Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Hírek
Argum City
Argum City Wiki
Szavazások
Bevezető
Mi is az az Argum City?
A játék elemei
Alkalmazott harc
Alkalmazottakról részletesebben
Az ellenfelekről részletesebben
Bánya
Barátok
Birtok
Cég
Célok
Elfajzott kedvenc
Garázs
Gyűjtemények
Időbeosztás
Karakter
Kedvenc
Kert
Minijátékok
Mire lehet argumot költeni
Robot
Robotok részletesebben
Szövetségek
Árverések
Argum City chipek
Szövetségi háború
Erőforrások
Kényelmi funkciók
Tutorial
Híres cégek és NJK-k
Játék telefonról
Kedvcsináló film készül
ReGAMEX kiállítás
A fejlesztés története
Fejlesztési szempontok
Miért tart a fejlesztés 5 évig?
Grafikusok
Mi kell még az induláshoz?
Kvíz
Grafika
Indulás: tutorial
A játék bemutatása
A színfalak mögött
Argum City trailer (30 sec)
Argum City trailer (42 sec)
Mókás munkavideó
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
Megtanacskozzuk. Addig azt mondom h mindketto. Kereses is es dobatas is.
 
Én arra lennék kíváncsi hogy a leírtak illetve ez
[Kiegészítés]
Keverésnél a pakliban lévő lapok sorrendje értelemszerűen megváltozik, ezért ha a pakli átvizsgálása után azt meg is kell keverni, úgy a cselekvés mindig keresésnek minősül, akkor is, ha abból nem kerül ki lap.


alapján a Gomakkal pakliból kivétel az most mi?
 
igen, ez egy faq, ami magyarázza a szabályokat. A konkrét szabály ennél sokkal szabatosabb:

4.13.1. Keresésről beszélünk akkor is, ha ezek a kifejezések ugyan nem szerepelnek a cselekvés leírásában, de a játékos egy pakliból (vagy kiegészítő pakliból) valamilyen feltétel teljesülése vagy a saját döntése alapján vesz ki lapot vagy lapokat, függetlenül attól, hogy a pakli mely részéből választ ki a lapot, és az kézbe vagy közvetlenül a játékba kerül, illetve visszakerül a pakli tetejére (esetleg az aljára).

4.13.2. Nem minősül keresésnek, ha az így kiválasztott lapot a gyűjtőbe (Semmibe) kell dobni. Ez esetben mindig pakliból dobás történik.

a szabálypontokat nem lehet egymástól függetlenül, kiragadva a helyükről értelmezni.

vannak a húzások (szerepel a leírásban, hogy húzz, vagy húzhatsz), vannak a keresések (szerepel a leírásban, hogy keress, vagy kereshetsz), és vannak azok a hatások, amikor egyik szó sincs benne, de mégis ki kell választani a lapokat a pakliból.

Ha az ÍGY kiválasztott lapot végül el kell dobni, akkor EZ mindig pakliból dobás lesz. A faq-ban szereplő "bárhogyan" csak azt hangsúlyozza, hogy mindegy a szöveges megfogalmazás. Ha kiválasztásról, majd dobásról van szó, akkor az mindig az utóbbi lesz.
 
A FAQ szövege: "ha közvetlenül a pakliból lapot kell dobni, akkor az mindig pakliból dobás lesz, bárhogyan is választjuk ki a lapot, és nem lesz keresés."

Itt szerintem ez megengedné, hogy legalább megnézzem az 5 lapot, hogy tudok-e "bárhogyan" 5 lapot kiválasztani a Semmibe dobni, hisz ez a lap ezt a funkciót is el tudja látni. Az hogy 5 lapot felfordítok még nem keresés, hiszen akkor a keverő néni és a szaglászó vérfarkas is keresne, mert 1 lapot felfordít. De rendben elfogadom a többség véleményét, pláne, mert józen paraszti ésszel belátom, hogy csak kukacoskodok megint.
 
Ha a kereses definiciojanak megfelel a hatas, akkor az kereses. Itt ugye a hatas fo funkcioja a kijatszas. Tehat arra ad utasitast a lap, hogy tedd jatekba a paklibol a lapot, es csak ha ezt nem tudod megtenni akkor dobd a Semmibe. A paklibol lapkijatszas mindig kereses. Ezert ez egy kereso forras, akkor is, ha valamilyen ok miatt nem tudod a lapot kijatszani a paklibol.
 
A keresés/pakliból dobatás kérdéskörhöz:
Ma Exben felmerült, hogy a Nagyobb kineport képessége keresés vagy pakliból dobatás-e? Én ott kardoskodtam amellett, hogy ez egy Semmibe dobatás és bilincs mellett is működik, de leszavaztak, hogy ez inkább keresés. Vlaki levezetné, hogy miért ez vagy az? (Utólag mondjuk belátom, hogy a lap fő funkciója a lap kikeresése lenne, de azért kiváncsi vagyok a véleményekre). Pl. mi van akkor ha egy olyan lapot jelölnék meg, amit fixen tudom, hogy nem tudok kijátszani. Akkor ez csak sima pakliból semmibe dobás szerintem.
 
