Vissza a Főoldalra
 


Hírek
Argum City
Argum City Wiki
Szavazások
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Bevezető
Mi is az az Argum City?
A játék elemei
Alkalmazott harc
Alkalmazottakról részletesebben
Az ellenfelekről részletesebben
Bánya
Barátok
Birtok
Cég
Célok
Elfajzott kedvenc
Garázs
Gyűjtemények
Időbeosztás
Karakter
Kedvenc
Kert
Minijátékok
Mire lehet argumot költeni
Robot
Robotok részletesebben
Szövetségek
Árverések
Argum City chipek
Szövetségi háború
Erőforrások
Kényelmi funkciók
Tutorial
Híres cégek és NJK-k
Játék telefonról
Kedvcsináló film készül
ReGAMEX kiállítás
A fejlesztés története
Fejlesztési szempontok
Miért tart a fejlesztés 5 évig?
Grafikusok
Mi kell még az induláshoz?
Kvíz
Grafika
Indulás: tutorial
A játék bemutatása
A színfalak mögött
Argum City trailer (30 sec)
Argum City trailer (42 sec)
Mókás munkavideó
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
LVII. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
LV. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
52. Beholder találkozó - Vlagyimir-díj
59. Beholder Találkozó 2023.11.25. - Beszámoló

A lista folytatása...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Ha egymassal jatszva nem dontetleneznek a 6. korben, akkor a gyoztes egyertelmu lesz, es ez tunt itt a fo prioritasnak.
Persze, ha korabban dontetleneztek egymassal, ahogy Zsolt irja, akkor nem egymassal jatszanak, es megette a fene

Maradok en is az egyszerubb verzional (csak 2 100%-os eseten 6. kor).

4 vs. 5 kor viszonylataban (Behon a 2 kategoria miatt gyakran van 17 es 31 kozotti resztvevo) viszont a korabbiak alapjan alighanem maradunk az 5 kornel fixen [ezt meg nem is igen kifogasolta senki, csak a 6. kor ilyen mostohagyerek ]
 
A 13-13 öt forduló után csak úgy jöhet ki, hogy egymással ikszeltek a döntőben VAGY 40-50 fő közötti létszámnál nagyon sok döntetlen volt a mezőnyben. Előbbit legrosszabb esetben a hosszabbítás meg kell hogy oldja, utóbbi pedig az előző kommentben már tárgyalt kategória.
 
Ez azért probléma, mert köztük lehet, hogy dönt, de az üldözőbolyban újabb holtversenyek alakulhatnak ki, tehát a 6. kör végén lehetünk pont ugyanott, mint az 5. végén.

Ahogy Krisztián is írta, csak akkor van érdemi relevanciája a 6. körnek, ha 2 vagy több 100 %-os, azaz veretlen versenyző áll az élen.
 
Ertem, koszi.
Ez mar csak aprosag, de a 13-13 -nal azert elgondolkodnek, ha meg nem jatszottak egymassal, akkor egy 6. korbeli donto valoszinuleg dont koztuk. (itt sem volt meg egyertelmu elso)
 
Mert itt a plusz kör sem garantál semmit, utána ugyanúgy lehet 16-16 vagy 15-15 az élen, vagy akár még nagyobb holtverseny.

Leegyszerűsítve: 5 fordulónál szerintem csak akkor van értelme többet tartani, ha egynél több 100%-os van.

A fő szempont is inkább úgy lenne helyes, hogy "ne a játszma vagy a buchholz döntsön, HA a verseny adott pontján már volt egyértelmű első".
 
Ez főleg csak akkor para, ha 100%-os teljesítménnyel valaki csak második lesz a versenyen!

12 és 13 pontnál nem ugyan az az érzés!
 
1 dolgot nem ertek: ha az a fo szempont, hogy ha csak lehet, ne a jatszma vagy a Buchholz dontson az 1. helyezettrol, akkor 2 db. 13 pontosnal (vagy akar 3 db. 12 pontosnal) miert nincs 6. kor - a megfeleloen nagy letszam eseten persze?
 
Kint is vannak a tiltott lapok a marciusi versenykiirasnal.
 
Igen azt is jelentheti, de én nem ragaszkodom hozzá, ha a játékosok nem szeretnék a 6 fordulót csak opcionálisan.
 
