Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái - Résföld június 18.
Zén Legendái: Kísértetjárás május 21.
A pillanat képe
Egy ryuku gólem
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Ezeket a döngő léptű harci gépezeteket minden bizonnyal a ryuku mágusok küldték az alanori királyság nyakára - bizonyítva ezzel, hogy a ryuku invázió már többé nem a Túlélők Földjének magánügye." - részlet a ryuku gólemekről írt fejlegyzésekből
Nézz szét a galériában!
Részvétnyilvánítás - Böszörményi Gyula
Résföld paklibemutató: Erdei áramlatok
XIII. Nyugat-Magyarországi HKK Találkozó - 2022.
Kérdezz-felelek 46.
Titanitdukát aukció – 2022. nyár - nyertesek

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái verseny - 2022. július 24., BarCraft 2
Hatalom Kártyái - Versenykiírások

A lista folytatása...
HKK Nemzeti Bajnokság 2. nap formátuma (28)
Részvétnyilvánítás - Böszörményi Gyula (1)
Résföld paklibemutató: Erdei áramlatok (8)
Titanitdukát aukció – 2022. nyár - nyertesek (8)
XIII. Nyugat-Magyarországi HKK Találkozó - 2022. (4)
Lapötletek (64619)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:

Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
Akkor jöhetnek az "Epikus Szabálylap"-ok!
Igen ez volt a szavazás, és tök jó, hogy megpróbáltok valamit kezdeni velük.
Viszont a szavazásból is az látszott, hogy az embereknek csak a 3%-a mondta azt, hogy rendben vannak az epikusok.

Amire még nem tértél ki:
- 7% hiányolta, hogy egyéb narancs lapokkal is össze lehessen tenni, mint a régebbi követőket (nekem is ez hiányzik leginkább). Ezt a vonalat is lehetne erősíteni, nem kellene elengedni szerintem, hogy egy másik szabálylappal, vagy kreátor/legfőbb követővel összeálló paklik is kapjanak valami vérfrissítést.
Volt korábban egy szavazás, ahol a kapcsolódó fórumban majdnem minden hozzászóló azt írta, hogy nem szereti az epikusokat ebben a formában (20+ főt számoltam). Ebből azt a következtetést levonni, hogy a játékosok nagy része talán mégis szereti ezt a vonalat, szerintem az brutális méretű félreértés.

Ui.: Igyekeztem nem személyeskedő posztot írni, csak védeni a kolléga álláspontját.
Ezt én is támogatnám. Szavazást a népnek!
Megint egy értelmezésben kérném a segítségeteket a mai lappal kapcsolatban. A "dobott lapot" kifejezés csak a 4.17. Lapdobás kézből-t jelenti vagy a 4.18. Lapdobás pakliból-t is ide kell érteni?
Itt a nekronként dobatott lap ugye kivétel, de ha a paklijából egyéb módon dobatok lapot gyüjtőbe, semmibe, akkor is olcsóbb lesz ez?
Leesett, hogy így aktiválást kívánó és ez a probléma ezzel...
Miért nem a lap szövegét módosítjátok akkor már így:
"Ha az ellenfeled lapot dobatna a kezedből dönthetsz úgy, hogy a dobás helyett a Kreatív termiket a kezedből a játékba rakod."

Így gondolom a tesztelt módon működne a lap, és a szabálymódosításra se lenne szükség.
Szerintem nem mindegy, mert mikor visszaugrik a tartalékba már 1 ÉP alatt vagyok, így nem teljesül a feltétel, hogy "1 alá csökken", mert itt már nem csökken sehova, hanem egész egyszerűen 1 alatt van.

De ha maradunk az aktiválás kívánó képességnél ezzel a feltétellel, akkor ez is egy kérdés, hogy ha a csökkenést (sebződést) követően nem áldozom fel első cselekvésből, később megtehetem-e? Ha igen, akkor a fentebbi okfejtésem megint csak értelmét veszti.
Érdekes, mert nekem például erről eszembe se jutott, hogy a fejlesztői gárda álláspontját tükrözné és nem csak János privát véleménye lenne a témáról.
Igen, egyszerűbb lett volna azt kérdeznem, hogy mi volt a szándék és hogy lett tesztelve.
Így is tudok kérdezni. Mi történik ha egy forrás hatására egyszerre kerülne a lap is gyűjtőbe és az ellenfél is 0ép-be? Pl. Bundás yeti.
Ellenfél meghal, ő meg visszaugrik tartalékba? Gondolom 0 ÉP-n nem áldozhatom fel költségként.
Csak azért kérdem, mert ha automatikus, akkor az én olvasatomban ez egy kényszerített áldozás, ami egy gyűjtőbe küldő forrás. Innentől több kérdés is felmerül.

Saját képessége ilyenkor nem menti meg? Vagy az "áldozás" az a kényszerített áldozásra is vonatkozik?
Életjelző megmenti? Ha igen, attól még felgyógyulok 1-re?
Éppen ezért kérdeztem mert itt nincs kettőspont. Akkor ez automatikus?
Az első kérdés azt hiszem baromság, mert kézben, pakliban nincs képessége, de azért erősítsetek meg. A 2.-ra várom a választ azért.
Halál angyalához lenne kérdésem.

Kikerül a játékból: 107.0. Akkor mondjuk, hogy egy permanens kikerül a játékból, ha a gyűjtőbe (Semmibe) kerül, a tulajdonosa visszakeveri a paklijába vagy az asztalról visszaveszi a kezébe.

Ez alapján tehát ha kézből visszakeverem, vagy eldobom gyűjtőbe, esetleg pakliból kerül a gyűjtőbe, akkor is beugrik a tartalékba?

