Vissza a Főoldalra
 


Hírek
Argum City
Argum City Wiki
Szavazások
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Bevezető
Mi is az az Argum City?
A játék elemei
Alkalmazott harc
Alkalmazottakról részletesebben
Az ellenfelekről részletesebben
Bánya
Barátok
Birtok
Cég
Célok
Elfajzott kedvenc
Garázs
Gyűjtemények
Időbeosztás
Karakter
Kedvenc
Kert
Minijátékok
Mire lehet argumot költeni
Robot
Robotok részletesebben
Szövetségek
Árverések
Argum City chipek
Szövetségi háború
Erőforrások
Kényelmi funkciók
Tutorial
Híres cégek és NJK-k
Játék telefonról
Kedvcsináló film készül
ReGAMEX kiállítás
A fejlesztés története
Fejlesztési szempontok
Miért tart a fejlesztés 5 évig?
Grafikusok
Mi kell még az induláshoz?
Kvíz
Grafika
Indulás: tutorial
A játék bemutatása
A színfalak mögött
Argum City trailer (30 sec)
Argum City trailer (42 sec)
Mókás munkavideó
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
LVII. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
LV. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
52. Beholder találkozó - Vlagyimir-díj
59. Beholder Találkozó 2023.11.25. - Beszámoló

A lista folytatása...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
Szerintem pont ez a lényeg, hogy Bp-ről is nyugodtan le lehet jàrni vidékre játszani, ha ugyanezt elvárjuk a vidékiektől is fordítva....
 
Ákos, azért az sem mindegy, hogy bp-en 30+ pro játékos között próbálsz pontot szerezni, vagy egy kisebb vidéki versenyen 10 ember között, amiből max 3 erős versenyjátékos.
Ha nem lenne 3db kötelező bp-i nagyverseny akkor sokan vidéki kisebb versenyekre járnának hsz-t gyűjteni.
Szerintem.
 
Mondjuk most nem értem, hogy a profiipontokat miért kellett utólagosan elvenni... na mind1
 
Megpròbàlom levezetni a külömbséget egy vidéki és egy fôvàrosi jàtékos lehetôségei között a hsz példàjàn: 3 Bpi és 2 vidéki eredmény kell. Aki fôvàrosi az akàr havi 4 Budapesti versenyre is el tud jutni mindenféle nehézség nélkül és vannak közeli vidéki lehetôségei is pl Fehérvàr Balassagyarmat, stb, de természetesen bàrhol indulhat szeretettel vàrjuk Miskolcon is. Mindenféle nehézség nélkül eltud indulni a kellô szàmu versenyen. Aki vidéki annak ha értékelhetô eredményt akar elérni 3 jó budapesti eredmény kell az kb 6 verseny minimum nekem. Ennek a minimàl költség vonzata Miskolcròl 10k huf per verseny az utazàsi idô faktorrol nem beszélve. Talàn ezek a okok miatt sem kellene a vidékieket tovàbb szìvatni inkàbb jobban kellene tàmogatni ôket.
 
Ez mind igaz amit leìrtál és egyet is értek vele, azonban egy dologban ellentmondàst érzek. Ez pedig a vidéki versenyszervezôk helyzete. Max 5-6 fôrôl beszélünk, ôk azok akik életben tartjàk a jàtékot vidéken és nem kevés profitot termelnek nektek a kàrtya eladàssal közvetlenül és az új jàtékosok beszervezésével a jàték népszerûsìtésével régi jàtèkosok megtartàsàval közvetve. Ôk azok és kollektìven a vidèki jàtékosok akik egyre kevesebb tàmogatàst kapnak és egyre jobban szivatva vannak. Mondom ezt úgy, hogy korábban Bpi voltam most meg vidéki. Csak néhàny példàt sorolnék fel a teljesség igénye nélkül: 3 budapesti eredmény a hszhez, 1nap csak 1 eredmény szàmìt, fényképezkedés, stb.
 
