Vissza a Főoldalra
 


Hírek
Argum City
Argum City Wiki
Szavazások
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Bevezető
Mi is az az Argum City?
A játék elemei
Alkalmazott harc
Alkalmazottakról részletesebben
Az ellenfelekről részletesebben
Bánya
Barátok
Birtok
Cég
Célok
Elfajzott kedvenc
Garázs
Gyűjtemények
Időbeosztás
Karakter
Kedvenc
Kert
Minijátékok
Mire lehet argumot költeni
Robot
Robotok részletesebben
Szövetségek
Árverések
Argum City chipek
Szövetségi háború
Erőforrások
Kényelmi funkciók
Tutorial
Híres cégek és NJK-k
Játék telefonról
Kedvcsináló film készül
ReGAMEX kiállítás
A fejlesztés története
Fejlesztési szempontok
Miért tart a fejlesztés 5 évig?
Grafikusok
Mi kell még az induláshoz?
Kvíz
Grafika
Indulás: tutorial
A játék bemutatása
A színfalak mögött
Argum City trailer (30 sec)
Argum City trailer (42 sec)
Mókás munkavideó
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
LVII. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
LV. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
52. Beholder találkozó - Vlagyimir-díj
59. Beholder Találkozó 2023.11.25. - Beszámoló

A lista folytatása...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Hasonlóan a Nikolauszban is sztem Gicének van igaza. Csak mivel felhozta nem részleteztem. De azt is átkéne újra gondolni.
Amikor a Nikolausz kisül mint következő húzás fázis... akkor megkeresi a legközelebbi húzási fázist és ahoz hozzárendeli a hatásokat. HA ezek után elmarad(na) az a húzása fázis akkor elfogadható hogy a hozzá rendelt bonuszok is buknak. De alapesetben aligha lehet az előkészitő alatt elbukni a húzási fázist...
 
Schumi, átgondoltam, és ebben szerintem igazad van. Nem azt mondja a lap, hogy "ha akarod, célpont..." kötelező célpontot választani. A forrásimmunis lapot nem választhatod ki célpontnak. Másolni ugyan másolhatnád, de az első képességnek már nem jelölheted ki, így a másodiknak sem. Köszi a jogos észrevételt, és hogy kötötted az ebet a karóhoz Megkonzultáljuk azért még a többiekkel, de én azt gondolom hogy ezt a FAQ-t módosítani kell.
 
Jav: mármint pont az a gond hogy és van és nem vagy... akár egy igazságtáblát is felírhattok magatoknak h lássátok
 
A Kódex szerint a reakciódrágítás ikon és a "+X rá reagálni" szöveggel kiírt sor ekvivalens (92.9).


ne keverjük össze a dolgokat. Ha egy lapon az szerepel, hogy "+X_VP rá reagálni" (saját magára) az valóban ekvivalens azzal, mintha a lapon a [[+X]] ikon lenne. De ha egy bármilyen forrás azt mondja, hogy "a reakciók +X_VP-be kerülnek" az már nem ekvivalens ezzel. Tudod, minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár.

Hogy jobban érthető legyen ez az egész: a lapokon levő reakciódrágítás csak a lap kijátszásának pillanatában érvényes. Iszonyatosan sok túlkomplikált szabályprobléma lett volna belőle, ha ezt hatásnak minősítjük. Pl. képzelj el egy hatást, ami egy varázslat (aminek ugye amúgy sincsenek képességei) kijátszásának pillanatában triggerelődik, és csak a reakció sor alatt tart... Szóval ezt ugyanolyan erőltetett lett volna hatásnak minősíteni, mint pl. az altípus ikonokat.

Az egy külön történet, hogy a Manasűrítés miért [[1]]-et ad a következő lapnak, és miért nem a rá való reagálást drágítja. Ennek 2 igen kézenfekvő oka is van:
egyrészt, ez egy direkt drágítás elleni lap, nem lett volna túl jó, ha elrontja az ősmágiát.
másrészt, minek egy egész regényt írni a kártyára, ha elég egy ikon is.

Az Ében klónmester esetében viszont biztos vagyok benne, hogy a másolás az célzás.


ebbe ne legyél annyira biztos.
Kódex: "172.3. A másolás nem hat a másolt lapra."
 
