Vissza a Főoldalra
 


Hírek
Argum City
Argum City Wiki
Szavazások
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Bevezető
Mi is az az Argum City?
A játék elemei
Alkalmazott harc
Alkalmazottakról részletesebben
Az ellenfelekről részletesebben
Bánya
Barátok
Birtok
Cég
Célok
Elfajzott kedvenc
Garázs
Gyűjtemények
Időbeosztás
Karakter
Kedvenc
Kert
Minijátékok
Mire lehet argumot költeni
Robot
Robotok részletesebben
Szövetségek
Árverések
Argum City chipek
Szövetségi háború
Erőforrások
Kényelmi funkciók
Tutorial
Híres cégek és NJK-k
Játék telefonról
Kedvcsináló film készül
ReGAMEX kiállítás
A fejlesztés története
Fejlesztési szempontok
Miért tart a fejlesztés 5 évig?
Grafikusok
Mi kell még az induláshoz?
Kvíz
Grafika
Indulás: tutorial
A játék bemutatása
A színfalak mögött
Argum City trailer (30 sec)
Argum City trailer (42 sec)
Mókás munkavideó
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
LVII. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
LV. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
52. Beholder találkozó - Vlagyimir-díj
59. Beholder Találkozó 2023.11.25. - Beszámoló

A lista folytatása...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Felejtős.

1. Jah, elvezetesebb szabalylappal jatszani (es nem tartani attol hogy mire jossz mar nincs kovetod)
2. Jobb is. Amig kovetot lehet loni, szabalylapot meg nem, nem valoszinu hogy valaha jobbak lesznek a kovetok

Ezek ellenere 100% hogy vannak kiaknazatlan lehetosegek es nem ennyire lenne dominans a szabalylapos meta ha az 1. Pontot elvetnenk.
 
Persze ehhez olyan "undorito" paklikkal is kellene jatszani, mint Rox, csapda, gyujtogen, targy, teknos (korabban Raia, orgling, Buvos erdo,...), szoval ez inkabb elmeleti
 
A kideritese mondjuk egyszeru lenne: kene mondjuk 20 profi, akik mindenfele deckkel jatszanak, masik 5 jatszana Eletenergiaval / Sokszinnel / Csatamezővel, lenyomnának pár versenyt és voila, latnank az eredmenyt
 
Ez 1 nagyon jo kerdes, sokszor felmerul. Valoszinu mind a 2 tenyezo szerepet jatszik. Ha valaki meg tudna mondani tutira, hogy melyik hany %-ban, azt meghivnam 1 sorre mert sokat segitene a tervezesben...
 
Nem is tudom, a kontroll paklikon kívül elég sok koncepció kapott erősítést nem is egy kiegészítőben (pl.: sárkány, dobótőr, kaller, ork, thargodan, farkas, tárgy, molluszk). Az nem lehet, hogy valójában színes a meta, csak a helyezést elérő játékosok egyszerűen jobban szeretnek a kontroll paklikkal játszani? Én ugyan nem vagyok profi játékos, de kíváncsi lennék a tapasztaltabbak véleményére, hogy azok közül a paklik közül, ami mondjuk nem arra épít, hogy az ellenfél kulcslapjait megfogja, aztán egyszer majd felhúz/kikeres egy italkeverést, krabbert, vagy jagut és bevédi, hány tudja felvenni a versenyt hagyin egy counterekre építő deckkel szemben? Mert igazából ha egy dobótőrös paklival, egy roxszal, egy fókuszkristállyal, vagy egy akármilyen, nem két kör alatt nyerő lényes hordával is van akkora esélyed nyerni (side és minden egyéb mellett természetesen), mint egy életenergiával, bilinccsel vagy csatamezővel, akkor nem is a meta egysíkú, csak a játékosok ízlése hasonlít túlságosan.
 
