Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Rémháború július 20.
Hatalom Kártyái – Varázsdimenzió június 15.
Zén Legendái: Manaszipoly május 25.
A pillanat képe
Varkaudar remete
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Ragyás fejük tetején vékony, hegyes fülek és rövid, hajlott agyarak meredeznek, bőrük ráncos és egyszínű sötét, alatta vaskos izomkötegek húzódnak. Nem igazán szeretik a fegyvereket, inkább karjaik erejében bíznak. Állandóan vándorolnak, sokszor céltalanul, de legtöbbször a letűnt bo'adhun birodalom erdőiben akadhatsz össze velük." - Encyclopedia Fantasia
Nézz szét a galériában!
HKK Új Nemzedék reakció lapok és erősségük 2021-2024
X. Kelet-Magyarországi HKK Találkozó: sok verseny, sok koncert
Zén bemutató – Rémháború
Varázsdimenzió paklibemutató: Sose halunk meg! (Egérút)
Legendás cél: 1000 lap

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
Lapötletek (64986)
HKK Új Nemzedék reakció lapok és erősségük 2021-2024 (22)
[HKK Piac] Gyakori / nem gyakori lapok (3219)
Jégmágus kt. alakulna (9372)
Legendás cél: 1000 lap (20)
Megújult lapkereső és pakliszerkesztő (228)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Bíbor möszék
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
Egyik hétvégi versennyel sem frissült a lista.
Az új pakliszerkesztőben nálam a Számkivetett mardakor egyáltalán nem működik.
Nem tudom, rossz ízt hagy az ember szájában elmagyarázni egy kezdő játékosnak azt, hogy az Abrakadabrán a "semmilyen célozhatatlanság nem véd ellene" rész az pont nem működik a bontott versenyek sztár lapja ellen. Megint bonyolódott ezzel is a játék.

De akkor maradnak a dermesztés jelzők és a Faék. A Faék az egy nagyon okos és sokoldalú lap. Szeretem.
Köszönöm a választ.
Valamint hogyha már amúgy is lesz ez bolygatva, akkor jöhetne egy ítélet, hogy az Abrakadabra mégis csak szedje le az Azariont? Nem jó ez így, hogy kiadtatok egy új bármit leszedő szuperleszedést, ami mégsem szed le egy új lapot.
A Lopott álom ellopja Azarion képességét és egy tárgyra rakja. Jól gondolom, hogy azt a tárgyat onnantól kezdve semmilyen módon nem lehet a játékból a gyűjtőbe küldeni (amíg van ilyen képessége), mert annak nincs életpontja?
Hogyha egy építmény kapja meg ezt a képességét, akkor az SP-t lehet az ÉP-vel azonos dologként értelmezni és leüthető lesz az az építmény 1 SP-nél?
Köszi. Nem voltam bejelentkezve az új oldalra és azt nem láttam.
A követő rotáció idén még nem lesz, ugye? Kipróbálnék akkor több sokkövetős felállást is.
Értem, köszönöm a választ. Én azért megpróbálom megközelíteni azt az 1000 lapot. 50 pakli kell hozzá legalább, hogyha 20 lap per deck a minimum. Annyira nagyon nem lesz lehetetlen szerintem a cél jövőre, főleg hogyha nem júliusban kezdjük el teljesíteni. Akik havonta 4-5 versenyre el tudnak jutni, azoknak menni fog.

Egyébként a vidéki 2. pörgős káosz, a középkor és a retró versenyeket is fogja figyelni a program? Azokkal jelentősen könnyebb farmolni, mint csak az ÚN lapkészlettel.
Valamint a pakliszerkesztő sok többször kiadott lapot külön lapként hoz fel. Azoknál várható lesz egy összevonás valamikor? Mert most jelenleg pl a Kybert három külön lapnak számolja a pakliszerkesztő.
Kedves gesztus, köszönjük szépen. Néhány észrevétel:

"Csak azok a lapok számítanak, amelyek a fő paklidban voltak,"

Ugrott a Rejtett tartalék exploit.
"legalább 3-al játszottál,"

RIP Sokszínűség exploit. Így sem voltam túl motivált, hogy használjam, de így garantáltan nem fogom elővenni idén.
"és egy pakliból max. 20 ilyen lap számít."

RIP rudimező exploit.

Mi történik akkor, hogyha valakinek meg lesz az 1000 lapja? Ő lesz automatikusan az első helyezett vagy az év végéig még versenyben marad? Az UR választás miatt azért ez annyira nagyon nem mindegy. Ki kéne találni egy valamilyen kiszállítási mechanizmust azoknak, akik hamarabb elérik a célt.

