Vissza a Főoldalra
 


Hírek
Argum City
Argum City Wiki
Szavazások
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Bevezető
Mi is az az Argum City?
A játék elemei
Alkalmazott harc
Alkalmazottakról részletesebben
Az ellenfelekről részletesebben
Bánya
Barátok
Birtok
Cég
Célok
Elfajzott kedvenc
Garázs
Gyűjtemények
Időbeosztás
Karakter
Kedvenc
Kert
Minijátékok
Mire lehet argumot költeni
Robot
Robotok részletesebben
Szövetségek
Árverések
Argum City chipek
Szövetségi háború
Erőforrások
Kényelmi funkciók
Tutorial
Híres cégek és NJK-k
Játék telefonról
Kedvcsináló film készül
ReGAMEX kiállítás
A fejlesztés története
Fejlesztési szempontok
Miért tart a fejlesztés 5 évig?
Grafikusok
Mi kell még az induláshoz?
Kvíz
Grafika
Indulás: tutorial
A játék bemutatása
A színfalak mögött
Argum City trailer (30 sec)
Argum City trailer (42 sec)
Mókás munkavideó
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
LVII. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
LV. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
52. Beholder találkozó - Vlagyimir-díj
59. Beholder Találkozó 2023.11.25. - Beszámoló

A lista folytatása...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Univerzumkiforditot nem tennem be avatarba, nincs magvedelme, ha nincs avatar koveto (marpedig nem szokott lenni ) 4-ert jon (meg 2 asztalon levo lapnal is)
 
Nem drága 3ért mert abbol 1zsz van ősmágiája is (ami mostanában elég sokat ér) és drágább is rá kánterelni. Az osztogatott izmokrol nem is beszélve!Egyedül a szine nem tetszik de ez az egyik lap aminek sztem felfelé fog menni az ára.
 
Az ómen nem drága 3ért?
 
Az univerzumkifordítónak szerintem nagyon alacsony a 8as. Pont terülős pakliba játszanám, mert a teljes asztalt nézi, nemcsak az ellent. Még frissen bontotton is 3ért tettem le, lepucolt 2 lapot, leszedte a harmadikat, ütött 6-ot, mindezt +1 reakcióval, élettel ... ISZONYAT

Emellé jó avatárba, talán Járj!-ba sem olyan rossz.

Ha lenne még egy-két ehhez hasonló lap, komolyan elkezdeném használni a 'Zanszilánkok' lapot
 
Ozmi VH-ba elég beteg lehet potenciálisan, messze jobb, mint Gregor papa.
 
A tűzgolemet és óment alulértékelted
 
Lapelemzés utolsó részét! Most!
 
Középjátékban simán lehet vele semlegesíteni.
 
Igen, csak azt ne feledd, hogy ez később visszajöhet (akkor már olcsóbban és nem nagyon van olyan kontroll a mai metában ami 0 lénnyel tolja) és kijátszva meg aztán végképp mega erős. Sztem ez a kettő adja a táposságát. Hogy ez megér-e 10 pontot, azt nyilván nehéz meghatározni, de ezt a tényezőt nem szabad elfelejteni
 
Én nem igazán értem ezt a mágusiskola lázat. Kb ezt tudja a lap "reális" formájában(mert ugye semlegesíteni soha nem fogunk vele,ha kontrollba kerül,épületbe pöpec lap,ez tény):


1 VP

Fairlight építmény

repül,háló

Csak a 2. körtől játszhatod ki.
Nem lehet rá reagálni(kis túlzással).
Az ellenfél minden varázslatának idézési költsége +1 VP.
S,1 ZSZ:húzz egy lapot

/5



Figyelemre méltó,aláírom,de nálam ez nem 10 pont.
 
Jó lett a második rész. Kíváncsi vagyok h az égszakadás hozza e a 9-es szintet.
A mágusiskola ami abszolút 10. Lövésre én a már nem mernék 10 pontot adni a nagytanács óta.
 
Talán az éhező bestia és maahradam lehettek volna férgek, és Rhatt apró ügynöke meg manó. Persze tudom, hogy nem kell minden lénynek altípus.
 
Dave-vel és Balázzsal egyetértve "moderáltam" a fórumot. Mindenesetre láthatjátok, még mi sem értünk mindenben egyet, a játékot ugyanúgy egyének fejlesztik, néha ellentétes véleményekkel, és a vitás kérdésekben mindig a többség dönt.

