Vissza a Főoldalra
 


Hírek
Argum City
Argum City Wiki
Szavazások
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Bevezető
Mi is az az Argum City?
A játék elemei
Alkalmazott harc
Alkalmazottakról részletesebben
Az ellenfelekről részletesebben
Bánya
Barátok
Birtok
Cég
Célok
Elfajzott kedvenc
Garázs
Gyűjtemények
Időbeosztás
Karakter
Kedvenc
Kert
Minijátékok
Mire lehet argumot költeni
Robot
Robotok részletesebben
Szövetségek
Árverések
Argum City chipek
Szövetségi háború
Erőforrások
Kényelmi funkciók
Tutorial
Híres cégek és NJK-k
Játék telefonról
Kedvcsináló film készül
ReGAMEX kiállítás
A fejlesztés története
Fejlesztési szempontok
Miért tart a fejlesztés 5 évig?
Grafikusok
Mi kell még az induláshoz?
Kvíz
Grafika
Indulás: tutorial
A játék bemutatása
A színfalak mögött
Argum City trailer (30 sec)
Argum City trailer (42 sec)
Mókás munkavideó
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
LVII. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
LV. Alanori Olimpia - Vlagyimir-díj
52. Beholder találkozó - Vlagyimir-díj
59. Beholder Találkozó 2023.11.25. - Beszámoló

A lista folytatása...
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Üdv!

Még régebben felröppent, hogy esetleg reménykedhetünk egy új J. Goldenlane könyvben...

Az lenne a kérdésem, hogy előreláthatólag van-e erre valamilyen esély belátható időn belül... Csak mert már tűkön ülök, és az 9sszes többit rongyá olvastam...

A választ előre is köszönöm!
 
Hali Kati!
Köszönöm a tájékoztatást!
Dolgan
 
Az idén már nem adunk ki könyvet.
A jövô év elején Raymond E. Feist regénye várható.
A megjelenés pontos dátumát a késôbbiekben közöljük
a honlapon.
 
Hali Vezetőség!

Lesz-e még az idén valamilyne könyvkiadás, netalántán valamelyik sorozat folytatása?

 
Konyvkiadas/terjesztes helyzeterol cikk az Indexen:
http://index.hu/kultur/klassz/2009/05/14/konyvpiac /
 
Minden érdemleges BT könyv kiadva? Ez hazugság egyszerűen, ezt mindenki tudja aki ismeri egy kicsit is a sorozatot. Nem szeretem mikor hülyének nézik az embereket...

Egyébként megértem hogy válság van meg miden de nem lehetne esetleg több kiadóval közösen kiadni könyveket? Nem hiszem el hogy BT könyvekre nem lenne kereslet. Pl ott a Jáde Főnix trilógia ami már nagyon régóta nem kapható és sokan lennének akiket érdekelne. Egyáltalán volt valamilyen felmérés az ilyen kijelentések előtt? Szerintem aki idáig is megvette a BT könyveket ezután is megvenné mert ez sorozat és a legtöbb vevő rendszeres vevő nem pedig alkalmi. Az ilyen sorozatoknak mint pl a Star Wars is vevői bázisa van. Valamilyen felmérés kéne tényleg vagy összeállni más kiadókkal. Nem hiszem el, hogy ennyire lehetetlen helyzet állt elő.
 
Írtam ezzel a válasszal kapcsolatban egy terjedelmes cikket, fórumtémát, de terjedelmi okok miatt, nem tudom itt közzétenni. Hely
http://karcolat.hu/node/6223#comment-45455
cím: Alkotók, jogvédők és a VEVŐ (háromoldalú nézőpont)
Nem a fő témához, hanem www.nework.hu hozzászólásához kapcsolódik.
 
A Boszorkányfutam folytatását és a maradék Shadowrun könyveket végtelenül sajnálom.
Apró vígasz, hogy Jordan/Sandersonra és Goldenlane-re legalább esély van. Vagy lesz. Egyszer.
 