Szerintem is jó döntés született. Rémlik, hogy anno volt ilyen szabály a kettős versenynapokkal kapcsolatban, de csak most, hogy szóba került, kezdett derengeni. Ez a megkötés eléggé feledésbe merült, és messze nem volt köztudott. (Annál is inkább, mert a szabály létrejötte óta is kezdtek vagy újrakezdtek játékosok, akiknek ez teljes homály lehetett.) Amúgy a versenyszervezők körében sem volt ez teljesen tiszta, szerintem.

Ne feledkezzünk el azonban a botrány kirobbanásának okáról sem. A versenyek eredményeinek mielőbbi feldiktálása szerintem legalább olyan fontos, mint bármelyik másik szabály. Pláne így félévzáráskor. Ezt sokkal komolyabban kell venni, és könyörtelenül be kell vasalni a szervezőktől.
 
Szerintem pedig kizárólag az online tèrbe van èrtelme gondolkodni ha bármennyit is marketingre akartok szánni.
Megkell dobálni 15-30 fiatal "befutott" magyar youtubert hkk boosterekkel ès remènykedni,hogy valamelyik rákap az izère(persze mellè pár youtube videót is küldeni kell nekik,hogy ez mègis mi a szöszi.) .
 
A vidéki boltoknak szerintem a BDV miatt elég nehéz a helyzete, én sem igazán látom miért venne tőlük nagyobb mennyiségben bárki is kiegeket stb., max ha lenne komoly promóciós lapjuk mint a Dungeonnek vagy valami hasonló extra, amivel meg tudnák győzni a vevőket, hogy jobb ha náluk vesznek termékeket és nem a BDV-ről rendelnek saját accountról, vagy másik játékoson keresztül. Pedig bizonyára nagyon sok új játékost bevonzana, ha a polcokon ott lenne a HKK, többek között azért is, mert mondhatni elég “rossz” képet fest a játékról szerintem egy a játékkal megismerkedni próbáló ember számára, hogy egy Debrecen méretű városban sehol nem lehet kártyát venni, illetve nincs a játékhoz tartozó “klub”.
 
Viszont a vidéki hkk jövôje megérne egy külön beszélgetést.


Erről én azt gondolom, fontos lenne, hogy legyen legalább egy bolt minden nagyobb városban (Debrecen, Győr, Nyíregyháza, Miskolc, Pécs, Szeged) ami HKK-val foglalkozik, és valaki - akár maga a bolt, akár egy dedikált játékos - aki az adott városban klubot működtet, ahol lehet időnként játszani és versenyezni, és tartanának akár ligát, akár kezdők tanítását, a játék népszerűsítését, iskolákban bemutatót.

Ez a tengelye, a lényege a játék életképességének, bolt és klub. Ha aktív HKK-s élet van, a vonzáskörzetből, az elérhető távolságban levő településekről is feljárnának ezekre a versenyekre. lenne elegendő játékos.

Mi ehhez 3 féleképp tudunk hozzájárulni.
Az egyik, ha a stadionra szánt országfejlesztések egy részét nekünk utalják át, és akkora reklámkampány tudunk belőle, hogy még Piripócsalsón Mari néni is ezt akarja venni, mert a csapból is ez folyik, mindjárt minden bolt akarna HKK-t árulni.
A másik, hogy mi magunk kiépítünk egy országos bolt- és klubhálózatot.
A harmadik verzió, hogy azoknak, akik ilyesmivel próbálkoznak, olyan támogatást adunk, hogy megérje nekik.

