Vissza a Főoldalra
 


Hírek
Argum City
Argum City Wiki
Szavazások
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Bevezető
Mi is az az Argum City?
A játék elemei
Alkalmazott harc
Alkalmazottakról részletesebben
Az ellenfelekről részletesebben
Bánya
Barátok
Birtok
Cég
Célok
Elfajzott kedvenc
Garázs
Gyűjtemények
Időbeosztás
Karakter
Kedvenc
Kert
Minijátékok
Mire lehet argumot költeni
Robot
Robotok részletesebben
Szövetségek
Árverések
Argum City chipek
Szövetségi háború
Erőforrások
Kényelmi funkciók
Tutorial
Híres cégek és NJK-k
Játék telefonról
Kedvcsináló film készül
ReGAMEX kiállítás
A fejlesztés története
Fejlesztési szempontok
Miért tart a fejlesztés 5 évig?
Grafikusok
Mi kell még az induláshoz?
Kvíz
Grafika
Indulás: tutorial
A játék bemutatása
A színfalak mögött
Argum City trailer (30 sec)
Argum City trailer (42 sec)
Mókás munkavideó
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
LVII. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
LV. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
52. Beholder találkozó - Vlagyimir-díj
59. Beholder Találkozó 2023.11.25. - Beszámoló

A lista folytatása...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Akkor nem most fogok elkezdeni sírni. :|

Nekem személy szerint semmi gondom nem volt a ki-be rendezéssel. Igazából a mappát elvittem, gyorsan végig lett pörgetve, kb öt, max tíz perc volt.

Kérdés viszont akkor így, hogy akinek a teljes sor be van mappázva, és ABC sorrendbe van, csak a ritkákat nem kell kiszedni ugye?


Gyűjtirendezgetésre egyébként engedjétek meg, hogy a saját gondolataimat megosszam:

Éveken keresztül, már több tíz éve próbálgatom hogy mi a jó mi nem. Amikorra a gyűjti elért arra a szintre, hogy egy kiegből nagyon sok lap lett meg, akkor feladtam a színek szerinti rendezést, a típus szerinti rendezést, meg tudja franc még mi szerint rendezgettem anno.
A legjobb, ami nekem nagyon bevált, és a ki-berakásnál most már nagyon megkönnyíti a dolgomat akár 100+ lapnál is, hogy a mappák 1, vagy 2 kieget tartalmaznak, és kiegenként abc sorrendben kihagyva a hely a hiányzó darabnak, a mappalapra ráírva az adott lapnak neve.
Sokáig nem volt rajta a név, de úgy tényleg órákat vett el. Nagyon utáltam, és volt hogy több száz lap lógott kint a polcon.
A feliratozásra pár éve rá vettem magam, egy egyszerű alkoholos filccel odaírom a nevét a lapnak. Kicsit lehet csúnyítja a mappalapot, és nem feltétlen költséghatékony (sok mappa, és mappalap), de a ki berakást nagyon durván meggyorsítja.
Emellett nemrég elkezdtem excelbe felvinni (ismét az összes lapot.
Lapkereső alapján a táblázatot elnevezem az adott kieg és év szerint, majd bemásolom az összes lapot (külön jó, hogy hivatkozásként másolja, így rákattintva, ha van net, megjelenik a lap), és csak lapozni kell. Nem kell túl sok időt eltölteni vele, és lecsekkolható, majd elég gyorsan kijegyzetelhető a hiányzó pakk (ez is sok időt spórol). Alkalmanként érdemes frissíteni, de eléggé megbízhatónak tűnik akár hosszú távon is.

Ha valaki nem rest, javaslom próbálja ki a fentebbi verziót. Nem tudom ki hogy tárolja, hogyan tartja, de nekem ez tűnt a legjobb megoldásnak.

A mappák oldalára egyébként fel lehet írni a kieg nevét, és akkor ránézésre is meg lehet mondani, hogy melyik lap hol van. Kettőnél több kieget nem jó viszont összesűríteni.

Pár gondolat még: betű cetlit oldalra lehet ragasztani, az még gyorsabbá teheti, illetve azt azért megjegyzem, hogy ez főleg gyűjtőknek kedvezhet. Ha valakinek megvan a set spoiler, semmi más, akkor nyilván nem érdemes szenvedni ilyen dolgokkal. Ipari mennyiségnél viszont már jó lehet, és szerintem ennél jobb nincsen.
Ha mégis, akkor várom a kritikát, ötletet, hátha meg tudjuk könnyíteni egymás dolgát.

