Vissza a Főoldalra
 


Hírek
Argum City
Argum City Wiki
Szavazások
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Bevezető
Mi is az az Argum City?
A játék elemei
Alkalmazott harc
Alkalmazottakról részletesebben
Az ellenfelekről részletesebben
Bánya
Barátok
Birtok
Cég
Célok
Elfajzott kedvenc
Garázs
Gyűjtemények
Időbeosztás
Karakter
Kedvenc
Kert
Minijátékok
Mire lehet argumot költeni
Robot
Robotok részletesebben
Szövetségek
Árverések
Argum City chipek
Szövetségi háború
Erőforrások
Kényelmi funkciók
Tutorial
Híres cégek és NJK-k
Játék telefonról
Kedvcsináló film készül
ReGAMEX kiállítás
A fejlesztés története
Fejlesztési szempontok
Miért tart a fejlesztés 5 évig?
Grafikusok
Mi kell még az induláshoz?
Kvíz
Grafika
Indulás: tutorial
A játék bemutatása
A színfalak mögött
Argum City trailer (30 sec)
Argum City trailer (42 sec)
Mókás munkavideó
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
LVII. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
LV. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
52. Beholder találkozó - Vlagyimir-díj
59. Beholder Találkozó 2023.11.25. - Beszámoló

A lista folytatása...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Nézet:
természetesen nem
legalábbis Pesten nem hinném,vidéken meg lehet oldani,hogy pl. nem fattyakkal jelölöd a fatty lapokat,hanem bármilyen lefordított lappal,persze nem szabályos,de mivel kisebb közösség,akik jól ismerik egymást,szemet hunynak efelett(legtöbbször)
 
sztem nem lehet.
 
Hi mindenki. Versenyekre egyébként lehet úgy kikészített lapokat vinni, hogy nyomtatok a netről
pl chara-din fattyákat vagy nekromanta csontikat?
 
Jó h most jött ki a manaevő-vulkáni faku, azzal nyertük meg a versenyt A kérdés tudniillik: lehet e zilakozni a pecát amikor eldobatják? És ez a faku alapján az ítélet: nem.
 
Megkerdeztem Tihor Miklost a Sziranusz vs Sziranusz esettel kapcsolatban. Pont ugy mukodik, ahogy mondtam.
 
Feltételezem, hogy ezt azért emelték külön kategóriába, mert ha sima, kijátszáskor kisülő spec. képesség lenne, akkor túl durván működött volna mondjuk valami Kisebb Zanos mókával vagy ilyesmi. így meg szabály lett belőle, mint a szkritterek visszaugrós képességéből, amit szintén nem veszthetnek el. De ez csak az én elméletem
 
igen,ezen húztuk fel magunkat sokan
 
Nem, eddig nem mennek el.

Az eredeti téműhozvisszatérve, szeritem olya komédia nincs, hogy egy forrásimmunis lapot valamilyen később érkező forrás megold (jó, az 1-2 spec. kivételt).
 
viszont a szir. bűbáj az asztalon levő lapokra hat. ha már előtte hatna, akkor a kragfam ne olcsóbbítaná a mágvéd lényeket, mert már kijátszás előtt elvenné ezt a képességet
 
lletve bocs, a loopot benéztem, az tényleg olyan fújás volt.
 
a sziránusz bűbáj- lohd haven fam egy csúnya végtelen ciklus volt, aminek egész más volt a lényege. a kijátszás nem folytonos folyamat. pár lépésből áll, miszerint: megállapítod a költséget-elköltöd-lehet/nem lehet rá reagálni-ott van az asztalon és csinálja a kis dolgait, nyilván az állandó képességei állandóan rajta vannak, amint megjelenik az asztalon, majd kisül(nek) a kijátszáskori képessége(i), stb.
 
Nah, úgy értettem, hogy a Forrásimmunitás akkor jön létre, amikor a lap sikeresen játékba került. De a Sziránusz bűbáj, már sikeres kijátszása előtt hat a lapokra, tehát a kijátszás utáni automatikus és állandó képességek már nem működnek.

Ez a logika, lehet hogy nem így van a faq, de ennek így kéne működnie.
De például ott van a sziránusz bűbáj vs Lohd haven familiálisa eset, amikor a Miklósék mondták, hogyha a bűbáj jön le hamarabb, akkor hat a kijátszandó familiálisra, ha viszont asz jött le hamarabb, akkor nem...

Tehát ezért nem értem.
Ebből értetődően nem működnek mellette az UR bűbájok...
 
A blokkolás akkor is létrejön ha kinn van egy szirnánuszbübáj. Csak akkor nem jön létre ha maga a lap se jön létre.

