Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kátyái - Tükördimenzió november 23.
HKK - Zén Legendái: Clerebald gyűjteménye szeptember 21.
A pillanat képe
Chara-din káoszlovagja
(Túlélők Földje kalandozó)
Küldd el képeslapként!
Chara-din avatári rangra emelkedett hősei már bizonyították rátermettségüket az istenük visszatérésekor lezajlott háborúk során. Manapság csupán a káosz terjesztése, új hívek toborzása a hálátlan feladatuk... de csak amíg ki nem tör egy újabb háború az égiek között.
Nézz szét a galériában!
Tükördimenzió a lapkeresőben + kódos lapok a BDV-ben
Tükördimenzió bemutató verseny - beszámoló
Olimpiai nevezés
Befizetési akció 2019.11.18. - 2019.11.29.
Tiltott lapok változása - 2019. december 1-től

A lista folytatása...
Legaktívabb fórumok és fórumozók
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Elemi erők
Termékismertető - Hatalom Kártyái - 10. kiadás
Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - forrásra immúnis

A lista folytatása...
[HKK Piac] Eladó lapok (141405)
[HKK Piac] UR lapok (10503)
52. BEHOLDER TALÁLKOZÓ 2019.11.23. PROGRAMJA (12)
Tükördimenzió a lapkeresőben + kódos lapok a BDV-ben (15)
Argum City közös promóciója más játékainkkal (27)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (6728)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Az elfekről általában
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
A lap szövege teljesen egyértelmű. Nem az áll rajta, higy "ha ellenfeled eldobatna egy lapot a kezedbol". Mindegy, h hany lapot dobatna.
Kodex sebzo varazslat

111.1.3. Ha a sebző varázslat egynél több lényt, játékost vagy építményt sebez egyszerre, és a sebzése mértékét valamilyen hatás módosítja, akkor a varázslat által okozott sebzést minden megsebzett lény, építmény és játékos esetében egyaránt módosítani kell.

111.1.4. Ha a sebző varázslat sebzése több lény, játékos vagy építmény közt szétosztható, és a sebzés mértékét valamilyen hatás módosítja, akkor a módosítást csak egyszer, a sebzés szétosztása előtt kell elvégezni.
Szoval azert van igy mert csak igy egyertelmu. Minel kacifantosabb egy definicio, annal konnyebb kiskaput talalni hozza. A Kodex kozel 4 evig keszult. Hidd el, ha lenne jobb megoldas, megtalaltam volna.
A bubajok varazslatok, tehat a kijatszasuk forras. Viszont a kepessegeik mar asztalon levo lapok kepessegeikent valnak forrassa. A tobbi varazslatjellemzovel igy egyseges, tehat ez nem bonyolitas. Epp ellenkezoleg, az lenne egy folosleges kivetel, azaz bonyolitas, ha nem igy lenne.
Raadasul a celpontvalasztas egy feltetel. Ha nincs celpont, a celzo forras nem jatszhato ki / nem hasznalhato. A bubaj pont ugy viselkedik mint egy leny, targy vagy epitmeny. Kijatszottuk, majd a kepessegenek valasztunk celpontot. A kepessege a celzo forras nem a bubaj kijatszasa.
Amikor kijott a csatornapatkany, azt kaptunk... szoval sanszos.
Yaurri pokoltalizman.
Illetve lesz egy lap, ami az osszes gyakori tokenbol tud termelni, szoval szerintem kell mind.

Itt jegyzem meg, hogy a burastyakolyokbol kene adni egyet-egyet mindenkinek, mivel szinte fix h minden asztalon lesz belole, de ugye nem tudunk hozni elore...
1. Uthan Teriadan egy kísértet (a régebbi kiadás pedig káosszellem). A szövegében nem szerepel a teriád altípus, mivel a neve TeriAdan, és nem TeriÁdan.
De ha TeriÁdan lenne, akkor se lenne teriád, ahogy nem lesz morf altípusa a MORFinder telep-nek, vagy elf a Fehér dELFinnek, a FELFöldi árnylepkének, a Tleikan fELFedezőnek, stb... (http://beholder.hu/?m=hkk&in=hkk.php&kartya=7533)

DE, pl. használható elfként a veszélyes faj versenyen a Sötét elf íjász, vagy a Sötét elf úrnő.

