Vissza a Főoldalra
 


Hírek
Argum City
Argum City Wiki
Szavazások
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Bevezető
Mi is az az Argum City?
A játék elemei
Alkalmazott harc
Alkalmazottakról részletesebben
Az ellenfelekről részletesebben
Bánya
Barátok
Birtok
Cég
Célok
Elfajzott kedvenc
Garázs
Gyűjtemények
Időbeosztás
Karakter
Kedvenc
Kert
Minijátékok
Mire lehet argumot költeni
Robot
Robotok részletesebben
Szövetségek
Árverések
Argum City chipek
Szövetségi háború
Erőforrások
Kényelmi funkciók
Tutorial
Híres cégek és NJK-k
Játék telefonról
Kedvcsináló film készül
ReGAMEX kiállítás
A fejlesztés története
Fejlesztési szempontok
Miért tart a fejlesztés 5 évig?
Grafikusok
Mi kell még az induláshoz?
Kvíz
Grafika
Indulás: tutorial
A játék bemutatása
A színfalak mögött
Argum City trailer (30 sec)
Argum City trailer (42 sec)
Mókás munkavideó
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
LVII. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
LV. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
52. Beholder találkozó - Vlagyimir-díj
59. Beholder Találkozó 2023.11.25. - Beszámoló

A lista folytatása...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
Eddig úgy tudtam, hogy akinek a lapján van a nem önálló jelző azé a jelző. (kivéve a köd jelzőt mert az marad azé aki kijátszotta) (AK97- Köd)
 
Igen, valóban kevertem tegnap hirtelen a két képességet, mert kb soha nem találkoztam vele élesben. Gyakran használt meta lapokon eddig még nem volt rajta a Halálsikoly.
Viszont engem még sokáig érinteni fog a Büntetés. Majdnem minden versenyre sokkövetős angyalokat viszek Toborzóval és 100% hogy abból a felállásból csak akkor fogom kivenni a Toborzót, hogyha fel lesz újítva (Halálsikollyal), vagy ha ki lesz tiltva.
És rengetegszer volt olyan hogy az angyalaimat éppen hogy meg tudták oldani méregjelzőkkel, különben nyertem volna hogyha meg lett volna még az a néhány plusz sebzés a Büntetésekből. Örültem volna hogyha kapott volna most ezzel egy erősítést a Büntetés szabály.
De eddig is így játszottuk, továbbra is így fogjuk.
Köszönöm szépen a pontosítást.
 
A büntetés vs halálsikoly felvetésre visszatérve.

Egyértelműen látnia kell mindenkinek, hogy a két képesség nem ugyanaz. A legfontosabb különbség, hogy a Büntetés mindig azt bünteti, aki az adott forrásért felelős, azaz kell, hogy legyen egy felelős.
A halálsikoly általánosabb ennél, tökmindegy, hogy ki a felelős.

Mivel a nem önálló jelzőknek nincsen tulajdonosuk, ezért az előkészítő fázisban gyengülés, méreg, vagy elmúlás miatt elhulló lapokon lévő büntetés nem tud kit büntetni. Ezért került be a hivatkozott kiegészítés a Büntetés alá.

A halálsikolynál nincs ilyen probléma, tehát az említett jelzők hatására is kisülhet.

Mindezért nem lesz egységesítve a két képesség. A Büntetés majd kikopik a játékból, a halálsikoly pedig általánossá válik. Addig pedig így kell játszani őket.

Remélem, így már világos.
 
Ezt a token dolgot én sem értem annak ellenére, hogy jó ideje hatalmas mappával járok versenyekre a tokebek miatt. S minden kieggel nő a mennyiség. Ugye ehhez hozzájön, higy egy-egy versenyen kérnek belőle, tehát fogy. Szóval hiába vagyok felkészült minden tokennel nem rendelkezem én sem.

Illetve szerintem sem az okozza a problémát, hogy 1 tokent előszedsz-e, hanem amikor van 8 angyalod, 4 tőröd, meg 6 Chd fattyad, de ahhoz nincs elég token lapod. Pont most került elő hét végén, hogy kijött nálam pörgősön egy késdobáló, de nem akartam húzni az időt a token előszedésével, s kérdeztem az ellenfelet, hogy elfogadja-e, ha most nem keresek, csak jelölöm a késdobálón egy kockával.