A feláldozós képessége automatikus és rögtön kisül amikor a feltétel teljesül vagy aktiválást kívánó hatás és én süthetem el, amikor szeretném?
A 3. pontnál leírt hátránnyal nem feltétlen értek egyet. Tegyük fel, nem akarok csak profik közt indulni, mert nem érzem elegendőnek a tudásomat.

Mi marad nekem?
Behós versenyeket teljesen skippelem és megyek bármi egyébre ahol vegyes kategória van (és középmezőnybe elvagyok, de legalább van minimális sikerélményem).

Ennek ellenére ha néha elveszne 1-1 profi pontom, akkor van rá esély, hogy fél év múlva ismét megjelenek a behós versenyen az amatőr kategóriába, ahonnan megint lehet, hogy egy darabig nem jutok feljebb.
Viszont a Keltetőfészek passzívan jön játékba (gondolom kisebb zannal is), és mivel építmény így annak még nincs halálsikolya, mert az egy képesség? Tehát a kör végén áldozom (passzívan) akkor nem sül ki nem?
Jó az úgy. Si"keres". ;)
Ugyanezen motyogó alkuhoz nekem az a kérdésem merült fel, hogy ha már én játszom ki a motyogó kölyköt, akkor én semmizhetek?
A köd lapok ködkereső varázslatként történő kijátszásakor a kijátszáskori képességei létrejönnek? Pl.: Ködszellem adja a manát és húzat is (ha ködkeresek vele)? Ha nem miért nem? A szabályokban nem találok arra utalást, hogy ne jönne létre.

75.3. A ködkeresés is ' lap kijátszásának számít

Ez alapján én azt mondanám létrejön a kijátszáskori képesség, de valamiért úgy rémlik ezt nem így játsszuk (bár sose játszottam köd paklival). Mit nem veszek észre?
Rendben, ennek tudatában érkezem majd holnap. Köszönöm a válaszokat (privátban is)! Nagyon proaktív és segítőkész volt a hozzáállás!
Igen, mindkét nap érdekelt mikor fel lett ajánlva, hogy lehet mindkettőre menni. De jó lesz a vasárnap, meg lettem győzve. Esetleg, ha szombaton megjelenek Mr. Erőnyerőként (tehát versenyre nem neveznék, de páratlan játékos esetén kihívnám a játék nélkül maradt embert), akkor azért mennyire lennék elítélve?
Tehát veszek 4 paklit, de nem játszom, csak versenyen kívül. Rendelést átvenni amúgy is lemennék holnap...
Mivel be lettem pakolva vasárnapi amatőr versenyre (annak ellenére, hogy eredetileg szombatra jelentkeztem), így lenne pár kérdésem.

Ezzel most ki lettem zárva a szombati profi nevezésből is (ha ott indultam volna)?
Ugyanannyi kört fogunk játszani vasárnap a 14-15 fővel is, vagy így kevesebbet is tudok az új kieggel játszani?
UR sorsolás ugyanazokkal a feltételekkel lesz? Tehát ha szombaton 2 UR lett sorsolva vasárnap is annyi lesz? (legalább ennyi kompenzáció lehetne)
Köszönöm a választ, nekem is ez tűnt logikusnak a leírtak alapján. A facebook-os Zansárkány kommentek után nekem már semmi sem teljesen egyértelmű, így inkább kérdezek. ;)
A leírás alapján nekem az alábbi kérdés merült fel: az 51 lapból a céh a +1 lap, vagy mivel ez nem kerülhet pakliba, így kell 51 pakliba kerülhető és a mellé jön még a céh?
Ezt a Repülést nem lehetne gatyába rázni a kódexben? Gondolok itt arra, hogy kikerülhetne a Leggyakrabba előforduló állandó "képességek" alól. Plusz elkezdődik egy 131.5. Számmal, majd a 131.6 is még a repülés, ahelyett, hogy 131.5.2 lenne.
Az hogy rossz helyen van szerintem megtévesztő, ha gyorsan akarok rákeresni, hogy képesség-e utóbbi meg csak szúrja picit a szemem.
Én úgy emlékszem korábban erre az volt a válasz, hogy nem.

Ezeket találtam most ide, ami alapján szerintem a hatás létrejöttének feltétele, hogy kézből legyen kijátszva a lap.

De valaki okosabbtól én is kíváncsi lennék a helyes megoldásra:

4.22. Kézből kijátszás
4.22.0. Kézből kijátszás az a lapkijátszás, amikor a játékos ténylegesen kézből hozza játékba a lapot, illetve minden szempontból kézből kijátszásnak számít az a lapkijátszás is, amit egy szabály vagy lap szövege kifejezetten annak minősít.

106. Hatás megismétlése
106.2. A lehetséges, és szükséges döntéseket ilyenkor újra meg kell hozni (pl. célpontok kiválasztása), és a megismételt hatás feltételeit is teljesíteni kell. Ha azok nem teljesülnek, akkor a hatás nem jön létre.
Én egy szóval sem írtam, hogy a játszma része lenne. Úgy látom nem csak Miklós kedvenc érvelési technikája a szalmabáb.
Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy a definíciód a sidolásra is ráhúzható. Full kezdőként ez biztos összezavart volna engem (nyilván most nem, csak trollkodva reagálok). Szóval ha véletlen fontolóra veszik a szabály pontosítását, ezt azért kicsit jobban fejtsék majd ki.
"Ha egy játékos paklijából egy vagy több lap játékosi választás alapján kikerül, az keresés."

Csak mondom, hogy side-olásnál ugyanezt teszed. Akkor a side-olás keresés? Bilincs mellett nem side-olhatok?

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2022
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.