DD Az kizárt, a Kontroll-lobbi tesz róla, hogy ez soha nem történhessen meg DD
 
Személy szerint jónak érzem a zént, kifejezetten kreatív, érdekes és egyik lapról sem mondanám elsőre, hogy sehova sem fér be.
Mindazonáltal a Counter témára reagálva, eléggé bosszantó, hogy mindenütt ezek kapnak teret. A követők nerfelését személy szerint a legfeleslegesebb dolognak éreztem: "Ha, a követős deck kezd, Ha megindul, Ha nincs védekezésem, akkor de brutális pörgést produkál. Ha jól húz." A sok counter és kontrollmániás nem bírja elviselni, hogy a követő deckek legyőzik néhanap. Nincs elég védekezés? tízszer annyi van, mint 2 éve. Értem én, hogy a csapdadeck rohadt erős volt, de akkor a csapdákat kellett volna nerfelni, nem az összes követőt. Jelenleg a hagyományos versenyeken az "etnikum"(vagy speciálisabb) követős deckek kis százalékát alkotják a pakliknak.
 
"Egy komolyabb (legalabb 3-4 countert tartalmazo) counter-csata megnyerese mar 97-ben is a meccs valoszinu megnyereset jelentette."

Majdnem, mivel valami olyasmire ment, hogy direkt kontaktus, ha bejött -nyertes- jött 2 griffőnix azt agyonverte az ellent, ha meg nem -vesztes-, akkor ment az agyalás pár körig megint. (Nem lehetett 100 lapot kijátszani egy kör alatt, mivel nem jött minden ingyen)

"A HKK halalat, 'itt mar nincs hova fejleszteni'-t, kb. 2000 ota vizionaljak... ahhoz kepest eleg jok vagyunk ."

Triviális amennyiben a "fejlesztés" azt takarja, hogy évről évre minden jöjjön eggyel olcsóbban, ha ez eléri a 0-t, akkor legyen cantrip, adjon manát (sry, VP-t), esetleg csináljon még három dolgot. Ugyanakkor érthető, hiszen minden megjelent lap játszható, ha a következő kiegészítő mondjuk egy az egyben a Chara-din visszatér lenne, ki venne belőle? Ha még játszanék már kb. 5 éve nem vennék egy csomag paklit se -nem mintha anno egy forintot is költöttem volna rá 1998-tól-, max. összecserélgetném minden kiegből a 6-10 versenylapot.

A megoldás 20 év után azért kicsit bonyolult lenne, egy reboot után a játékosok 90% dobbantana, újakat meg nem nagyon lehet már toborozni (a TF, mint reklám a maga 50 játékosával már nem célközönség, Bíborhold/AK/Holdtölte/mittomén nincs, neten keresni felesleges, kb. ezer hasonló játék van)

Mondjuk egy-két évig CSAK IronMan versenyeket rendezni/támogatni, az új HKK (normálisan átgondolt lapokból álló) soha többet meg nem jelenő alappaklijával díjazva.
Aztán lehet kezdeni újra, lehetőleg nem ezen a vonalon folytatva.

Tipp: semmi nem fog változni, amíg ráfér a szöveg a lapra.
 
Megrakshallion

színtelen, követő

Megszüntetés: 14 ÉP
Ha a játék elején ellenfeled szabálylapja vagy követője kikapcsolja, eggyel több lappal kezdesz.
Minden játékos minden lapjának, amit az ellenfél körében játszana ki, vagy használná aktivizálást kívánó
képességét, KIJÁTSZÁSI FELTÉTELE 1 vp elköltése.
Késleltetett hatás 3: húzz egy lapot!
 
Hatalmas ez a kombó 3 lap 20 mana 20 sebzés. Igazi hőskorszak.
 
Nem csak a tempo (VP) szamitott akkor se, hanem hogy pl. benyultak a VP-det (Direkt kontaktus) vagy letrejott egy iszonyat eros lap (Griffonix, plane Szornybuvoles), ami durvan feltornaszta a nyeresi eselyeidet. Vagy eppen egybol nyert, mint a Zoldello fa - Azonnali gyogyitas - Negacio kombo.

De amugy ertem amit mondasz.
 
