Vissza a Főoldalra
 


Hírek
Argum City
Argum City Wiki
Szavazások
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Bevezető
Mi is az az Argum City?
A játék elemei
Alkalmazott harc
Alkalmazottakról részletesebben
Az ellenfelekről részletesebben
Bánya
Barátok
Birtok
Cég
Célok
Elfajzott kedvenc
Garázs
Gyűjtemények
Időbeosztás
Karakter
Kedvenc
Kert
Minijátékok
Mire lehet argumot költeni
Robot
Robotok részletesebben
Szövetségek
Árverések
Argum City chipek
Szövetségi háború
Erőforrások
Kényelmi funkciók
Tutorial
Híres cégek és NJK-k
Játék telefonról
Kedvcsináló film készül
ReGAMEX kiállítás
A fejlesztés története
Fejlesztési szempontok
Miért tart a fejlesztés 5 évig?
Grafikusok
Mi kell még az induláshoz?
Kvíz
Grafika
Indulás: tutorial
A játék bemutatása
A színfalak mögött
Argum City trailer (30 sec)
Argum City trailer (42 sec)
Mókás munkavideó
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
LVII. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
LV. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
52. Beholder találkozó - Vlagyimir-díj
59. Beholder Találkozó 2023.11.25. - Beszámoló

A lista folytatása...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
LORDOMI!
 
100.
 
Koszi! Es termeszetesen semmi gond a kritikaval, ha az atgondolt es kulturalt. En is ugy gondolom, hogy mindenkit a HKK minel jobba tetele hajt. Es persze ha van melle egy kis dicsoites is, az sose baj
 


Amugy a grafikai toplistat gyakorlatilag kezdettol fogva a csajos kepek (pl. Piroslampas haz) uraljak, es ez mar alighanem igy is fog maradni, hacsak nem tudunk tobb lanyt bevonni a jatekba.
 
Igen, igen, a következő kiegben sok kaller néni jön lenge ruhában, de azért jó pár félmeztelen kigyúrt férfi is lesz, mert azért gondolunk a Moféhoz hasonló ízlésű emberekre is!

A beszélgetéshez kapcsolódva én felelősségemnek tartom a megjelenő lapok minőségét minden tekintetben, az elmúlt időben megjelenő helyesírási hibák miatt ennek orvoslása kiemelt cél nálam, de bevallom ennél az új zénnél az utolsó okézás után nem olvastam át a lapokat.
 
A "fikázással" kapcsolatban az én megjegyzésem, szerintem amit leírok a többség véleményét is takarja, de ha tévedek akkor majd kijavítanak:

Amikor én egy negatív véleményt fogalmaztam meg bármikor is a játékkal vagy a céggel kapcsolatban, engem sosem a fikázási szándék vezérelt. Sőt!
Pont amiatt fogalmaztam meg negatív véleményt, mert féltem a játékot. Azt szeretném, hogy jó irányba terelődjön, és minél sikeresebbek legyetek vele. Minél inkább megtérüljön nektek a belé fektetett munka, hiszen mindenkinek jó.

Addig jó, amíg vannak, akik véleményt formálnak, mert ha már senki nem szól semmit, akkor azt jelenti nincsen játékos.
Persze egy-két ember szebben is megfogalmazhatná a véleményét, de reméljük idővel majd jobban fog nekik menni.

Én személy szerint hálás vagyok nektek, hogy ilyen lelkesen foglalkoztok a játékkal és legyen még sok-sok kitartás hozzá és bölcsességetek, hogy úgy tudjatok cselekedni, hogy az a játéknak jó legyen!
 
Micsoda cinizmus
 
Te még nem tudtad ?

A lapkeresőben azért lehet a lapok mellett szavazni, hogy lássák a készítők is, milyen grafikák jönnek be az embereknek. Eddig a szörnyek és a fantasys lapok voltak elől, de Demizra, Samantha és a többi csajos kép átformálta a HKK-s társadalom gondolkodását, és nőfaló zombiként már csak ilyen képeket hajlandóak 10 pontosra értékelni az emberek.

Nézd csak meg a Világégést, alig jelent meg benne "jónős" grafika, mert inkább etnikumok érkeztek, és mindenki elkezdett háborogni. Folyamatosan ócsárolják a kieget, mert alig van nő ... csak ganiüdek, de hát hiába van több kezük, ugye az mégsem ugyanaz.

