Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Hírek
Argum City
Argum City Wiki
Szavazások
Bevezető
Mi is az az Argum City?
A játék elemei
Alkalmazott harc
Alkalmazottakról részletesebben
Az ellenfelekről részletesebben
Bánya
Barátok
Birtok
Cég
Célok
Elfajzott kedvenc
Garázs
Gyűjtemények
Időbeosztás
Karakter
Kedvenc
Kert
Minijátékok
Mire lehet argumot költeni
Robot
Robotok részletesebben
Szövetségek
Árverések
Argum City chipek
Szövetségi háború
Erőforrások
Kényelmi funkciók
Tutorial
Híres cégek és NJK-k
Játék telefonról
Kedvcsináló film készül
ReGAMEX kiállítás
A fejlesztés története
Fejlesztési szempontok
Miért tart a fejlesztés 5 évig?
Grafikusok
Mi kell még az induláshoz?
Kvíz
Grafika
Indulás: tutorial
A játék bemutatása
A színfalak mögött
Argum City trailer (30 sec)
Argum City trailer (42 sec)
Mókás munkavideó
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Szerverterem probléma

A lista folytatása...
Argum City: Kvíz

A lista folytatása...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
A sidehoz valo hozzaallas annak a fuggvenye, hogy mennyi energiat/idot szeretnek raforditani a versenyre keszulesre
Ha sok idot aldozok ra, akkor nem csak azt nezem meg, hogy mi ellen mi megy be, es mi jon ki, hanem side utani probahuzasokat/jatekot is tesztelek

Mindenkeppen jo otletnek tartom a 30-ra bovitest
Igy csokkeni fog az eselye annak is, hogy egy "ertelmes" decket vegyes versenyen eltesz valami retard koncepcio
 
Még annyit: régen 20 lapos volt a side. Amikor felemeltük, volt egy kis csodálkozás, de ma már azt hiszem, kevesen csinálnák vissza. Akkor is az történt, ami most: több lett a játszható koncepció. Az 1. kiadás idején, amikor 3 koncepció létezett kb., még egyszerűbb volt az élet
 
Nem, amikor mi Gergővel side-ot rakunk össze, akkor szoktunk figyelni pl. arra, hogy ha 15 lap kijön Bilincs ellen, akkor 15 értelmes be tudjon menni. Csak a 25 lapból ez kevésbé volt megoldható, mint 30-ból. Én azt hittem, a profik ezt így csinálják .
De mindegy, nem értünk egyet, sebaj.
 
Igen, és beraksz 15kevésbé gittet
A lényeg egy koncepcios dekknek szinte mindegy hogy 10 vagy 40 lap a side.
 
Vagy pl. jössz 1 Tharr deckkel, van benne 9 keresés meg 6 húzás, szembejön egy Bilincs...
 
De egy nem-kontroll pakli is ki tud szedni 4-5 lapot. Vagy ha kell (pl. extrem esetben 3 Erdő jött), akkor többet is. De 5 lap * 6 koncepció az máris 30 lap.
 
Csak egy kontroll pakli tud kiszedni a paklijabol 10-15 vagy akar 20lapot is hogy ràsideljen a masik dekkre. De ez egyertelmü azt hittuk.
 
Ja es ez egyaltalan nem baj, sot, ezen dolgozunk tovabbra is.
De az jogos igeny a jatekosok reszerol (aktiv profi teszteloktol jott az otlet), hogy aki tanulmanyozza a paklijat es a metat, az kicsit tobbfele pakli ellen tudjon keszulni legalabb side-bol 3-4 lappal.
 
Nem latom be, miert segitene ez jobban a kontrollokat, mint barkit.
Ha a te paklid nem szereti a csapda porgeset, a gyujtogent, vagy a Jarj+Atkozottat (vagy akar a Csatamezot), akkor jobban tudsz ezek ellen is keszulni a nagyobb side-dal.
Alapbol a kontrollok azok, akik jobban fel vannak keszulve mindenfele paklira, nekik talan meg kevesebbet is ad a side-noveles, mint mindenki masnak.
 