Blokkolás: X

Ha egy ilyen lapot sikeresen kijátszottál a kezedből, akkor az ellenfeled max. lehetséges VP-je X-szel csökken (természetesen 0 alá nem csökkenhet.) Kizárólag kézből kijátszáskor jön létre, de a lap idézési költsége lehet 0. Ez a lap kijátszáskori hatása, nem speciális képesség, így akkor is létrejön, ha a kijátszáskori képességek nem. Másoló lapok a blokkolást nem másolják.
 
OK, en ertettelek felre. Akkor magyarazd meg, hogy mire, a kijatszas milyen fazisara gondoltal akkor, amikor ezt leirtad:
akkor már a sziránusz bűbáj hat minden lapra abban az időintervallumban, amíg a kezedből az asztalra rakod.

En nem tudok olyan intervallumrol, ami reakciok utan, de a sikeres letrejott elott lenne.

Halkan jegyzem meg, hogy szerintem is a blokkolas kijatszas utan kisulo kepesseg. Lekanterelt blokkolo lapok nekem meg nem cakkoztak meg az elmemet, annyit elarulhatok.
 
Nem is mondtam ilyet, hogy elveszi a counterelhetetlenséget.

A blokkolást rosszul tudtam, de hozzáteszem, eddig akárhol játszottam bűbájjal nem blokkoltak az ellenfelek. És a bíró is a javamra ítélt.

De a forrásimmunitás akkor sem kijátszáskori képesség, hanem állandó...
 
én nem kötekedni akartam,csak tisztázni pár dolgot
 
de hát ő a Sallai Gábor......
Amúgy meg holnap szerintem meg kérdem részemről Makó Balázst a verseny előtt, hogy mi a véleménye erről az egészről
 
hát ja, robi most jobb lett volna ha inkább nem szólsz bele
 
blokkolásról nem is beszélve
 
szerintem te hülyébb vagy nálam, ha azt gondolod, hogy nem tudom, hogy hogyan működik a sziránusz bűbáj, és ne mismerem a faqukat.

én tudom használni versenyen, nem kell játékvezetőt hívnom. azt írtam le, hogy szerintem miért nem jó a mostani érvényben lévő szabály. ahhoz nem kell tehetség, hogy faqukra hivatkozva másokat lehülyézzünk, hogy miért nem fogod fel, hogy úgy van.

de felfogom, hogy a szabály és faq alkotók szerint ez így van, és játék közben ezt is kell alkalmazni, de nem értek vele egyet... itt ne mén vagyok a hülye, hanem az aki nem érti a két szó között a különbséget:

megértés (én értem)

egyetértés (én nem értek vele egyet)

és javaslom az eset legjobb logika szerinti újraértelmezését, szerintem jogosan. és azért van állandóan félreértés mert sok ember aki nem olvassa a forumot a logikjára tud csak támaszkodni, ami ne mazt diktálja, ami a faq-ban van. ezért kéne a lehető legkövetkezetesebb szabályt meghozni.

remélem ezek után senki nincs, aki még mindig azt hiszi rólam, én vagyok anynira hülye hogy nem vagyok képes felfogni hogy a faquk alapján hogyan működik a sziránusz bűbáj mert akkor már tényleg aza hülye.
 
Legyszives, ha veszed a faradtsagot es billentyuzetet ragadsz, akkor legyen mar arra is energiad, hogy megnezed a Sziranusz bubajnal levo FAQ-kat. Ha megnezted volna, akkor latnad, hogy nem veszi el az antimagiat. Legalabbis a kanterelhetetlenseg reszet nem.
 
és az immunitás nem azért van, hogy ez a forrás hat rá, ez meg nem.
 
Ti akkora hülyék vagytok .Le van írja már sok-sok faq, de csak mondjátok és elméleteket gyártotok.NYISSATOK EGY TOPICOT(nem azért van ennyi).
 
De ez nem így van.
Ha elveszi az anti-mágiát, a repülést, a blokkolást, a sikeres kijátszáskori képességeket, akkor már a sziránusz bűbáj hat minden lapra abban az időintervallumban, amíg a kezedből az asztalra rakod.

A forrásimmunitás és a hasonló képességek, mint pl. a kronobogár passzivizálós képessége, akkor kezdenek el hatni, amikor a lap már az asztalra került. NEm közben, nem a kezedben, hanem miután sikeresen játékba került, azaz az asztalon van. Tehát lerakod és utána mondhatod, hogy mostmár akkor nem hatnak rá források.

Ugyanis ha abban az időintervallumban, amíg a kezedből az asztalra kerül is forrásimmunis lenne, akkor nem kéne rá anti-mágia szöveg, ugyanis az összes reakció is egy forrás, tehát amúgy sem lehetne reagálni rá...

De mivel lent van egy szbűbáj már az a képessége sem jön létre, hogy anti-mágiás (tehát kijátsazáskori), akkor miért jönne létre az ASZTALON MARADÓ képessége?