Ha kijátszáskori aktiválást kívánó képessége lenne a moa őshalnak, hogy izomjelző kerül rá, akkor más lenne a helyzet, mert az ilyen képesség használata önálló cselekvés. Azt megelőzné a lapkijátszáshoz, mint cselekvéshez kapcsolódó hatások levizsgálása.

Szép ez a játék.
 
Értem a kérdést, és lefordítom:

A Moa őshal kijátszáskori képességére reagál a Ködszitálással az ellenfél (hogy az ne kapjon izomjelzőket).
A Rabu-thin főbiztos megmutatása nem képességet ad az őshalnak, hanem létrehoz egy függőben lévő kapcsolódó hatást, ami a moa sikeres kijátszásakor aktiválódik. (Ez a hatás is egy külön forrás. Kódex 97.1.)

Tehát a Ködszitálással vagy egyikre, vagy másikra lehet reagálni. Mondhatnánk úgy is, hogy min. 1 izomjelzőt mindenképp kapni fog az őshal. A kérdés lényege, hogy milyen sorrendben kerül sor ezekre?

Alapszabály, hogy először mindig az épp kijátszott lap képességei jönnek létre, majd csak ezután vesszük számba a kapcsolódó hatásokat. Tehát először jön a Moa őshal saját kijátszáskori képessége. (Erre reagál Ködszitálással az ellenfél.) Végül az Őshal megkapja az 1 izomjelzőt a főbiztos hatására is.

A trükk az, hogy addig nem jöhet a Ködszita, míg nincs képesség, tehát csak azután lehet a Ködszitálást kijátszani, miután az őshal sikeresen játékba került.

Az őshal sikeresen kijátszottnak minősül, ha annak kijátszását nem akadályozták meg. Tehát a kijátszásához kötődő reakciósor ekkor lezárult.

Ezután létrejönnek a kijátszáskori képességek, ezekre azonban még reagálni lehet spéci reakcikkal (Ködszitálás, Leira, Zulit kastélya, stb). Amíg ezeket a reakciókat, és hatássukat, mind-mind le nem tisztáztuk, nem vizsgáljuk a lapkijátszáshoz kapcsolódó hatásokat.

Tehát nem, az adott szituációban így nem tudod megakadályozni a ködszitálást. Viszont lesz 1 izomjelző az egész manőver után az őshalon.
 
Hello! A következő szituáció merült fel játék során, amire szeretnék egy egyértelmű választ:

Mutatok Rabu-thin Főbiztost kézből, majd kijátszanék egy Őshalat. Ellenfél Őshal képességére reagál Ködszitálással. Amennyire én tudom, kijátszáskor, ha egyszerre több képesség sülne ki, akkor a kör játékos dönt azok kisülésének sorrendjéről. Tehetem-e tehát azt, hogy a hal előbb megkapja az izmot Rabu-thintól, és azzal a hal reagál a ködszitálásra, hogy azt semlegesítse, és megkapja a többi kijátszáskori izmát? Szimpla igen/nem választ elfogadok, de ha bővebb infót kapok, ami levezeti a menetelét a dolognak, annak is örülök.
 
Köszönöm!
 
Balage a 76. hozzászólása
 
Lehet én vagyok nehézfejű, de ebből melyik pont válaszolja meg, hogy egy "Áramlás: 1 VP: valami történik" típusú lapnál kell-e a Dvgettának 1 VP-t költeni vagy sem?
 
A hatás megismétlésével kapcsolatban előjött pár apróbb kérdés, amelyek rendezésére az alábbi szabálypontok születtek:

106.6. Varázslat hatásának megismétlése nem tekinthető a varázslat ismételt kijátszásának.

106.7. Áramlás (kincsezés, párbaj), vagy más hasonló, az adott körben csupán korlátozott számban használható hatásnál ez a korlát megismétléssel átléphető.

106.8. A megismételt hatást nem az eredeti lap hatásának, hanem az őt (ismét) létrehozó lap hatásának kell tekinteni.
 
Köszönöm.Maga a lap jól teljesített ezen formájában.A pakliról magáról már kevésbé mondható el
 
Köszi.
 
Ezen a kérdésen sokat meditáltam.
A bűbáj szövege nem tartalmazza, hogy meg kell mutatnod a kezedben lévő lapokat.
Ha enélkül is egyértelmű, hogy nem lehet egynél több különböző színű lapod (pl. a kérdésben szereplő szituációban ez egyértelművé tehető a Bufa/színtelen lapok megmutatásával), akkor a maradékot nem kell megmutatni.
Szerintem.
 
Bufa bűbájnál ha két lap van a kezembe és megmutatom az egyiket ami szintelen akkor a masikat ezek szerint nem kell?
 