Hát nekem az sem tűnik teljesen igazságosnak, hogy az 5. Fordulót az első asztalon elveszítem még dobogóra sem elég, ha az ellenfeleim nem jól teljesítenek. Erre pedig semmi ráhatásom sincs, sima szerencse csupán.
A mostani esetben meg csak még nagyobbra nyílt az olló...
 
Csak ha egynél több 100%-os játékos van.
 
Blogon hogy szokott lenni: csak akkor van 6. kor ha van 2 db 15 pontos, vagy akkor is, ha mas pontegyenloseg van az elen (pl. 2 db 13-as, vagy 4 db 12-es)?
 
Ez azt is jelenti, hogy nálad 39 indulótól már fixen 6 kör van ill. lenne?
 
Én ezt eddig kizárólag 32 + 1-6 induló esetén alkalmaztam és csak 5 Vs 6 kör viszonylatában.

(Fontos még megjegyezni, hogy csak két 100%-os játékos esetében! Pl.: Két 13 pontos versenyzőnél nem, ott vége van 5 kör után.)

Szerencsére még nem volt olyan eset, hogy 16 + 1-9 indulónál kelljen előre gondolkodni így a fordulókon. Ne is legyen!
 
Tegyük hozzá a sorsoláskor inkább én voltam aki halkan dühöngött a 6. forduló miatt, hiszen 100%-osan álltam és megkaptam a legrosszabb matchupot, amit megkaphattam. Az, hogy őrjítő mázlim volt, már egy másik téma. De egyébként beszélhetnénk Szkupien Bencéről is, aki egy fix. 2. helyről csúszott vissza az ötödikre.

Egyébként kicsit számolgattam az eredményeket. DK. szerintem 4-5. hely környékén végzett volna, ha nincs ez a forduló. Ha megvert volna, feljön a 2. helyre, ha nem, akkor a 10. helyre csúszik vissza. Számomra az egyetlen nagyon rossz opció az lett volna, ha 3-0-ra kapok ki, mert akkor gólkülönbségben D.K. megver.

Egy szó mint száz, abban egyetértek, hogy ilyen esetekben ne legyen 6. forduló, csak ez előre legyen lekommunikálva.
 
Ez amúgy szokás 4 vs 5 kör viszonylatban is pl. 25 induló esetén pl. a D-ben?
 
A "dinamikus hosszúságú fordulókat" inkább gyomros volt felhozni... Az utóbbi versenyeken már inkább lefújok 12 meccset, mint változtassam az időt.

6 kör opcionális, előre behirdetve, szavaztatva: ok.
 
A Buchholzon meg játszmán eldőlés gyakran kijön kevesebb körnél is. A 2.hely meg főleg.

És? Ez nyilván egy nemkívánatos dolog, hiszen az a jó, ha van fix győztes, ezért van létszámhoz kötve a fordulók száma. Miért akarjuk, hogy többször legyen ilyen? (Mondjuk a "gyakran" az erős túlzás szerintem.)

Az benne az inkorrekt, hogy a verseny közben változik a "táv".

Ez az ég világon semmit nem befolyásol játék közben. Nem úgy a "dinamikus" hosszúságú fordulók, amikre speciel nem egyszer volt már példa behós versenyen...

Ill. ha van egy erős 5/4-ed,3. hely mondjuk, aztán utsó pillanatban beeső 6. fordulóban lemész 10.-re,az milyen?

Nos, kérdezd meg DK-t, mert vele most pont ez történt szombaton - csak éppen a felesleges hatodik forduló miatt. Ha meg nem felesleges, akkor nincs miről beszélni, hatból négyet nyertél, az sajnos ezt tudja.

Volt már olyan nálatok,hogy ilyenkor valóban kellet plusz kör?

Nagyon ritkán, de legutóbb a Dungeonben speciel pont összejött, ráadásul 34 főre.
 
De Balázs pont ez történt most, hogy 5/4-el ott volt egy stabil helyezés és (az amúgy indokolatlan) hatodik forduló miatt csúsztak vissza...
Ez ebben az esetben inkább inkorrekt és jobban irritáló a játékosok számára, mint az, hogy fenn áll a veszélye annak, hogy még 60-80 percet maradni kell pluszba.

Plusz, ha mondjuk DK megveri Bubut akkor lett volna 4 ember 6/5-el, ahol szerintem picit nevetséges, hogy akkor majd játszma vagy bucholz dönt a győztes kilétéről, amikor mind a 4 ember ugyanolyan stabil eredményt hozott.
 