A tegnap esti tesztelésen átbeszéltük a témát. A játékosok véleménye minden, a HKK-t érintő kérdésben elsődleges fontosságú, de ne felejtsétek el, hogy magát a fejlesztést is javarészt játékosok csinálják, tesztelő bárkiből lehet, aki elég sok esetben bizonyította a játékhoz való hozzáértését. Amit igyekszünk teljesíteni, hogy a köz, a többség akarata meglegyen, ami viszont lehetetlen, hogy minden egyén kívánsága megvalósuljon (és itt 1-1 ember konkrét lapötletére gondolok).

Az viszont továbbra is áll, hogy ahogy eddig is, ezután is fognak külsős lapötletek bekerülni, ossza meg az ötleteit mindenki bátran, akár fórumon, akár egy tesztelővel, aki ezeket az ötleteket finomítani és szűrni tudja (külön köszönet Bubunak az ezzel kapcsolatos segítségért!). Illetve szívesen felelevenítünk egy régi hagyományt is, a laptervezezői pályázatot, ahol konkrét célra lehet pályázatokat beadni (részleteket majd később).
 
Ebben a szekcióban (semleges jellem) már jóval több a horror, mint az előző adagban... Tetszik az elemzés, némelyik lapra csak ennek alapján figyeltem fel. Köszi
 
Sajnálom, hogy az a tóba dobott apró kavics ekkora hullámokat kavart... Tényleg csak egy ötlet volt a későbbi kiegészítők még színesebbé tétele érdekében.
 
A probléma, amelyet szerintem én vetettem fel elsőként a másik topicban az, hogy a kiadott lapok mennyiségéhez képest elenyésző a külsős (nem tesztelői, vagy védnökölt lapok) aránya.


Ezt én nem érzem problémának. A játékosoknak fontos szerepe van abban, hogy meghatározzák, hogyan fejlesszük a játékot. Voltak szavazások arról, hogy milyen etnikumot támogassunk, és milyet vessünk el. Kikértük a véleményeteket nerfekről, szabályokról. Még azt is megkérdeztük, tetszik-e az új HKK keret, amit terveztünk (és mivel nem tetszett, elvetettük).

De azt, hogy konkrétan milyen lapok legyenek, azok mit csináljanak, hogyan működjenek, azt kérlek, bízzátok ránk. A véleményetek nagyon fontos, ha azt szeretnétek, hogy több ork legyen, és kevesebb féreg, akkor úgy lesz, de olyan szinten nem tudsz beleszólni a fejlesztésbe, hogy konkrétan egy 3-at ütő, ezt meg ezt csináló orkra van szükség. Ha jó az ötlet persze bekerülhet (de még ezután is esélyes, hogy alaposan átalakul), de arra nem tudunk garanciát vállalni, hogy egy megadott külsős lapötlet megvalósul.
 
Ha az itteni ötletek 95%-a nem megvalósítható, akkor hol a maradék 5%? Mivel az kiegészítőnként cca 20 lap kéne legyen.


igen, átlagosan ennyi külsős ötlet szokott bekerülni egy kiegészítőbe. Annyit viszont tudnod kell, hogy az utóbbi kiegek kicsit céltudatosabban vannak tervezve. Régebben az volt a trend, hogy minden jó ötlet, ami jött, felírtuk, és a végén ebből lett a kieg. Aztán volt olyan, hogy az egyik színből többször annyi volt, mint a másikból, az egyik pakli nem kapott lapot, a másik meg hatot is. Most viszont előre meg van tervezve, milyen típusú, funkciójú lapból hány "slot" van a kiegben, ha már megvan pl. a 3 "ork", akkor hiába ír le a fórumon valaki még 8 orkot amivel nincs gond, nem jut nekik már hely.

Amit még fontos tudni, hogy ötletből nincs hiány, ellenkezőleg. Túl sok van, még a jó ötletből is. Balázs mindig iszonyú lelkiismeretesen mindig feldolgozott minden létező fórumon, emailben, akárhogy érkező ötletet, egyenként átnézte, és próbálta használhatóvá alakítani, ha lehetett. Azonban az évek során a tesztelők egyre jobbak lettek, egyre több nagyon jó, céltudatos lapötletet gyártanak, már nem az a helyzet, mint régen volt, hogy a lapötletek fele külsős volt. Gyakorlatban, most már 3 helyett 12 ember találja ki a lapokat "főállásban", ezért is kevésbé tudnak helyet kapni a külsős ötletek. De épp ezért írtam, hogy akinek jó ötlete van, lépjen kapcsolatba tesztelővel, ebben a közösségben úgyis ismer mindenki mindenkit, az ötleteid így könnyebben eljuthatnak hozzánk.
 