Amúgy én nem értem miért baj ez. Mindig is ez volt a cél,amióta játszom ezt a játékot. Most meg jönne emiatt egy szabálymódosítás,ami a kontrollokat segíti. Ha meg megint kontrolluralom lesz,majd visszajön a 25 lapos side?
 
Annyi tortent azota, hogy mostanra 25-30 -fele pakli is johet szembe.
 
Az mi?
 
A vps dologrol
 
+1.
A jobb felkészülési lehetőség szerintem nem tesz jót a korlátozó szabálylapoknak.
 
+1...
 
"A sokszínű mezőnyből adódóan több pakli is akad, amely kellemetlen ellenfélnek bizonyulhat, 25 lapnyi hely azonban nem sok, így az esetek többségében meg kell húzni a határt valahol. Ha jól okoskodtunk a pakli kiválasztásánál, akkor ez nem fog komoly problémát okozni, hiszen bizonyára belefér, ha mondjuk éppen a galetkik, vagy valamilyen más esetleges meglepetésdeck ellen nem készültünk side-ból, ha azonban komoly játékerőt képviselő versenypaklik ellen is gyengének érezzük magunkat side után, akkor lehet jobb, ha inkább másik pakli után nézünk."
 
Sok embert látok kiegészítő pakli nélkül versenyezni, vagy ha mégis van, "találomra" beledob még pár lapot, hogy meglegyen a 25 lap.
Kezdőként engem zavarna, hogy az ellenfél mostantól már nem csak 25 hanem 30 lapot tehet be ellenem.

Sidolásnál leggyakrabban nem az a problémám, hogy mit tegyek be, hanem, hogy mit vegyek ki?! Elég a 25 lap.
 
Szerintem jó dolog a side méretének emelése, de a tesztidőszak úgys eldönti majd.
 
Osztan milyen dologrol?
(mert eleg sok minden kavarog mindig...)
 
Én is ezt akartam irni hogy NEM jo hogy gyakorlatilag két dekkel indulhatsz.A kontrollosabb pakliknak jo lesz a 30lap de még igy se támogatnám az egészet a 35lap meg rengeteg!Elég a 25lap igy is 30lappal gyengülni fognak a sárga lapok (pl:bilincs).A 35lapos sidével szerintem mindenki életenergiás kontrollal játszana mert bárkire rátud sidélni ugy hogy szerintem ez alapbol felejtős .Ha már itt tartunk a pakli méretét sem változtatnám és már régóta hallok egy harmadik dologrol is azt meg végképp elkerülném mielőtt bevezetitek azt is probaidöszakra!!!
 
Ennek semmi értelme nem lenne, a tesztidőszak lényege, hogy mindenki kitesztelje, ha meg végleges, akkor főleg nincs értelme egész más szabályok szerint játszani.
 
Az egyetlen igazi levakarhatatlan védelem, óriási szerencse hogy megjelent. A másik meg az Artagor, az viszont kicsit túl jóra is sikerült.
 
bevallom, én tartózkodtam a side méretét illetően, szerintem nagyjából egyensúlyban vannak a pro és kontra érvek, ill. nem tudtam eldönteni, jót tenne-e a játéknak, erre tökéletes a próbaidőszak

viszont a pakli méretének növelését nem támogatom, nem véletlenül 45 lapra lett kitalálva a játék
 
Nyilván ez tűnik logikusnak, ha növelni akarjuk a side méretét, de mellette nem akarjuk elrontani az alap/side arányt. Viszont elég sok következménye lenne ennek, amik miatt összességében szerintem mégsem jó ötlet. Egyrészt bekavarna a játék balanszába, a csatamező pl. gondolom kapna egy módosított szöveget, de a rúd-paklik relatív erősödnének a többi paklihoz képest. Másrészt amellett se menjünk el, hogyha nagyobb a pakli mérete, akkor kisebb eséllyel húzok side-lapot, szóval épp az ellenkezőjét érné el a módosítást, mint amiért ki lett találva.
 