Engem sem zavar, ha 1-1 tokent az ellenfél nem tud előkaparni. Nem hiszem, hogy ezért ugrálnék, hogy pont nincs nála 1 féle token.

Amúgy nem arra vagyok kíváncsi ki él először a token szigorítás szabályával. Sokkal inkább arra, hogy kinél alakul ki először kettős mérce ezzel kapcsolatban.
 
Én egy ideje már úgy alkalmazom a szabályt, hogy van nálam minden általam használt termelhető lapból 1 db. Ez a szabályok szerint ugye kötelező. Ha azonban olyan lapot termel a kártyám, ami ritka, régi, nehezen beszerezhető, stb., akkor készítek "cinkeket", azaz fénymásolatokat vagy nyomtatott verziót belőlük X példányban.
A nyomtatott verzió képességei ugyanúgy elolvashatók, az asztalon ugyanakkorák, mint a lapok, stb. és persze mindig be tudom mutatni az eredetit.

A jelenlegi szabályok egyébként a helyettesítést lehetővé teszik, ha van min. 1 db eredetid.
 
Ahoy,

A legtöbb dologgal egyetértek. A tokenes kérdésben viszont nem értem a felhördülést. Ez csak a nyomatékosítása az eddigieknek. Elvileg eddig is így kellett játszani. A problémát mondjuk ez nem fogja megoldani, mert a probléma nem az, hogy Pistike nem teszi ki az 1 db tőrt. A probléma az, amikor Pistike a 10 angyalát és a 20 spóráját 2 tokenlappal és 2 kockával jelzi. Az lesz atlathatatlan mert ugye egy token lehet aktiv, passziv, kézben, gyűjtőben, ellopva és őrposztban. Én elmentem volna a falig a helyetekben.
Ha valaki token lapot hoz játékba, akkor köteles minden egyes ilyen alkalommal egy megfelelő tokent kitenni, és azt csak az esetleges semmibe vagy pakliba kerülés után használhatja újra. Kész. Termeltél 5 angyalt de csak 2 van nálad? Akkor 2 angyalt termeltél. Ennyi.
Ez amúgy megoldaná a kismassza problémáját is.
Es akkor nem lenne az, hogy valaki eljon versenyre összesen 5 db d20-al meg egy angyallal es aztan ha át akarod látni mit csinal neked kell adnod kockakat....
A telefonos mutatást csak akkor engedném, ha elloptál egy tokentermelo lapot és az ellenfélnél nincs hozzá token, illetve bontotton. De a kiadotol utobbi esetben elvarnam, hogy biztositsa a tokeneket.

Üdv: Kyb
 
A kódexbe bekereült az alábbi pont:
106. Hatás megismétlése.
106.0. Ha egy lap szövege szerint egy bizonyos képesség, vagy hatás ismét „létrejön”, akkor ez lehetőséget jelent a megadott képesség, illetve hatás működtetésére.

[Kiegészítés]
A fenti szabálypontot alkalmazni kell valamennyi, hasonló megfogalmazású lapszövegnél (pl. "megint létrejön", "újra" vagy "még egyszer érvényesül", "újra használhatod" stb.).

106.4. Az aktiválást kívánó képesség, vagy annak hatása csak a kör megfelelő fázisaiban, és az esetleges költségek megfizetésével ismételhető meg.

Ebben az esetben ha jól értelmezem pl a Dv'getta robajkeltő esetében el kell költenem az áramlás teljes költségét pl 1 mana és 4ÉP(a morf mágia esetében).A tesztelésen is ilyen formában került tesztelésre a lap?A lapnak egy egész egyedi és hangulatos képessége van,de ezzel a módosítással szerintem igen haszontalanná vállt.Persze ha eddig is ezt tudta akkor elnézést, rosszul értelmeztem a lapot.
 
