Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Hatalom Kártyái

Mennyire érzed fontosnak, hogy a játék új játékosok számára is könnyen megtanulható legyen?

1.) Nem fontos, aki nagyon akarja, úgyis megtanulja, mehet minden lapra 7+ sor, komplex jelölések, matematikai kifejezések stb.
2.) Közepesen fontos, felesleges bonyolítások nem kellenek a lapokra, és legalább a gyakoriak legyenek egyszerűbbek, hogy egy kezdő könnyebben megtanulja.
3.) Nagyon fontos, minél több új játékost kellene bevonni, a lapok legyenek a lehető legegyszerűbben fogalmazva, inkább kevesebb képesség legyen, de az egyértelmű első olvasásra.
4.) Kezdő vagyok, most tanultam meg HKK-zni, nem okoz gondot a lapok megértése.
5.) Kezdő vagyok, a lapokat sokszor túl bonyolultnak érzem.
6.) Nincs véleményem, tartózkodok.

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Labirintus december 11.
Hatalom Kártyái - Homokdűnék november 20.
HKK Negyedszázad október 23.
A pillanat képe
Vermon teknős
(Ősök Városa szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Mivel egész testét páncél védi, agyonverni szinte lehetetlen. Egy egyszerű varázslattal, vagy egy jól működő lehelettel viszont könnyen elpusztítható." - Encyclopedia Fantasia
Nézz szét a galériában!
Ajándéksorsolás 2021. január + Kredit AKCIÓ!
A tesztelés 50 árnyalata
HKK komplexitása, meccsek gyorsasága
XXXIII. Alanori Mini Olimpia
Megnyílt a Sárkánykő webbolt

A lista folytatása...
Könyvismertető - Orson Scott Card: Végjáték
Könyvismertető - Stephen King: Christine
Könyvismertető - Katherine Paterson: Híd Terabithia földjére
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
A tesztelés 50 árnyalata (14)
Végzet Verme 3. (8)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (7124)
Lapötletek (64435)
HKK komplexitása, meccsek gyorsasága (21)
Alternativ HKK (53)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Aranytigris
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
Valaki tudná értelmezni nekem a Chd UR-t? Lehet, hogy csak én nem értem, de szeretném megtudni: Mire gondolt a költő?
Hát igen. Van az így néha, hogy Amenophis átváltozik Amenophus-sá. Csodálom, hogy kiszúrtad. Én láttam a filmet 2x is, mégsem emlékszem belőle szinte semmire.
Egyébként ilyenkor rá kell keresni a forgatókönyvre, s elolvasni az mit tartalmaz, ha cél az eredeti idézet.

A zöld kártya meg több, mint korrekt. Most lett kizárva egy ilyen lap (tudom gyk nem, de igen), mert túl aggályos a mutogatós leszedés ingyen. Ha az aggályos, akkor ez nem? Nem igazán értem. Kicsit lassabb, de nem vagyok róla meggyőződve, hogy rosszabb lenne a 0/3-as 1-es mérgezésű zanszilánkok termelése.
Elvileg ez egy alapvetés volt akkor, amikor felmerült a rotáció lehetősége. Úgy gondolom ez nem változott. Miklós?
Kidobod a kezdést kezdhetsz. Keresel egy obszidiánsörényűt
1 mana passz,
Ellenfél húz egy lapot, 1 mana passz.
Jössz, kapsz 2 manát, húzol egy lapot. Jön a pegazus. Mindkettőtöknek van egy manája, jó eséllyel létrejön, s gyk nyertél is. Remek sztori.

Ne haragudj, de ebben DK-nak van igaza!
Úgy ám. Kurtz volt az utolsó vegzetúr, aki a metában volt. Szoktam is élni efféle csúfságokkal, ha kijátszottam.
Mostanában nem játszottam pirossal a Tábori adó+ Harangmester paklit, de oda is hibátlan a kis fingós főnix.
Tisztelettel megkérdezném, hogy a védekezés szabályt nem lehetett volna úgy módosítani, hogy marad úgy, ahogy van, csak hozzákerül egy kitétel: védekezésnél semmilyen módon nem működnek a laphúzó hatások?

