakasz és döntő kialakítását, amely számos sportágban működőképes.

Ez ebben az esetben azt jelentené, hogy az utolsó körig a Buchholz dönt a sorsolásról (ehhez kell a hibátlan program), viszont az utolsó körben a kialakult asztalszám alapján lesz döntés az helyezésekről értelemszerűen pl. az első asztalon az 1-2. hely, második asztalon a 3-4. és így tovább.

A rendszer így jóval igazságosabb lenne, hiszen az utolsó körre mindenki az adott versenyen való teljesítménye alapján kerül az adott asztalra, ahol lejátsza az utolsó fordulót.
 
Demetriusz: első körben azt szerettük volna, ha a meglévő sorsoló programban vki ki tudja javítani a hibát, de most már kiderült, hogy ez nem lehetséges, a teljes újraírást nem vállalja senki pár UR-ért.

HD: Igen, emlékszem, mondtad, hogy lehet vmi nem mindig jó a pontszámítással, de nem tudtad megmondani, mi, és teszteléssel mi nem találtuk meg. Emlékeim szerint Zsolt volt, aki rájött, hogy mi a hiba, valamikor nyáron talán.

Eemperor: erről beszéltünk sokszor, hogy mi a teendő, amikor jönnek az ehhez hasonló troll beszólások. Van, aki szerint az ilyet alapvetően ignorálni kell, van, aki szerint jobb, ha a troll által mondott valótlanságokat megcáfoljuk, mert különben még lesz, aki elhiszi, hogy igaz - viszont ezzel táptalajt adunk a további flameléshez. Viszont mivel én azt látom, hogy a legtöbb flame ugyanazt a néhány álinformációt ismételgeti, lehet, hogy legjobb lenne csinálni egy univerzális HKK FAQ-t, amiben szép sorban cáfoljuk ezeket a dolgokat, ha pedig valakinek beszólongathatnékja van, egyszerűen megy egy link a posztja helyére erre a FAQ-ra.
 
Valahogy tudtam, hogy ide fogunk kilyukadni. A beho szemszögéből a HKK lényege annyi, hogy 0 ráfordítással hozza a hasznot, amit bele lehet tolni minden más projektbe. Persze támogatom, hogy valósuljon meg a mi pénzünkből mert amúgy semmi sem lesz, de nagyon égőnek tartom. Az egész lényege az lenne, hogy megtartsa a játékosokat, akik hozzák a hasznot a behonak.
 
Nem félünk attól, hogy nem lesz rá megoldás. Nyilván lesz így vagy úgy.
De Te magad írtad, hogy fél éve keresitek a megoldást... ez is tök jó csak ezt a bugot 4 éve jeleztem felétek és csak nagyobb játékosi nyomásra kezdtetek el foglalkozni vele... ez az ami elszomorít engem.

Amúgy én tökéletesen tudom, hogy nem kétperces meló jól megcsinálni egy szoftvert (még ha egy kisebbről - sorsoló program - is van szó), de évek alatt bőven lehetett volna, minimális heti óraszámot bele rakva is.
 
Nem mondtam egy szóval sem, hogy könnyű, csak az lep meg, hogy nem volt betervezve.
Igen, ha jól emlékszem pár UR-ért akartátok, de mivel biztosan nem egyszerű meglepetésre nem vállalta egy hkk-s sem. Bár ezt csak visszahallásokbó, de Pl a kiírt javaslatok alapján nem tartom alaptalannak...

Viszont engem roppantúl zavarna ha pl elmegy egy nemzeti kijutás, mert hát lesorsolt a progi, vagy mert nem jól számol stb. Ez szerintem nem éppen apró kis gond...
Mind1 remélem megoldódik
 
baloghpit, Kiltar: ezek érdekes ötletek, de ha egy új matematikai modellt akarunk bevezetni, azt elég alaposan tesztelni kell előtte. Én egyébként fenntartom, hogy egy játékos erősségét nem modellezi megbízhatóan az adott versenyen nyújtott teljesítménye. Lehet, hogy az adott versenypont helyett a profi pontjainak a számát kellene tekinteni (persze egy maximummal, osztóval v hasonlóval, hogy ne az nyerjen automatikusan, aki játszott DK-val )

Demetriusz: ha hiszed, ha nem, több, mint fél éve keressük a megoldást. Ez alapvetően úgy nézett ki, hogy valaki jelentkezett, hogy segít, vártunk, aztán mégse lett belőle semmi, kerestünk mást. Én nagyon sokáig azt a reményt sem adtam fel, hogy a program eredeti szerzője segít valahogyan, de ez tényleg abszolút zsákutca volt a sok próbálkozás ellenére.
Egyébként van most megint valaki, akivel tárgyalunk a program megvalósításáról, ha sikerül megállapodni, jó eséllyel néhány hónapon belül meglesz a program.