Nem az a gond(om) hogy a másolás nem célzás sőt logikus is, hiszen csak adatokat olvas ki a célpontból a másolás. a bajom itt az hogy nem nettó másolásról van szó, hanem van egy hatás ami célzottan hat a lapra amit célozhatatlanra nem lehet eleve alkalmazni, tehát eleve nem tudom kisütni a klónmestert
 
Miklós: nem az a gond h Ésd van. Hanem az h konrétan nem lehet használni, mert az jelzővel egy célozhatatlan lényt célzok... maga a képesség emiatt eleve nem használható. Ugyan az a helyzet mint pár sorral fentebb a csontzúzó és az elektrogömb ersetében...
Hiába felel meg A-nak attól a B miatt nem müködik.

Itt nem arról van szó h használok egy képességet aminél eldönthetem h A vagy B és a B lehet. HA nem használom úgy hogy A is és B is és az A feltétele nem teljesíthető -nem célozhatok egy célozhatatlant- Azaz pont az általad emlitett ÉS kapcsolatuk miatt nem lehet.
 
"Kodex: 172.3. A másolás nem hat a másolt lapra."

Ez alapjan a masolas nem celzas. Ha a masolas celzas lenne, nem tudnal celozhatatlan lapot masolni. Ha pl. valami nem lehet azonnalinak celpontja, akkor egy azonnali masolo lappal nem masolhatnad. A Kodex ezen pontja pont azt mondja, hogy az, hogy kivalasztasz valamit, amit le fogsz masolni, az nem hat a masolt lapra (igy nem is celozza meg pl.)
 
A Kódex szerint a reakciódrágítás ikon és a "+X rá reagálni" szöveggel kiírt sor ekvivalens (92.9). Ha ez alapján a "... lapod [[+1]]-et kap" és a "... lapodra +1 reagálni" különbözőképpen működik az ősmágia szempontjából, az elég súlyos inkonzisztencia. Ha az, hogy a következő (vagy minden) lapom [[+1]]-et kap, nem képesség, hanem használathoz fűzött magyarázat, akkor az is, hogy +1 rá reagálni. (Megjegyzem, szerintem a reakciódrágítás ikon egy lapon nem képesség, ahogy a Kódexben is szerepel, viszont ha egy lap ilyet ad a következő lap(ok)nak, akkor az már az.)

Az Ében klónmester esetében viszont biztos vagyok benne, hogy a másolás az célzás. Ezért célozhatatlan lapokat nem kéne tudnia másolni. Más a helyzet a forrásimmúnis lapokkal, és azokkal, amikre nem lehet hatni, azokat tényleg másolja, mert a másolás nem hat a másolt lapra.
 
kisFec: A Manasűrítés azt mondja, hogy a következő kijátszott lapomat felruházza a [[1]] ikonnal. A [[1]] definíció szerint nem egy képesség, az ősmágiát viszont források tudják elrontani, és ez nem az. Ha a szövege ehelyett az lenne, hogy a következő reakciód 1_Vp-vel drágább, akkor az egy hatás lenne, ami elrontaná az ősmágiát. Hasonló a 2 dolog, de mégis különböző, az egyik hatás, a másik nem. És Gice kérdésére is válaszolva, nem kell semmit újraértelmezni, egyszerűen csak van egy szabálydefiníció, és azt alkalmazva választ kapunk egy kérdésre.

Gice: Nikolausz: A kék-piros kő logikájának megfelel ez. Lejönnek a jelzők, rákerül egy "marker" a következő húzás fázist jelölő kék kavicsra, ezután ezt a megjelölt kék kavicsot eltávolítjuk.

schumi: ében klónmester. A lap 2 dolgot csinál. Rárak egy célpont lapra jelzőt, és másolatot készít róla. Ha a jelző rakás a költsége lenne a másolásnak, akkor valóban nem tudna forrás immunis lapot másolni. Itt viszont a 2 dolog között és van, amit lehet, megteszünk belőle, amit nem, azt nem. A jelzőt nem tudom rárakni, de másolni tudom.
 
Abban mondjuk én sem , de ne a játékosnak kelljen már keresgélnie...