2. Kíváncsi vagyok, hogy felsoroláson kívül, hogy a búbánatba definiálnád a lény altípusokat. Nem gúnyolódom, tényleg kíváncsi vagyok.

Melyik az a "csomó" altípus? Egyedül a próféta altípus nincs felvezetve a kalandozók közé. Ezért jelenleg az nem kalandozó, hanem lény altípus. Ugyanis:
Kódex 56. A lény altípusok. A kalandozó altípusokat, és az eddigi felsorolásokban nem szereplő további altípusokat nevezzük együttesen lény-altípusoknak.

Mivel a próféta nem szerepel az addigi felsorolásokban, ezért ez lény altípus, ahogyan a most érkező dzsinn, és az eddig fel nem rögzített teriád is. Itt jegyzem meg, hogy a kiegészítésben lévő felsorolás nem szabály, hanem segítség. A szabályt fentebb idéztem.

3. Amikor a Kódex készült, ez még szabály volt. Ugyanis az élőholt nem altípus, de minden szempontból nagyon hasonlít ez a csoportosítás az altípusokra. Emiatt a játékosok nyomására a Kiadó beengedte őket a veszélyes faj versenyekre. Egy ideig ez így ment, de az élőholtak erősen dominálták a formátumot, túl mély volt a merítés, és túl nagy a készlet, amiből választani lehetett.
Ezért a Kiadó úgy döntött, hogy megszűnik ez a lehetőség, és az általa rendezett, illetve támogatott veszélyes faj versenyeken - főszabályként - nem használhatók az élőholtak egyazon fajként.
Tehát ez egy opcionális szabály. Abban igazad van, hogy ezt elmulasztottuk jelezni a Kódex-ben. Korrigálva lesz.

Megjegyzem, hogy a versenyszervezők továbbra is engedhetik az élőholtakat játszani fajként, csak ennek szerepelnie kell a versenykiírásban.
A meta pont eleg szeles mar, sot... De a gyorsitas elkerulesere valo torekves dicsetetes.

A jatek fejlesztesehez nem ertek, ezert nem is osztom az eszt, az viszont teny, hogy a jatekosok egy resze nem csak hogy nem probalja ki az osszes lapot, de le se gyujti az osszes ritkat, azoknak csak egy kis reszet.

Ezert van, hogy mire az uj kieg kijon az elozo ritkainak legalabb a fele eladhatatlan.

Nem tudom a megoldast, csak a problemat latom.
Annyit fuznek hozza, hogy nem artana tisztazni, mit jelent a szabalyok szerint a "kozelben", mert ha Vac Szeged kozeleben van akkor kb az osszes videki versenyhelyszin Kecskemet "kozeleben van"...
Jo kerdes. A lap szovege szerint igen, es a versenyszabalyoknal, a tiltott lapok kozott nem szerepel.
Mindezert perpill a versenyszervezore van bizva h tiltja-e vagy sem.
Mivel azonban a kiado szandeka teljesen egyertelmuen kiolvashato a lapszovegbol es a versenyszabalyokbol, csak ido kerdese h ez vagy az, esetleg mindketto valtozzon.
Addig azt javaslom, minden stervezonek, aki ilyen formatumot hirdet, h tiltsa.
Persze.
Kedvesves Kedvetlen Mindenki!

A Kecskemet Kupa ujabb fordulojara november 24-en, vasarnap kerul sor, a szokott helyen.

Delelott hagyomanyos (side-os, haromjatszmas), delutan veszelyes faj formatumot hirdetunk (utobbit porgos lebonyolitasban), extra tiltasok nelkul.
(A porgoson nalunk hasznalhato a Kragoru familiarisa onmagaban, vagy mas kovetovel kombinalva).