Nekem fura egyébként, hogy mindenki azt hiszi, egy programot bárki össze tud dobni, és ez egy gyerekjáték. Ha így lenne, már régesrég megcsinálta volna a sok-sok HKKs közül valaki. Ez kb. olyan, mint amikor ülnek a nénik az SZTKban, és magyarázzák egymásnak, hogyan is kell megcsinálni egy szívműtétet helyesen.
Megoldás lesz biztosan, ezen nem kell aggódni, ha nem jön össze az üzleti alapon külsős cég által írt szoftver, akkor nyilván mi meg fogjuk csinálni vmilyen módon, de azt lássuk be, hogy itt nem az a helyzet, hogy egy kritikus, a versenyek alapvető működéséhez szükséges dolog hiányzik, hanem csak az, hogy a rendszerben van egy kisebb szépséghiba, ami a verseny végén pár perces munkával kozmetikázható.
 
"A finanszirozás egy részét mi vállaljuk, a másik részét lehetne abból, hogy a behós verseny nevezési diját felemeljük, [...] - Miklós"

Egy profi behós mondjuk min. 26-28 fő. 700 Ft-jával számolva cca 20k. Évi 10 verseny 200k. Ha a behós talin a beugró, és a miniversenyek beugrói is picit nőnek, akkor ez évi 250k. Ha melléteszi a Kiadó a másik felét, akkor jövő ilyenkorra megvan a szükséges fél milla, és csak a profi kategóriával számoltam. Ha a Beho kicsengeti a programozót, és egy évig elteszi a 700 Ft-okat, akkor jövő ilyenkorra már a megemelt dijalapba mennek a +700 Ft-ok, nem beszélve róla, hogy valamikor nem túl sokára van egy normálisan működő sorsolóprogink. És most nem csak a Beholder versenyeit kell nézni, mivel mindenki ezt a programot használja majd...
 
Még mondom őszintén nem értem. Már tavaly felmerült ez. Szerintem akkor sokan leírtak rengeteg egyéb igazságosabbnak tűnő sorsolási/párosítás rendszert, ötletet.
Az viszont tisztán látszott a játékosoknak alig van pár igényük, de ezek közel egyforma fontosak.:
Jó,élvezhető játék
Szép és minőségi kivitelezés a kapoknak
Normális színvonalú verseny, amibe egy jól működő progi alap feltétel.
Ezek után azzal jönni, hogy ez nem volt betervezve az finoman szólva is probléma. Mi lesz a következő? Az illusztráció túl drága és amúgy sem fontos része a játék élménynek/versenynek ezért egy ovis pályázat keretében lesz negoldva?
A kiadó megoldási javaslatai alapján lassan nem is vicces...
Sok mindenben fejlődött a kiadó, de sajnos még ezt az ússzuk meg occón hozzá állást nem tudta levetkőzik sok tekintetben.
Összeségében én fizetek többet opciót választottam, de jó lenne a kiadó azt is közölné mikorra lesz meg és hogy milyen új módszert fog fejlesztetni( új sorsoló rendszer, módszer vagy csak ki veszi a progi a leg rosszabb ellenfelet vagy miért is fizetünk pontosan)
Üdv
Kristóf
 
Ezzel a szavazásal sok profit nem ertek na de mindegy is. Havi 700ft rengeteg lóvé. nyilvan másnak se tetszik a dolog de ez van. Lehet maradni a kőkorba is egesz nap bohockodni 2rongyert
 
Sajna az ilyen 2. körben belépek illetve az elmenő játékosok nincsenek feltétlenül jól kezelve a neten fellelhető programokban. Nem beszélve a pörgős versenyről. A párosítás algoritmus nem éppen legegyszerűbb. Főleg az - ahogy néztem - hogy mindig legyen akár x forduló után is valid párosítás.
 
Sziasztok!

Én létrehoznék egy pontozási rendszert, amely az alábbi feltételeknek tesz eleget:

1)Minden új játékos ugyanarról a pontról indít.(Pl.: 1500)
2)A pontozási rendszerben lévő helyezéstől függően kap v. veszít pontot, helyezéssel arányosan.
(Pl.: 1400 pontnál 80% 20%
1500 pontnál 70% 20% 10%
1600 pontnál 60% 20% 20%
1700 pontnál 50% 20% 30%
1800 pontnál 40% 20% 40%
1900 pontnál 30% 20% 50%
2000 pontnál 20% 20% 60% - ez azt jelenti , hogy , ha 20 versenyző van, akkor he az első 4 helyen végez ,kap pontot, 4.-8. helyen nem kap, 9.-20. helyen veszít pontot. )
3) Könnyebb pontot kapni, mint veszteni.