Amúgy ha az a szöveg, amit Krisz írt, akkor pedig teljesen egyértelmű a dolog, tehát felesleges volt a faq.
 
Nem vagyok benne biztos, hogy minden be lett vezetve lapok alá a Kérdezz-felelekből. :/
 
Én ezekbe a Kérdezz-felelekekbe nem szeretnék már beleszólni,több ponttal sem értek egyet egyébként...Inkább csak megjegyezni szeretném,hogy Ryma kapcsán is voltak homályos pontok(az X-szel is,illetve azzal is,hogy céloz-nem céloz),ezt is talán szerencsés lett volna FAQ-ba foglalni.
 
Nikolausz alatti faq:

Nikolausz szövegét kiegészítjük: „ez a képesség csak egyszer sül ki, a következő húzás fázisodban."



Amit te írtál, abban az esetben tényleg úgy működik, ahogy most szerepel a kérdezz-felelek-ben, de mivel nem az a lap szövege, így szerintem hibás a kérdezz-felelek.
 
A mentális enyészet nem rontja el az ősmágiát, mert hátrány a drágítás.
78.2. Az ősmágia nem működik, ha az ilyen lap kijátszójának van idézési költséget módosító képességgel rendelkező lapja vagy helyszíne játékban; vagy van idézési költséget módosító egyéb hatása érvényben (kivéve hátrány).
 
Nikolausz szövege helyesen:
Késleltetett hatás 3:
A késleltetett hatás jelzők lekerülésének körében
a húzási fázisban +3 lapot húzol, kapsz 2 VP-t, 2 csontot és gyógyulsz 2 ÉP-t.
 
Lehet ez már felmerült, de egy érvényben lévő drágítás a mentális enyészet által elrontja az ősmágiát?
 
A manasűrítés nem rontja el az ősmágiát mivel a lapnak a következő magyarázatot adja +1.
A mélység ura elrontja az ősmágiát mivel:
78.1. Az ősmágia nem működik, ha az ilyen lap kijátszójának van működő, idézési költséget módosító szabálylapja vagy követője.
Ha az lenne a mélység urának a szövege, hogy minden krabbered a 2. körtől a következő magyarázatot kapja +1, akkor nem rontaná el.
 
Ében klónmesterrel se értek egyet.
ráadásul gyönyörűen le van vezetve aminek a végén fals az eredmény.
Mivel a klónmester célozza a lényt -hiszen célpont lény kap jelzőt- eleve nem használható célozhatatlan lényre, így bár elméletbe másolni tudná, de maga a másoló képesség egyértelműen céloz és hat is a lényre a másolás mellett..., maga a képesség nem alkalmazható! ha külön képesség lenne akkor tudna másolni.
 
Fec kérdése valóban jogos
az összes olyan követőt akkor újra kell értelmezni, ami engem nem olcsóbbít, de reakciót drágít?

---

Én ezzel nem értek egyet továbbra sem:

Mi történik akkor, ha Nikolauszról elfogynak a jelzők, de a húzási fázisom elmarad, pl. egy Időkiesés (új) miatt?
Mivel a következő húzási fázisom, amiben a Nikolausz a lapokat adta volna, elmaradt, ezért elvesztettem a Nikolausz által biztosított lapokat is.


A régi klasszikus piros kő - kék kő módszer alapján, amikor a Nikolausz levizsgálná, hogy mikor jön a következő húzási fázisom, akkor már nincs ott az a kő, amit elvett az Időkiesés, így nem tud arra hivatkozni, mint "következő". Úgyhogy szerintem ez gördül tovább.
 
1 dologra szeretnék magyarázatot:

ha a Manasűrítés nem rontja el az ősmágiát, ami ugye másnak ad reakciódrágítást, illetve addig is egy állandóan működő képesség, mint a Cselvetés, akkor pl az epikus krabber (A mélység ura) miért rontja el, ami ugye szintén másnak ad, csak szöveggel van írva?
 
Így első blikkre korrektnek tűnik.
Ami még belekerülhetett volna, az a Ragnarök pontos működése, mert ennek kapcsán elég sok kérdés felmerült. (hogyan választunk, mi a sorrend, miként hathatnak egymásra a kirakott lapok stb.)
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.