Én imádom a könyveket, sok sorozat meg is van (Jordan, Feist, Wurst, Goldenlane csak a beholdereseket említve), viszont nem elvetendő ötlet az e-book. Nekünk van ebook reader-ünk, sok könyvet olvastam már rajta, buszon, autóban is, kényelmes és kis helyen is elfér, a képernyő abszolút nem bántja a szemet, mérete akkora mint egy átlagos könyv, és nem egy könyvet hordok egyszerre magammal, hanem 20-30-at.
Szóval szerintem sem helyettesíthető az az érzés, amikor "igazi" könyvet olvasol, de fenntartom, hogy az ebook is tud ugyanolyan szórakoztató lenni, mint a nyomtatott forma.
 
Még hogy battletechből minden érdemes le lett fordítva? Kapásból tudok mondani 5 olan regényt amit nagyon várok/vártam. Pl ott van az Endgame ami lezárja a polgárháborút. Én eddig két könyvkiadás közt éltem, innentől mi lesz velem? :'(
 
Néhány nagyon fontos, idevágó dolog jutott eszembe arról amit írtál, ezek pedig: WAREZ, SHAREWARE, TORRENT, DC++ és azt hiszem itt kell keresni - az egyelőre nem is létező - hazai elektronikus könyvkiadás rákfenéjét. S, hogy mennyire vagyunk hajlamosak ilyen módon hozzájutni jogdíjas anyagokhoz?
Arról csak úgy első keresésre ezt találtam:
http://www.haon.hu/hirek/magyarorszag/c ikk/kaloz-cd-es-masolt-film-a-slager/cn/news-20070 514-06053785
 
Nekem 3 000 kötetes könyvtáram van (kb) és bő egy éve notebookon olvasok szenvedélyesen. Anyagi okokból mérsékelnem kell a könyvvásárlást, így csak 30-40 db-t veszek évente. ez viszont messze nem elégíti ki olvasási igényeimet és ezért is olvasok képernyőről. Kölyökkoromtól teszem mindezt szenvedélyesen, bár némileg ez csökkent az "egyéb" médiák miatt és most is olvasni AKAROK és fogok is. Minden tiszteletem a papír formátumé, de a képernyő jóval kényelmesebb méretű. Az idén összespórolok egy e-book readerre és enyém a világ. Részemről a könyvek tartalmát szeretem, olyannyira, hogy behajtom a lapok sarkait, kinyitva leborítom őket és simán az olcsóbb használt formátumból veszek kettőt a dekoratív külsejű új kiadás helyett. A helyi könyvtár selejtezésekor, megvettem csemetéimnek, gyermekkorom kedvenc könyveit 100 ft/db áron, lehasznált állapotban. Az erős egy év alatt nem romlott a szemem semmit. Már megfertőztem 12 éves lányomat is aki még telefonon is olvas.
Most térnék rá amiért írok ebbe a fórumba: sztem egy új korszak köszöntött be a pc és az internet színre lépésével és előfordulhat, hogy belepusztul, vagy jelentéktelenné válik a Guttenberg Galaxis.
Egész életemet végigkísérte a könyv és szomorú vagyok, de kicsit a kódexmásoló szerzetes bánatát érzem, akinek kezd derengeni, hogy véget ért egy korszak és reménykedem, hogy ez a váltás is lesz olyan minőségű mint a kódex-könyvé alakulása.
Új lehetőségek és buktatók fognak jönni és én bízok az emberi leleményességben. Higgyétek el lesz életképes e-book kiadás és gyermekeink, vagy még ti is meg fogjátok szokni a képernyős olvasást. Rengeteg új lehetőség merül föl, csak fel kellene ismerni. Lehet hogy a könyvkiadók tönkremennek, lehet hogy a média királyai lesznek.
Nagyon kezdő módon, de én is írogatok és tudom hogy a Fantasya, vagy a Karcolat írópalántái mennyire ki vannak éhezve arra, hogy olvassák őket. Dehogy kell nekik 1 milla a jogokért, simán kiegyeznének egy alsó hangos minimálbérrel, csak kapnának egy széleskörű visszajelzést. Kiadásra, ebben a regressziós fázisban semmi lehetőségük viszont egy 5-600 ft/ e-book nem is látszik reménytelennek. Magyarul könnyen lehet hogy az e-book magánkiadások fogják ellepni a netet és pótolják valamennyire a kiadókat. (bár kár lenne a Beholderért, mert kitűnő kiadó).
Lehet hogy szomorkodnunk kell, lehet hogy örülnünk?...
 
ahogy írták, idén biztos nem lesz. minden más pedig gondolom annak a függvénye, hogy alakul az általános gazdasági helyzet. ez van...
 