Ezért be kellett látnia a készítőknek, hogy csak ez az irány járható. A játékosoknak lenge ruházatú, könnyűvérű kalandozónőkre van szükségük. A következő kieg neve is erre fog utalni, HKK avagy Hatalmas Kannák Kalandjátéka!

Éles profilváltás, de hát a szabályokat a piac diktálja, ezzel nincs mit tenni.
 
na nehogy a hkk is elinduljon ebbe az irányba
 
SZtem többen játszanák, ha meztelen thai lányokkal promóznátok a versenyeket
 
Sztem olykor érdemesebb néhány lépést tenni hátrafele is és úgy megnézni a dolgokat. Természetesen ha szűken csak a magyar kártya frontot vesszük számításba nagyszerű amit elért a cég és nem véletlenül ezt játszom én is sokadmagammal mert maga a termék és az ötlet kiemelkedő.
Nem is elsősorban a termékkel van a gond mint már sokszor elővezettük(ok a világégés kicsit félre sikerült,de ez benne van, előfordul nem para mert maga a játék játszható maradt és köv kiegben majd jobban figyeltek a felvázolt problémákra) hanem a menedzsment és marketing szinten lehetne (kívülálló szemmel teszem hozzá) javítani.Igaz
ezen dolgokban gondolom, hogy nagyon nehéz ennyi év után egy berögzült meneten változtatni.Erre irányult a bejegyzésem.
A munkátokat maximálisan becsülöm és tisztelem.De a kritikám tartom.Sztem több lehetőség van magába a hkk-ba mint amit kiaknáztok belőle.
Peace!!!
 
Ebben is nagyreszt igazad van.

Viszont: nem a fikazasra volt a "felelosseg kozos" reakcio, hanem a tesztelonek a nem valos beirasara (ami, ha ugy marad, teves es rossz image-et mutat).

De most mar inkabb dolgozom, mint rendes alkalmazott
 
Valóban eltértünk, de szerintem igenis fontos a téma. Rendben zárjuk rövidre, egyetlen dologra reagálnék csak, ami az eredeti kérdéskörhöz tartozik.

A felelősség közös : Valóban az, szervezeten belül. De nem a nagy nyilvánosság felé. Megbeszélhetitek a tesztelőkkel négyszemközt, de több száz fogyasztó előtt egymásra mutogatni ... Ha érkezik egy kritika, fikázás, akármi, akkor nincs mese, nektek be kell nyelni. Ez van. Tudni kell kezelni, megfelelő kommunikációval. De ha egyből az a reakció, hogy hát azért a felelősség közös, az szerintem nem helyes.

Ígéretet teszel, hogy törekedni fogtok a javításra, aztán elbeszélgetsz a tesztelőkkel, vagy a nyomdával, akárkivel. De senkire nem tartozik, és nem is érdekel, ki a felelős, ki mit beszélt a másikkal, ki cseszte el igazából.

Hibás a szöveg? Igen hibás! A kiadó elnézést kér (mint tette azt helyesen a Csábos áldozatnál pl.) az emberek elfelejtik és kész. A kiadó aztán megkeresi a szerinte valós felelőst és kész, megy tovább a dolog. Az elején rontottad el, amikor azt írtad : "ezt igazabol maganban kellene, de a nem-teljesen-igaz nyilvanos dolgokra nyilvanosan fogok valaszolni, sajnalom"

Tényleg ott kellett volna. Neked is és Viktornak is ... Ez szimplán ego, amit le kell gyűrni.
 
Ja es meg annyit, hogy nem a HKK a vallalkozas onmagaban, hanem a Beholder, amely tobb labon all szerencsere (vagy inkabb sok munka nyoman).
 
"Egy szervezetben sosem múlhat valami a "sztárokon", adott esetben a tisztességes tesztelőkön. Ha elfogynak, akkor ennyi volt a hkk? Jelen állításod szerint ez a helyzet."

Nem, semmi ilyesmit nem allitok.
A felelosseg pedig igenis kozos, ami nem atharitas. A Beholdere nyilvan tobb, de a teszteloe is letezo. Szerencsere mostanaban nem kell lepkehaloval fognunk a teszteloket, belefer ennyi plusz keres (amugy nem plusz, kezdettol fogva a 'feladatkor' resze).