Varunk mindenkit sok szeretettel.
4.22.2. A nem önálló cselekvésként kijátszott lap csak akkor minősül kézből kijátszottnak, ha azt az eredeti cselekvés leírása kifejezetten annak minősíti.

[Kiegészítés]
Egyes cselekvések lehetővé teszik, hogy közvetlenül a sikeres megtörténtük után a játékos kézből (gyűjtőből vagy pakliból) egy vagy több lapot játsszon ki (esetleg előre kikészített lapot hozzon létre). Az ilyen cselekvéssel kijátszott lapok kijátszása nem önálló cselekvés, ezért az így kijátszott lapok sem minősülnek kézből kijátszott lapoknak még akkor sem, ha ténylegesen kézből kerülnek játékba. (Pl.: Térsűrítés, Kárhozott bájolás.)
Írtam erre egy jó hosszú kommentet, de egyszerűbb, ha rövidítem: nem, de hogy ez teljesen egyértelmű legyen, egy apró, de fontos módosítás kelleni fog a vonatkozó szabálypontban.
Ha a sikeres létrejötte után már nincs további extra költsége a forrásnak, akkor nincs mit olcsóbbítani.
Valóban. Időközben tovább gondoltam.

A célzás egy speciális kijátszási/használati feltétel. (21.5.1.)

A feltételt csak akkor teljesítjük, ha ez a forrás működtetéséhez kell.

Elnézést a zavarkeltésért, a 21.5.0. zavart meg:

Ha forrás szövegében szerepel a célpont szó... itt ugye az a zavaró, hogy a vagylagos hatású varázslatok szövege olyankor is tartalmazza a "célpont" szót, amikor a hatás nem céloz (mert más opciót választok).
Már szinte félek bármibe belekötni, mert biztos, hogy cunami lesz belőle...

Legutóbb a Harci zene (új) kapcsán bekerült a 111. pont a Kódex-be. Ennek analógiájára célzó forrásnak kell tekinteni minden olyan forrást, aminek kijátszásakor / használatakor célpontot kell, vagy lehet választani, akkor is, ha valamilyen körülmény miatt ténylegesen nem történik célpontválasztás.

Nem, ez a definíció nincs benne a Kódex-ben. De ha benne lenne, így nézne ki.

Szóval óvatosan jelzem, hogy már megint nem építkezünk túl szilárd talajra.
Nem. Az automatikus képességeknek nincs költsége. Így az olcsóbbítás is értelmezhetetlen.
Ezt a kört már sokszor megfutottuk, de nem csak azok a célzások minősülnek annak, amin szerepel a "célpont" szó... csak mesélem.
"Kijátszása után közvetlenül az ellenfeled köteles azonnali cselekvéssel, akár közvetve is a gyűjtőbe küldeni..."

sokat törpöltem rajta... még mindig nem tökéletes, de már közelít
Bar megfogadtam, hogy elengedem a kerdest, annyit meg lehet tenni, hogy bevezetunk egy uj jatekelemet, jatekmechanizmust. Zsolti altal emlitett "kovetkezo cselekves slot"-ra gondolok.
Nyilvan akkor van ennek ertelme, ha akarunk meg dolgozni ezzel az uj mechanizmussal.
Ha kiemeljuk a lapszovegbol, es szabalyt alkotunknra, akkor a lap akar maradhat is igy, ahogy van, hiszen a mukodeset nem kell rairni, azt egy szabaly rogziti.
Ez persze nem segit a " gyujtobe kuld <-> valahogyan lekapar az asztalrol " problema megoldasaban, de segitene a mikor kell leszedni, mikor kell mutatni, mikor mentesul az ellenfel ez alol a kotelezettseg alol - kerdeskorben.
A jelenlegi szabalyokbol az jon, amit lentebb irtam. Ahhoz h a lap mast tudjon, meg kell valtoztatni a szoveget. Amit a tervezok szeretnenek, hogy tudjon, az csak mikroszkopikus betumerettel ferne a lapra.