Másképp látom mint a többbség,de ha ez a közösség akarata legyen,de kíváncsi leszek miképp fogtok majd egymásra nézni egy kedves haverral ha otthonhagyta az egyik 0-ás KF tárgyát és ellopod a johanját és pont az kellene a winhez VAGY valaki épp termelne egy tőrt ,de nincs nála és azzal dobna agyon te meg azt mondod sorry,de nem tudom mit tud....szerintem túl van ez lihegve, ennél sokkal barátibb a játék közege mint hogy egy ilyenen fennakadjunk és akadékoskodjunk. Nyilván 5 perces keresgélést a neten felejtsük el mert az unfair,de ha 1 percen belül elővarázsolja nekem valaki a telóján bármikor megteheti ellenem ezután is mint ahogy eddig is.
 
Barmilyen modon. Igen, meg kell probslnia leszedni. Sot, ha tobb lapod van, es te valasztasz kozuluk, akkor is meg kell probalnia.
 
A Vityillós faq-hoz egy kérdés, ami nálunk frissen bontotton felmerült:

amikor kitettem a Vityillót, az ellenfelemnek egyetlen leszedése egy asztalán lévő Goblin takarító volt. Volt mellé 2 feláldozható lapja, tehát a zsz IK-t ki tudta fizetni. Viszont maga a lap csak azt írta elő, hogy fel kell áldoznom egy általam választott lapot, nem direkt leszedés. De az adott pillanatban a Vityilló volt az egyetlen lapom. a játékban

Ez ilyenkor működik?
 
A Spórát sajnos nem olyan egyszerű beszerezni, ki lehetne adni valamilyen formában, ha ilyen jellegű módosítással él a kiadó
 
Tokenhez: Legutóbbi versenyen Evarth ellen majnem 5 percet b*sztam el azzal, hogy telón megpróbáltam előkotorni egy tokent aminek hirtelen a neve se jutott eszembe (utólag is bocsi). Ezt szerintem is felejtsük el. Esetleg a szervezőnél lehetne 1 darab mindenből, amit kivételes esetben (a buszon kilopták a tokeneket a táskámból, vagy még nem tudtam beszerezni annyira új vagyok) ki lehetne adni. Én személy szerint igyekszem majd 2-3 szettnyit vinni ezt követően. Ha sikerül összekotorásznom, akkor majd tőlem is lehet kérni.
 
Sokáig én is így csináltam, de kb egy éve már nem fér bele egy deckboxba az összes token, amit lapok termelnek. Nem vicc.
 
Jol elolvastad a faq-t...
 
Ha bejelentik h lejart az idobes EZT HALLVA passzol valaki, akkor nala jart le az ido, tehat az ellenfelnek lesz meg egy kore.
A faq es a szabalypontositas azt irja le, hogy ha kozvetlenul a passzolas UTAN jar le az ido, akkor mi van.
 
Szerintem ha bemondják, hogy lejárt az idő, és utána rögtön passzolsz, akkor viszonylag egyértelműen még a te körödben véget ért a játék, tehát nem lesz már még egy köröd.

Viszont az eredeti probléma felvet bennem kérdéseket:
41.7. Versenyen a játszmaidő szempontjából a kört lezártnak tekintjük, ha az aktív játékos jelzi, hogy a körében már nem kíván cselekedni.

Ez attól független, hogy utána mi történik a körben? Mi van, ha passzolok, lejár az idő, de az ellenfél még cselekszik? Akkor is jövök még egyszer, annak ellenére hogy a körömben járt le az idő? És ha passzolok, lejár az idő, az ellenfél cselekszik, és erre én is cselekszem? Jól gondolom, hogy ekkor nem jövök már újra?
 
Jó, speciel az ellenfél által ellopott lapnál valóban lehetne az, hogy megmutatom telón, de én mindenkinek javaslom, hogy legyen külön doboza az összes tokennel. Több szempontból is praktikus:

-nem kell verseny előtt válogatnod, hogy mi kell épp most (max előrerakod, ami előjön)
-fixen viszed magaddal, mert szokássá válik ennek a deckboxnak is a berakása
-a lopás részre is jó eséllyel megoldást jelent
-mindössze egyszer kell beleraknod az energiát, hogy összeállítsd (és néha kiegenként frissíteni ha jött új), onnantól nem kell foglalkozni a tokenekkel
 
Én HD-val értek egyet, de neked is igazad van. Annyi kellene, hogy kimondjuk, hogy annak a kötelessége tokent hozni, aki a lap tulajdonosa. Így nyilvánvaló, hogy ezt a kötelezettséget a lapot ellopó ellenfél nem sértheti meg. A szankció is ehhez igazodjon! Ha a lap tulajdonosa hagyja otthon a tokent, nem kérheti az adott tokent, ha nm a lap tulajdonosa jogosult tokent kérni, akkor lehet telorol is mutatni, de ha döntetlen lenne, a lap tulajdonosa veszít. Jól mondja János bele kell, hogy égjen a köztudatba, hogy a token a deckkel esik egy tekintet alá és ne álljon a meccs, mert valaki a lapkeresőt izélgeti.
 