Azert ha valaki 'alkalmazott', az sem zarja ki, hogy rendesen, odafigyelve csinalja a munkajat, en is ismerek tobb ilyen embert a HKK-n kivul is. Nyilvan szamit, hogy mennyire (es milyen rendszerben) van megfizetve, de nem csak az. Es van olyan, akinek barmennyit fizethetsz, troger marad. Es olyan is van, hogy egy alkalmazottnak van annyi esze (foleg kisebb helyeken), hogy tudja, ha nem jol vegzi a munkajat:
- kirughatjak, es akkor lehet, hogy nem lesz allasa
- tonkremehet a ceg emiatt, es akkor lehet, hogy nem lesz allasa

De azt hiszem, kisse eltertunk a targytol
 
Nem hangzik kamunak, lehet tényleg így van. De kövezzetek meg, önkéntes lelkes alkalmazottakból még nem láttam sikeres vállalkozást felépülni... A hkk, mint vállalkozás üzleti modellje az adakozó kedvű önkéntesek idején/hozzáállásán múlik?

Egy szervezetben sosem múlhat valami a "sztárokon", adott esetben a tisztességes tesztelőkön. Ha elfogynak, akkor ennyi volt a hkk? Jelen állításod szerint ez a helyzet. Ha az emberi faktor előrébb van, mint maga a poszt, akkor ott nagy baj van. Egy adott pozíció mindig újra betölthető kell, hogy legyen : konkrét elvárások megfelelő ellentételezésért, és akkor működik a rendszer.

Andrew Carnegie 1919-ben halt meg a világ leggazdagabb embereként, íme egy idézet tőle (lehet hogy klisé, de igaz) :

"Légy nagyvonalú főnök! Az egyetlen dolog, ami a munkatársaidat lekötelezi, ha többet adsz, mint amit adnod kell."

Amíg az a tendencia folytatódik, hogy a felelősség az alkalmazottakra hárul, de megfelelő jutalmazásnak (vagy kb bármilyen értelmes jutalmazásnak) is híján van a rendszer, akkor továbbra is maradni fognak a fogalmazásbeli hibák, kiteszteletlen lapok, stb, stb, és a lelkesedés egyre alábbhagy.

Mert az ember így működik, ez az univerzum törvénye : adott értékért csak megfelelő ellenértéket fogsz kapni. Nem fog többet foglalkozni ezzel, jobban odafigyelni, ha nevetséges a jutalmazás, de te megkéred, hogy legyen tisztességes és figyeljen oda nagyon.

És senki nem a tesztelőket fogja elővenni a hibákért, a Beholdernek kell tartania a hátát ...
 
Azt kivánom jó sokáig tartson még ez a lalkesedés!
Nyilván nem gondolhatta senki mostanában hogy a Beho és te degeszre keresitek magatokat a HKK-bol.
Nagy hiba lenne, nem elismerni a munkátokat!(és a Blogos srácokét is! )
Az hogy néha becsuszik hibás lap és nem egyértelmű megfogalmazás előfordul.Sztm itt a HKK-nál komolyan beszélni ilyen 100%-os garanciáról meg ilyenekről badarság.
Aki szereti a HKK-t játszon vele ,vásárolja, és ha kérdése van tegye fel. De ne akarjuk már oda vetett kommentekkel megváltani a világot.
Sztm.
 
Talan nem hangsulyoztam elegge, de amugy az okfejteseddel az alkalmazott/tulajdonos/jutalekos temaban 100%-ig egyetertek (csak ez itt most nem igazan relevans).
 
Azert gyujtogetos kartya fronton fel lehetne sorolni vagy 10 magyar nyelven megjelent kartyat a HKK 19 eve alatt (az utso a Rawen ugye), amik eltuntek a sullyesztoben, mig en konkretan 1-et sem tudok, ami nem. Pedig azok az emberek sem voltak hulyek nyilvanvaloan, akik azokat csinaltak. A dolgok meszirol mindig annyival egyszerubbnek latszanak...
 
Igazad lenne, de gyakorlatilag a tesztelok, en, es a Beholder is leginkabb lelkesedesbol, a HKK szeretete miatt csinalja ezt az egeszet, es nem a penzert. Ez most nyilvan kamunak hangzik, de nem az, egesz egyszeruen nincs benne annyi penz (mostanaban). Ha korulbelul arra szamithatsz, hogy 230 forinttal tobbet kaphatsz, az magaban nem motivacio. Ha mar ebbe igy belementunk, en szemely szerint jopar eve nem keresek szamottevoen tobbet a HKK-bol, mint egy tesztelo vagy a HKKBlog csapatanak tagja (ez utobbira nyilvan csak tippem van, ha mindent visszaforgatnak, akkor megis ).
Ezert kulonosen faj, amikor meg elismeres sem jon felem/felenk, csak a fikazas es az elvarasok (nem neked szol ez).

