Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Hatalom Kártyái

Mennyire érzed fontosnak, hogy a játék új játékosok számára is könnyen megtanulható legyen?

1.) Nem fontos, aki nagyon akarja, úgyis megtanulja, mehet minden lapra 7+ sor, komplex jelölések, matematikai kifejezések stb.
2.) Közepesen fontos, felesleges bonyolítások nem kellenek a lapokra, és legalább a gyakoriak legyenek egyszerűbbek, hogy egy kezdő könnyebben megtanulja.
3.) Nagyon fontos, minél több új játékost kellene bevonni, a lapok legyenek a lehető legegyszerűbben fogalmazva, inkább kevesebb képesség legyen, de az egyértelmű első olvasásra.
4.) Kezdő vagyok, most tanultam meg HKK-zni, nem okoz gondot a lapok megértése.
5.) Kezdő vagyok, a lapokat sokszor túl bonyolultnak érzem.
6.) Nincs véleményem, tartózkodok.

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Labirintus december 11.
Hatalom Kártyái - Homokdűnék november 20.
HKK Negyedszázad október 23.
A pillanat képe
Csíkos Vadász
(Könyv szereplő)
Küldd el képeslapként!
A Shadowrun egyik csúcsragadozója a Csíkos Vadász néven elhíresült alakváltó nő, valamint megtépázott áldozatai.
Nézz szét a galériában!
Ajándéksorsolás 2021. január + Kredit AKCIÓ!
A tesztelés 50 árnyalata
HKK komplexitása, meccsek gyorsasága
XXXIII. Alanori Mini Olimpia
Megnyílt a Sárkánykő webbolt

A lista folytatása...
Aukciós statisztika
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Az utolsó Aukciós Napon történtek
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája

A lista folytatása...
Lapötletek (64439)
Kaland-Játék-Kockázat (151)
A tesztelés 50 árnyalata (17)
Végzet Verme 3. (8)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (7124)
HKK komplexitása, meccsek gyorsasága (21)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Aranytigris
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
Közben rájöttem, hogy mire vonatkozik valójában Zorall kérdése... (Tudom, öregszem, belassultam.)
Ha a nép úgy dönt, hogy az UR-ekre mondjuk 4 éves rotáció legyen, akkor nyilván az UR-ek is rotálódni fognak.
DE
Szerintem a változatlan szöveegezéssel újra kiadott UR-ek mindkét verziója egy tekintet alá kell essen. Ahogyan a mezei kártyák esetében a 10. és 11. kiadással újra kiadott lapoknál is így van.
Tehát az az UR amelyik változatlan tartalommal újra lett nyomva (mindegy hogy foil vagy nem foil verzióban), ott a régi is mindaddig használható lesz, amíg az új is az.
Nem tudok elképzelni ettől eltérő döntést a Kiadó részéről, mivel az ezzel ellentétes döntésre nincs észszerű magyarázat.
De érdekes lesz pl. az eredeti ősköd és az új ősköd kérdése.
Nagyon összetett feladat, plusz strapás és időigényes. Emellett eléggé hálátlan szerep is egyben. Szóval le a kalappal azelőtt, aki bevállalja, respekt és köszönet érte.
Szerintem csupán az erőforrásokkal kellene kicsit bölcsebben bánni. Tehát a játék motorját kellene okosan belőni. Az egyszerre vagy permanensen egynél több lapot húzó/kereső funkciókat valszeg teljesen el kellene felejteni, és ugyanígy vigyázni kellene a Vp termelésekre is, no és persze nem kellene minden második lapnak zanszilánkért jönnie.

Ezek a körülmények azok, amik létrehozzák a megfordíthatatlan állásokat. Ha egy erőforrás "meglóg", akkor az önmagában is olyan előnyt termel, amit egyetlen másik lap sikeres kijátszásával már nem lehet behozni. És ezért jelentenek zsákutcát az olcsóbbító epikusok. Önmagukban behozhatatlan előnyt termelnek.

