Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Hatalom Kártyái

Tetszik-e neked az az ötlet, hogy a HKK lapok alján legyen egy sorszám, amivel egyértelműen azonosítható, hogy az adott lap hányadik a kiegészítőben, pl. 015/160?

1.) Igen, jó ötlet! Segíti a gyűjtést.
2.) Szerintem felesleges.
3.) Nincs véleményem.

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zanuv Tresk - Zanszilánkok Cseh HKK február 11.
Hatalom Kátyái - Tükördimenzió november 23.
A pillanat képe
Kreve, az áruló
(Könyv szereplő)
Küldd el képeslapként!
Casuel D'evoir, a sznob mágus, arca szegletében előkelően mosolyogva figyeli, amint áldozata, Kreve Tor Bezaemar a varázsindák fogságában vergődik.
Nézz szét a galériában!
Szörny-, varázslat és tárgytervező pályázat
Új világ indulása az Argum Cityben!
Cseh HKK a webboltban!
Alakváltás egyszeregy
Gemina Erdeje kódbeváltás - Emlékeztető

A lista folytatása...
Aukciós statisztika
Az utolsó Aukciós Napon történtek
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek

A lista folytatása...
[HKK Piac] Régi lapok (1401)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (6768)
Excelsior (964)
[HKK Piac] Eladó lapok (141450)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9417)
HKK kérdés? (45065)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Az elfekről általában
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
Gondolom abc sorrendben, hogy könnyítse a teljes sorok bemutatásat és összeszedését.

Üdv: Kyb
Ez már az előzőnél is idegesített: már régen nem 45 lap a hivatalos dekkméret, hanem 50.

"Persze a prekoncept dobozokba mehetne szórólap is a weboldal címével" Mikor vettél utoljára HKK-t? Vagy csak mikor láttál utoljára HKK lapot?
Ja, hogy úgy. SEMMI!

Viccet félretéve, ha a beho csinálná őket:
-szép, rendes dobozos csomagolás
-marketing
-rendes terjesztői hálózat, több helyről beszerezhető (pl. bdv), bár azért a dungin keresztül rendelni most is lehet, de így azért megjelenne még vagy 2 webshopban extrában minimum.
-Egységes árak, mindegyik kb. ugyan annyiba kerülne, mert a behonak papír-papír.
-hivatalosság (pl. lehet a meglétére akciót építeni lásd. ingyen versenyindulásos ötlet)
-komolyabb tesztelés (nem 1 ember csinálja abból amije van)
-1 paklit több ember is megvehet, mert 1-2 db létezik belőlük

Ezek jutnak eszembe első körben.
És persze az előző hsz-ben leírtakat követve ezzel megoldható volna ugye a nagykiegek gyngy csökkentése is.

Üdv: Kyb
Huhh,

Nos azon kívül, hogy az én üzletecském megszűnne/átalakulna durván, ha ezt elkezdené a beho _jól_ csinálni, előnye az alfához képes egyértelmű. (Én amúgy főleg csak azért csinálom, mert szeretek decket építeni. :P Enélkül tuti nem érné meg.)

-Az új játékos nem érzi a nyomást, hogy rögtön egy rakat random lapot vennie kell, hogyha versenyezni is megpróbálna. Egyszerűen fogja ezt, és bármely hagyiközeli versenyre beül vele. (Pláne ha a kiadó okos marketinggel az 1. versenyindulást behos kezdőben pl. kiadói prekoncepttel ingyenessé teszi...).
Ez a legfontosabb. Az alfával sajnos még mindig fényévekre van attól, h behúzzuk versenyezni.

-Lesz kivel játszania, mert egy délutáni kocsmai/dungeonos játékra leülhet vele nyugodtan, míg az alfával csak akkor ha ad a másik embernek is 1-et. Senki nem akar alfa ellen valódi dekkel játszani, értelme sincs.

-Otthoni játékra is sokkal élvezetesebbek. Ezt nem hiszem, h magyarázni kell.

