Vissza a Főoldalra
 


Hírek
Argum City
Argum City Wiki
Szavazások
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Bevezető
Mi is az az Argum City?
A játék elemei
Alkalmazott harc
Alkalmazottakról részletesebben
Az ellenfelekről részletesebben
Bánya
Barátok
Birtok
Cég
Célok
Elfajzott kedvenc
Garázs
Gyűjtemények
Időbeosztás
Karakter
Kedvenc
Kert
Minijátékok
Mire lehet argumot költeni
Robot
Robotok részletesebben
Szövetségek
Árverések
Argum City chipek
Szövetségi háború
Erőforrások
Kényelmi funkciók
Tutorial
Híres cégek és NJK-k
Játék telefonról
Kedvcsináló film készül
ReGAMEX kiállítás
A fejlesztés története
Fejlesztési szempontok
Miért tart a fejlesztés 5 évig?
Grafikusok
Mi kell még az induláshoz?
Kvíz
Grafika
Indulás: tutorial
A játék bemutatása
A színfalak mögött
Argum City trailer (30 sec)
Argum City trailer (42 sec)
Mókás munkavideó
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
LVII. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
LV. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
52. Beholder találkozó - Vlagyimir-díj
59. Beholder Találkozó 2023.11.25. - Beszámoló

A lista folytatása...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
https://www.youtube.com/watch?v=p2i_ciFK_iU

Add már Uram, hogy minél előbb hétfő 9 óra legyen...
 
 
Ez most komoly? Tényleg egy új hkk ikon miatt megy a para? Ne már!

Nyomassátok inkább az új lapokat, azokat szívesebben olvasgatná mindenki.
 
Mindent osszevetve szerintem belefert a Pentaculum, mint jel hasznalata a lapokon - nyilvanvalo volt, hogy parakat jobban bant majd, mint egy rozsaszin mokus ikon - dehat szegeny thargodanokat eddig is megideztuk valahogy

Az altalad felsorolt harom jelecske kicsit mas, ok onkenyuralmi jelkepek, hasznalatukat a torveny tiltja
 
+1000
 
Fú de unalmas ez a téma (és már az elején is az volt), alig várom a lapokat, hogy végre lekerüljön a napirendről ez...
 
Úgy érted szerinted egy fordított kereszt nem említhető egy lapon egy fordított pentagrammal?
 
Honnan lehet tudni, hogy az/egy ördög, hogy néz ki? Lehet, hogy ördög nincs is, hanem Thargodanok vannak. Ugyanannyival találkoztam mindkettőből.
 
Szerény véleményem szerint, ha az átlagember pentagrammát lát egyből az ördög jut az eszébe. Akárhogy is álljon a jel.
 
az általd írt szimbólumok egyikkével sem állítható egy sorba a pentagramma, analógiát nem lehet felállítani, ne erőltetsd
 
Ez egy kitalált világ tele mitikus és meseszerű dolgokkal. Ezek azonban nem okkult jelrendszeren, hanem meséken alapulnak. Legrosszabb esetben is popkulturális vetületei vannak a valós világban.
Tudom a thargodanok démonok, s úgy néznek ki mint az ördög, de mégsem ördög névvel vannak felruházva, s nem díszeleg mellettük egy fordított kereszt. S biztosan lehet ezer indokot mondani, hogy miért nem került rá ilyen jel, de a valóság az, hogy a fordított kereszt sokkal ismertebb szimbólum, s senki nem kockáztatja, hogy a terméke támadások céltáblája legyen. Ahogy az SS szimbólum, vagy épp a horogkereszt, vagy a vörös csillag sem hiszem, hogy felkerül valamelyik kártyára. Pedig azok is csak egyszerű alakzatok, s nyilván hordozhatnának itt más tartalmat.
 
Na erről írtam a kirakat dolgot a blogon. Nem hiszem, hogy egy negatív jelentéstartalmú ikonon kell kiakadni, amikor Leah-hoz a halált társítják, vannak élőholtak koponya szimbólummal, stb.
 