Legutobb 2-an a Dungeon versenyen volt igy h 5 kor volt meghatarozva azzal h ha az 5. fordulo vegen pontegyenloseg van az elso ket helyen akkor lesz 6. kor. Lett. Ezzel szerintem sokkal kisebb a baj mintha egy folosleges 6. kor miatt megvaltozik a dobogosok sorrendje.
 
A Buchholzon meg játszmán eldőlés gyakran kijön kevesebb körnél is. A 2.hely meg főleg.

Az benne az inkorrekt, hogy a verseny közben változik a "táv". Ill. ha van egy erős 5/4-ed,3. hely mondjuk, aztán utsó pillanatban beeső 6. fordulóban lemész 10.-re,az milyen?

Ennek ellenére, mivel ugye nem én versenyzek, ha a játékosok valóban nagy többsége megszavaz 1 ilyet, lehet úgy.
Volt már olyan nálatok,hogy ilyenkor valóban kellet plusz kör?
 
Szerintem abban az esetben működhet a feltételekhez kötött utolsó forduló, ha:

- A szervező egyértelműen közli az elején, hogy mennyi a fix. fordulók száma.
- És pontosan leírja, mikor van eggyel több forduló, amihez szigorúan tartja magát.

Ellenkező esetben nem működik. Sajnos jártam már úgy egyszer, hogy teljesen indokolatlannak éreztem azt, hogy egy extra fordulót tartott egy szervező (már nem aktív játékos) egy versenyen, amikor egyértelmű volt a győztes személye, és azt éreztem, hogy leginkább az az oka az extra fordulónak, hogy a szervező maga rosszul állt. Persze nyilván egy Behos versenyen ettől nem kell tartani.
 
Nincs ebben az ég világon semmi inkorrekt. Mitől lenne az egyáltalán? Hidd el, az sokkal rosszabb, amikor buchholzon meg játszmán dől el, hogy ki nyeri a versenyt. Pont ezért változik a fordulók száma a létszám függvényében, szóval igazából még logikátlan is.
Mi bárhányszor megszavaztattuk ezt versenyen, mindig nagy többséggel nyert az az opció, hogy csak akkor legyen plusz forduló, ha valóban kell.
 
Vagy 1 drágább lapnak, amit az elején nem szívesen húzol, később viszont meccsdöntő. Ha ezt kiveszed, jobban hasonlítanak egymásra a lapok, miszerint mindig legyen egyformán jó.
 
Ez kb definíciója a rosszul dizájnolt lapnak. Az elején nálad totál blank, a végén az ellenfélnél veri ki a biztosítékot.
 
támogatnám én is HD javaslatát, az egyértelmű győztes (azaz nem másodlagos-harmadlagos pontok alapján) fontos szempont kellene, hogy legyen szerintem
személyesen engem nézve elég rossz lett volna, ha kikapok az utolsóban, és én is a világ végére csúszok vissza (ahogy történt is DK-val), pedig az utolsó két fordulót az 1. és 2. asztalon játszottam
 
Igazából az első fordulóban nagyon jól húztam, mert kezdőkéz 2 Kristálybarlang, 1 Hűség hírnök, utána a másik hírnök, sokáig nem húztam quwargot, amikor meg jött, akkor a Megatrodon.

A side utáni két meccs kemény volt, a második meccsen vicces helyzet volt, hogy miután visszakapcsoltam a Keltetőmet, D.k. úgy tudott lepörögni, hogy a drágítás miatt a Varkaudorkommal semmilyére nem tudtam reagálni. Harmadik meccs állóháború volt, majd jött a Sík.

Azért a helyszín kapcsán annyit, hogy persze brutális a képessége, de azért alsóhangon 9-10 mana kell hozzá, hogy egyáltalán el lehessen kezdeni gondolkodni a keresésén, és azért egy "építős" sík. Tehát a legtöbb esetben messze nem autowin, ha meg az elején behúzzuk, nem kicsit anyázunk.
 
Ez lehetséges. Ugyanakkor kis létszámnál azért nagyjából be is lehet lőni, hogy kinek mennyi buchholza van, feltűnik egy komolyabb hiba.
 
Semmi gond Balázs,hidd el,inkább viccesebbnek látom a dolgot,mint szomorúnak drukkolok,hogy meglegyen a megoldás a problémára
 
Ezért tényleg csak elnézést tudok kérni. Amint látod, dolgozunk a megoldáson, hogy ilyen többet ne fordulhasson elő.
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.