Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái – Hóditások december 10.
A pillanat képe
Tenger a Sötét Föld körül
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
A Sötét Föld bejárható területei véget érnek azok partjainál. Az óceánba merészkedni merő öngyilkosság, hiszen ott olyan ősi és halálos lények élnek, amelyekkel még a Thargodan hercegek sem hajlandóak szembeszállni.
Nézz szét a galériában!
Új versenyhelyszín. KMO Művelődési Központ
Hódítások lapok a versenyen
XLI. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
Búcsú a postafióktól
Beholderes HKK verseny január 21. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái verseny - 2023. január 28., Nyíregyháza 6.

A lista folytatása...
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (7768)
Ghalla Népe (19)
Kötözködés / viszály rulez (260)
Új versenyhelyszín. KMO Művelődési Központ (18)
Beholderes HKK verseny január 21. - Versenybeszámoló (74)
Lapötletek (64753)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Tűzmágia
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
Ezzel nem az a gond, hogy Jánosnak szívességet teszünk, hanem az, hogy kivételezés, ami a kvalifikációs rendszer integritását is sérti egyben.

Megfordítom: innentől akkor a leggyorsabban jelentkező, általad bírózásra alkalmas személy auto beülőt kap mindig?

Mindig is voltak hátráltató tényezők (tesztelőknek -1 behós pl.). Nyilván ez egy sokkal durvább, de akkor innentől a tesztelők is joggal mondhatják, hogy kérnek valami kompenzációt.

Még egyszer hangsúlyozom, ez nem János vagy bárki más ellen szól, de a versenyek integritása szerintem mindenek felett áll.
Köszi!
Elhiszem, hogy kényelmes a programból kiexportálni a listát, de ne csináljunk már úgy, mintha ne lehetne ezt kézzel összegyűjteni - ahogy ezt csinálta Balázs vagy akár én is hosszú évekig. Most még könnyebb is azáltal, hogy ott van mindenki listája a versenyhez csatolva.

Időleges hatás: már csak azért is kéne FAQ, mert eddig ez se így működött. Sziránusz bűbáj alatt:

...már korábban leírtuk, hogy a lap kijátszáskori képessége az, hogy megkapja a jelzőket és a késleltetett vagy időleges hatást.
Gratula a helyezetteknek!

Felmerült még egy kérdés a versenyen, amire úgy tudom, született egy ítélet egy másik asztalon, de nem feltétlenül értek vele egyet. A szituáció: nálam van egy Zarknod börtönében, az ellenfél pedig kirak egy Sivatagi teknőst - mi történik?

Itt valójában két dolog üti egymást. Egyrészt van az a szabály, hogy először egy lap állandó képességei (jelen esetben: nem működik a börtön) kapcsolnak be, és utána jönnek csak a kijátszáskori képességek (je: laphúzás). Viszont! Az időleges hatás képesség része az is, hogy a lap kijátszásakor kapja meg a jelzőket (máskülönben nem is működik ugye), így itt annak kellene érvényesülnie, hogy sorban jönnek létre a kijátszáskori képességek (vagyis előbb laphúzás, majd jelzőkapás ---> aktiválódik az állandó képesség). Nekem ez utóbbi tűnik logikusnak, de jó lenne egy hivatalos álláspont is.

MakóG: +1!
Értem, ez sajnálatos. Köszi az infót!
Utólag pedig semmilyen módon nem tudom ezt megállapitani.

Tán nincsenek meg nálatok X évre visszamenőleg a leadott nyomdai ívek? Szerintem nagyon rossz esetben is 1 ember 1 napi munkája lenne ezeket átnézni, összeírni minden olyan lap-dátum párost, ami nem a nagykiegészítős íveken van, innentől már csak össze kellene fésülni ezt az adathalmazt a lapkeresővel.

És nem, sajnos nem 100%-ban elméleti kérdés ez az egész. Nekünk volt már olyan versenyünk, ahol a nevezés során odajött valaki, és megkérdezett minket, hogy lehet a sima Dungeonnel játszani, mert ő úgy tudja, hogy van foil verzió más dátummal. Mi nem tudtuk ezt megerősíteni, a lapkereső sem tudta ugye, de jóhiszeműségből engedtük, és végül nem is volt belőle gond. De ha esetleg kiderült volna, hogy téves volt az infó, az brutálisan kellemetlen lett volna mindenkinek.