Csak idén nem lesz Battletech kiadás?
üdv
 
Jordan? Mármint Sanderson, nem?
De hát végül is, ugyanarra gondolunk...
 
A meglévő kiadói jogokkal mi lesz?
Más folytathatja a sorozatainkat?
Vagy ráül a Beho, hátha csoda történik és ezzel eltemeti mindörökre ezeket?


Itt valami tévedés van. Semmilyen jog nincs nálunk, amit nem adtunk eddig ki. A jogokat általában azokra könyvekre vettük meg egy évre előre, amit kiadni terveztünk. Most nincs olyan, amit megvettünk volna, és nem adtunk volna ki, vagy nem terveznénk kiadni.
Battletech és Shadowrun kiadás nem lesz. Leírtam, hogy Feist, Jordan, Goldman várható és lesz, más jó eséllyel nem. Utányomás esetleg elfogyott könyvekből nem várható, de az se nagyon várható, hogy sok könyv kifogy a közeljövőben.
 
onsai:
Jogos. Kivéve a M.A.G.U.S.-t, gondolom... Remélem, nem Beagle, Moorcock és Pratchett lesznek az "áldozatok"... (Feist, Jordan, Card és Gaiman mellett ők a kedvenceim fantasy-fronton...)
Egyébként ez az említett Fantasy Nap még a decemberi, vagy azóta volt újabb?
 
Hm, halkan mondom, hogy a Delta is meghúzta a nadrágszíjat. A magyar kéziratok kiadását szüneteltetik, meg a Cherubionos kötetek közül is az egyik sorozatot. Meg egy-két külföldi szerző se jött be nekik, de arra már nem emlékszem, kiket mondott Villányi. A Fantasy Napon volt róla szó.
 
Azt mondják, a 12-t kiadják egyszer. Gondolom, a többi sem lesz utánnyomva, már az előző "következő kiadás"-ra (ha jól emlékszem, az Újjászületett Sárkány fogyott el) is hónapokat kellett várni (bár lehet hogy ez a standard, nem tudom).

Valaki kérdezte, ki is az a Miklós: ő a Beholder főnöke. A TF és az ŐV miatt ismeri félig-személyesen is a Beholder.hu olvasóinak nagyrésze, ezért nem Tihor urat vagy hasonlót látsz.

Az engem is érdekelne, hogy mi lesz a kiadói jogokkal.
 
Köszi!

Azért jó próbálkozás volt...
 
Rettentően sajnálnám, ha tényleg bekövetkezne amiről a cikk szól. Én kölcsön kaptam egyik barátnőmtől az Idő kereke sorozat első könyvét, és ahogy elolvastam többet nem tudtam elszakadni a fantasy könyvektől. A sorozat minden könyvét kölcsönkaptam, még is, miután kiolvastam, interneten megrendeltem tőletek az első két könyvet, és szándékozom az összes többit is megvenni. És már most kinéztem, ha az Idő kereke sorozat összes könyve meglesz, mi lesz a következő amit megrendelek. Annak ellenére, h már elolvastam, és bármikor kölcsönkérhetném, én igen is megveszem, és sokan vannak így ezzel szerintem. Mert semmi nem fogható ahhoz az élményhez, amikor az ember kezébe veszi a könyvet, még benne van az a jó "könyv illat". Szeretem a könyvborító illusztrációit, a fülszövegeket, azt ahogy a polcomon sorakozik a sok könyv. Biztos vagyok benne ha elektronikus formában lennének a könyvek, gépen biztos nem olvasnám, nem is tudnám, kinyomtatva olvasni meg nem hiszem hogy nagy öröm lenne. Kb azt az érzetet keltené mint ha az egyetemi jegyzeteim sorakoznának a polcon.( És azokat annyira nem szeretem :P )
 
Szia!

