Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Hatalom Kártyái

Mikor lenne a legjobb a jövő évi Nemzetit tartani, melyik hónapban tudod legkönnyebben a péntek-szombat-vasárnap trióra szabaddá tenni magad?

1.) Az augusztus a legjobb.
2.) Legyen inkább szeptember.
3.) Legyen inkább október. (Október 23. péntekre esik.)
4.) Mindegyiket egyformán könnyen vagy nehezen tudom megoldani.
5.) Nem szoktam a HKK Nemzetire kijutni.

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
HKK - Zén Legendái: Az istenek csarnoka július 20.
Hatalom Kártyái - Élőholt invázió június 22.
A pillanat képe
A Tűzvihar, mely felégette Ghallát
(Túlélők Földje életkép)
Küldd el képeslapként!
A Világégés, melyet Dornodon bocsátott a világra, nem kímélte a békés teremtményeket sem. Többmillió életforma menekült keletre, ahol még volt esély a túlélésre.
Nézz szét a galériában!
Hagyományos verseny - 2019. szeptember 21.
Morf invázió - Statisztika 3.
XXIII. HKK Nemzeti Bajnokság – 1. nap
XXIII. HKK Nemzeti Bajnokság

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek
Hatalom Kártyái - Versenykiírások
Legaktívabb fórumok és fórumozók
Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - forrásra immúnis

A lista folytatása...
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9402)
[HKK Piac] Lapokat keresek (28170)
Versenyhirdető (1711)
Lapötletek (64203)
[HKK Piac] Gyakori / nem gyakori lapok (3165)
Hagyományos verseny - 2019. szeptember 21. (29)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Az elfekről általában
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
Nem akarok en unnepronto lenni... akinek tetszik a 'hungarian lucky game' hangulat, menjen nyugodtan. Talan Kecskemetig en is elmennek egy kis mokazasert, es a szomszed keruletbe is atugranek erte. De ez a formatum nekem nem er meg egy napot es 6k+ Ft koltseget. Mindenesetre nagyon szomoru lennek ha ilyen szelsoseges formatumok jonnenek sorra a beholder versenynaptaraba. Elmegy ez kis klub delutani porgosenek siman, de azert, na...
fél éve sincs, hogy mindenki azon nyafogott, hogy nincs sehol hagyi verseny...
De ha ekkora a hurrá-hangulat, hát jól van, nyilván csak én látom rosszul a dolgokat. Legalább kihúzhatok a naptárból egy fix programot, és kereshetek másik versenyt.
Ez egy borzalmas otlet... es oszonten kivanom h csak en gondoljam igy.
Letszamrekordra ne szamitsatok.
1 zsz A vérvonal megtisztítása
általános színtelen

Mostantól a játék végéig semmilyen kötelék feltétel nem teljesíthető (beleértve a forrásra immunis lapok kötelékét is).
Áramlás és Jelenés: keress ki egy altípus nélküli lapot a paklidból.
Nos, ez evidencia.
De az, hogy egy előre kikészített lap kézbe kerül, és nem asztalra, ez viszonylag új keletű vívmány, és emiatt valóban nincs leírva.
Pótolni fogjuk.
Kedves Mindenki!

Fel szeretném hívni a figyelmetek a következő Kecskeméti kupanapra, amire ezúttal szombaton, szeptember 28-án kerül sor, a szokott helyen.

Tekintettel az utána következő napon esedékes blogos nagy versenyre délelőtt (háromjátszmás, side-os) hagyományost tartunk.

Délután pedig egy kis könnyed levezetés gyanánt gyngy pörgős lesz nálunk.

Ennek pontos szabályai: tiltott minden UR, és - a követők és szabálylapok kivételével - minden ritka besorolású lap.
Tiltott még: Magányos torony, Őshangya here, Magirox csatlósa, Szánalmas teknős, Öntörvényű krabber, Orgling mágus, Elmerombolás, Krigis, a lélekkufár, Kumulatív szimmetria (új), Villámcsarnok, és az összes helyszín. Kragoru familiárisa nálunk nem tiltott, de nem használható mellette szabálylap.