-Mivel a dekk úgy van felépítve, hogy javarészt a gerince nemgyak-zénes szint a fejlesztése első lépésben egyszerű és adott: ellenfél körébe szólásokat cserélni hasonló funkciójú ritkákra.

-Egy 6 évesnek lehet tök jó az alfa pakli, de a játékosbázis és a célközönség is sztem ideálisan a 16-26+ -os korosztály. Aki papír tcg-t hajlandó kipróbálni, azt pont azzal kellene befogni, hogy ez intellektuálisabb, mint a HS.

Én ha a beho lennék (lassan elkezdhetnék pénzt kérni az ötleteimért :P) így építeném fel, mondjuk 2 éves bontásban:

2 Féle alfa pakli: 2*15 token + 1 ritka / kieg.
(Itt _minden_ olyan termelt tokent kiadnék, amit az adott periódus egyéb lapjai használnak.)

6 Féle prekoncept pakli: 10*3 gy + 6*3 ngy lap + 2 ritka + követő. Az egyes prekoncept deckekben lévő összes tokentermelést fedje le 1 alfa. És akkor a játék alapját megtanulja mindenki a tokenes alfákon (Vp, sp, aktiválást kívánó hatás, P stb.) és a nagykiegeket sem szemeteljük tele. A két alfát még lehet színkorlát nélkül csinálni, ott úgysem számít.
A prekonceptek már korrekt hagyi versenyszabályok alapján készülnének, úgy, hogy 3-3-as bontásban csak az egyik alfa tokenjeit használják.
És akkor megvan az új játékos fejlődési íve: Vesz 1 alfát, amin megtanulja az alapokat. Utána az alfájából tovább mehet 3 prekoncept irányába, amivel már versenyezhet is (az első kezdő kiadói verseny ingyenes). És ha még mindig tetszik neki a játék, akkor veheti a normál random nagykiegeket (immáron csökkentett gyngy szekcióval Pl.: 3 ritka, 4 ngy, 8 gyak).

(Ez némileg hasonló a Magicéhez azt hiszem, csak a HKK tokenes sajátságaira is építettem. Ott az internet szerint ez nagyon megy.)

A 2 tokenalfa lehetne: jók vs. gonoszok.

A prekonceptek pedig első tippre: Hideg, Villám, Tűz, Goblin, Kalandozó, Élőholt.

Üdv: Kyb

U.I.: *ÖnReklám* Legkésőbb jövő pénteken 50 új Prekoncept pakli érkezik a Dungeonba!
Szerintem arra gondol a srác, hogy a Beho adjon ki rendes prekoncept paklikat. Amikben nem 1 db ritka van és 31 laposak, hanem min. 50 laposak+narancs lap+ tokenek és van bennük több ritka, nemgyak/zén stb. Szóval olyan paklit amivel Pistike rögtön beülhet pl. kezdőligára versenyezni.

A Magic Planeswalker deckjei ilyesmik. (3990 Ft a metagameben 1 ilyen és 60 lapos asszem.) Bár érdekes, hogy a Magic pont mostanság hozza be majd a Welcome packot, ami meg 30+1 lapos. (Viszont nem engedik el a Planeswalkert.) De én nem értek a magichez, ezt csak az internet mondta.

És igen kezdők tanítására jók az alfák, másra nem nagyon. Szerintem 2-3 oda vissza meccs után még otthon 2 kezdő is megunja. Hosszú távon talán lehetne az alfákba rakni a tokeneket. Most már van annyi féle token, hogy simán paklit lehet építeni belőlük, amin az alapokat ugyan úgy el lehet magyarázgatni egy teljesen kezdőnek (szikra, nekro csonti, mhorg, motyogó kölyök vs. főnix fióka, elektrogömb, dobótőr, rambó bogár :P). Így a nagykiegekben nem foglalnának helyet a tokenek, lehetne lapszámot is csökkenteni és versenyen jogosan lehetne elvárni mindenkitől, h legyen elég tokenje. És akkor lehetnének ezek a 30+1 lapos (3*10 féle token +1 csak itt kijövő ritka) alfák a játéktanítók, és ezeken felül lennének a prekoncept paklik, amiket az alfával már rendelkező egyének megvehetnének és mehetnének is versenyezni. Aztán ezt lehet fejleszteni a nagykiegből, zénből.