A windowsos téma nagyon sántít. Ez nem egy random bug, hanem a (racionális megközelítéssel) kötelező pakliszerkesztő a user szemszögből legalapvetőbb funkcióját (pakli validálása adott formátumra) nem képes maradéktalanul ellátni.
+1 (3)
Régen biztos, hogy lehetett lőni negatívba max. ÉP-t (van egy ilyen Negatív robbanásos sztori az egyik AK-ban is).
Köszönjük a beszámolót / képeket / videókat, fasza ezekbe bepillantást nyerni!
Kedvelem.
Erre emlékszem, vicces verseny volt! Én adnám.
Én utánamentem és lecsekkoltam, mielőtt beírtam. Te viszont nem elég alaposan, máskülönben tudnád, hogy

"és, vagy előtt csak abban az esetben nem írunk vesszőt, ha felsorolás van"

ez a szabály nem egészen így szól, mitöbb, valójában tele van bonyolult kivételekkel. De ezt elnézem neked, hiszen magad írtad, hogy nem vagy nyelvtan professzor.
Tényleg nem kukacoskodásnak szántam, hanem hogy ne később jöjjön elő.
Az, hogy meg lesz magyarázva, az rendben van, mert mindenki érti, hogy mi volt a cél a lappal. Csak ne azzal legyen, hogy "jó ez így", mert nem, nem az.
Nyelvtanilag sajnos kicsit el lett szúrva a lap.
Jelenleg azt tudja, hogy akkor is +1 célozni, ha nincs hajód játékban (az "és" elé nem kellett volna a vessző, így új tagmondat).
Ezt most én sem értem, hogy lyukadtunk ki ide (Balázs kommentjéhez kapcsolódva), de akkor leírom lapszövegként, és részemről ezzel el is engedem innentől a lapot, mert leírtam mindent ezzel kapcsolatban, amit szerettem volna.

Semlegesítés: kijátszáskori képesség vagy aktiválást kívánó hatás.
Ha semlegesített, akkor ha akarod, kijátszásakor a semlegesített képesség/hatás létrejön, a célpontokat te választod.

Természetesen (mielőtt megkapom sokadjára is) mindenki (aki aktív versenyjátékos) érti, hogy jelenleg NEM így működik a Leira. Ahogy bizonyára azt is érzi a többség, hogy valójában így kellene neki - és a lap megalkotásakor is ez volt az elképzelés. A kérdések és a fejvakarások nagy része pontosan ebből a "semlegesítésbe beágyazódás"-ból adódik, ami teljesen feleslegesen lett beleerőltetve a lapba.
Érthető.
Eddig is érthető volt.
De ettől még nem logikus és rengeteg kérdést vet fel, mint látható.

Szemben azzal, ha Leira azt tudná, hogy semlegesíti az adott forrást, majd létrejön Leira kijátszáskori képességeként (igen, ez már egy KÜLÖN effekt lenne, a semlegesítéstől függetlenül) az, amit megfogtál. Pont úgy, ahogy egyébként a lap szövege (!) is sugallja.