Irtam kerest a lapotletek topicba
 
Mikor jön már a következő adag?
 
Ez, amennyire rajtam mulik, nem igy lesz, a mostani listara 12 lapotletét raktam fel (bar ebbol 1 vednokos, az nem tudom, szamit-e )
 
Balázs:


kösz a választ.

Annyit pontosítsunk akkor, hogy a tesztelő legyen developer ebben a minőségében és a játékos az, aki nem tesztel, hanem a készterméket használja majd.

A probléma, amelyet szerintem én vetettem fel elsőként a másik topicban az, hogy a kiadott lapok mennyiségéhez képest elenyésző a külsős (nem tesztelői, vagy védnökölt lapok) aránya.

A védnökölt lapokat kéretik nem ide számítani, mert konkrétan azért fizet vki, hogy megjelenhessen a lapja.

Amit korábban is mondtam, hogy biztos vagyok abban, hogy a lapötletek között is vannak gyöngyszemek, csak nyilván mint a mai világban is az érdekérvényesítés egy fontos láncszem a megvalósulás útján.

Félreértés ne essen, nem a tesztelők ötleteit kicsinylem le, pusztán több ember ötletét alapul véve változatosabb dolgok jöhetnek létre.

Azt ne felejtsük el, hogy az a szellemi terméket, amelyet a lapötletek topicba betesznek ingyen ajánlják fel, mindenféle ellenszolgáltatás nélkül, így miért ne lehetne használni? Természetesen a korábban említett lapokra vonatkozó kritériumok betartásával. Véleményem szerint az is sokat segítene, ha párszor pusztán párszor átolvasásra kerülne általatok is. Miért is írom ezt? Abból az okból, hogy akár plusz ötleteket is adhat és elkerülvén talán, hogy megjelenésre kerülne a top koncepciókhoz további faék lap (pl.Krag, Fókuszkristály).

Általában pesszimistának szoktak titulálni, de sajnos sokszor a racionalitás mondatja velem azt amit. Korábban a lapötlet topicba írtam, hogy kár a sok fáradtságért, mivel a megvalósulás valószínűsége elenyésző. Sajnos ez van... de reméljük, hátha történik vmi változás.
 
Amikor Balázséknál becsekkoltunk és mondtunk a nevünket,azt mondta valaki:
"Oláh Sándor?! Te küldöd nekünk azt a sok jó lapötletet? Ezúttal is köszönjük!"

Ezt én mondtam, és ha pl. Bege Miklóssal találkozom, most is ezt fogom mondani neki.
 
"a játékosok véleményét javaslatait vizsgálják"

Ez pont így történik, figyelembe véve hogy A TESZTELŐ IS JÁTÉKOS (arról a 10 tesztelőről beszélek, aki nem Miklós, Zoli, vagy én). A lapötletek túlnyomó része sok-sok éve tőlük származik. (egyébként az első pár évben nem így volt, de nekem ez jobban tetszik)
 
Az előzők után úgy érzem, hogy mindenképpen hozzá kell szólnom a lapötletek kapcsán írt gondolatokhoz.

1. Valóban előfordul olyan, hogy nem nagyon van időm ezzel foglalkozni, ezért van olyan, hogy néha több hónapos késéssel küldök csak lapötleteket. De pont azért csinálom ezt, hogy ne a lelkiállapotomtól függjön az, hogy mit küldök tovább. Minden lapot átgondolok, megpróbálom felbecsülni az erejét, a kreativitását, a hiánypótló jellegét, és utána döntök. Azt, hogy 11 év lapvizsgálat után én a lelkiállapotom alapján döntenék, nyugodt lelkiismerettel merem kikérni magamnak.

2. Az vitán felül áll, hogy jobb lenne, ha minden kommentre tudnék válaszolni, egyedi tanácsokat adni, és végiggondolni együtt a játékossal, hogy mi lenne javítható. De összességében ez annyira generálná a forgalmat,hogy napi kb. 2 órát kéne a témával foglalkoznom, hogy egy ilyet érdemben fenntartsak. És azért vegyük azt alapul, hogy én ezt a munkát ingyen csinálom (nem panaszkodásként írom, de ettől még tény), tehát nyilván vannak dolgok az életben, amit nem tudok e mögé tenni. Így ez nem reális. Amikor van egy kis időm, törekszem válaszolni 1-2 ötletcsokorra, illetve 1-2 havonta írok általános összefoglalót, hogyha látok típusproblémákat, ezenkívül Balázs is néha-néha beírja, mit vár el, ezeket lehet alapnak tekinteni. Van egyébként egy általános összefoglaló iratom is, de azt régen készítettem, azóta tényleg kicsit változtak az elvárások. Nem gondolom, hogy ez volna annak az oka, hogy emberek nem írnak lapterveket.