Mi történik akkor, hogyha két játékos ugyanazon a napon egyszerre éri el a célt? Ráadásul hogyha nem játszottak egymással vagy nem is ugyanazon a versenyhelyszínen érik el a célt, akkor még az egymás elleni eredményt sem lehet figyelembe venni.

Egyedül az nem tetszik, hogy ezt pont egy olyan időszakban hoztátok be, ahol a 2021-es évben csak egy kiegészítő jelent meg és a 2022-es évnek az egyik kiegészítőnek a lapjainak a felét kiheréltétek, így eléggé le van korlátozva az elérhető lapok száma.
Az Abrakadabra miért nem szedi le az Azariont? Az van az Abrakadabrára írva, hogy semmilyen immunitás nem működik ellene. Az Azarion képessége nem csak egy mezei immunitás?
A létező 10 fajta ÚN versenyformátumból ez csak kettőt érint érdemben a nemzeti miatt. Nem a versenyszervezőket és a helyi közösségeket kéne ezzel terhelni szerintem. Főleg úgy, hogy a versenykiírásoknál rendszeresen háborúba kell menni a honlappal, hogy tényleg az kerüljön ki, amit szeretnének a versenyszervezők.

De inkább arra lettem volna kíváncsi, hogy Miklós és a tesztelők hogyan ítélik meg a közelgő céhpusztító lapok használhatóságát általában. A Konfabuláló iterátor kudarca óta nem tartok erre nagy reményeket.
Hogyha október végétől visszaengeditek a céheket, akkor az ellenlapoktól eltekintve elméletileg még játszhatóak maradhatnak a céhek, nem? Az ellenlapok puszta hírétől ennyire megijedni nem jó dolog.
Én a mardakorjaimat nem tékozolom el hirtelen felinudlásból egy ilyen egyszerűbb negyedéves szünidő miatt.

Amúgy meg egy olyan komprumiszum nem lenne jobb, hogy csak a nemzetire felkészülős versenyekről legyenek kitiltva a céhek most? Abban az esetben a kisebb versenyhelyszínek egyedibb versenyformátumain lehetne őket pörgetni továbbra is.
A céheket sajnálom, de megértem.
Az Animált csontváz nerfnek viszont nagyon örülök. Nevetséges volt, hogy egy token alsó hangon nyolcakat csapott.
Ahogyan én látom, az aktív játékosonak kb. a harmada szokta előbb-utóbb begyűjteni a teljes játékkészletet az összes kiegészítőből. Kiegészítőnként kb. 5-6 display kibontásával és sok cserélgetéssel ez összehozható. Ez egy nagyobb rajongói elkötelezettség, a többség nem is csinálja ezt.
Az a jellemzőbb inkább, hogy a jobb versenylapokból eltesz magának mindenki egy játékszettet, azokon felül pedig a játékosok kiválasztanak maguknak 1-2 olyan paklit, amikkel szeretnek játszani és azokhoz gyűjtik be a lapokat. Ez elsőre lehet, hogy nem hangzik egy nagy feladatnak, de ebbe is kell valamennyi pénzt és időt fektetni. Hosszú távon kiegészítőnként max. 2 display kibontásával egy stabil játékkészlet építhető fel úgy, hogyha sokat cserélgetsz.
De hogyha csak ismerkedni szeretnél a játékkal, akkor egy pénztárca barátabb megoldásnak tartom azt, hogy eleinte kezdő barátabb versenyekre járj el, ahol a többi játékos sem a full extrás paklikkal játszik és abba a környezetbe próbálj meg paklikat építeni. Ehhez jó cél lehet a teljes bronz és ezüst sorok begyűjtése néhány újabb kiegészítőből. De erre sincs feltétlenül szükség, hogyha a megtervezett olcsóbb paklidhoz a lapokat egyenként vásárolod meg vagy cserélgeted össze. A versenyekre aktívan járó játékosok szoktak segíteni a bronz és ezüst lapok beszerzésében előbb-utóbb; de van több olyan webshop, amik az olcsóbb lapokat is árulják darabonként. A Facebook csoportban is vannak eladó dolgok dögivel, de azok inkább a drágább dolgok szoktak lenni és tömeges rendelésre sem a legjobb az a felület.

Opció, mint a tenger.

