Vissza a Főoldalra
 


Hírek
Argum City
Argum City Wiki
Szavazások
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Bevezető
Mi is az az Argum City?
A játék elemei
Alkalmazott harc
Alkalmazottakról részletesebben
Az ellenfelekről részletesebben
Bánya
Barátok
Birtok
Cég
Célok
Elfajzott kedvenc
Garázs
Gyűjtemények
Időbeosztás
Karakter
Kedvenc
Kert
Minijátékok
Mire lehet argumot költeni
Robot
Robotok részletesebben
Szövetségek
Árverések
Argum City chipek
Szövetségi háború
Erőforrások
Kényelmi funkciók
Tutorial
Híres cégek és NJK-k
Játék telefonról
Kedvcsináló film készül
ReGAMEX kiállítás
A fejlesztés története
Fejlesztési szempontok
Miért tart a fejlesztés 5 évig?
Grafikusok
Mi kell még az induláshoz?
Kvíz
Grafika
Indulás: tutorial
A játék bemutatása
A színfalak mögött
Argum City trailer (30 sec)
Argum City trailer (42 sec)
Mókás munkavideó
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
LVII. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
LV. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
52. Beholder találkozó - Vlagyimir-díj
59. Beholder Találkozó 2023.11.25. - Beszámoló

A lista folytatása...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Nézet:
De ha már lent van egy sziránusz bűbáj, az a szövege alapján még a lap kijátsása előtt elveszi az összes olyan képességet. Az UR-ek és egyéb lapok forrásimmunitása pedig, csak a lap kijátszása után lép életbe. Gondolj bele, ha forrásimmúnis akkor nem lehet counterelni, mert ugye az forrás...

Például a sziránusz bűbáj mellett, már lehet reagálni a Repro-ra...
 
na de a mostani faq alapján pont hogy képességgel kell lejönnie az UR bűbájoknak
 
Ez szerintem is hülyeség. A forrásimmunitásnak az a lényege, hogy a források nem hatnak rá. A Sziránusz bűbáj képessége pedig egy forrás. És itt nem kérdés, hogy melyik az erősebb. A forrásimmunis lap az forrásimmunis lap.
 
Én már lőttem lapot owooti trükkel 0vp-ért
 
Pontossan ebből a példából kiindulva gondold végig a bűbáj és az UR-ek kapcsolatát. Ha már lent van az ellennél a bűbáj, akk lejöhetnek az UR-jeid, képsségek nélkül...

És ez biztos így van!!!!

Mind a BEHÓN, mind a DUNGEONben ez az ítélet szüeletett...
 
Mindig is így volt.

Viszont ha az árnyéktűzzel leszeded az ítéletnapomat, fizetek egy kamion sört hogy lecsillapodj
 
Nehogymár az a sziránusz nyerjen amelyik később jön le, és az bűbájok meg mehetnek a francba ne vicceljünk már ami forrásimmunis az arra is immunis hogy elveszítse a képességét, ha meg elveszítheti az immunitást akkor azt faqzzák le és ajánlom a behónak hogy ezt mihamarabb rendezzék mert ebből rohadt nagy versenybotrányok lehetnek. A jövőre nézve meg hogy ugrik a bűbájok értéke hát az megint csak durva lenne.
 
Árnyéktűz csak lényt visz, de azon rajta is van a semmilyen immunitás kitétel és így tovább...
 
egy FORRÁS hogy veheti el egy lap FORRÁSIMMUNITÁSát?
ez hülyeség
 
de ez ponthogy nem így volt...mert mire az ellenfelem kirakja a sziránusz bűbáját,akkorra az enyém már működik és állandó képességek nélkül jön le az ellenfelemé...mostmár komolyan kezd felhúzni ez a téma,az egész baromság,hogy elveszi a forrásimmunitást meg ilyeneket...meg persze akkor ott van az Árnyéktűz,ami ugye megintcsak viszi az UR bűbájokat ez alapján....meg a faszom...
 
Uwallát is annak akarták, aztán mégis reggelire ették a nekromanták meg a mérgező lények. Úgyhogy nem lepődnék meg, hogyha a sziránusz bűbáj lekapcsolná a forrásimmunitást (sőt, így végignézve a két lapot, még ésszerűen is hangzik).

Az új lap pedig felülírja a régit, igen. Ennek az egyik leglátványosabb következménye, hogy az én sziránusz bűbájommal le tudom oltani az ellenfélét, kicsit hasonlóan a síkcsatákhoz.
 
sztem a bűbájt kéne korlátozni... és megvan oldva
vagy hozzá kéne tenni hogy az ilyeneket nem viszi
 
Nos, ez már kezdi az Én idegeimet is borzolni... Valóban szentnek és sérthetetlennek találták ki, ellenben így gyakorlatilag már a Repro sem az és a többi hasonló lap, azaz mehetnek a kukába, mert jönnek a Sziránusz bűbájok... na meg a Feledés korszaka és a Tömegátok, vmint tsai. Így az UR lapok értéke nullához fog közelíteni, ezeknek pedig UR szintre megy majd fel... ha ezzel ez volt a céljuk, balfaszul csinálták, bár valójában erről a témáról konkrétan egyetlen egy FAQ sem szól... még.
 
egyetértek

az ítélet nap/kántálás/látókör szent és sérthetetlen legalábbis gondolom olyannak akarták kitalálni...
 
Mindenesetre, ha ilyen jó ez a sziránusz bűbáj, akkor egyszer talán berakom egy paklim side-jába. Én egyszerűen gusztustalan lapnak tartom, ezért inkább nem is játszottam vele soha.
 