És ezért tartunk itt. A behozhatatlan előny miatt.

Továbbá a lapok képességeit szerintem kizárólag a "vagy" nem pedig az "és" kapcsolatoknak kellene jellemeznie. Azaz lehet egy lapnak több, akár sok képessége is, de ezek legyenek opcionálisak, és ne halmozódjanak. Egyáltalán nem kell minden lapnak cantrip-nek lennie. Ha sikerülne kigyomlálni azt a vadhajtást a játékból, hogy gyakorlatilag minden lap erőforrás is, és az erőforrások nem lennének másik, mint csakis erőforrások, akkor szépen visszatérne a játék a saját medrébe.

Persze lehet, hogy ez csak egy tévedés a részemről, és nincs igazam. Majd aki okosabb, jobb játékos nálam, biztosan kijavítja a tévedéseimet.
Tisztogatás nevű lap már van. Szóval vagy más név kell neki, vagy legyen felújítás.
Nincs olyan hogy rotacios verseny de nem uj nemzedek. Ez a ketto ugyan az. A versenyeket vagy "uj nemzedek" vagy "kaosz "szabalyok szerint tarthatsz. Az elozo jelenti gyak. a rotaciot.
Új nemzedék

Használható lapok: A 2017-ben, vagy később kiadott lapok*. A megjelenés évét a lap alján levő évszám alapján határozzuk meg. A követőkre és szabálylapokra és az ultra-ritka lapokra nem vonatkozik ez a korlátozás.
Nem szokásom, de most úgy éreztem, valahogy kikívánkozik...

Az ideinél boldogabb, és HKK-ban sokkal gazdagabb új évet kívánok mindannyiunknak!
172.2. Másolás. A másolat létrehozásának folyamata a másolás.

[Kiegészítés]
A másolás folyamata a lapok szövegében különböző módon kerülhet megfogalmazásra, de ha egy cselekvés játékba hoz egy olyan lapot vagy önálló jelzőt, amely részben vagy egészében egy másik lap vagy jelző alapján működik, ezt másolásnak tekintjük.
Fogd fel úgy, hogy ez meg mindig jobb így, mintha a Kiadó 2017-nél húzna egy vonalat, és csókolom.
Na AZ lenne a legegyszerűbb.
Az analógia természetesen a Tomboló csatára is vonatkozik. A Változó mellett lehet követő, ezért akármelyik szabálylapot is teszed ki vele, a mellette használt követőt ez nem befolyásolja.
Egyelőre semmilyen szűrésre nem ad találatot...
Nagyon király! _Oo_