Nem is azzal van a baj, hogy miképpen olvas valaki...hanem hogy kevés az aki egyáltalán olvas és könyvet vesz. Pedig megtehetné mert akárki akármit mond nem hiszem , hogy annyira kevés a pénzük az embereknek, hogy könyvet vegyenek mert vannak ágazatok ahol meg nincs megállás. (pl: mobiltelefonok) Egyszerűen nem olvasnak az emberek mert a könnyedebb szórakozást választják ami bár csak alig értékelhető ideig köti le őket mégis azt választják. A Végzetúr blog részében olvastam jó hozzászólásokat miért kampeca a könyvkiadás de azt nem gondoltam, hogy a Beholdernek ennyire nem éri meg. A digitális terjesztés eleve bukott ügy mert már most letölthetőek bárhonnan a regények. (pl.: összes SA Salvatore vagy MAGUS regény.) Így a beho' könyvek sem jutnának továbbra sem ki a kátyúból. Abba kellett fejezni míg nem volt késő. De a jogok átadását viszont meg kell lépni mert a sorozatok rajongóit és a könyveket olvasókat viszont nem ránthatja magával a Beholder vagy ha megteszi az súlyos csapás lenne saját magára nézve. Szerintem. Bár nem tudom a konkrét számokat de én megvettem a beho' könyvek 50%-át amit ők adtak ki még ha nem is közvetlen tőlük. Rajtam nem múlott.
 
Sziasztok!

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de véleményem szerint az elektronikus könyvek és a normál könyvek között akkora különbég van, amelyre nincsenek is igazán szavak.
Az a helyzet hogy én olvasni igazából a könyvek miatt szetek, éppen ezért fel nem tudom fogni, hogy ki az az őrült, aki inkább gépen olvas el egy regényt, minthogy a kezébe vegye. Remélem kifolyik tőle a szeme...
A könyveket nem lehet semmivel helyettesíteni. Aki nem így gondolja annak baj van a tisztánlátásával.

Jobbakat mindenkinek!
 
Igazából nekem még mindig nem tiszta a dolog Vannak a már meglévő könyveitek, ha ezek elfogynak akkor nem lesz utánnyomás? Konkrétan az idő kereke érdekelne, mert lassan eljutok a feléhez és remélem, hogy az utolsó x részt még megtudom venni mire odaérek. Szóval az évi 1-2 könyvön kívül lesznek-e ilyen utánnyomások vagy nem tudom hogy, hogy hívják az ilyet Remélem azért érthető volt.
 
Hi Doom!

Nyomtatni könnyű igazad van (mint, mindig )....
De én nem akarok nyomtatgatni, de még bérnyomtatással sem akarok törődni, én a KÖNYVET, mint formátumot szeretem, mióta Gutenberg elkezdte.
Egyébként tömeg között közlekedve szoktam újságot olvasni, hidd el nem is néznek olyan furán az emberre az emberek
A példányszám, hm...., az a 2000 db 600 Ft számolva elég kevés, ha figyelembe veszük, hogy az írónak is kell tejelni. Ha én író lennék kb. 4000 dollárért nem adnék el egyetlen egy jogdíjat sem..........
Hát, ha te most azt mondod, hogy a Beholder kiadónak ez az egyetlen útja, akkor csinálják, az ő dolguk....
(Egyébként ki a fene az a Miklós? )
Én uszkve 5-6 könyvet veszek évente és nem az árát szoktam nézni, hanem azt, hogy érdekel-e vagy sem.
Ha sokba kerül félretetem, addig míg pénzem lesz rá és később veszem meg.