A legjobb tanács, amit tudok adni az az, hogy versenyre járni jó móka és kezdeményezd bátran a cserélgetést.
Az új zén lapjainak a széle nagyon csúnyán össze van karmolva, de érdekes módon csak a gyakori lapokon. A ritkák széle nálam mind hibátlan volt.
Tudnátok mesélni egy kicsit arról, hogy ez a kiegészítő hogyan lett legyártva, hogyan lett becsomagolva és vajon miért pont a ritka lapok nem lettek összekaszabolva?
https://www.beholder.hu/blog/hkk_versenybeszamolo_2024_aprilis
A KF ikon tényleg működni fog a full art termiken?
Hogyha a zénes Elektrogömb token le lett nerfelve, akkor ez is legyen.
Köszi.
Visszanéztem és jól emlékeztem, hogy a tavaly novemberi talin résztvevő grafikusok ide nem voltak kiírva a hírekbe, csak fórum kommentben volt a frissítés. Valamint ezek a Találkozó hírek bugosak és nem jelennek meg a HKK fórumban valamiért. Valószínűleg ezért nem láttam akkor. Nem kerestem közvetlenül a hír alatt a kommentekben a frissítést. Most már fogom.
Köszönjüjk a hírt.
A rendezvényre ellátogató grafikusokról majd lehetne itt is frissítéseket kapni? Legutóbb csak a fészbúkra tettétek ki a neveket és ha tudtam volna, hogy melyik grafikusok mennek arra a Találkozóra, akkor én is elmentem volna dedikáltatni.
A Vörös patkány egy elég nagy anti-kombó a Polip porontyokkal. De ellopva amúgy is sok lényét megöli a paklinak. A pakli közelébe sem kéne engedni.
Vagy a követő rotáció már az új kiegészítővel meg is fog érkezni?
A behemótok napja a hordaparancsnok helyett egy Raia követő (új)-at használó 4 lapos kombó pakliba sokkal jobbnak néz ki. A gyűjtőből visszavétel 10 lény ÉP mellett nagyon erős. Ez a lap, Angyali segítség, Tündöklés, esetleg 1-2 Zansárkány és nagyon hamar össze fog jönni az a 20 lény ÉP. Nagy lényeket viszont nem engednék a közelébe.
Jónak hangzik ez a kétszínű lap szabály buff. Valóban csak emiatt nem játszottam sok lappal, amik jók lettek volna amúgy a paklikjaimba. A szűkülő lapkészletnek ez jót fog tenni.
Hmmm, ravasz nerf. Jópofa lap az a szigonypuska is, hogy hajóra lehet rakni, de lényre nem.
Elmanakh + Moa szigonypuska = végtelen
Terveztek egy újabb Alappaklit kiadni és elindult hozzá az ötletbörze? Ebben az esetben én több 2016-nál régebbi lapot is visszahoznék. Pl a Tudatkutatás egyszer már ki volt adva újra 2008-ban, de a mostani kalandozós pakli mellé jó lenne megint. Valamint a Thauglorendon is kellemes lenne változatlan formában újra kiadva. De sokan hiányolják a Kronomágikus homokóra (új) + Kummulatív szimmetria kombót is a játékból.

De úgy általában véve örülök a kezdeményezésnek, hogy jöjjenek vissza már kirotált lapok.
Az olyan lapoknál régen rá volt írva, hogy "különböző" célpontot kell választani.
A Cikázó villám (2023) lapnak választhatom kétszer ugyanazt a célpontot?
Legendák Viadala
1VP, Színtelen, Általános
Válassz egyet az alábbi ikonok közül:
Villám, tűz, hideg, legendás.
Amelyik játékos tud ilyen lapot mutatni a kezéből, annak nő hárommal a max. ÉP-je. Amelyik játékos nem tud ilyen lapot mutatni, annak csökken hárommal a max. ÉP-je.

(Páros és körjátékhoz tervezve.)
Amikor a lap szövegét felviszitek az adatbázisnak abba a részébe, amit csak a lapkereső motor lát, akkor a meglévő szöveg után új mondatba odaírjátok kis betűvel, hogy "[lény altípus]". Ez így nem működne? Tényleg kéne ebbe komoly programozási erőfeszítéseket tenni?
A fórumon felmerült még, hogy a mostaninál is több etnikum lapot adjunk ki egy-egy koncepcióhoz.

A legnagyobb űr a játékban jelenleg a szinte teljesen használhatatlan bronz lapkészlet minden kiegészítőben. Hogyha több bronz lapon (nem-lény lapokon is) szerepelne lény altípus, hogy tudjanak kombózni kötelékes lapokkal, az nagyban megkönnyítené ennek a problémának a megoldását. Jönne több használható lap minden kiegészítőben, ami a rotálást is segítené könnyebben megemészteni.
A gyngy versenyeket is sokban segítené ez. Jelenleg a gyngy meta nagyon sovány emiatt. Szívesebben játszanék gyngy játékot, hogyha a jelenlegi rotán belüli bronz lapkészletben majdnem minden lapon lenne lény altípus.
Valamint a Veszélyes faj verseny szabályát is ki kéne javítani, hogy a nem-lény lapokon ne csak ragozatlanul kelljen beszámítani a lény altípust. Vicc, hogy pl a Felhőkaszárnya nem számít angyalnak, hogyha már lemaradt róla az altípus.

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.