Az első észrevétel, a szerkesztés gomb feliratából kimaradt a "t".
A cikkben szo esett a kiemelt versenyekrol... nos, amennyiben januar kozepen enyhitenek a korlatozasokon, es igy zold utat kapznk, akkor a terveink szerint a januari kecskemeti kiemeltre 30-an kerul sor a Game Pub-ban. Bizom benne, hogy igy lesz, esmeg az idei januari versenyunk letszamrekordjat is megdontjuk majd!
Elobb letrejon a foszakacs kepessege, mindenestul. Ezutan vizsgaljuk a lenyek eletpontjat, de addigra az mar nincs jatekban.
A rotacio eletbe lepesevel jelentoseget kap a kiadas eve. En arra hasznalnam fel a keretet, hogy ujranyomjak koncepcioalapkent szolgalo, de kirotalodo lapokat. Nyilvan csak azokat, amelyek nem gatoljak a jatek visszafogasanak celkituzeset.
Quasi mini-alapkiadast keszitenek beloluk.
A masik megoldas, hogy az elottunk allo, igen bizonytalan metara tudnank viszonylag gyorsan reagalni lapok, ellenlapok, hianylapok kiadasaval.
Konkretumot egyikre sem irnek, de minden stratega elso leckeje, hogy kepezz tartalekot. Kar lenne elszorni ezt a lehetoseget
Nem dragithatja.
Tovabbra sem ertem.
Ez miert fontos?
Még a forrásra immunist is...
Tehát én azt fejtegetem, hogy két vagy több járj/keltető jelen állás szerint nem adódik össze.
A különböző szabálylapok összeadódnak. Az egyformákról van szó.
tehát járj mellé lekérhetsz a másik kettőből egyet egyet, sőt, BE-ből többet is. Össze fognak adódni.
És ugye itt abban, amit mondtam, a "HA" a nagyon fontos. Csak a Bűvös erdő hatása adódik össze, egyelőre ez a döntés, és a magam részéről nem hiszem, hogy ezen változtatni kellene.
Lektoralasnal sokat beszeltunk errol. Volt olyan terv, hogy rairjuk a lapra az osszeadodast. Az is szoba kerult oc h a szabalypontot kiegeszitjuk. Vegul egyik sem lett (egyelore).
Alapvetes h egyetlen lap miatt (hacsak nem feltetlen indokolt) nem alkotunk szabalyt. A szabalyokra akkor van szukseg, ha egy kerdest altalanosan szukseges ertelmezni.
Amikor az UR sziren kijott, es elvben lehetoseg nyilt arra, hogy dragito szabalylapom melle az ellenfelet is ellopjam, mar felmerult ez a kerdes, es ugy dontottunk, h az idezett szabalypont megvaltoztatasara nincs szukseg.
Szerintem most sincs.
Kell egy faq, vagy lapszoveg kiegeszites, ami megsugja, hogy ha egy jatekosnal tobb, azonos nevu, dragito szabalylap is van, azok hatasa (max 3-ig?) osszeadodik. Ez igazabol onnan jon, hogy mindig a lapszoveg a legerosebb kutya, es a buvos erdo igy mukodik. Ha ez a lap ezt tudja a Kiado szandeka szerint, akkor jon majd ra egy faq. Amugy en meg a faq-t se tartom okvetlen szuksegednek. Eleg, ha egy lapszoveg kiegeszitest teszunk a lap ala...
A rotációnak nem csak az a célja, hogy a versenykészletből leszűrje a túl erős lapokat, hanem az is, hogy a fejlesztésnél egy átlátható(bb) készlettel számolva lehessen lapokat tesztelni.
Az ötletet meg lehet valósítani egyedi versenyformátumon, de általánosságban szerintem nem.
Persze inkább mondják meg a frankót azok, akik értenek hozzá.
Ha már így személyesen engem kérdezel, természetesen leírom a véleményem.
A tűz martalékát természetesen le lehet szedni Rughar átkával. Mivel a bűbájnak van kijátszáskori képessége, ezért azt az átokkal meg is lehet ismételni.
Ennek a kijátszáskori képességnek nincsen költsége, így a hatás megismétlése is extra költség megfizetése nélkül, azaz szimplán 1 Vp-ért (mivel ennyi a bűbáj ik-e) létrejön. Mivel ez a sebzés már a Rughar átka sebzése lesz, természetesen választhatsz neki célpontot, és lapot is húzol. És igen, ez a két hatás (sebzés és laphúzás) a bűbájon egyetlen kijátszáskori képesség, egyetlen forrás.
Igen. Kizarolag a regeneracionak van feltetele.
111.2.
Nem azt mondtam, hogy nem olvastam/lattam/ismerem, hanem h nincs a porondon nalam, azaz nem kfejezetten a kedvencem a vilag. Persze en is varom az ujragondolt filmet.
A duneelfeket en alkottam a Kiegett Foldek benepesitesekor (tobb mas nacioval egyutt). Hogy inspiralt-e a Dune? Nagyon nem, mert nalam nincs porondon az a sztori. Csodalom, hogy fel se merul bennetek h a Kiado a sajat hattervilagat hasznalja a lapok megalkotasakor, pedig evidens.
De mint tudjuk, DK egy ki...ott orákulum.
Úgy látom, a mai két lap nem nagyon érte el a játékosok ingerküszöbét...

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2021
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.