Az az ingyen laphúzást agyonvágta volna, viszont minden olyan lapot, amit védekezésből kiraknál maradna. Úgyis a Kyorgról es társairól szólt ez a változás.
Mi ez? Matematikai feladvány? Ezen a J2, K-n el kellett merengenem kicsit. Ezt egy kezdőnek 10 percig kell magyarázni.

További bonyolítási javaslatok a következő kiegekre:
J2, K: Ha valami (ép, vp, lapszám, asztalon lévő lapok, stb) nagyobb egyenlő valamivel akkor kapsz <valami>-t, ha kisebb más <valami>-t.

E, J3: Ha az ép-d osztva a Vp-ddel egy potitív egész szám, akkor kapsz <valami>-t, ha prímszám egy <másvalami>-t, ha tört, akkor egy csontot.
Ma ilyen én szólok hozzá elsőkent napom van. Vegigolvastam, nekem tetszett. Szórakoztató írás volt.

Én idén sárga-lila-kék összeállítással mentem, de mivel a tüdőgyulladásom után nem volt biztos, hogy odaérek, ezért csak előző este raktam össze a dekket.
Nem ment jól a játék, itt-ott érződött, hogy idén szinte nem is voltam versenyen. Ettől függetlenül éreztem a pakliban erőt, így azóta építgetem, tesztelgetem. (Előtte kellett volna.)

Chara-din volt a választott isteni szettem, mert fontosnak tűnt a Tiltott könyv, s az olcsó counterek.(Már nem ezzel a szettel mennék.)

A top lapokból pedig a Vizitündért és a Kyorg tudást használtam. (Ezek a mostani verzióban már nincsenek benne.)
Azért az, amit ti írtok az nem 2 Forint beruházás. (Nem végtelenül sok, de nem ilyen leülök, s csinálom típusú dolog.)
Jufe, azt elvileg te tudod is, hogy mennyi időt kell tölteni egy videó elkészítésével, hogy az jól is nézzen ki. (Ha valaki nem tudná, nem 5 perc, nem is egy óra, felrakni a kártyákat a feliratokat egy videóra, hogy minden a megfelelő helyen és időben jelenjen meg.) Ez stream-mel sincs másképp. Egy játékot streamelni ugye azért "könnyebb", mert a gépeden fut, a gépnek maximum a Webkamerát kell hozzáillesztenie a képhez, amit bármelyik OBS program tud.
Egy külső közvetítésnél a gépnek a kamera által küldött videójelet fel kell dolgoznia, azt továbbítani a netre, ez kicsit azért megterhelőbb, némi csúszás biztosan lesz benne. A gépem ezt elvileg tudná, itt továbbra is a net a kérdés. A FB erre nem alkalmas, s igazából a Youtube sem az a felület, ami a legjobb streamelésre. Van Twitch fiókom, azon az oldalon simán meg lehet csinálni.