Végre nem hallom többet az: "Akkor termelek egy spórát" mondatot
 
Mi a helyzet fordítva?
Meghallom hogy bejelentitek,hogy lejárt az idő,így rögtön passzolok.Van még egy köröm? Ez is probléma szokott lenni versenyeken...

Ezt a telefonos hülyeséget meg végre leírtátok,engem kb. kiröhögtek,mikor azt mondtam,hogy nem nézhetitek meg lapkeresőben mit tud a lap...

A tóken szabálynak is örülök,lesznek kényelmetlen helyzetek belőle,de így a tiszta. Bár még így se tökéletes ez se...gondolok itt arra:
"Azok milyen jelzők az angyalon? - Azok nem jelzők,három angyalom van...-Ja..."
 
Valóban tènyleg sokkal jobb lesz hogy mivel nem hozott az ellenfelem adott tokent az miatt szívok mert nem tudom azt bekèrni amivel adott esetben akár nyerhetnèk is... sztem ez korlátoltság.Ennyi erővel ne legyen üdítő meg dexkbox meg kutyafüle se az asztalon...ne essünk már át a ló túloldalára könyörgöm.Abszolùt egyedi esetekben gondolnám èn is hogy ez elfogadható mint ahogy mondottam ès erősen korlátozva(1 token adott pillanatban).
 
A token "mizériához":

Nekem személy szerint irtózatosan elegem volt abból, hogy, ha valaki megtermel egy sz.ros tokent nem tud hozni magával. Ha még egy darab akkor azt mondanám oké... de amikor 8-10 féle tokent is megtermel és már senki sme tudja mi a fene van már az asztalon vagy a gyűjtőben az eléggé idegesítő... főleg emiatt ki kapni, mert kitalálja, hogy ja az nem is az hanem amaz...

Na ez a vicc nem az, hogy egy GYŰJTŐGETŐS kártyajátékban be kell gyűjtened plusz 3-4 gyakori token lapot (amiből amúgy valószínűleg mindenki otthonába hegyek állnak) és csak be kéne dobni a kis dobozodba 2-3 darabot...

Speciel nekem full külön vannak gyűjtve a tokenek és nagyjából 3 percet vesz igénybe, hogy át fussam a paklimat és elő vegyem, ami kell a másnapi versenyre... hulla részegen hajnali 3 kor is képes vagyok erre... akkor aki rendesen készül egy versenyre az miért nem?

A Dungeonban meg remélem, hogy akkor ha valaki meg mutatja telefonról azt az időt megkapom pluszba a fordulóhoz... csak mert amikor valaki legutóbb meg akarta ellennem mutatni telóról 5 perc alatt sem töltött be, mert nem igazán van térerő és a WIFI sem tökéletes...

A lopós témához... minek akarod el lopni, ha Ő se tudja használni hiszen nincsen hozzá tókenje??? Van egy blankja az asztalon...
 
2 telefon? Látnám is a hkk licit csoportban az "olcsó, bármilyen tokent tud, induló 5000,lépcső 100,villám 10000"
 
A telefon nem a játéktér része. Baromi hülyén nézne ki, ha a telefon építene valamit zanszilánknak, vagy feljönne ütni - olyanokról nem is beszélve, hogy ha egy idő után elsötétül a képernyő akkor ott kell nyomkodni.

Nem hiszem, hogy egy 2 forintos lap beszerzése ÉS elhozása gondot jelentene. Valóban ahogy követőt sem hagyunk otthon, mostantól erre is kell figyelni.

Majd ha egy verseny 6. fordulójában nem emlékezetből kell kitalálni, hogy mégis mi az ott, hálásak leszünk a döntésért.