A kérdés azért még adott, baj lesz - e, ha teljes sort viszünk, nem pedig csak ritkákat?
 
Koszi szepen!
 
Nagyon szívesen
 
Korrekt, üdvözlöm a döntést!
 
Köszönjük Miklós!
 
Nem vagyok érintett a dologban,de a közösség nevében köszönjük!
 
Jár a taps! Köszi szépen Miklós!
 
Köszönjük szépen!
 
Wow, ez elég hardcore.

Köszönjük!

(és így legalább a követőket sem kell csak emiatt legyűjteni 3-szor)
 
hatalmas köszönet érte és külön köszönet a fáradtságért, hogy neki álltál és kipróbáltad, hogy mennyi időt is vesz igénybe.
 
Meggyőztetek!

Kipróbáltam, az ABC szerint rendezés ilyen sok lapnál több, mint 15 percig tartott, a ki- és visszamappázás pedig 1 teljes óra (kevesebbel csináltam meg, abból extrapoláltam), és a végén egyszer még az egészet érdemes leellenőrizni. Szóval tényleg másfél óra macera van vele, és utána visszarakni is egy óra. Mondjuk aki stócban hozza, az spórolt ebből egy órát, de tény, hogy a mappában gyorsabban ellenőrizhető.

Úgyhogy legyen akkor az, hogy csak a ritkákat kell bemutatni. Az ABC sorrend marad, a lapkeresőben a ritka Gemina lapokra szűrj, és aszerint. A kiírást hamarosan módosítjuk!

Nekem egyébként van egy nagy iratszekrényem, fiókokkal, színek szerint, azon belül pedig ABC szerint vannak a lapok. Cserélésre, nézegetésre nem alkalmas, de a lapok amik paklihoz kellenek nagyon gyorsan összeválogathatóak, könnyen karban tartható az egész. Régen nekem is dossziéban volt, de annak a menedzselése sokszorosa volt ennek.
 
Direkt néztem (miután egyik játékos említette, hogy neki 5 óra volt), egészen pontosan 4.5 órába tellett nekem...minek várni a következőig? Már múltkor látszott, hogy baromi hosszú az egész, nagyon megnyújtja a versenyt, vontatott, felesleges, és mindenkinek csak nehezíti a dolgát.
 
+1
Erről csak annyit, hogy alig alig jutok el versenyre,de még a februári EX-es arochosomat se volt energiám visszamappázni nemhogy egész sorokat.Ez horror meló lehet. Persze tudom "ingyen" van tehát pofa befog,de az tuti biztos, hogy annál sokkal macerásabb buli mint ahogy Miklós gondolja.
 
Megnyugtatlak Miklós, hogy mindenkinek órákig tartott kiszedni a mappákból a sorokat, majd az általatok kért módon összeállítáni és nagyjából ugyanennyi idő volt visszamappázni is...
 
Remélem, hogy senkinek sem fog órákig tartani a lapjait ABC sorba rendezni Az egésznek pont az a lényege, hogy emberenként összesen csak 10 percnyi erőfeszítést kíván, viszont összességében az egész sokkal pörgősebben megy, tehát mindenkinek időt spórolunk vele. Sok éve mindig így ellenőrizzük a paklikat, és eddig még sosem volt kívánság, hogy XY színek szerint szeret rendezni, ő úgy szokta meg, neki úgy nézzük, Z meg ritkaság szerint, akkor az övét aszerint ellenőrizzük, szóval nem is értem.

Az egy sokkal ésszerűbb és reálisabb kérés volt, hogy csak a ritkákat kelljen bemutatni, azzal tényleg meg lehet spórolni valamennyi időt. Azt is elhiszem, hogy aki a ritkákat össze tudja szedni, az akár le tudja gyűjteni a gyakori és nem gyakori lapokat is. Viszont a kihívás a teljes sorról szól. Kompromisszumként azt javaslom, hogy megnézzük most, hogy maga az ellenőrzés mennyi ideig fog tartani, attól a pillanattól, hogy mindenki leült. A következő legendás célnál pedig kipróbáljuk, hogy ott csak ritkákat kérünk. Ha legaláb 20 percet meg tudunk takarítani így, akkor azért érdemes feladni a teljességre törekvés elvét és egyszerűsíteni a célt.
 
Tényleg jó lenne, ha az elég komoly Jagumir hiba után legalább ebben születne egy kedvező döntés - pláne hogy minden logikával szembemegy ez a jelenlegi rendszer.
 