Janos, en is talaltam egy FAQ-t, ami kb. arra utal, hogy neked van igazad:


[...]Tehát a Tömegátok kiolt minden képességet, amelyet a Tömegátok előtt kijátszott rátett lapok adnak, de nem semlegesíti azokat, amelyeket az utána kirakott lapok adnak.


Azonban en nem vagyok meggyozodve arrol, hogy egy lap sajat kepessege egyenerteku azzal a kepesseggel, amit mas laptol kap ebbol a szempontbol.

Az nem sokat szamit, hogy eveken keresztul ugy jatszottuk, hogy az Uwalla, Bermagus utan erkezo Feledes korszak meghagyta a kepessegeiket.



Egy biztos: ha valaki be akarja meselni nekem, hogy a az Itelet napom leoltodik egy kesobb erkezo Sziranusz bubaj miatt, akkor meg azelott fogok biroert kialtani, hogy a lap elerne az asztalt.
 
ugye a Járvány nem bántja Reprot?
 
jaja pont erre gondoltam..xd
 
Gratulálok,eddig úgy volt,hogy csak a xenó királynő kijátszási feltétele hathat egyáltalán kántálásékra,mostmár bele fogjuk magyarázni,hogy kb minden második lap leviszi vagy hat rá...
 
a sziránusz egy kivétel az hogy mért csak sejteni merem
 
Pedig nem úgy van.
Mindig a később kijátszott lap az erősebb.
 
Én úgy tudtam, hogy amelyik lent van hamarabb aqz él, ugyanis úgy logikusabb.

Ha lent van a bűbáj, akkor bármit rakunk le, már él a bűbáj képessége, tehát elvesz mindent. Viszont ha lentvan egy Repro, és később kerül le a bűbáj, az sztem már nem hat rá, ugyanis akkor Repro képessége (a forrásimmunitás) hamarabb létrejön...

Legalábbis én mindig így használom a bűbájt, és a többi lapot, és döntöttek így a javamra már nem is egyszer.

Tehát sztem amelyik hamarabb lent van az ÉL.
 
Köszi, így már tiszta. Rémlett a dolog, de elég nehéz elfogadni ezt a szabályt, mert a józan észnek ellentmond.
 
A szabályok szerint, ha két lap ellentmond egymásnak, akkor az "az erősebb", amelyiken rajta vana mindenképpen, vagy a semmiképpen sem, szöveg. ha ezek nincsenek rajta, vagy mindkettőn rajta van, és még mindig fennáll az ellentmondás, akkor az a lap "az erősebb", amelyik utóbb jön ki. A Vulkáni energia forrásimmunitása épp ezért nem védi meg a sziránusz bűbáj képességelvételétől, mert ütik egymást, és a bűbáj jön ki később.

"(AK120) Nem jön aktívan az Omladék képességével visszahozott másik Omladék, ha játékban van egy Föld síkja. Az Omladék szövege szerint passzívan rakhatom vissza a másikat. Hasonló a helyzet mint az AK105-ben leírt Ördögi mentor/Hullaféreg-Az utolsó csók esetében. Ha két lap ellentmond egymásnak, három szabályunk létezik. Egyrészt, ha egy lapon szerepel a semmilyen módon, semmiképpen, mindenképpen, bármilyen módon, vagy bármi hasonló kitétel, az erősebb a másiknál. Másrészt az asztalon maradó lapok állandó hatásai mindig erősebbek az egyszeri varázslatokénál. Harmadrészt mindig az utoljára kijátszott lap lesz érvényes. Ezek alapján egyszerűen le lehet vezetni a fenti esetet is. Jelen esetben a képesség használatát kell nézni, amikor használom az Omladékot, annak képessége felülírja A föld síkjának azon részét, hogy az épületek aktívan jönnek játékba."
 
Most a dungeon-ban volt egy olyan döntés a leszedhetetlen bűbájokkal kapcsolatban, hogy mivel Sziránusz bűbáj később jött ki ezért kikapcsolja a bűbájok képességét. Ezt akkor se értettem, hogy miért, mert a bűbájom nincs rajta a mindenképpen kifejezés, ezért nem veheti el a képességet sztem... Az érintettek alkothatnának véleményt. Köszönöm!
 
Merthogy jó is.
 
kösz de a chloe -és dolog nagyon tetszik
 
Mivel a lap egy bűbáj lényre típusú lap, így amikor ezeket a lényeket az ellenfél körében játszod ki, akkor nyilván nem működik, hiába van az ráírva, hogy egy lénnyel együtt játszható ki. Másrészt a reakció lény a lény képessége, a bűbáj lényre varázslat pedig nem reakció lap, hiába engedi meg, hogy kapcsoltan játszhasd ki. Ha nagyon boncolgatjuk, ez jön ki. Így egyik sem működik.
 
Sziasztok!
A minap turkáltam a fiókomban és megtalálta rég elfeledett kártyáimat
Az ügyben kérnék segítséget mennyit ér ez a pár lap mostanság?

A segítséget előre is köszi!

Agybénítás: 3 db
Béke szigete: 3 db
Bőség zavara : 1 db
Cselvetés: 3 db
Erős ereje: 3 db
Erős gyengéje: 3 db
Feledés korszaka: 3 db
Forrás érintése: 3 db
Gyenge ereje: 3 db
Legkisebb kívánság: 3 db
Lélek felszabadítása: 3 db
Majd legközelebb: 1 db
Manacsapás: 3 db
Ősi rúna: 1 db
Szürkeállomány aktivizálása: 1 db
Théroxi Sámuel: 2 db
Visszavágás: 2 db
Vízióféreg: 2 db
 
ez igaz én egyszer láttam azt a lapot egy régi lapok nevű bolti mappába és ennyi..xD
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.