Mint mondottam volt nem vagyok nagy szakerto, de amig 97-ben a cantercsata a temporol szolt (ki tudja olcsobban megoldani az egy lapert fogok egyet - manovert), addig manapsag a tempo csak masodlagos. Ma a lapeĺonyrol szol a kantercsata is. A letrejott kanter huzat egy lapot vagy dobat az ellemfeltol esetleg leszed vagy ellop valamit. A legaltalanosabb pedig h maradjon utana egy gratisz lapom az asztalon.

Amig a kantercsataban tempot lehetett nyerni addig ez nem jelentett auto atikus nyerest. A tempo kihasznalasara meg lapokat kellett kijatszani. Az asztalra tett kanter leny azonban onmagaban is nyeres. Es mostanaban nem nagyon lattam olyan kantercsatat amiben legalabb egy-egy semlegesito kanter ne lenne...

Na mindegy. Nem akartam errol ertekezni csak a lenti megjegyzesre helyeseltem, miszerint mar nem nagyon kerulnek versenypakliba azok a lapok amik nem termelnek lapelonyt.
 
Nem vészes annyira a counterek terén a helyzet, egy olyan amibe belenyomok 3 manát pl titánkoli, az még jó hogy védelemmel rendelkezik és utána ha meghal tud adni 2 lapot (ha rajta maradt az izom).

Ami meg 0 az még mindig hátránnyal bír (erős els 3 kör, HSZ sebződsz, timera dobni kell, nullif manát ad), a szemétdomb meg azért az esetek nagy részében 1-2 körig old meg valamit, a tőr amit ad, igen, plusz de aztán le lehet ütni egy lénnyel pl (hozzáteszem a játékban lévő counterek közül szvsz ez a leginkább olyan ami azért feszegeti a határát a "keigyensúlyozott" lap kategóriának).

Amibe egyet beletolok és vari alapú (a nem vari az nem fog lapot), annak kell a side képesség (zulit dobathatatlansága vagy az új sárga semmibe küldése és semmizése+gyógyulás) különben az 1 manás unaloműzőt megfogva semmi előnyt nem termeltem, csak beletoltam a lapot. Ha meg meg se tudtam fogni (mert mondjuk ő kezdett) mér rég rossz, mert visszaadta már magát.

Úgyhogy kellenek a nullás counterek, pont azért mert (és én inkább ebben látom a kisebb kisiklást) ma egyetlen mana befektetéssel néhány lap elképesztő mit tud (az említett unaloműző, krabber, vizitündér amik szvsz erősebbek is lettek a kelleténél de alig marad el pl a kimeríthetetlen tartalék). Inkább ezekre kell figyelni a jövőben.

Mindenesetre pár lapot kivéve rendben van a játék részemről.
 
Egy komolyabb (legalabb 3-4 countert tartalmazo) counter-csata megnyerese mar 97-ben is a meccs valoszinu megnyereset jelentette. Mar eleve azert megy bele a lapba 3-4 counter, mert olyan fontos. Nyilvan most, hogy a counterek idonkent meg mast is tudnak (leginkabb talan a Szemetdomb), mar a kozbeni counterek letrejotte is plusz elonyt ad. De szamos mas faktor is van: mennyibe kerul az a counter, mennyire univerzalis, milyen szinu, stbstb.

A HKK halalat, 'itt mar nincs hova fejleszteni'-t, kb. 2000 ota vizionaljak... ahhoz kepest eleg jok vagyunk .

Ez nem jelenti azt, hogy ne gondolkoznank folyamatosan a fejlesztes iranyan es lehetosegein. Ehhez azonban (barmifele komoly valtoztatashoz, reboothoz, rotalashoz stb) 1. lepesben a tesztelok, a profi (hangado) jatekosok es az egesz HKK-s tarsadalom tobbsegenek egyetertese / tamogatasa is szukseges (lenne).

A konstruktiv javaslatokat mindig szivesen fogadjuk, 'ragcsaljuk', fontolora vesszuk.
 
megerősítelek, bukott 2-3 lapos countercsaták elvesztése a legtöbb esetben a parti elvesztésével egyenlő.
 