Azért itt elég nagy képzavar van sok embernél. És csak logikusan gondoljátok végig, ne csak a saját álláspontotokat nézzétek.

Ha így működne, akkor ahogy ninsai is mondta, nem venné el a Repülést, a Blokkolást, az Anti-mágiát, mert "hát de a bűbáj csak akkor számít, ha már asztalon van a kijátszott lap-..."

Gondolja mindenki végig.
De holnap felvetem versenyen a problémát.
 
De miert rossz a FAQ ? Melyik resze a rossz ?

nem mondtam, hogy már a levegőben elveszi, azt mondtam ,hogy amikor asztalra érkezik már hat rá a sziránusz bűbáj, ugyan úgy mint bármilyne más képességre, amit nem enged kifejtődni.

Na pont ez az a resz, amikor fogalomzavarba kerulsz.

Ket eset lehetseges:
a) A kijatszott lap kepessegei meg a jatekbakerules elott, reakciokent modosulnak
b) A lap kepessegeivel egyutt jatekba kerul

Nincs olyan fazis, amikor a jatekbakerult blank lapokra felirodnak a kepessegei. Epp ezert ezt nem is lehet megakadalyozni. Ha egy lapra nem reagalnak, akkor az ereje teljeben erkezik meg.
A kijatszaskori kepessegek azert nem jonnek letre a Tomegatoknal, mert kulon ra van irva az atokra, hogy azok sem mukodnek.
 
Ha belegondolok, hogy már megint én rúgtam bele a méhkas oldalába... hihihi. Nyugi gyerekeke, nem vérre megy!
 
igen volt már szerencsém a tömegátkos faquhoz....

nem azt mondtam, hogy a sziránusz bűbáj úgy működik, ahogy leírtam, hanem hogy így kellene működnie
mert a faku rossz, mert nem logikus, és mert ugyan olyan állandó és automatikus képességeket egy-egy lapnál előnyben részesít más lapokkal szemben.
 
"nem kel itt belekeverni a bűbájt h és éppen mikor már a kézből elkezdjük kijátszani, de még az asztalra nem raktuk azt a lapot már akkor elveszi...hülyeség...leérkezik a lap, elolvasod h forrásimmunis, megnézzük a bűbájt mi is az? forrás? akkor nem hat a forrásimmunis lapokra. ennyi."

legalább pontosan idéznél, ha arról beszélsz, amit más mondott.

nem mondtam, hogy már a levegőben elveszi, azt mondtam ,hogy amikor asztalra érkezik már hat rá a sziránusz bűbáj, ugyan úgy mint bármilyne más képességre, amit nem enged kifejtődni.
 
Sortehaju baratom:

(AK129) Elveszi az „aktívan jön játékba” képességet a Tömegátok? Az aktívan jön játékba ekvivalens a repüléssel, csak másképpen fogalmaztuk meg, főleg azért, hogy életszerű legyen, és pl. egy kalandozó ne repüljön. Ma már az egységesítés hívei vagyunk, így mostanában már minden lény repül. Térjünk vissza azonban a Tömegátokra. Ez minden játékban levő lény képességét elveszi, így azokat is, amik egy lénynél a sikeres kijátszás után hajtódnak végre, hiszen ekkor a lény már a játékban van. Ilyen a repülés is, ami tulajdonképpen azt jelenti, hogy ha sikeresen kijátszom, akkor aktivizálom. Ez sem működik a Tömegátoknál.

(AK104) Nem hat az Acélkolosszusra (új) a Tömegátok. Semmilyen forrás sem hat rá, függetlenül attól, hogy a forrás előbb vagy később került játékba.

(AK106) Leszedhetem a Tömegátkot Lord Korellel (új). Mivel Lord Korell (új) a kijátszás után tud leszedni egy lapot, amikor már játékban van, ezért a képessége már megvédi a Tömegátok hatásától.

A Sziránusz bűbáj elveszi az anti-mágiát is, mivel az anti-mágia egy kijátszáskori automatikus hatás. Itt azonban pontosítani kell még, mivel nem a teljes anti-mágiát veszi el, és nem is minden lapnál. A Sziránusz bűbáj az asztalon és a gyűjtőben levő lapok állandó és automatikus képességeit veszi el. Tehát pl. az általános és azonnali varázslatokét nem, így az anti-mágiás általános és azonnali varázslatokra nem hat. Valamint az anti-mágia azon részét sem veszi el, hogy varázslatokkal nem lehet rá reagálni. Viszont az anti-mágia dobatás része csak sikeres kijátszás után jön létre, így azt már elveszi a Sziránusz bűbáj.
 
állítsd át 300 hsz/oldalra
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.