Üdv: Kyb
Azon túl, hogy aki szeret draftolni az a +1500 Ft-tól függetlenül is el fog menni a draftra ha ráér. (Nyilván én is.)
Szerintem a nemzetis díjalap csökkentés, hovatovább nevezési díj szedése érdekes ötlet a kiadót eltartó termék legkomolyabb marketing értékkel bíró versenyén. Ahogy én látom nagyrészt azért lehet még HKK-t eladni, mert vannak versenyek. (Meg egy maréknyi gyűjtő.)
A verseny = reklám. (Jobb helyszín, nagyobb díjazás = nagyobb reklám.)
A versenyszervezés akkor is megérné a kiadónak, ha az a díjosztással együtt nettó veszteséges. Ehhez képest jelenleg nyerészkedés megy ezen is.

A 16 dekket, sikerült 1500 Ft-os dekkenkénti árral számolni. Ez valójában 16 * (1 dekk gyártási költsége) extra terhet jelent a kiadónak, nem pedig a webbolti valódi ártól is drágább áthúzott kamu árat.
Egy erősebb bdv-vel kevesebb, mint 16k a 16 db dekk. A kiadónak ettől nyilván jóval kevesebbe kerül.

Kíváncsi lennék, hogy alakulnának a részvételi számok a kiadói versenyeken, ha mondjuk úgy lenne "megemelve" a díjalap (amire elég komoly szükség lenne), hogy megszűnik a nevezési díj. "Aki vesz tőlünk HKK-t, az eljöhet versenyezni ingyen havonta egyszer." Akár csak a kezdő/amatőr kategóriában is.
(76-71-61-46-51-57 az utolsó 6 januári hagyi részvételi adatai, `14-től `19-ig.)

Üdv: Kyb
Balázs,
a draftnál meg sem fontoltátok, hogy 2-2 kiegből menjen, ritkák nélkül? 2 db A kieg, 2 db B kieg, a bontásnál kiveszed a kódot és a ritkákat és utána indul a válogatás. Így kiegenként 19 lapból, összesen pedig 76 lapból kell paklit alkotni. Így tartható akár a 3 szín korlát 35 lap, vagy a 4 szín korlát 42 lap is (utóbbi, ugyan azt az arányt adja, mint 3 kiegnél a 35).

Már beszéltünk róla, hogy ez minden szempontból jobb, mert:
-sokkal kisebb a szerencsefaktor, nem lehet 1 bebontott bomb lappal versenyt nyerni
-sokkal nyugodtabban lehet tiltani/nerfelni, mert több lap van a poolban
-nincs probléma abból, hogy ki szűr duplán, mert mindkét szomszéd kétszer szűr.

Annyi hátránya van, hogy nyilván 1 kieggel drágább a dolog és kb. 15%-al hosszabb. Kétlem, hogy ez bárkinek is problémát jelentene játékosi oldalról, pláne az előnyök tükrében.

Üdv: Kyb
Ahoy,

A legtöbb dologgal egyetértek. A tokenes kérdésben viszont nem értem a felhördülést. Ez csak a nyomatékosítása az eddigieknek. Elvileg eddig is így kellett játszani. A problémát mondjuk ez nem fogja megoldani, mert a probléma nem az, hogy Pistike nem teszi ki az 1 db tőrt. A probléma az, amikor Pistike a 10 angyalát és a 20 spóráját 2 tokenlappal és 2 kockával jelzi. Az lesz atlathatatlan mert ugye egy token lehet aktiv, passziv, kézben, gyűjtőben, ellopva és őrposztban. Én elmentem volna a falig a helyetekben.
Ha valaki token lapot hoz játékba, akkor köteles minden egyes ilyen alkalommal egy megfelelő tokent kitenni, és azt csak az esetleges semmibe vagy pakliba kerülés után használhatja újra. Kész. Termeltél 5 angyalt de csak 2 van nálad? Akkor 2 angyalt termeltél. Ennyi.
Ez amúgy megoldaná a kismassza problémáját is.
Es akkor nem lenne az, hogy valaki eljon versenyre összesen 5 db d20-al meg egy angyallal es aztan ha át akarod látni mit csinal neked kell adnod kockakat....
A telefonos mutatást csak akkor engedném, ha elloptál egy tokentermelo lapot és az ellenfélnél nincs hozzá token, illetve bontotton. De a kiadotol utobbi esetben elvarnam, hogy biztositsa a tokeneket.