3. Ha valaki egyénileg érdeklődött, hogy mi a baj az ötletével, rendszerint válaszoltam rá, amint volt időm. Ezzel most nem azt akarom mondani, hogy boldog-boldogtalan az összes ötletével bombázzon le, hogy "ez miért nem?", mert bele fogok őrülni

4. Az én alapelvem, hogy ne legyek túl szigorú, ha egy lap véleményes, akkor inkább igen, mint nem elvet követem, azt mondom, hogy kisebb baj, hogyha a Balázsnak 5-tel több lapot kell elolvasnia, minthogy ha kimarad egy potenciálisan erős lap. Havi szinten kb. 10-20 ötletet küldök tovább, vannak erősebb és gyengébb hónapok.

5. Leírok néhány gyakori típushibát:

- Bonyolult, második elolvasásra sem értem, hogy mit is tud a lap.
- Olyan koncepciók drasztikus erősítése, ami a metában eleve az élen van.
- Koncepcióformálás. Általában kérek mindenkit, hogy törekedjen arra, hogy ne egymásra épülő lapokat csináljon, mert ha ezekből az egyik alaplap nem jó, akkor természetes velejárója, hogy az összes többit magával húzza. Hasonló a helyzet az új képességekkel.
- Tipikus nyerstápok - régebben az ötletet teljesen nélkülöző lapokat élből kivágtam. Ma már nem vagyok ilyen szigorú, főleg, ha a koncepciójában hiánypótló a lap, de olyan lapokat, amik nagyon hajaznak egy másikra, még mindig nem szeretem.
- Karakterszám túllépése - erre én sem figyeltem mindig, mostantól fogok.
- Erősségben irreálisan erős vagy gyenge lapok. Itt persze kicsit többet foglalkozok az ötlettel, ha az alapötlet jó, vagy ha azt érzem, hogy minimális változtatással (pl. 1-2 manával olcsóbb), de alapvetően a játékosnak kell tudnia belőni a lap erejét.
- Hasonló funkciójú lap már több van a színében, és azokból nem is emelkedik ki.
- Már kivezetett speciális képesség vagy olyan képesség, ami egyértelműen nincs támogatva (pl. Semmiből visszavétel, ellenfél paklijából te paklidba kerül lap).

6. Régebben voltak olyan kiegészítők, ahol rengeteg fórumos ötlet volt, a rekord a Tengermély, ahol nem kevesebb, mint 32 lap jelent meg fórumról. Elözönlésben, Időviharban és Végzetúrban is sok lapunk volt, van amikor kevesebb. Nem gondolom, hogy minőségben a mai laptervezők rosszabbak lennének, mint a régiek, mennyiségben egyértelműen kevesebben vannak, és nyilván a tervezők lapgyártásától is nagyban függ, hogy mennyi a kiadandó lap.


Ezeket gondoltam elsőre a témához írni, és köszönöm én is azok munkáját, akik ötletekkel próbálják bővíteni a játék repertoárját.
 
Hello Miklós,

Értem a célt az epikusokkal (és támogatom is) és maga az ötlet is tetszik. De mennyivel ésszerűbb lett volna adni az embereknek 5 vadonatúj követőt olyan fajokhoz/koncepciókhoz amikhez még nem volt (és évek óta megy érte a sírás pl.: lovas). Akkor ezen megszerették és biztosan kipróbálták volna az elképzelést (én is tervezem pörgetni a drakoldereset mindenképp). Az hogy gondoltatok a könnyű utólagos szabálymódosításra narancs lapokkal kapcsolatban, külön öröm és jó iránynak tartom, ugyan ezt javasoltam a lapok tekintetében (kulcsszavak és ikonok, mert akkor nem a lap szövege változik, könnyebb nerfelni, ha kell).
Ha a megjelent epikusoknak az eredeti verziója kitiltódna és csak az újat lehetne használni, azt is érteném. De ebben a formában szerintem egy jó ötlet rossz megvalósítását kaptuk.