Helyezés egyenlőség esetén az ellenfelek ezen pontjainak összege döntene.

Ha valamilyen díjazás is járna mellé talán kevesebben mennének haza... bár ebben kételkedek, meg kell őket kérdezni.
 
Ha ugyan annyi győzelemmel állunk, Hundzsa Ferivel fixen egymás ellen játszunk, ezt azt hiszem legutóbb már a 7. megszakítás nélküli alkalommal figyeltük meg. A sorsolóprogram nem randomol, hanem valamilyen abc renden alapuló algoritmus alapján párosít.

A Bucholtz teljesen jó lenne, ha lenne normális sorsoló program. Az hogy aki erősebb ellenfeleket legyőzve ért el ugyan olyan eredményt, mint te, az előtted végez az teljesen korrekt. De persze a hazamenőket nem tudja kezelni a program. Erre írtak sokan sokfélét. Pl. a leggyengébb bucholtzot mindenkinél figyelmen kívül hagyni.

Azt állítani, hogy azért nem jó egy külsős sorsolóprogram mert az nem számol HSZ pontszámot meg profi pontokat, az szerintem eléggé arcpirító. Ezen kívül nem tudom milyen egyedi szabály az amit még tudhat. A verseny sorsolásában sem a profi pontok sem a HSZ nem lényeges. Ez kizárólag a kiadónak számít utólag.
Ahhoz nem kell még programozónak sem lenni, hogy valaki írjon egy excel munkalapot, ahová a verseny eredményeit bemásolva az kiszámolja nekünk a HSZ-t és a profi pontokat. Mivel a HSZ számítás módja nem egy nagy valami és fenn is van az oldalon. Igaz itt szerepel ez a mondat is: "Pontszerző versenynek számít minden olyan egyéni verseny, amit a Beholder Kft. támogatott (meg van hírdetve honlapunkon, illetve az Alanori Krónikában), és legalább 20 induló volt rajta." Végülis az AK nem szűnt meg csak vagy 12 éve. De biztos nem volt még idő frissíteni az oldalt mert annyi munka volt. Ez simán hatalmas lustaság és ez valószínűleg meg is oldaná amúgy a problémát.

Innentől a többi csak a ráadás.

Pl. az egész kavarás az UR-ek körül.
"Nekünk persze mindegy, mennyi UR-t osztunk..." Dehogy mindegy XD.
HA nektek nem jelent semmit, akkor nyugodtan osszatok mindenkinek aki azonos ponttal van UR-t. Elárulom SENKI nem fog azért ellenkezni, mert jajj lemegy az UR-ek értéke. SENKI.

Az, hogy UR pontokat kapjanak az emberek az borzasztó inkorrekt. Mi van ha valaki évente egy bontottra és/vagy draftra tud elmenni és ott holtverseny miatt kap 25 UR pontot. Mit csinál vele? Nevetséges.

Rá kellett volna már szánni az időt vagy pénzt erre réges-rég, nem pedig ilyen taknyoló, kókányoló megoldásokkal takargatni a problémát.

Van két régi mondás, ami szerintem szépen összefoglalja a kiadó működését:
"A rest kétszer fárad."
"Nem akarásnak nyögés a vége."

Fel kellene már ébredni, nem a 90'-es években vagyunk.

És hogy senki ne mondhassa, hogy csak fikázok.
Ez pl. http://www.swissperfect.com/download.htm miért nem jó? Elég profinak tűnik, van hozzá 30 napos próbalehetőség. Aztán az ebből kapott eredményekből már csak képes a kiadó kiszámolni magának a HSZ-t és a profi pontot utólag.

Üdv: Kyb
 
Csak ötlet szintjén vetném fel, de ha másodlagos pontként nem csak a saját Buchholzunkot néznénk, hanem az ellenfeleinkét is (akár valamilyen módon súlyozva a saját és az ellenfél Bucholzot) akkor hatványozódna a másodlagos pontszám azon jelentősége, hogy milyen nehéz is volt valójában odakerülnünk az adott helyezésre. Elvégre így nem csak azt nézné a számítás hogy nekünk milyen nehéz dolgunk volt az ellenfeleinkkel, de azt is hogy az ellenfeleinknek milyen nehéz dolga volt a sajátjaikkal.


(Az előző vélemények mellé talán már fölösleges leírni, de +1 ahhoz, hogy a Buchholz alapvetően igazságos, és ezen az egészen "okosítana" az, ha a számításkor leggyengébbet kivesszük, ahogy azt már sokan írták, hiszen ezzel csökkenthető csak a kiszállók okozta kár a játékos Buchholzában.)
 
Szerintem ez vállaható csak legyen tiszta lap mennyibe fáj ez ès tudjuk mennyi összeget kell pluszba "beletenni" a játèkosoknak.
 