Az első 2 ponthoz nem vagyunk elég tőkeerősek, mivel a HKK ehhez túlzottan IQ igényes (és emiatt rétegjátéknak mondható), és Magyarország is túl kicsi. A harmadikkal lelkesen próbálkozunk, amióta HKK van, de kettőn áll a vásár. Jó példa a debreceni játékcéh nevű bolt, akik azt mondták, laponkénti eladással nem akarnak foglalkozni, a paklinkénti árusítás meg szerintük nem éri meg nekik, nem látják, mi az üzlet a hkk-ban (az mindegy volt, hogy én mit ajánlottam nekik; kedvezmények, támogatások, promóció, vissavásárlási garancia stb mindent fel szoktunk ajánlani egy új boltnak). Az ilyennel én tényleg nem tudok mit kezdeni, max ti, aki ott lakik, az mind időnként bemegy, és megkérdezi, hogy "csókolom, HKK van?"
Önmagában az sem elég, ha kitömjük a lelkes versenyszervezőket támogatással, mert sajnos nagyon sokan a "könnyű utat" választották, amikor nagyon sok versenyt támogattunk, hatalmas dijakkal, rengeteg volt a kamu verseny.
Tehát alapvetően motivált kereskedőkre, boltokra lenne szükség, mint pl. a Dungeon, akik nemcsak tartják a játékot, de el is tudják magyarázni, mi az, és kellő lelkesedéssel csinálják az egészet, és össze tudnak dolgozni azokkal a játékosokkal, akik az adott településen versenyt szerveznek.
A BDV-vel egyébként egyik nem titkolt célunk az volt, hogy a játékosok is érdekeltek legyenek abban, hogy másokkal megismertetik a HKK-t, és úgy tűnik, ez be is vált valamennyire.

Azt egyébként talán ti is látjátok, hogy a HKK folyamatosan növekszik, egyre több a játékos, és biztos vagyok benne, hogy ez a vidéki versenyekre is kihatással lesz, ahogy egyre többen HKKznak.

Azt azonban tudnotok kell, hogy nagyon sok a "passziv" hkk játékos, aki gyűjti ugyan, és otthon játszik, de a versenyekre nem megy el, mert fél a kudarcélménytől. Jó példa volt az amatőr mellett rendezett kezdő kategóriánk, egyszerűen nem voltak elegen. Kint vagyunk minden Mondoconon, rengeteg embert megtanitunk játszani, akik utána folyamatosan visszajönnek, vásárolnak - de aktív versenyző nem igazán lesz belőlük.
 
Egyetértek, ez nem szavazási kérdés. A Beho döntse el, mit akar!

Egyébként Miklóssal minden másban egyetértek.
 
Kíváncsian várom holnap ki lesz a 3.

Amúgy így a korrekt, de profi pontokról ne szavazgassunk már...ez olyan, hogy

"Szeretnéd elódázni annak a lehetőségét, hogy a legjobbak közt játsszál annak érdekében, hogy tovább farmold a nálad gyengébb játékosok elől a nyereményeket?" Vajon mi lesz a válasz....

Lassan már minden sz*rról szavazunk.
 
Köszönjük szépen! Ìgy korrekt!!! Viszont a vidéki hkk jövôje megérne egy külön beszélgetést.
 
Szerintem jó döntés született, köszönet érte.
 
Réges régen, egy távoli galaxisban... egy nap egy helyszínen egy versenyt eredményeztünk. Aztán erről volt egy hosszas lobbi, hogy a 10-15 fős átlag résztvevő szám mellett igy a verseny úgyis csak 2-3 órás, azért kár leutazni vidékre, hadd lehessen rögtön utána még egy miniverseny, további paklitámogatás nélkül, csak +1 UR-rel. Akkor az volt a deal, hogy a 2. versenyért már nem jár külön HSZ, nyilvánvaló okból, mert akkor kvázi egy versennyel, ugyanannyi idő alatt, mint egy bp-i versenyen, de feleannyi emberrel versenyezve kétszerannyi HSZ pont szerezhető. Az adatokat felvivő program is igy kezeli ezt egyébként, csak ehhez meg kell adni neki, hogy ez egy ilyen verseny volt, és ha jól értem, ez maradt el az utóbbi időkben a versenyeredmények felvitelénél.

Viszont! Körülnéztem, és a holnapunkon sehol, semmilyen látható helyen nincs ez a szabályokban kiírva. Ezért azt gondolom, úgy korrekt, hogyha nem változtatjuk ezt meg visszamenőleg, különös tekintettel arra, hogy hónapokon keresztül ennek megfelelő eredmény volt látható, már meg is kértem Zolit, hogy a változást, amit csinált, undo-zza. Ettől függetlenül, a következő félévben visszatérünk az eredeti szándék szerinti szabályokhoz, és ezeket rögzítjük is mindenki számára jól látható helyen.