Üdv: Kyb
A móka nem is etnikum nemgyak.
Abban egyetértek Zsolttal, hogy a sokkövetős fehér dekk közelébe sem tenném.
Szerintem a dzsinn epikusos, dzsinn dekkbe lesz eszméletlen, ha tudsz vele kezdeni.
Ott ha létrejött, akkor az angyal az 1+1 zsz és visszakaptad a manát kötelékkel meg a lapot is vissza fogod kapni. Ezzel nagy pörgést lehet beindítani egy zsz-es-ebben összerakott tempó dzsinn pakliban. És ugye az összes lámpás 2 zsz-re vált ha volt köteléked...
Tehát ha van 1 ilyen lapod meg mondjuk egy felhő vagy parázslámpásod akkor elég jól állsz.

Megtolod a varázslatot: angyal+ 1 vp + körvégi lap. Bekéred az olcsóbbítást, angyal építi az egyik lámpást a kötelék miatt ugye 1 zsz, aztán vagy kaptál még aktív lényt = zsz vagy dobattál választottat és ölés + csont. És továbbra is van 1 vp-d. Nyilván nem egy csúcs tryhard tempo kontroll indulás, de azért szerintem ez elég meleg így.

Üdv: Kyb
Kívánságod számomra parancs (5): A lap pontos szövege: „dzsinn paklim van, és még nem tudtam szerezni Felszabadítást.

Ezt szerintem nagyon alulértékeled. Saját dekkbe (nyilván máshová nem fér be) én érzek neki egy 7-8-ast.

Üdv: Kyb
Nem áldozhatod fel csak úgy. Viszont ha bárminek feláldozod (áldozós ik, zanszilánk, lap képesség stb.)
Akkor jár az szk.

Üdv: Kyb
Ezt a nerf megjelenése utáni ligán megkérdeztem Zsoltitól. Azt mondta igen, az épület továbbra is akadályozná a laptervezést, ha nem maradna kitiltva; 1 zsz-ért visszavétel ugye.

Üdv: Kyb
Kedves Beholder néni!

Köszi .
Itt is felteszem:
Hello,

Gyors kérdés:
A tlain lesz ez az akció: "A helyszínen lehetőség lesz kedvezményes befizetésre (13 Ft / argum, 10.000 Ft fölött +20% ajándék argummal, ugyanúgy jár rá prémium tagság és ajándék erőforrás, valamint a kiégett argumok is átváltoznak)"

Ez pedig folyamatos:
"Kedves Játékosok! Szeretnénk felhívni a figyelmeteket, hogy a játék indulása alkalmából akciós argumvásárlásra van lehetőség: a legelső befizetésedre dupla mennyiségű argumot kapsz! Kattints baloldalt az argum ikonra, előre is köszönjük a támogatásodat!"

Akkor ez azt jelenti, hogy ha a talin befizetek 1300 Ft-ot, akkor kapok érte 200 Argumot és 200 kiégett átváltozik argummá?

Üdv: Kyb
Mármint 1300 Ft-ért 200+200. Hosszú volt az este.
Hello,

Gyors kérdés:
A tlain lesz ez az akció: "A helyszínen lehetőség lesz kedvezményes befizetésre (13 Ft / argum, 10.000 Ft fölött +20% ajándék argummal, ugyanúgy jár rá prémium tagság és ajándék erőforrás, valamint a kiégett argumok is átváltoznak)"

Ez pedig folyamatos:
"Kedves Játékosok! Szeretnénk felhívni a figyelmeteket, hogy a játék indulása alkalmából akciós argumvásárlásra van lehetőség: a legelső befizetésedre dupla mennyiségű argumot kapsz! Kattints baloldalt az argum ikonra, előre is köszönjük a támogatásodat!"