Üdv: Kyb
 
Már nem vagyunk annyian,ugyanis én is nagyon ritkán írok. Igazából én is meguntam,hogy nem jelenik meg lapötletem,pedig a sajátjaimat jónak és átgondoltnak vélem legtöbbször. Sajnos nagyon kevesen ötletelünk már,pedig emlékszem olyan időkre,amikor 2-3-an reagáltak az ötleteidre és agyaltatok közösen,hogy hogy lehetne finomítani rajta. Ehhez már keveseknek van kedve/ideje/ereje. És mivel nem látom én se a munkám eredményét vagy hogy érdekelne bárkit is (természetesen van kivétel,pl pont Balázs,mikor felkarolta Poxi lapötletét),így én se szeretek már annyira írogatni.
Vagy egy másik egyszerű példa,amit Szatával pont beszéltünk Exben:
Többször említettem már,hogy az ent etnikum mennyire jól illeszkedne a játékba. Most kijöttek a zöldségek,ent kertész,szent tölgy és meg lehetett volna valósítani az etnikum megszületését és egyedi képességként összekötni varázszöldségek termelésével és mókázásával. Szerintem iszonyat hangulatos lehetett volna.
Összességében: ötlet bőven van és jó dolgokat írtatok ezzel kapcsolatban az előző kommentekben,erre a kiadónak figyelnie illene.

És hogy egy ezeréves storyval zárjam le:

Van már lehet majdnem 10 éve is,mikor kezdő versenyjátékosként felmentünk Sanyával egy páros versenyre. Amikor Balázséknál becsekkoltunk és mondtunk a nevünket,azt mondta valaki:
"Oláh Sándor?! Te küldöd nekünk azt a sok jó lapötletet? Ezúttal is köszönjük!"
 
Reszemrol (ahogy mar nagyon sokszor leirtam):
hálás köszönet, hogy egy maréknyi player segít ötletelni

Es kerlek, vedd figyelembe az ebben a topicban is irt hsz-eimet a temaban.
 
No offense, de a random, fórumokra és egyéb helyekre felírt lapötleteknek nagyjából a 95%-a nem megvalósítható. Azt javaslom, ha valakinek van egy jó ötlete, ossza meg, beszélje meg egy tesztelővel, aki ha az ötlet tényleg jó, el fogja juttatni hozzánk. Minden kiegben elég nagy számmal szerepelnek ilyen külsős lapötletek is. De azon háborogni, hogy "leírtam a fórumba egy jó ötletet és nem valósult meg" kb. olyan bosszankodni, mint hogy írtál a Mikulásnak egy levelet és mégsem kaptál semmit.


A lapötletek fórum az nem egy random hely, hanem egy éppen kifejezetten erre a célra szolgáló platform, a fejlesztő saját honlapján...
Ha az itteni ötletek 95%-a nem megvalósítható, akkor hol a maradék 5%? Mivel az kiegészítőnként cca 20 lap kéne legyen. Egyébként meg én nem dobálóznék ilyen könnyedén a százalékokkal, mikor senki nem vette a fáradságot, hogy ténylegesen vessen egy pillantást az ötletekre (közvetlenül). Jóval több az érdekes, izgalmas ötlet 5%-nál.
...és ez nem háborgás... de még ha az is lenne, szerintem a háborgást is meg kéne hallgatni, és el kéne tűnődni rajta. Nem teherként kéne felfogni, hogy "uh kinek van energiája a hülye ötletekre?!", hanem úgy, hogy "hálás köszönet, hogy egy maréknyi player segít ötletelni".
De részemről a téma lezárva, mert egyre inkább úgy tűnhet, mintha a saját önmegvalósításom útjait reklamálnám. (Holott szó nincs erről)
 
Oké, de mért kellett olyanokhoz kiadni amelyiknek már mind volt? Mégis mért váltana az ember a régi sárkány követőről pl, ami ezerszer durvábbat tudott erre a mostanira ami semmire sem jó, ráadásul ugye a járjas sárkány az egyetlen életképes sárkánypakli, ott meg amellett, hogy nem a lapmennyiségen múlik mennyire effektív a pakli, nem is lehet használni ugye epikus mellé szablapot

Én sztem jó irány ez, és ahogy Szati is írta (és tegnap megmutatta), nem full fajpaklit fog az ember építeni, hanem egy sima kontrollt 10-15 kedvelt lappal. Ez rendben is van egyébként (szerintem), csak az nem, hogy ezt nem orglingokkal, főnixekkel stb csinálhatjuk, hanem létezőkhöz kaptunk...miért?
 
Meg tudom nezni, de nem gondolnam, hogy azert mert valaki vednokol egy lapot 'nem tud jo lapotletet adni', foleg, hogy ezeket azert komolyan atbeszeljuk, alakitjuk, teszteljuk. Es a vednok is nyilvan rendesen atgondolja a 'buszkeseg' lapot, hogy mit tudjon. En ezeket nem valasztanam szet.
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.