A profi pontokkal kapcsolatban, a legtöbb ember ezekért nem rajong (tisztelet a kivételnek), de nekünk igazándiból mindegy, hogy kinek mennyi profi pontja van. Úgyhogy döntsétek el, mit szeretnétek, járjon-e profi pont a második versenyért is. Nyilván, ha valaki az elsőben nem nyert, de a másodikban igen, azért ez logikus, úgyhogy én inkább azt javasolnám, hogyha valaki mindkettő versenyért kapna, akkor ne kapjon dupla pontot, csak egyszerest. De akkor erről kirakunk egy szavazást majd, úgy lesz, ahogy szeretnétek.
 
Ez is jogos.
 
Tavaly meg az volt a baj, hogy 50%-os mérleggel majdnen tovább lehetett menno a 3. napra.

Tavaly 22 ponttal már 2 pontot is lehetett vinni a csoportkörbe. Én volt, amikor 22 ponttal nem jutottam tovább.

Szerintem eléggé levesz a Nemzeti feelingjéből és nívójából, ha csak 40-45 ember játszik. Illetve a Top 16-ot is nehezebb elérni.
 
Én sem érzem igazságosnak ezt a döntést. Ha az is volt a kiindulási pont, amit a JV írt, akkor sem hiszem, hogy a játékosok mulasztásának kellene felróni azt, hogy ez nem így volt eddig. Igazságos az, ha észreveszik a hibát, s korrigálják azt a jövőre nézve.
 
Ez a HSZ pótlás is hatalmas nagy kamu szerintem.
 
HSZ pótlásból kijutsz így is elvileg.
 
Ez valóban egy vicc igazán korrekt! Peströl bezzeg nem kell kimozdulni hogy meglegyen az 5eredmeny...En már szoltam ezert a Miklósnak. Elég vicces volt a válasz jot mosolyogtam.
 
Vidèkikènt 3 pesti eredmèny kell hagyjuk màr ezt tényleg!!!
 
Nekem konkrètan a bejutàs mùlik a hàzi verseny hszén. Amióta vilàg a vilàg kaptam hsz pontot a màsodik versenyért is és profi pontot is... Vissza lehet nézni... Remèlem nem most fogunk ezen vàltoztatni' mertnagyon szmorú lennék.
 
Tegnap még 81,4 pontom volt,hogy estem ennyire vissza? o.O
 
Gratulálok a versenyzőknek, különösen a Nemzetire bejutóknak, ill a dobogósoknak!
 
Szerintem elég az 1x HSZ, inkább csak az volt fura, hogy én erről nem tudtam, hogy így van.
 
Én kimondottan szeretem gyűjtögetni őket, és nem zavar, hogy kb. kezdőként nem tudok amatőrben indulni már
 
A profi pontot azért sokan nem szeretik, nem véletlenül lett többször is felemelve a profi ponthatár. Ha nincs elég pontod, akkor is elindulhatsz a profi kategóriában, fordítva viszont nincs így, ha elég pontod van - akár ilyen "duplázásokból" - akkor vége a boldog gyermekkornak...
 
Szerintem azzal, hogy járjon érte profi pont semmi gond nincs, és örülnék, ha járna érte továbbra is.
 
Mint írtam, megváltozhat a dolog, főleg akkor, hogy eddig nem volt következetes. Most beállítottuk minden már leadott versenyhirdetésnél, de ha az a közkívánat megszüntethetjük. Szerintem nem szerencsés, ha egy nap 210 HSZ pontot lehet szerezni. A profi pontoknál valóban kicsi a jelentősége.
 
Én se értem...ez nagyon random. Oké, lehet alapból így volt, de azért szerencsére akadnak helyszínek, ahol a 2. versenyen is van 15 fő.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.