Nem, mert ez valojaban 1 koltseg, nincs ketteszedve 2 kulon "valamire".

93.4.4.2. Amennyiben az áramlásnak további költségei vannak, azokat az alapköltséggel együtt, egyszerre kell kifizetni. Ha ennek jelentősége van, a különböző költségek elköltésének sorrendjéről az a játékos dönt, aki az áramlást használja.

Az "ingyen" az ingyen-t jelent.
(megjegyzesben segithet: ha egy lapot jatszol ki ingyen, akkor is alap koltseg, modositas, kutyafule -> ingyen jon, vagyis teljes koltseget helyettesited 0-val)
 
De ugye aminek plusz költsége van azt továbbra is ki kell fizetni? (pl. Vak végzet)
 
Erre vegul az a megoldas szuletett, hogy a szabaly marad, a Dv'getta robajkeltore pedig rakerul a FAQ, hogy ingyen suti ki az aramlast.
 
Szerintem meg igenis a skill része hogy meg kell jegyezni amit láttál az ellenfél kezében. Ez benne van a játékban hogy koncentrációt igényel. Akinek nem megy annak ott a HS.
 
Rossz peldat hoztal fel, es ezt te is tudod. Az anti-magia szabalya tartalmazza azt a kitetelt, hogy meg kell mutatnod a kezed. Ez az informacio-szerzes a kepesseg resze. A bubajon nincs rajta h meg kell mutatnod a kezed, de ez a faq-ban is benne van.
 
Szerintem a Bufa bűbája kicsit blődség.
Ennyi erővel... Ellenfelem tol egy Gomakot. Meg nézi a kezem, és a deckem. Látja, hogy nulla varázslattal játszom. Akkor innentől anti-mágiára sosem kell mutatnom? A Bufa bűbájánál egyértelmű, hogy 1 lapból nem lehet 2 egyforma. De ilyen helyzetben ez is full egyértelmű.
 
Kösziiiii!!!!
 
Sajnos nem, egyelőre nem tudtunk dűlőre jutni, további összefüggései vannak a dolognak. Addig hivatalosan játsszátok úgy, hogy ingyen hozza létre az áramlást guetta.
 
Elnèzèst a türelmetlensègèrt,de várható ma döntès az ügyben?
 
Tóken témán megakadt a szemem... na meg a memória résznél is...

Ahogy Norbi is megírta a memóriás résznél, nem értek egyet, hogy emlékezned kell rá, nem csak MtG VB-n, de más játéknál is simán lehetett jegyzetelni, ha valamilyen lap hatására ránézhettél az ellenfél kezére.
Most itt is ússzon el egy Nemzeti Bajnokság, mert izgul, minden másra koncentrál, majd jön egy blokk, és amikor kéne, nem tudja kinyögni és kikap?
Ugyan már! Ez valóban nem skill rész, meg pár kör után nagyobb meló, és idő kiszámolni, megnézni mi történt, mely lapok estek ki, keverhette vissza stb...

Tóken rész:

Túl lett tolva...de nem itt a fórumban, hanem, hogy mondhatni "minden" lap termel valamit... elégé broken emiatt az egész.

A korrektség az lenne egyébként, HA nem lenne ez a nyomdaspórolós irányvonal, és minden lapra le lenne írva konkrétan milyen lapot termel (statok stb), és innentől kezdve "bármivel" lehetne jelölni...

VAGY!

PDF formátumba feltolni a tóken lapokat, mindenki számára elérhető, és kinyomtatható, ergó -1 lap a kiegek kiadásánál, és nem kerül pénzbe a kiadónak, és mindenki felelőssége, hogy legyen, nem kell kvázi külön beszerezni...

És amúgy az se természetes, amit Roland írt, hogy 1 deckbox se elég már a tókenekhez, ez már nonszensz...

No mindegy, gondolkodtam, hogy hagyom a témát, de ez olyan, hogy nem már, tényleg ez is probléma?

Inkább nagyobb hangsúly kellene fektetni a FAQ doksikra, versenyszabály leírsásra stb., mert ez az idő lejárta, konkrétan örülnék, ha megoldott lenne minden helyszínen az idő láthatósága, mert nem egyszer emiatt szívtam, hogy ja lejárt az idő, és jó esetben X a vége... másképp gondolkodik az ember, ha tudja már nincs ideje befejezni a játékot (kockáztat, beáll védekezni stb)...
És nem, nem megoldás a bemondom, mert nem mindenki hallja az alap zaj miatt...
 
Köszönöm!!!
 
Jogos felvetés, foglalkozunk a megoldással, türelmet kérünk.
 
Sziasztok!
Köszi a QNA-ket. Ezúton tájékoztatok mindenkit, hogy én nem fogok problémát csinálni a token kérdésből, bárki játszon ellenem, ha én hagytam otthon/nem volt, akkor is megengedte mindenki hog használjak egy random gyngy-t...
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2020
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.