Ne haragudj, de nem értek veled egyet. Attól, hogy egy fantasy játékban megjelenik egy szimbólum az még ebből a világból származik, s nem jelent mást még akkor sem, ha egy másik jelentéstartalmat IS társít a játék hozzá. A feje tetejére állított pentagramma okkult szimbólum, s a világ feje tetejére állítását jelképezi, a kifordítottságot, melyben a fenn van lenn és fordítva. Erőteljes mágikus töltete van. (S ha nem hiszel a mágiában az sem baj.) Sátánisták is használják, de jelentéstartalmából következik is, hiszen hitük szerint jó lenne, ha a két oldal helye megfordulna. Ezer olyan szimbólum létezik, ami pozitív jelentéstartalommal bír, s jól mutatnak egy kártyán. (kelta szimbólumok például.) Vannak teremtő, bőség és védelmező szimbólumok, amelyek sokkal jobbak lettek volna.

Amit te mondasz az a járatlanságot mutatja a témában. Az én tudásom is nyúlfarknyi, de olvasottnak tartom magam ebben a témakörben.

Attól, hogy én itthon a "büdös paraszt" szókapcsolatot pozitívnak jelölöm ki, s itthon azt társítom hozzá, attól a világ még nem azt fogja. Ez a helyzet a szimbólummal a kártyán.

De, ha megfordul, akkor nekem sem lesz vele az ég világon semmi bajom.
 
Vagy az alját letakarjuk feketével és a továbbiakban így néz ki: https://kepkuldes.com/images/496a8fa00bdcb563a084a63d5152d5d9.png

Így a már kinyomtatott lapokat szabályossá is lehet tenni egy alkoholos filccel visszamenőleg és még csak nem is csillag
 
Köszönjük szépen.
 
Hint: ebbol a 3-bol az egyik elhalasztodott.
 
A jatek lehetseges celcsoportjait illetoen a kiado kicsit maskepp gondolja. (nyilvan nem a 4-7 eves korosztaly elsosorban, de a 8-10 mar siman lehet Alfa-ugyileg).

Az elforgatas szerintem jo otlet (nem faj senkinek, es ha csak par embernek kellemesebb, akkor miert ne?), feljegyzem kov. kiegre javaslatkent.
 
Legjobb tudásom szerint a játék rövidítésében egyik "K" betűt sem a "keresztény" szó oldja fel.

A vallás (ami mindenkinek egy olyan magánügye, mint a szexuális vagy épp kulinális ízlése) és az ezzel kapcsolatos szimbólumrendszer nem igazán látom milyen jogon követel bármiféle extra jogot/változtatást egy hozzá semmilyen mód nem kapcsolódó fantasy játék vizualitásával kapcsolatban.

Különösen az nevetséges, hogy erre bárki indokként hivatkozik. "Én meg nem szeretem a lila színt, mert kiskoromban sokat elestem és belilult a térdem. Követelem, h változtassák meg a chara-din hátterét rózsaszínre!" Pontosan így néz ki ez a dolog.

Ettől még annak is több realitást adok, amikor valaki az amúgy a játék célcsoportjába egyáltalán nem beletartozó kisgyerekek miatt aggódik a felnőttebb illusztrációk kapcsán.

De szerencsére mindkét problémakörre van megoldás!

Ha nem tetszik ne vedd meg.
Akinek nem való ne add a kezébe!
Senki nem kényszerít rá senkit sem, hogy ilyen gonosz játékkártyákkal kelljen találkoznia.

Üdv: Kyb
 
Teljesen érthető, ennek fényében támogatom az ikon elfordítását.
 
Most melyik is?

Szivárgás – Információk az új kiegészítő teszteléséről
This entry was posted on november 3, 2017 by jetysfaction, in Szivárgás. Bookmark the permalink. 9 hozzászólás
Van rosszabb a halálnál is… mondjuk ha leblokkolnak.


Bár a múlt héten csütörtökön sajnos nem tudtam játszani, könyörtelen varkaudar hadseregem tegnap ismét csatába vezettem. Bár a pakli most is egész jól muzsikál, néhány ígéretes tesztlap – köztük egy etnikumra hátrány nélküli nagyon olcsó kánter – még stabilabbá teheti majd. Nézzük, hogy milyen paklikkal játszottunk tegnap!