Zseniális lett a zén. Csúcsspoiler tényleg nincs köztük, ellenben olyan lap több is, amivel a kontrolokat meg a good stuff paklikat meg lehet szívatni. Az Egy híján húsz még a végtelen sebzéssel nyerő kombópaklik ellen is jó, a Fába szorult férget külön öröm lesz sideolni egy kontrol ellen, az Egyet mondok meg tökéletes tölteléklap, ha mondjuk egy követőtiltás miatt egy lap blank lett és nem tudsz mást tenni sideból a helyére.
 
Bízzunk benne, hogy nem így lesz... mi mást tehetnénk.
Sajnos egyébként ez a tendencia oda vezetett, hogy míg a klasszikus időkben egy kánter egy lapért egyet fogott, addig most pl. egy három-három kijátszott lapból álló kántercsata nyertese / vesztese általában az adott játszma nyertese / vesztese is egyúttal, a puszta lapelőny miatt. De persze a nálam okosabb nagy kántercsászárok majd jól kijavítanak. Én csak ugatom a témát.
 
Álmodozni lehet.
 
Attól tartok ez az utolsó állomás is lesz egyben.
 
Bár nem vagyok nagy szaktekintély, de szerintem ez annak köszönhető, hogy beköszöntött a lapelőny-kánterek kora.
(I. fázis: fehér pakli + követő = a fehér kánter ad egy tókent; II. fázis: a kánter csinál valami mást is; III. fázis: az egyéb lap "mellesleg" kánterel is - gyengébbeknek: semlegesítés).

Ezek miatt az okok miatt, ha egy lap csak "simán" létrejön, és nem termel ezzel lapelőnyt, akkor a lapelőny kánterek eleve előnyben vannak. Mondhatni úgy is, hogy szükségszerű a fejlődésnek ez az állomása.

Szerintem.
 
Már nem játszok egy ideje, de azt látom, h ebben a minikiegben több olyan lap is van, ami annó nagykiegben lett volna ritka...

Kreatív, erős lapok lettek, amellett hogy hangulatosak is. Viszont durva hogy már 1 manáért is minden lap lapelőnyt kell, hogy biztosítson különben szóba se kerülnének egy pakliban sem.
 
18/3.....jó neccesen lett meg a madárka, 3/1 behoson az marha jó, aztán vettem 15-öt és a 14. és 15.ben volt 1-1...10 után már eléggé elszomorodtam de aztán épphogy

Elgondolkodtatós az összes lapja szinte, talán itt van a legtöbb potenciál a lapokban az eddig megjelent zének közül.
 
A Vilmus elé nem véletlen írtam a legalább szót ;) Én csak annyit mondtam ha már van a zénben is ritka az legyen legalább 9 es szint. Kicsit emelkedjen ki. Ez a kieg a kretivitást és a hangulatosságot képviseli kimagasló színvonalon. Ilyen is kell bőven.
 
ez az irány kifjezetten tetszik.

nincs benne csúcsspoiler, mégis érdekes.

örülnék, ha az elkövetkezendő zének is ilyenek lennének.

Az előzőekben a ritka lapok, ha nagykiegeben jelentek volna meg, még ott is brutálisan erősek lettek volna. Na ilyen lapok nem kellenek zénbe.
 
Nekem nem hiányzik belőle a spoiler. Szép, kiegyensúlyozott és érdekes kiegészítő lett, pont amilyennek egy Zén-nek lennie kell.

Személy szerint nekem jobban tetszik már a gondolat is, hogy nem fog belőle 3 lap 1000+ forintba kerülni és/vagy beszerezhetetlen lenni.

Külön örülök, hogy olyan lapok jöttek ki amik nem csak érdekessé teszik a játékot, de egy rövid ideig (amíg meg nem szokjuk őket) talán mosolyt is csalnak a játékosok arcára. (Én legalább is az Ajándék lótól besírtam )

Tetszik ez a vonal.
 
Szerintem ebből a kiegből több lapot és gyakrabban fognak használni, mint a Vilmuszt...
 
Hangulatos és kreatív, de mindig a spoilerek adják el a kieget. Ebben sajnos nincs. A ritka legyen erős jól használható lap, legalább egy Vilmus szint.
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.