Tisztelettel: Dolgan
 
Nem értem ez a sok hozzászólást. A Beho beszüntet valamit, mert nem éri meg nekik, úgy ahogy ők csinálják. Ezt kb csak tudomásul vehetjük, mást nem lehet tenni. Aki jobban tudja csinálni, az tegye meg!
Értem én hogy félbemaradnak a sorozatok, de had döntse már el Miklós hogy mi éri meg neki. Tanácsot nem kértek senkitől, nem is érdekli őket, már el van döntve és pont. Komolyan azt hiszi valaki, hogy tud ideírni olyat, hogy Miklós visszaszívja az elsőt. Gyanítom hogy többet tud nálunk az egész hátteréről s ez a döntés egy hosszú folyamat vége volt, nem pedig egy elhamarkodott kijelentés, mert bal lábbal kelt fel. Ettől függetlenül én is sajnálom a könyveket.
Viszont a legfontosabb kérdésekre nem válaszoltak:
A meglévő kiadói jogokkal mi lesz?
Más folytathatja a sorozatainkat?
Vagy ráül a Beho, hátha csoda történik és ezzel eltemeti mindörökre ezeket?
 
Oké, most én voltam a hülye

Próbáljuk meg újra


Lice, nem tudsz vele mit csinálni, ha 50 betűnél hosszabb egy szó (a kezdő és végső [url] tagot is beleértve), akkor széttöri. Ilyenkor a tinyurl lehet a segítségedre.

Az előző hozzászólásodban a hivatkozás helyesen: http://www.fantasticfiction.co.uk/series/battletec h/
 
Lice, nem tudsz vele mit csinálni, ha 50 betűnél hosszabb egy szó (a kezdő és végső tagot is beleértve), akkor széttöri. Ilyenkor a tinyurl lehet a segítségedre.

Az előző hozzászólásodban a hivatkozás helyesen: [url=http://tinyurl.com/cu7s3z] http://www.fantasticfiction.co.uk/series/battletec h/
 
Az előző hozzászólásomban a hivatkozás helyesen:
http://www.fantasticfiction.co.uk/series/battletec h/
Szóval nincs szóköz a battletech-ben a "c" és a "h" között...
 
Sanálom a dolgot. Nem tudom, hogy miért kell ennek így lennie... Amúgy tavaly is csak 2 (azaz kettő!!!) db Battletech könyvet adott ki a Beholder kiadó. Nem tudom melyik sorozat van kifogyóban, de a Battletech biztosan nincs köztük! A Battletech regények itt megtalálhatóak:
http://www.fantasticfiction.co.uk/series/battletec h/
Namármost ezeknek a könyveknek alig több mint a fele lett magyarul kiadva (Itt a többi Battletech univerzumban játszódó sorozatról nem is ejtettem szót...)! És ha jól értem, és lesz egy kis szerencsénk a hátralévő kb. 20 db kiadásra váró könyvet simán ki fogjátok adni az elkövetkezendő 20 évben???? Ez számomra nem megoldás (Ha megélem egyáltalán...)! És az angol tanulás sem... Esetleg azt gondolja valaki, hogy aki eddig 1997-től (mert már 12 éve folyamatosan jelennek meg Battletech könyvek!!!!) 33 db könyvet már megvásárolt és elolvasott, az hátralévőkre azt fogja mondani, hogy köszönöm mostantól nem tartok rá igényt, nem érdekel???? Az alatt a 12 év alatt szerintem kialakult egy olyan rajongóbázisa a világnak, hogy ezeket az olvasókat nem szabad ilyen csúnyán magukra hagyni... Szeretném azt hinni, hogy a könyvkiadás leállása nem függ össze az aránytalanul kevesebb utánajárást és aránytalanul nagyobb profitot hozó egyéb Beholderes érdekeltségek (kártya, netes játékok, stb...) előtérbe helyezésének...
Bocsánat ha megbántottam valakit a hozzászólásommal. Csak őszinte voltam. De cserébe ezt én is elvárnám... Sokmindent rá lehet fogni a gazdasági válságra, de azért ez szerintem túlzás! Ha többet nem ad ki könyvet a Beholder abból mennyi lesz a bevétel??? Ha pedig tényleg veszteséges a dolog akkor meg mi ez az "évente 1 könyv" szöveg???
Én továbbra sem értem!!! Sajnálom...
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.