Epikus xenó
Epikus pegazus
Epikus főnix
 
Isten-kút Esztergom, azt hiszem villan a cici gazdagon...
https://www.szeretgom.hu/content/71220-az-ister-kut-szimbolumai

Ez nekem akkor is túlzás, ilyeneken fent akadni...
 
Van különbség aközött, hogy VV Akárkit látod a tévében zuhanyozni, vagy hogy a falu papja terjeszti széles körben. Tippelj melyiken fognak tutira felháborodni
 
Ezt nem nagyon èrtem. A világba járva a mai napig látok itt-ott egy szál cicis szobrokat, többnyire szökőkutak környékén. Régen is volt ilyen...
Ma, ha bekapcsolom a tv-t kora délután hát nem kell sokat cicik után kutatni(sima tv film/sorozat amit bárnelyik gyerek nézhet) vagy épp két bácsi....
 
Nem értem mi volt ebben a beképzeltség... (talán csak rossz kifejezést használtál)

Úgy látom a leírt dolgaim margójára kívánkozik még valami. Ha valaki visszaolvassa az Anikónak írt üzenetet láthatja, hogy a sziréneket emeltem ki mint a legjobb munkáit. Tehát nem arról van szó, hogy nem tetszik, vagy éppen nem passzol a vallásos nézeteimhez, mindössze arról, hogy igencsak korlátozza a lehetőségeimet mikor népszerűsíteni szeretném.

És ez nem bigottság, vagy "magas ló", csak nem szeretnék (nem tudok/ nem akarok/nincs időm/nincs türelmem) X számú gyereknek és 2X szülőnek magyarázkodni alkotói szabadságról, fantasy világról, absztrakt szimbolizmusról vagy szimplán arról hogy mit keres a kártyán ez vagy az. Szeretnénk szimplán játszani és jól érezni magunkat. Remélem nem gond.
 
"HA NEM TETSZIK LEHET NEM MEGVENNI. KÉSZ."

Nem tűnik egy kicsit beképzeltnek?
 
Ezért jó ateistának lenni. Én azt hittem dísztárcsa.
 
Az ikon tényleg nem volt jó választás, akárhogy is nézzük. Szerintem is nagyjából első ránézésre mindenki negatív dologra gondol, ha meglát egy ilyen szimbólumot. Simán lehetett volna választani valami kevésbé megosztót... A másik probléma, hogy tényleg a gyerekek körében fennáll a népszerűsítési lehetőség beszűkülése, főleg, ha valami sajtó még meg is spékeli némi plusz negatív tartalommal a dolgot. Erre pedig már többször felhívták a játékosok a figyelmet: cickós szirének, piroslámpás ház, kimerülés (elvágott nyakból frööcsenő vér) stb. Meg kell érteni, hogy nem a felnőtt, vagy tinédzser korosztályt zavarja egy-egy felnőttesebb illusztráció / szimbólum, hanem a kisebb gyerekek szüleit, akik ilyet látva esetleg eltilthatják a gyerek(ek)et egy egyébként jó játéktól... Az pedig senkinek sem jó.
 
Szerintem nem mindenki erti itt a szarkazmust...
 
Ennél szimpatikusabbat talán nem is lehetett volna írni
 
Ezek a kártyák eredetileg az isteni lapok ellenpólusaként ördögi, pokoli vagy sátáni néven futottak, mert túlságosan kirekesztőnek találtuk a sátánista szubkultúrával szemben az isteni lapok kizárólagosságát. Aztán a nevet idézésre változtattuk (a démonidézés után), nehogy valakit meg a sátáni lapok sértsenek meg. Viszont az ikon sajnálatos (?) módon túl sátánista maradt. A döntés meghozatalánál figyelembe vettük a hkk-t aktívan játszó sátánisták és papok arányát, de a becslés helyett valóban célszerűbb lett volna szavazást kiírni. Szerencsére a kártyákat (vagy a fejünket) fejjel lefelé tartva a pentagramma a számunkra szimpatikus orientációba hozható.
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.