Várunk mindenkit szeretettel!
Az a gond, hogy ez harom kulonbozo hatasu automatikus reakcio. Tehat mindharom aktivalodni fog. A lenyre kerul egy atokjelzo (es nem mukodnek a kepessegei), 50% esellyel az ellenfelnel jon letre, illetve Beldian mindenestul megfogja. Szoval a kerdes nem okoz fejtorest de ertem a lenyeget.

Ha kulonbozo jatekosoknal van ugyanolyan hatasu aut reakcio, (pl. Aliza) akkor csak az egyik fog aktivalodni, es h kie, arrol az a jatekos dont, aki a lereagalt lapot kitette.
Ha a mano koveto osmagiat vagy anti-magiat adna, annak volna ertelme mar a lapkijatszas folyamataban. A magikus tamadasnak nincs.
A Villámháború alatti faq pont ezért volt szükséges. Bár azért halkan jegyzem meg, hogy az anti-mágia ugyancsak ebbe a kategóriába kellene essen, hiszen a "varázslat kijátszásával nem lehet rá reagálni" - képességrész erősen a lapkijátszás folyamata során jut szerephez...
Türelmet kérek. Rendezni fogjuk ezt a kérdést, egyszer és mindenkorra.
Véresen. Akkor lehet másként, ha az adott hatás jellegéből egyértelműen fakad, hogy annak már a lapkijátszás folyamatában is szerepe van. Lesz konkrét ismertető ennek a szabályszegmensnek a kifejtéséről. Egyelőre annyi, hogy a manó követő csak akkor adja a manónak a mágikus támadást, miután az adott manó sikeresen asztalt ért.
Az a döntés - ugyancsak a hatókör definícióból levezetve -, hogy külső forrásból képességet csak a már sikeresen játékba került asztalon maradó lapok kaphatnak. Akkor lehet másként, ha a képességet adó lap (követő, stb) szövege kifejezetten kiterjeszti a hatókörét. A manó követőn nincs ilyen kiterjesztés.
A szukseges modositasok elkeszultek, de ugy ereztuk h ez a dontes nem varhat addig, amig a kovetkezo faq-csokor kijon.
Igen. Nekron es nekron kozt nincs kulonbseg. Ha a kovetkezo nekron amit koltsegkent fizetsz, egy helyszin koltsege, akkor azt fizeted az ellenfel paklijabol.
Tudom, ezt írtam lentebb, de mást nem találtam én sem.
A "régi" Rubinszemű Éjvirág minden végzetúrnak mágikus védelmet ad.
Nekem is ez rémlett. Kerestem is, de nem találtam a faq-t. (Nem, nem lett törölve se, mert valamennyi, valaha kiadott faq-ra rálátásom van, és nincs / nem volt ilyen.)
Nem jó. A VH alatti faq gyak. ezt az egy szabálylapot módosítja úgy, hogy annak ősmágiát adó képességét a kézben lévő lapokra is kiterjeszti, ami egyébként a szövegében nincs benne (lásd lentebb).
Ebből nem lehet általánosítani.
De ez nem ellentmondás, mert az üsző, a saját költségét módosítja, a követő meg egy másik lapét.
ez egy sokkal frissebb faq:

http://www.beholder.hu/?m=hkk&in=hkk.php&kartya=5656
A Hatalmas manó, mint követő, állandó hatást gyakorol a manóidra.

99.6. Az állandó hatású permanensek (helyszínek, követők, szabálylapok, őslichek) csak akkor vonatkoznak a kézben, a pakliban illetve a gyűjtőben (kivételes esetekben a Semmiben) lévő lapokra, ha ezt a szöveges leírásuk vagy egy szabály kifejezetten említi.

A kézben lévő manókra nincs hatása a követőnek, mert ezt a szövege kifejezetten nem tartalmazza. Lássuk tovább...

99.7. Az állandó hatású permanensek (helyszínek, követők, szabálylapok, őslichek) a szöveges leírásuk szerint befolyásolhatják a lapkijátszás folyamatát, az épp kijátszott lapok idézési költségét, kijátszási feltételeit, illetve megváltoztathatják az épp kijátszott lapok bármely paraméterét.