Uff.
Es tenyleg ez volt az utolso hozzaszolasom a temahoz.
Amellett se menjünk el szó nélkül, hogy iszonyat jó az illusztráció!
A gyűjtőbe küldő hatás az, amire az van írva, hogy a permanens a gyűjtőbe / Semmibe kerül. Azaz, ha a forrás létrejön, a lap megy a gyűjtőbe. A sebző forrástól nem kerül közvetlenül a gyűjtőbe, még lehetőség van megmenteni. Ilyenkor attól kerül a gyűjtőbe a lény/építmény, hogy 0-ra vagy az alá sebződött, és a gazdája nem mentette meg.

De lehetséges, hogy ezt is másként gondolták a tesztelők.

"a nem-tesztelő lektor, ha kiugróan jó érzéke van hozzá, rákérdezhet, hogy ez a kissé szokatlan fogalmazás mit tervez takarni."

A nem-tesztelő lektornak sajnos nem volt kiugróan jó érzéke hozzá, hogy megérezze, mit akart ráírni a Kiadó a lapra, plusz még mit gondolt mögé.
A nem-tesztelő lektor úgy gondolta, hogy azt tudja a lap, mint ami rá van írva.

Amúgy leírtam mindent, több soron. Olvasd vissza nyugodtan.
Elengedtem a kérdést.
Akinek van még valami baja a lappal, az boxolja le a kiugróan jó érzékkel bíró tesztelőkkel a kérdéseit.
értem én, csakhogy a kiadói szándék nem ez...
A sebzés nem gyűjtőbe küldő hatás, akkor se, ha egyébként 0 vagy kevesebb Ép-re/Sp-re kerül a permanens. A sebzés az csak sebzés.
Mondjuk, ha csak néhány kommenttel visszaolvastál volna, látnád, hogy ez egy válasz arra, hogy szerintem hogyan kellett volna megfogalmazni a képességet.

Amúgy még kellene bele az "azonnali cselekvés" szűkítés, ugyanis ha ez a lap mondjuk egy varkaudar trágyával az ellenfél körében kerül játékba, akkor a következő cselekvés egy lénynek, vagy más asztalon maradó lapnak a kijátszása is lehet, ami kijátszáskor leszed... ez szerintem nem jó így. Plusz ugye kell a "közvetlen" kitétel, mert pl. egy irányított őrület sebez 7-et az épületen... de ez nem gyűjtőbe küldő hatás.
Kijatszasa utan kozvetlenul ellenfelednek olyan cselekvest kell vegrehajtania, amivel a vityillot a gyujtobe kuldi. Ha ilyet nem tud, meg kell mutatnia a kezet.
Irtam erre egy eleg hosszu kommentet, de ugy dontottem, hogy nem rontom el a sajat estemet. Inkabb megvonom a vallam...
Lentebb beidéztem a szabályszöveget, hogy mi számít cselekvésnek (lánykori nevén: önálló cselekvésnek).

Korábban volt egy olyan ellenvetés, hogy mi van a helyszín kijátszásával, mivel az nem számít lapkijátszásnak. Dehogynem. Lapkijátszásnak számít, a szabályok szerint, csak a kapcsolódó hatások szempontjából nem számít annak. Tehát ha egy aut. képesség arra "kattan", hogy valaki lapot játszott ki (pl. quwargólem), akkor a helyszín kijátszására nem "kattan".
Ezzel ez lenne a baj:

4.23.4. A cselekvés jogáról a játékos lemondhat. A cselekvés jogáról történő lemondásnak egyértelműnek kell lennie.

Tehát, ha lemond a következő cselekvés jogáról, akkor az utána következő cselekvéssel már csinálhat bármit, leszedhet mást, és nem kell megmutatnia a kezét se, függetlenül, hogy meg tudná-e tenni, vagy sem.
Milyen kár, hogy nem ez van a lapra írva...
Teljesen hiábavalónak érzem a lektorálást, ha ugyanazon a lapszövegen mást ért a lektor, meg mást az alkotó.

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2019
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.