Akkor ez azt jelenti, hogy ha a talin befizetek 1300 Ft-ot, akkor kapok érte 260 Argumot és 260 kiégett átváltozik argummá?

Üdv: Kyb
Tetszenek ezek a lapok. És az, hogy a Zelenák illusztráció versenyben van a legcsúnyább kép díjért a 4 közül az elég komoly. Jó képek.

Ironikus, hogy a legszebb kép kapta a leggyengébb képességet. De azért 5 Vp-ért 9-et sebezni az illúziósárkánnyal elgondolkodtató lehet. Talán jobb lett volna ha 1+X-ért jön és 1+X képességet lehet neki választani.

A womathal kapcsolatban lenne egy kérdésem. A counterdrágítás esetén negatív számot értelmezünk, ugye? Szóval ha 0-ért rakom ki, akkor 1-el olcsóbb rá reagálni?

Üdv: Kyb
Istenem. Órákat töltöttünk többen is azzal, hogy levezettük, miért rossz megoldás az "ellenlap" intézménye és miért a tiltás/nerf a jó út.
És amikor a kiadó végre elkezdi alkalmazni a jó megoldást és még vállalható időn belül is teszi ezt, akkor előjön egy ilyen komment.

Remélem csak trollkodtál.

Üdv: Kyb
Jelenleg szerintem alsó hangon vagy 50 féle versenyerős koncepció összerakható. Ez köszönhető részben az epikusoknak, ami minden kedvelt lapból megcsinálta a tempó életenergiát. Illetve annak, hogy iszonyat mennyiségű ritka jött ki az utóbbi években. De persze az is egy nagyon fontos dolog, hogy ha minden aktív versenyjátékos, minden versenyre más dekket visz (nyilván nem) és senki sem játszik olyan paklival amivel valaki már játszott (min 50% más lap) akkor is lesz még ki nem próbált koncepció az év végére. (Kevés a játékos a koncepciókra.)

Gyakorlatilag nincs meta. Van sok egyértelműen spoiler lap és erős koncepció ill. a mérvadó játékosok kedvenc erős dekkjei, amit a többiek másolnak. (Ebből a szempontból jobb volt dekklisták nélkül.)

Továbbá a 3 szín korlát bevezetése is iszonyatosan megrúgta a lehetséges koncepciók számát felfelé.

Én az utóbbi években egy szándékosan szűkített lapkészlettel játszom, hogy ne vesszek el a lehetőségekben és ha van időm, minden versenyre más dekkel megyek. Még tavalyról is van ki nem próbált koncepcióm amivel játszottam volna, de azóta jött sok másik ötlet.

Egy ennyire széles és mély metában igazából bármikor, bárki, bármely versenyen, bármivel odaérhet a dobogóra. (Ezért sem látom sok értelmét annak, hogy ha a versenyeredményeket kérjük számon broken lapokon tiltás/nerf előtt.)

Épp ezért szerintem felesleges a metával dobálózni az amúgy is évek óta értelmetlen kontroll vs. egyéb vitában. Egyrészt manapság minden kontroll. Másrészt a "counter-rezisztencia" pont egy olyan hiánypótló új képesség lehetne, amit már évek óta be lehetett volna vezetni (pl. a counterdrágítás helyett), mint az Anti-lény/épület/tárgy/stb.:X az antimágia mintájára.

Üdv: Kyb
Pont ezt akartam írni. Lehetne ikon, mint a rezisztencia. És csak olyannal lehetne rá counterelni, ami lapok egy csoportját fogja meg. Olyannal ami lapot fog korlát nélkül, vagy lapok egy csoportját nem fogja meg, olyannal nem.
Azaz viszi: a semlegesítés: lény, varázslat, épület, tárgy, azonnali, általános, kalandozó, szörny, altípus, adott szín vagy színek lap stb.
Nem viszi: semlegesítés: lap, nem lény lap, nem varázslat lap, max. adott IK lap stb.