Azt, hogy mi a különbség a HKK és a sakk közt, már leírtam. A Buchholz nem fog "okosodni" attól, hogy kihagy 1 vagy 2 eredményt, egy vidéki versenyen 3 kör van, a bp-in pedig 5. Ezt a rendszert sokkal több körös versenyekre találták ki, ahol a játékosok közti eredményben nincs szerepe a szerencsének. De tőlem lehet új program akkor, már van is egy érdeklődőnk a fejlesztésre! A finanszirozás egy részét mi vállaljuk, a másik részét lehetne abból, hogy a behós verseny nevezési diját felemeljük, és ha az megvan, maradhat esetleg a nagyobb nevezési dij, nagyobb díjalappal.
 
Sziasztok!
A Buchholz alapvetően jó, persze nem hibátlan. A pontatlanság csökkentésére találták ki a Median-Buchholz számítást, ahol az ellenfelek pontjai közül a leggyengébb és legerősebb kiszűrésre kerül.

A valódi kérdés szerintem inkább ez:
- elegendő csak a leggyengébb (vagy két leggyengébb) ellenfél pontját kiszűrni vagy a legerősebbé se kerüljön bele
- ez mikorra kerül leprogramozásra (de ezt csak nagyon-nagyon halkan)

Megjegyzés: a programnak elsődlegesen párosítania kell, majd az követően sorsolnia
 
Sziasztok!

Többször javasoltam a sakkban ez működik/működött, a javított Bucholz a legrosszabb pontszámú ellenfél elleni eredményt manuálisan kiveszitek ez így valamivel igazsàgosabb lesz.

Üdv, K.E.
 
én Dév-vel szoktam így járni
 
Azért egy visszafejtett bytecode nem olyan, amivel bárki szívesen dolgozna ill rengeteg plusz meló lenne. Délután ránézek, h mennyi lenne electronnal desktop appot csinálni. @Miklós, @Balázs, tudtok dobni egy listát/linket a listához a bugokról ill arról, hogy miben kellene eltérnie a jelenlegitől?
 
En nem ertek a programozashoz, de lehet, meg en is tudnek egy excellt epiteni, ami a lezajlott verseny vegen az eredmenybol kiszamolja a helyes bucholzot, 1,1 mp alatt...
Ha csak szamolni kell, egy ilyet kell ratolni a mostani sorsolora, oszt csokolom.
 
Egy kis adalék: Elmúlt 6 versenyből, ahol Király Zsolttal mindketten ott voltunk, négyszer egymás ellen kezdtünk.
 
Biztosan találnátok olyan HKK játékost, aki UR-ekért vagy néhány displayért hajlandó lenne megírni a programot. Előbb írjatok ki egy pályázatot egy jó nagy jutalommal, hátha akad jelentkező. Nektek az jóval olcsóbb lenne, mint egy profi külsőst felfogadni, de az értéke mégis ugyanannyi lenne a piacon a nyereménynek.
Legrosszabb esetben pedig az a profi külsős programozó ember hallani fog erről a pályázatról, majd megnyeri és eladja a nyereményt. Nem hiszem el, hogy olyan nagyon sok egyedi dolgot kellene beleírni a programba, amit egy listán nem tudnátok felsorolni egy idegennek.
Javaslat:
Nyomtassatok egy egyedi lapból 50 darabot, amit kizárólag a program hibátlan megírásával fog nyerni egy ember és ő kapja meg belőlük az összeset. Nagyon jó pénzeket fog keresni az az ember.
 
Egy általános sorsolóprogrammal. Nálunk nincs HSZ, nincs profi pont. Egyébként az én régi sorsolóprogramom megvan még. Lehet meg lehetne csinálni, hogy a java-s progival vezetünk minden adatot, és amikor bent vannak a versenyzők, akkor a kimentett fájlt átkonvertálni olyan formátumra, amit a régi progi megesz. Azt megfuttatni pl. egy Dosboxból, felnyalja az adatokat, és az alapján sorsol.
 
Cseheknél mivel sorsolnak. Kivancsi lennék.
 
Egyébként írtad, hogy Javaban van fejlesztve. Ha már nekiállsz, Pythonban csináld, szinte minden meg van benne egy sorsolóprogramhoz.
 
Nekem annak tűnt, de ha nem, akkor öröm-bódottá.
 
Igen, pontosan úgy nézne ki a dolog, hogy megmondom a programozónak, hogy:
-TŐCCSED LE, JAVÍCCSAD KIFELE!
-De mi vele a probléma?...
-JAVÍCCCCSAD KIFELEEEEE!!!!!!!!!

Oké, mi tudjuk mi vele a probléma, de, ha írsz Elon Musk egyik programozójának, szerintem fingja se lesz arról, mi az a HKK.
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.