Nekem vannak cuccaim hozzá (egy jeltovábbító kellene még, de ha az nem is lenne a kisebbik kamera tud wifin kommunikálni).
Azt írtam több helyen is, hogy a szűk keresztmetszet egyértelműen az internet. A Boccia klubban egy honlapfrissítés megy, de több órás live streamet az a net nem bír el. Ezen felül, ha jól akarná az ember csinálni, akkor jó lenne, ha a live nem ilyen 360p-ben, vagy 480p-ben menne, jó lenne minimum HD-ben nézni.
Én megcsinálnám, de nem úgy, hogy minden technikai feltételt én teremtek elő, meg saját költségen utazgatok az országban.
Senki nem szólt hozzá? Hát akkor elkezdem én:
Szeretem az ilyen lapokat. Tetszik, hogyha nincs élete, akkor van hozzá egy jó kis halálsikoly, s ez az áramlásra semmizés kifejezetten hiánypótló ezekben a dekkekben. Ez olyan lap, amit be fogok szerezni.
Márk? Lila az óriásba?
A rotációban nem az új lapokat tiltják ki. Nem értem, ha kitiltják a régi lapokat, attól miért lesznek az új "broken" lapok gyengébbek?
Ugyanez jutott eszembe. Illetve az is, hogy a színe se az igazi. Próbáltam előszedni az emlékeimből, de amióta játszom nem emlékszem a sárga színre Edralianban.
Tényleg nem értem, hogy ennek mi értelme hogy lassan minden kártyán ott figyel a "semlegesítés" és ezt ingyen teszi. Ebben az irányban, ilyen kártyák megjelenésével valóban bajos a játék fejlesztése.
Nekem ez egy tucatkártya (egy csomó variánsban láttam már ezt a semlegesítést, s még kis apróságot tudó kártyát), amivel valószínűleg sohasem fogok játszani.
Dávidtól:
3 db Kiforditott varázsdoboz, 2 db Kyorg tudás, meg talán 2 db Zulit kastély, de ebben nem vagyok biztos.
Krisztiántól nem tudom. Sajnos nem látszódott a felvételen, ezért sem került be a videóba ez a rész.
Részemről alig játszottam idén versenyen, sok kedvem nem is volt hozzá. Most nemzetire egy előző este összehányt Harangmester dekkel mentem, amiből 2-3 kulcslapot is kifelejtettem. (Ez van, amikor előző este 7-kor gondolod ki, hogy indulsz.) 2 mezővel találkoztam. Egyik megvert (jól húzott, én meg nem igazán, nyilván jobban is játszott, így 0 közöm volt a meccshez), a mássikkal X-eltem, ott a topdekk mentette X-re a meccset az ellenfélnél. Ha felkészülök, kedvem is van, meg nem esik ki a versenyrutin, illetve tesztelek is rá, akkor ez a dekk rektelhette is volna a mezőket.
Ne haragudj, de a mező nerf pont az epikusoknak kedvez. Ezt Kacsa jól írta. Eszembe jut egy olyan sor egy dalból, hogy "hazudni tanít, aki tiltással nevel". Szerintem a tiltás nem jó irány. Azon kell gondolkozni, hogy a jelenleg másodvonalas dekkek hogyan tudnak felkapaszkodni. Már az is változást eredményezne, ha a mező (vagy átkozott) a 2, vagy több narancs lappal felálló dekkek lapjaiból nem tiltana le mindent (egyik narancs lap mindenképp működik, ami nyilván nem lehet a legfőbb követő). Vagy hasonló megoldások.
Én nem szeretek mezővel játszani. (Egyszer-kétszer játszottam vele fajon goblinokkal, azt sem élveztem.) Azzal együtt, hogy rájöttem nem az én stílusom teljesen megértem azokat, aki ezzel játszanak. (Mivel az epikusokat sem szeretem.) Ez a mező-ellenes hangulat pont ezért lep meg. Részemről a Tábori adó, a Járj, Zarknodék mindig opció például, azokat jobban szivatja, mint egy epikust. Ha el akarok menni versenyre ezekkel a dekkekkel, akkor nagyon kell számolnom kell ezzel a szabálylappal, ahogy az epikusokkal is. Ki kell találnom, hogy miképpen készüljek ellene, ami gondolkodást, sokszor újítást feltételez. Agyalni kell olyan összeállításokon, ami ellen a mező nem készül, s nem tudja megverni. Ez amúgy a rotáció ötletével a legnagyobb baj szerintem, hogy pont azok a lapok esnek ki, amelyeket a régiek között talál az ember a mezők, s társai ellen.
Amit János írt (64/14), az szerintem a szabálylap ellehetetlenítése. Már akkor is sérülne a szabálylap, ha 60-ból 10 lenne ráírva, mivel másképp kellene összerakni. Én nem támogatom sem a nerfelését, sem a tiltását.
Az a kép nekem is tetszik.
Néhány ötlet a programhoz:
- Ma jutott eszembe - mivel nem tudtam ma menni, de azért követem a versenyt) - hogy szerintem egy nagyon fontos és érdekes fejlesztés lenne, ha az összefüggő versenyek (nemzeti, nymoi és kmoi HKK találkozó, stb.) eredményeit össze lehetne fésülni, s élőben lehetne követni az összetett változásait is.
- Ezen felül eszembe jutott, hogy én biztos raknék egy komment szekciót is a versenyekhez, ahol hozzá lehet fűzni gondolatokat, szurkolni lehet hasonló (legalábbis a nagyobb versenyeknél biztos).
- Az sem lenne baj, ha külön oldalon nyílna meg a verseny, ha rákattintok a "Mai HKK versenyek" fülre.
- Ami mlg felmerült bennem, hogy lehetne-e simán egy frissítés gomb, ami mindig aktualizálja az állást?
A Magicnek kb annyi köze van a HKK-hoz, mint egy Trabantnak egy Ferrarihoz. Itt mindkettő TCG, ott mindkettő autó. A Magicnek összehasonlithatatlanul nagyobb az anyagi és játékosbázisa. Másként reagál a 2 játék barmilyen őt érintő eseményre.
Összehasonlíthatatlanul több idő minden laphoz linket illeszteni, mint egy listát közzétenni. Aki felrakja a listákat, neki ugyanúgy elő kellene keresni mindent, mint neked. Ez elég lusta megközelítés, ezt ugye te is érzed?
A védekezés szabály teljes kiiktatásával a kezdő szerepe felértékelődik. Elég egy jó húzás, és gyakorlatilag nyert is.
El is felejtettem. Kati megígérte, hogy szól, ha vége. Ugyhogy elvileg működnie kell.
Amatőrben nem Zsolt atya lett a harmadik?
Amúgy nálam ez sokszor szimpátia (és hangulat) kérdése, hogy megmutatom-e újra a lapot. Ezen kívül lehet körülményfüggő a dolog. Nyilván más, ha 2 bukott fordul után játszok valakivel, vagy a döntőben kerülünk össze.