Igy sem en, sem a tesztelo nem a penz motivacio miatt figyel vagy nem figyel, hanem tisztessegbol. Es van olyan tesztelo, aki ezt megteszi.
Nyilvan nem elvaras olyan szinten, hogy ki van rugva, aki nem nezi at rendesen. De azt mondani, hogy 'nekem ehhez nincs kozom', mikozben en szemely szerint ezt tobbszor kertem, szerintem nem korrekt.
 
Ezzel egyet tudok erteni (jeloltem is volna), ezugyben Miklost kell meg meggyozni.
 
Maximálisan egyet értek Tomival.Amit a beholder csinál néhány fronton sajnos olyannak tűnik mintha egy friss cég lenne a piacon és csak próbálkozik mit meg hogy is kellene(pedig tudjuk messze nem így van).Ennyi évnyi tapasztalattal a háta mögött fájó ilyen szintű vezetési hibákat látni.Nagyon rá férne a cégre hogy egy friss új erő belépjen és új erőt és szemléletet honosítson meg mert ebből a cégből sokkal több is kihozható lenne(sztem) ,de persze tudom ennyi idő után mint az élet minden területén a megszokás és a kényelmesen a langyosban való ücsörgés veszi át a helyet,így egy erős sokkhatásra lenne szükség vagy valóban egy új befektető belépése(vagy majd a következő generáció ha esetleg addig kitart a cég és lesz is ambíció a fiatalokban ezt folytatni),hogy a kis toldozgatáson kívül is történjen valami.
 
Sajnos az elvárásod irreális ...

Vállalkozásokkal dolgozva megtanultam, hogy ami saját, amiből százalékos/jutalékos bevételt remélsz, arra odafigyelsz, és még szabadidődben is a biztonság kedvéért átfutod egyszer. Ezért én is úgy vélem, hogy a Beholder dolga lenne a hibák utolsó körös kiszűrése és javítása, hiszen a forgalom, profi megjelenés stb számukra a legégetőbb.

Az alkalmazottak (jelen esetben a tesztelők, remélem nem veszik zokon ezt a jelzőt) abszolút érdektelenek. Alkalmazotti szemlélettel állnak a dologhoz, vagyis számukra a fontos hogy ott legyenek, kommentelnek, cserébe majd megkapják a csomagokat, és kész.

ÓRIÁSI szerencse, hogy mindig van 9-10 olyan játékos, aki emellett még lelkiismeretesen is teszi a dolgát. Agyal a paklikon, side-ot is visz, javaslatai vannak, és kritikai szemlélettel viselkedik a tesztelés dolgaival kapcsolatban.

A helyesírási hibák megtalálásában azonban annyira nem érdekeltek, hogy irreális elvárás velük szemben. Nem életszerű. Kiadhatod utasításként, akkor se fog ezen agyalni. Ha fény derül rá, akkor meg majd jön a : nem vettem észre. Túl emberi ahhoz, hogy ne így legyen, így működünk és kész. Nem az ő vállalkozása, fix bérezésért teszi a dolgát, így az ilyen extrák, mint lektorálás teljesen hidegen hagyják. És nem hibáztathatóak érte.

Sok érv hangzott itt el, ami egy lektor bevetését indokolna : szűz szem, pár csomagért bárki megcsinálja ... Ha a profizmusra nem szántok néhány decket, az már régen rossz.

Szinte már klisé a KKV-knál hogy 100%-os garanciát vállalnak a termékre. Az első aranyszabály ugyanis, hogy legyen profi a cucc. Az egyik partnerünk (ételházhozszállító cég) minden kajára 100%-os ízgaranciát vállal, pedig ebben az iparágban kb. 5-10%os profit van 1-1 terméken.

Érdekelne, hogy a Beholder merne-e a mostanra már elcsépelt, 100%-os garanciával dolgozni: Félrenyomott lapok, eggyel kevesebb ritka, helyesírási hibák, rossz minőségű papír, bontás kori gyűrődés ... bármi ami a vásárló számára elég ahhoz, hogy a garanciát érvényesítse (a lapok minősége, használhatósága ugye nem ilyen, ez most csak a külső megjelenés).