Tehát a megengedő korlátozások viszik, a kizáróak és a korlát nélküliek nem. (Ezek a széleskörűbbek általában.)

Üdv: Kyb
Az U.I. miatt. :P (Én nem voltam egyik helyen sem, viszont követtem a témát itt és facebookon is.)

"A váci versenyen jelenlévők többsége valamely okból sehogy sem jutott volna le Szegedre."

Ez nem igaz. Volt nálatok olyan, aki a facebookon keresett fuvart szegedre, leegyeztette és aztán mégse ment oda, hanem inkább hozzátok, (mert az közelebb van?). A helyén nem ült senki az autóban és a facebookra kiírtak alapján ezért valakinek vonattal kellett mennie.

Sajnos kicsi, vízfejű ország vagyunk, nem az számít, hogy Vác és Szeged között mennyi a távolság. Az számít, hogy melyik van közelebb Budapesthez.

Balázzsal egyetértek abban, hogyha ezt a kiemelt dolgot támogatni akarja a beho, akkor vagy le kell tiltani minden más versenyt aznap, vagy legalább azokat, amik Budapesttől nincsenek messzebb, mint a kiemelt helyszín.

Üdv: Kyb
"A prereleasere - en ezen kívül semmilyen külön nerf vagy tiltás nem lesz."

Tarrgeth se? Nem jön ki gyngy célzó forrás, vagy mi?
Helyes. Jó döntések, Én a womathtol egy védelmet vettem volna el, a rezisztenciat leginkabb. Félek így csak a páros verseny miatt lett nerfelve.
Akkor a valóban és hasonlóan problémás Szörcsögő motyogó és a Molluszk mikor kerül kitiltásra? Utóbbi pl. ugyan úgy 1+1 zanszilank extrával indul a játékba, mint a lépéselőny.

Üdv: Kyb
Szerintem ez a rhatt erőforrás a bilincset erősíti majd igazából legjobban az összes narancs lap közül.
Én már eddig is évek óta úgy igyekszem paklit építeni, hogy a csak húzató/kereső és mást nem tudó lapokat elkerüljem, így készülve a zarknodos szabálylapokra. Gyanítom ezzel nem annyira vagyok egyedül.
Ha kijön egy olyan erős csak laphúzó/kereső erőforrás, amit a bilincsen kívül mindenbe bele akarok tenni, akkor az azt jelenti, hogy a legtöbb dekkbe fixen bekerül +1 szett bilincs ellen teljesen blank lap.
De ha emiatt több lesz a nem gyűjtőgenes börtönből annak is örülni fogok. Viszont én is félek attól, hogy egy okosan összerakott epikusban ez a lap jobban fog működni börtön ellen, mint a börtönben. Egyszerűen az epikus olcsóbbítása és + lapja miatt hamarabb tudja kijátszani ezt és elővenni vele a megoldást. Addig meg kontrollálja a börtönt.
Talán ez utóbbi szabálylap az amelyik a legtöbbet vesztette az epikusok megjelenésével. Nem igazán tudom, milyen lenne az a lap, ami szelektíven csak a börtönt erősítené.

Üdv: Kyb
Érdekes lap, vicces név.

Hogy működik pontosan?

-egyesével felhúzom a lapokat és mindegyiknél eldöntöm 1 Vp-ért, hogy megtartom vagy eldobom? Azaz ha mégiscsak a pakli legfelső lapja lett volna a legjobb, de azt eldobtam akkor így jártam, a lap felhúzásának pillanatában hozom a döntést és költöm a Vp-t.

VAGY

-húzok 4 lapot amiből X vp-ért megtartok X-et?
Így nyilván sokkal erősebb, de ezt sokkal rövidebben pontosabban meg lehet fogalmazni ("A paklid felső 4 lapjából, X Vp-ért X db-ot a kezedbe vehetsz, a maradékot dobd a semmibe (keresés).") szóval hajlok rá, hogy az első verzió lesz a megoldás.