Nem lehetetlen azt se kihirdetni, hogy a színek egy megadott sorrendben következzenek, utoljára a színtelen, bufa és narancs lapok egyben, és színenként legyenek abc sorrendben a lapok.
De az, hogy csak a ritkákat kelljen összerendezni, elvinni és bemutatni, mindenkinek könnyebbség, mindenki kéri, és SEMMIT nem csökkent az esemény lényegén. Nyilván akinek ritka sora van, annak van gyngy sora is.
Ez tipikusan olyan dolog ami nektek semmibe se kerülne, sőt az ellenőrzés is egyszerűsödne. Ugye érted, hogy ezzel sok embernek több órányi ideje megy el feleslegesen, mert ti megszoktátok, hogy a pakliellenőrzés hogy zajlik (?). Lehet hogy sokan sokféleképp rendezzük a gyűjteményünket, de ez az általatok preferált módszer maximalizálja a játékosok által összesen rendezgetésre fordított időt
Ez a rugalmatlanság oda vezet, hogy egy olyan kezdeményezés kapcsán is az elégedetlenség kerül felszínre, ami alapból egy tök jó gesztus, ajándék a közösség felé.
 
Pedig egyetlen egy darab jobb ritka arabol (pl. komposztalas, vagy varazskert) lehet szerezni teljes gyngy sort 3x pont ugy, ahogy az AO-nal is, es nem tartana este 8-ig a verseny sem :|

+Ha a fenti teljesul, akkor egyreszt nagyon orulne mindenki, valamint: Csak a ritkakat szivesen sorba is rendeznek az angol abc szerint a sracok/lanyok
 
Ez felvetődött korábban is, hogy csak a ritkákat kelljen bemutatni, de akkor az már nem "teljes sor", az eseménynek a lényege veszne el, ez a javaslat még az akkor megkérdezett játékosok körében sem aratott osztatlan lelkesedést, úgyhogy ezt a javaslatot véglegesen elvetettük.

A sorba rendezés hogyanjáról, az ellenőrzés úgy hatékony, ha mindenkinek ugyanúgy van a sora berendezve. Van, aki színek szerint rendezi a gyűjteményét, van aki gyakoriság szerint, van aki kieg szerint, bármit is találunk ki, olyan úgyse lesz, hogycsak leveszi mindenki a dossziét a polcról, és már jó is. Mi ezt a rendszert szoktuk meg, sok éve a pakliellenőrzések is így zajlanak, ezért ragaszkodunk ehhez a rendszerhez. Köszönjük a megértést!
 
A gyngy részét tényleg felesleges ellenőrizgetni meg cipelni mindenkinek
 
Adnàm mindkèt felvetès megvalósítását.
 
Plusz nem lehetne azt, hogy bemutatásnál ne ábécé sorba kelljen rendezni a lapokat? Szerintem konkrétan senkinek nincs úgy a gyűjteménye és színek szerint sokkal könnyebb összeszedni... persze színeken belül lehet elvárás az ábécé, de ne kelljen már az egészet... főleg, hogy a kinyomtatott listák mindig elég sajátosan értelmezik az ábécét...
 
Ha megvan mar a gepen az uj verzio, akkor erdemes melle tenni a regi verziot, es ugy osszehasonlitani nyomtatas elott, de ha a negativ reklam is reklam szlogen en alapul a story, akkor nem szoltam

A legendas celhoz:
Koszonjuk a lehetoseget, viszont tovabbra is konyorg(unk), hogy csak a ritka lapokat kelljen bemutatni a sorhoz, a gyngy abszolut nem relevans resze a tortenetnek (csak mindket oldal sorsat neheziti --> tovabb tart ellenorizni, es osszerakni is)
 
Szerintem a foil molluszk mellé nagyon adja, kár hogy a foil flux nem így sikerült..
 
Ez csak egy hiba, többen megnéztük, és valahogy sajnos elkerülte a figyelmünket Természetesen az ősmágia ott van a lapon továbbra is, csak láthatatlan tintával! FAQ hamarosan.
 
Nem üti le a Méonech megsemmisítőt = szart se ér
 
Bolond vagy? Mágikus/mágikus, 6/6, ez az igazi érték!

#P2L btw
 
Mindegy, az áramlás miatt játszotta eddig is mindenki.
 
Buff szagot érzek
 
Farkas deck ellen jobb lesz, mert nem dobatja ki a preventor!
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.