Iceage:
Nem írom alá, hogy csak ezen ment el. Krisz bámulatosan húzott az első és a harmadik játékban (jól is játszott), a másodikban ugyanezt produkálta Fec. Azért 0-ik körben Guolg császárt fogni védekezésből nem sokszor sikerülne ebből a lapkészletből.
Azt pakliépítésnél figyelembe veszed (tehát kevesebb kerül be belőle), s esélye sincs megtéveszteni az ellenfelet, mert a lap azt tudja, ami rá van írva. Azért az nem ugyanaz, hogy valamiből 2-t használhatsz (tehát a dekképítésnél figyelembe veszed), vagy a szöveg változik, s nem azt tudja a lap, ami rá van írva. Egy információhiányos ellenfelet nem ugyanúgy zavar meg.
Én felvettem ezt a meccset, tegnap meg is néztem. Nem volt semmilyen etikailag vitatható a dologban. Fec elfelejtette a nerfet, az ellenfél nem szólt, amíg ki nem akarta játszani a lapot. Nyilván kizökkent, fogta a fejét és felidegesítette, de nem vitatkozott, hogy ez ott etikátlan. (Balázzsal igen, de nem az ellenféllel.) Tényleg nem érheti szó a másik felet. Én azt gondolom, hogy egy döntőt az ember nem úgy játszik, hogy közben az ellenfelét segíti tanácsokkal.
Szerintem az is gyengítés, ha bizonyos lapokból kevesebbel játszhatsz. Akkor legalább nem változik a szövege.
Értem a problémát, ahogy a cikkben is leírtam én a bannolás mellett lennék minden esetben. (Szerencsére sok ilyen nincs.) Ugye ezzel a kérdéssel etikai probléma van. Ahogy nem vagyok köteles szólni, ha mást hibázol, úgy elvileg ebbe sem szólhatok bele kívülről, szerintem. Ha egy kicsit belehelyezkedsz az ellenfél szerepébe te sem örülnél, ha egy ellenfeled elnézne valamit, s valaki kívülről szólna neki.
Mondom, totál értem, amit írsz, támogatom is, amit mondasz, erre valóban kell egy szabály, hogy a nerfelt lapok nem ismerete miatt ne érjen hátrány. Pláne koncentrált versenyszituációban, ahol nem biztos, hogy minden azonnal beugrik. Ezzel együtt jelen helyzetben szerintem nem lett volna etikus, ha bárki kívülről szól.

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2021
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.