Itt épp ez történik. Az épp kijátszott manó egyik paramétere, nevezetesen a támadása változik mágikussá. Alapvetően ennek a lapkijátszás közben nem sok értelme van, kivéve ebben a speciális esetben, amikor ugye épp a mágikus támadású/védelmű lényekre ugrik a Sziklavadász.

Szerintem a fentiek alapján mágikus támadásúnak lehet tekinteni az épp kijátszott manót.

Persze értelmezhetjük úgy is, hogy amikor sikeresen játékba került a lény, csak akkor kapja meg a mágikus támadást, mint ahogyan minden más képességét is ilyenkor "veszi fel". A reakciósorban még csak azok a paraméterei lehetnek, amik eleve szerepelnek a lapon.

Érdekes kérdés. Kitaláljuk rá a megoldást.

Am kerestem rá faq-t (mert homályosan rémlik valami), de nem találtam. (Ha valaki talál erre a szitura faq-t, jelezze pls. hogy tudjunk egységesíteni.)
81. Pont (a vedekezessel egyutt), csak a kereso nem dobja. Javitva lesz. Meg ez az egesz, mert igy nem jo.
Olvasd vissza, mi a hiba. A fix koltsegu lapok alsp idezesi koltsege a lap bal sarkaban levo szam. Jah, hogy megse... EZ a baj.
A kérdés nem az volt, hogy alap IK-et módosít-e az idézés, illetve, hogy mennyiért került játékba, hanem az, hogy az asztalon mennyi lesz az ik-e.

De már leírtam mindent ezzel kapcsolatban. Gyakorlatilag minden idézéses lapnak ?-esnek kellene lennie (vagy annyi, az ik-juk, amennyi oda van írva, vagy annál 1-el kevesebb ugyanis).

Ha az eredeti szabályozást tekintenénk, akkor ez úgy jól is lenne. Változó IK-ű lap, és csók. Azonban jelenleg nem számít változó idézési költségű lapnak a fix költségű idézéses lap, és ezt veszi be nehezen a gyomrom. Hogy fix költségű a lap, de mégis más az alapköltsége, mint ami rá van írva. Teccikérteni?
A Terik-von kincstárnok szövegében ez áll:
"ha kijátszol egy moát a kezedből",
Az Alpha Centaurus szövege ugyanez:
"ha kijátszol egy ében íjászt a kezedből".
Tehát tévedtem itt, lentebb, és a cikkben is, ha másként írtam. A két követő ugyanúgy működik.
Kézből kijátszás kell, és nem kell, hogy sikeres legyen.
Pont, mint az epikus jelző esetében.

Elnézést kérek a kavarodásért.
Dehogynem értelmezhető. Kétszer jössz ezután a kör után. Ennyi. Ne keressünk ott bonyodalmat, ahol nincs.
Nem véletlenül tekintettük változó idézési költségűnek azokat a lapokat, amik a saját költségüket tudják módosítani. Ez a köztes állapot, hogy a lap fix költségű is, meg nem is, nos ez minden, csak nem egyszerűsítés.
De igen. Az alap idézési költsége 1 lesz, és ezt módosítják az esetleges módosítók. A kérdés nem ez volt, hanem az, hogy az asztalon mennyi lesz az IK-e a lapnak.
Mivel azonban kizárólag az X-es és ?-es lapok minősülnek változó költségűnek (azaz az idézéses lapok is fix költségűnek számítanak), így - az én olvasatomban - a lapnak az asztalon annyi a költsége, amennyi oda van írva, hiszen fix költségű a lap.

Ha ezt még tovább tarkítjuk azzal, hogy hát ok fix költségű a lap, DE... na az szerintem nagyon nem volna helyes.
Mert így döntött a Kiadó. Nem kell miérteket keresni.
Mert felületesen olvastam el a kérdést.
Mert ez egy kevésbé ismert, viszonylag új egyszerűsítés, és nem mindenki számára egyértelmű.
(Mielőtt pontosan utánanéztem, nekem sem volt az.)

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2019
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.