Üdv: Kyb
Így világos.

Akkor itt:
"a tesztelésen nagyon jól működött Szikrával és más asztalról visszavetető kártyákkal is, amikkel őt magát is erőforrásként használhatjuk fel"

Az "amikkel" kifejezést azt igazából "utóbbiak közül a költségként visszavetetőkkel"-ként kell olvasni. Mert Szikrával pakolhatsz rá 2 izmot 10 körön át, kisütni azokat soha nem fogod, tehát nem tudod erőforrásként használni magát a lényt.

Kicsit megzavart a fogalmazás, és nekem az jött le, hogy szikrával is lehet kisütni rajta izmot. Ezért tippeltem, hogy később e-miatt került rá a célozhatatlanság. Nem az első alkalom lenne, hogy a lapbemutatóban/lapelemzésben még egy korábbi verziójával szerepel egy kártya utolsó perces nerf miatt. És ez a lap kinéz olyan erősnek, hogy ezt simán elhittem volna.

De így már tiszta. Jó lenne ha ezzel megágyazna egy rég nem használt szabálylap újbóli előkerülésének. Szeretem az ilyen kreatív csodákat.

Üdv: Kyb
"A háló miatt adja magát mellé a sok leszedés, amikre szépen kapja az izmokat, de a tesztelésen nagyon jól működött Szikrával és más asztalról visszavetető kártyákkal is, amikkel őt magát is erőforrásként használhatjuk fel."
Gyanítom ismet egy utolsó pillanatos változtatás volt a "nem lehet forrás célpontja". Különben nem értem, hogy lehetne bármilyen visszavezetéssel kombozni. Bár nem értem akkor már miért nem kapott csak egy horgonyt.

Kicsinynek valaki megmondta, hogy a womath az ghallai fantasy tehénszerűség?

Üdv: Kyb
Szerintem ennek a lapnak a kép a legjobb része.
Én borzasztóan gyengének érzem, pláne az eddigiekhez képest, ráadásul ha bevallottan kontroll Járj-ba lett tervezve akkor egy "áramlás: 2Vp" miért nem fért rá?
Ez tipikusan az a lap, amit a játék végéig szorongatsz majd, mert az a 2 Vp fontosabb lesz arra, hogy valamit az asztalra tegyél. Azzal, hogy eldobatsz 2 vagy 3 lapot, amit amúgy se biztos, hogy ki akarna tenni a tempóhátrányban lévő ellenfél nem leszel beljebb. Ha pedig ki tudott pakolni a Járj ellenére, akkor a 2 Vp-ért leszed 2 lapot édeskevés, mert akkor még inkább kellene valami az asztalra neked is. Ha ez a lap adna egy X/(X+1)-es aktív mentális elementál jelzőt, ahol X pl. annyi amennyi lappal az ellenfél kezdte a játékot akkor azt mondanám, oké ez nem rossz lap. Ebben a formában viszont nem nagyon érzem.

Konkrétan 2011-es gyakori szint az, hogy 2 Vp-ért dobatok 2 véletlenszerű lapot. (Feledés köde)

Persze, ha jön egy Mentális követő ami S-re olcsóbbít mentális lapot akkor kicsit másképp fest a dolog.

Üdv: Kyb
Ez azért erős kijelentés. Nekem eszembe nem jutna semmi mesterére moa dekket építeni. A saját követőjüket tegnap próbáltam ligán, elég beteg.
De ha nem azt akkor még mindig hamarabb teszek melléjük barna követőt/tárgykövetőt/lépéselőnyt/járjat valamivel, mint a semmi mesterét.
Az viszont tény, hogy kellett nekik a kézből ellenfél körébe szólás. Ha kapnak még egy lény alapú countert is akkor már csak a semmizés hiányzik nekik.

Szerintem kicsit gyenge isteninek (lásd. womath) de jó és hiánypótló lap.

Kyb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2020
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.