Nem szeretném ha az a vád érne, hogy a Beholder ellen beszélek, egyáltalán nem így van ... De az, hogy "mi a tesztelők felelőssége, mi határozzuk meg" sajnos nem így megy. Ha ennyi felelősséget se vállalsz a saját termékedért, az igencsak rossz fényt vet rád :/

Tegyük fel, hogy az egyik szövegírónk elkészít egy kreatívot, átküldi a kapcsolattartónak, aki továbbítja az ügyfélnek. Ha ezek után egy vezetőt megkeresnek a szövegben fellelt hibával, és az az alkalmazottra keni ... hát ez több, mint nevetséges szerintem Az egész ügynökség komolyságának láttak, inkompetensnek fognak tűnni innentől. A mindig a vevőnek van igaza, sajnos örök igazság. El kell ismerni a hibát, bevállalni és legközelebbre kijavítani.

Vagy úgy, hogy te átnézed még kétszer (mert ha tiéd a vállalkozás, nem várhatod, és nem is életszerű mástól elvárni, hogy neked akarjon több pénzt keresni) vagy beruházol egy lektorra.
 
Aki valaha programozott életében az tudja, hogy néha hogyha problémája van és nem akar működni a program, akkor nem érdemes bogarászni a kódsort végtelenségig, hanem megkérsz valakit, aki ért hozzá, hogy pillantson rá és ő rögtön ki fogja szúrni a hibát.

Miért?

Mert amíg te nézed a kódot, akkor a kritikus részen is átugrasz gondolatban mondván, hogy te azt úgy képzelted el, biztosan azt is programoztad le oda, amit akartál és kész. Keresed máshol a hibát.

Míg valaki "szűzszemmel" azonnal észreveszi, hiszen ő nem ismeri azt a gondolat menetet, amivel megalkottad a programot. Csak a saját szemére hagyatkozik.

Így van ez a lapoknál is. Megkapják a tesztelők a lapot. Addig forgatják, amíg "oké" nem lesz és közben ő bennük kialakul egy gondolat, hogy annak a lapnak hogyan kell működnie és kész. A tesztelésen úgy működött a lap, a szövege is biztosan ugyanaz lesz.

Ezért kellene egy külsős szem, aki nem tudja mi zajlott a tesztelésen. Neki kell értelmeznie magától a lapokat és egyeztetni az alkotókkal, hogy az értelmezés és a szándék egyezik-e.
 
Zsolti én ezt értem, de akkor is zavar a folyamatos nyávogás, meg elégedetlenkedés. Soha nem jó itt senkinek semmi, ez itt ugye Magyarország... Természetesen tisztelet a kivételeknek, akik a pozitívumokat is kiemelik. Nekik köszönjük.
 
Azért nem egy olyan lap volt már, amióta tesztelek, ami egy kicsit más szöveggel vagy hibásan jelent meg, pedig a listán még jó volt. Mint pl. a Nagyobb vércápa.
 
Márpedig minden játékban vannak és lesznek ilyen célt szolgáló lapjai. Mikor lesz igazi versenylap egy Féreg érintése például? Viszont kiváló egy bontotton, gy-ngyn. Meg ki tudja? Lehet a lovas is megtalálja a helyét vmi komolyabb deckben. Meg ugye hangulatos, meg érdekes, valószínűleg sok, kis gyűjtivel rendelkező játékos forgatja majd az otthoni gigászi csatákban.
 
Igazad van, erre nem gondoltam. Fura egy körforgás Összességében nekem tetszik a kieg, attól, hogy nem spoilereket adtatok ki, teljesen megvagyok elégedve a játékkal, a lapokkal, a metával is, úgyhogy nekem mindegy
 
Amit irsz, az OK, de az resze a '30-fele versenypakli fenntartasnak'. (ha uj fajtat csinalsz, ami kiszorit egy regit, az ebbol a szempontbol most mindegy).
Elmeletileg lehetseges lenne meg ennel is tobbfele versenypaklit fenntartani, de szerintem gyakorlatilag valahol itt lehet a hatar (mar csak azt nezve, hogy sok versenyen ennel kevesebben indulnak).

Amugy a 'versenylap' kifejezes sem egyertelmu, mert minek szamoljuk a csak korlatozott versenyeken elofordulo lapokat?
 
Vagy születnek új koncepciók, illetve a meglévőket erősítitek? Illetve én az erősítés oly formáját is eltudom képzelni, hogy egy adott koncepció nagyobb skálán mozoghasson, egy koncepcióba, ne ugyanaz a 4 szín legyen kötelező pl. Bár nem játszom régóta, csak egy ötlet, nem kötekedés.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.