Ez nem technológia meg tudja a fene mi kérdése, hanem szimpla egymás segítése - épp elég nehéz ez a játék és sok a hibázási lehetőség, nem szeretnék verseny végén kikapni azért, mert élesbe beleraktam egy 2 HP-s lényt egy tőrbe, amiről azt hittem más (vagy egyszerűen le volt fordítva, nem olyan feltűnő mint a kép).
 
Hogy jön ide a versenyek kezdete, a légkondi meg a kivetítő? :O
Ez a topik a kérdezz-felelekről szól... Azon belül is egy olyan változásról, ami hivatalosan eddig is élt már. És nehogy már olyan nehéz legyen a használt tókenekből egyet legyűjteni és elvinni... Ez szinte 100% nettó lustaság. A tóken ugyanúgy része a paklinak, mint a követő, csak nem kell felírni a paklilistára. Ha használni akarod, vidd el. A Molluszkot se mutathatod be telefonról, pedig az is milyen egyszerű lenne...
 
Most komolyan, EZ volt a probléma, hogy valaki otthon hagyott tokent (gyakori...) és nem mutathat telefonon? Nem rakhat ki blank lapot, fóliát, bármit? CSAK a lapot? "Majd a játékosok hozzászoknak?" Jó gondolat...
Ahhoz mikor akarnak hozzászokni, hogy a verseny 10.00-kor kellene, hogy kezdődjön, nem 10.34-kor, mert arra képtelen, hogy időben odaérjen az ismert helyszínre, ahová TUDJA, hogy mennyi idő az út...? Az nem probléma? Hogy nincs egy időjelző kivetítő, egy projektor, légkondi... gondolom, ehhez már hozzászoktak a játékosok.
Unfair...
 
Az 1 azèrt opció szerintem telefonról mert fixen ugyanúgy kiteszem a telefont az asztalra mint az adott lapot ès a telefon kèpernyőjèn ott virít a lap.2 lapot nem tudok könnyedèn mutatni a telefonomon egyszerre.
 
Kb. igy volt, de nem volt tiszta. Viszont mostantol nem fogsz olyan lapot termelni, ami nincs nalad, vagy masodpercek alatt nem tudod megkapni. Ez szerintem garancia lesz, hogy a jatekosok 99%-a igen hamar raszokjon, hogy tenyleg visz. Igen, az optimalis az lenne, ha mindig lenne pont eleg mindenbol, de ezt megkovetelni/betartani kb. lehetetlen, ezert nem is tesszuk.

Az ellenfel tokenjeibol nalad levest soha, egy pillanatig sem gondoltuk vagy irtuk.
Erre tokeletes az a szabaly, hogy a tulajdonosnal kell legyen ilyen token.
Kiegesziteskent, ha megsincs, akkor kizarolag ilyen "lopott lap + nincs fizikai token" eseteben (mivel mas megoldas nincs) mutathatsz telefonrol.
 
Ehhez abszolut jogod van, nincs vele gond, az alapszabaly viszont az, amit irtunk. Vetesd be a versenykiirasaidba legy szives, hogy tiszta legyen minden egyes versenyeden ez a valtoztatas a jatekosoknak.

Fenykepes listat a Beho versenyein is le lehet adni, ahogy ez mar a TF talin is volt
 
Szerintem teljesen korrekt, hogy egyet minden tókenből kell vinni, de ez nem így volt eddig is? Mármint nem nagyon tartotta be senki, de mi a garancia hogy most be fogják?
Az, hogy az ellenfél tókenjeiből is legyen nálam, viszont elég életszerűtlen.
Zárójeles megjegyzés, hogy ha mindenből csak 1 db van, az ugyanúgy átláthatatlan tud lenni, mint ha egy sincs. Ha pl. van 3 angyal tókened, de már a 10. kerül játékba, akkor ugyanúgy kockákkal meg így-úgy fogod jelölni, amit szintén könnyű benézni. Ilyen szempontból szerencsésebbnek tartanám, ha mindig egy újabb fizikai lapot kéne bemutatni (persze ez kicsit unrealisztikus, tudom).

Alapvetően a faq-lista amúgy eléggé átgondoltnak és alaposnak tűnik, +1.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.