Pl. a Harangmester teljesen korrekt tempora lassitja a jatekot szerintem.
 
Nekem 2 alapveto gondom van ezzel:
- nő a szerencse szerepe (kezdokez), amit elegge utalnak legtöbben
- a kezdoknek nehezebb mondjuk 55 jo lapot osszeszedni, mint 45-ot.

En a kombopaklik esetleges tulerosodese ill. a tul gyors jatek ellen inkabb
- korlatozo szabalylapokkal
- mas korlatozo (pl. halos, dragito, korszakitas) lapokkal
- vedekezeses, olcso (de kulonosebb elonyt nem ado) beleszolasokkal (counter, leszedes)

kuzdenek.
 
Akkor még több fog múlni a szerencsés húzáson.
Ha pedig csökkentenénk 35-re,akkor meg a kombó könnyebben behúzná a lapjait,a másik deck meg a side lapjait. Nem támogatom egyiket sem,jó a 45.
Am meg a kombódeckek beraknának +5 keresést/gyűjtőgenerálást és ennyi változna.
 
Pécsen már "bevett szokás" az A-B paklis verseny
 
Mi lenne a véleményetek arról ha a side emelésével párhuzamba esetleg az alap deck mérete is emelésre kerülne? Ezzel csökkentve a kombó deckek erejét(növelvén a nem olyan jó húzást).
 
Hello,

Nekem is erős ellenérzéseim vannak ezzel szemben, ilyen formában. Úgy látom, hogy manapság a side intézménye már nem nagyon működik. Ezen akármennyi side lap sem segít. Hiába teszek be 20 semmizést, ha a korlátozó szabálylapos gyűjtőgen átlagosan a 2. körében nyer egy végtelennel. Nekem pedig volt 3-4 lapom amiből be kell húznom a megoldást és meg kell tudnom védeni. Ez ugyan így igaz lehet bármely hokidekkre is. Amíg nem lesznek kikereshető side lapok (lásd Veszettség), addig a side mértének növelése szerintem nem fog segíteni. Ezután pedig az ilyen dekkek max. áttérnek bilincsre. Igazából a kombódekkek mindig egy-két lépéssel előrébb fognak járni, mint a side lapok. És amióta ezen dekkek már nem úgy kezdődnek kötelezően, hogy Rúna hanem gyakran úgy, hogy börtön, azóta a sideolás még nehezebbé vált.
De a másik probléma a side lapokkal ami komolyabb, mint az előző és minden esetben előjön: könnyű úgy is kikapni, ha csak side lapot húzol és tulajdonképpeni koncepciólapot meg nem. Lévén a legtöbb side lap önmagában nem csinál semmit. Pl. tipikusan ilyenek a visszakapcsoló lapok vagy a drágításellenes lapok esetleg a hálós dolgok. Általában kevés erőforrásért egy minimális hátrányledolgozás + jó esetben 1 laphúzás késleltetve. A semmizések közül pedig amik csinálnak valamit is, azok teljesen védtelenek és könnyedén 1 cselekvésből megoldja őket az, ami ellen berakták.
Szerintem igazából az egész sidera semmi szükség nem lenne, hanem két pakli kellene.
Először A játszik A ellen, aztán a vesztes kötelezően paklit vált. Egyrészt kevesebb döntetlen lenne másrészt kevesebb idő menne el a "sideolással". Ha a két paklinak nem engednénk közös lapot akkor pedig a 30 spoiler+pár kocepciólap paklikat is lehetne korlátozni kissé és több kevésbé használt, egyébként tök jó lap is előtérbe kerülhetne.
(A rejtett tartalék így értelmét vesztené ugyan, de szerintem ez egyrészt nem akkora veszteség (igen, nekem is van), másrészt át lehetne fogalmazni úgy, hogy Rejtett tartalék esetén A és B paklinak lehet 25 közös lapja, nyilván akkor mindkettő mellé kéne használni.)

Üdv: Kyb
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2020
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.