Szóval akkor én is visszakérdezek, hogy érted, mi sokaknak a problémája a lappal?
RIP Viharkupola-Rovarsámán...
Ezt én se értem, hogy miért nem léptük már meg ezer éve.
Aligha az volt a tervezői szándék a lap mögött, hogy mindenféle másból semlegesítést kreáljon (micsoda intuitív működés már megint, lassan ez lesz a játék védjegye!), teljesen abszurd szituációkhoz vezetve. Még a lap szövege is erre utal.
(na, így már van, bár ez a 0 elég furi megoldás, sebaj)
Ebben így még százalék sincs sajnos.
Az almát hasonlítod a körtéhez.
A lapok erejét sem lehet egyértelműen egymáshoz mérni persze, de tfh. kitiltod minden kategóriából (counter, leszedés, erőforrás stb.) a 10-20 legnépszerűbb lapot, akkor belátható, hogy csökkenni fog a power level, más lapok jönnek képbe, stb.
A narancs lapoknál nem nagyon tudsz ilyen sorrendiséget felállítani, már csak azért sem, mert merőben eltérő funkcióik vannak: van, ami elsősorban a "kordában tartást" és a metaalakítást szolgálja (korlátozó, drágító szabálylapok, Harangmester, Antiraksi stb.), és vannak, amik variációkat biztosítanak egy adott game planre (epikusok, tempó követők stb.).
Hogy a fenébe lenne ezek után ugyanaz az eredmény? De tanult kollégám alattam már leírta a lényeget.
Ez a baj, hogy a "kő-papír-olló"-t literally annak fogod fel (ott minden matchup 100-0, ugye). Az, hogy egy TCG-ben vannak polerizált matchupok, az nemhogy rossz dolog, hanem alapkövetelmény, máskülönben semmi nem tartaná forgásban a metát, nem kellene kompromisszumokat kötni a pakliépítésnél vagy a deckválasztásnál, ami még tovább szűkítené mindenkinek a repertoárját. Azzal, hogy kiveszel narancs lapokat, azzal kiveszel egy csomó változót az egyenletből (ez volna a metafora a metára) - egy olyan egyenletből, amit alapvetően NEM szeretnél, hogy bárki is képes lenne megoldani. A "kő-papír-olló" nem egy negatív töltetű kifejezés a TCG-kben. A "solved meta" ellenben nagyon is.
...körülöttük pedig csupa olyan deck, ami pont a színes metát jelentené. Mindez bármiféle narancs tiltás nélkül.
Megnézted emellett azt is, hogy:
- kik játszottak a mezőkkel?
- milyen lapok voltak bennük?
- milyen volt a mezőny összetétele a narancs lapok terén?

Ha szabálylapokat csak úgy kiveszel a metából (ráadásul nem globálisan), azzal semmi mást nem érsz el, csak annyit, hogy felborítorítod a kő-papír-ollóból adódó korrigáló mechanizmus egyensúlyát.
Számomra emiatt teljességgel komolyan vehetetlen bármi olyan verseny, ahol a Semleges csatamező tiltott.
Megnézted egyáltalán a legutóbbi TM verseny beszámolóját, mielőtt ilyen fenemód nagy meggyőződéssel állítasz dolgokat?
Hát ez rettenetesen szomorú fejlemény.
Az elmúlt években többször is volt próbálkozás Tiltott mágia formátummal, és amellett, hogy alapvetően szimpatikus volt az embereknek (nyilván a tiltólistán mindig lehet csiszolni), én senkitől sem hallottam, hogy a narancs lapok tiltásának hiányát felhozta volna. Ez a kézzel szelektálás szerintem a lehető legrosszabb irány.
Izom FAQ aloldalról:

"Gyógyító forrás az, ha izomjelzőt teszek egy lényre, hiszen növeli a lény életpontját. A későbbi kérdések elkerülése végett definiáljuk a gyógyulás fogalmát. Definíció: Gyógyításnak nevezzük azokat az azonnali cselekvéseket, általános varázslatokat és egyéb, nem állandó hatásokat, amelyek növelik a lény vagy játékos aktuális életpontját."
Itt szerintem egyetlen probléma van, amire Bubu megpróbálta felhívni a figyelmet, csak aztán mindenki továbbgondolta minden irányba. Az, hogy hiába van jóval több kvalifikációs spot, arányaiban több is ég be - lásd a kijutó játékosok száma, ami nem változott. Ez pedig a kvalifikációs és a kiemelt versenyek összevonásának tudható be, ami nem biztos, hogy jó döntés volt.
Szuper összesítés Bubu, köszönjük!
Jól rámutattál a mostani rendszer (szerintem) egyetlen nagy hiányosságára, az elsősorban regionális szinten jól teljesítő játékosoknak igenis legyen reális esélyük a kvalifikációra - ettől lesz "nemzeti" bajnokság.

HSZ-ben már nagyon régóta a ~70 pont szokott lenni a vízválasztó, elég visszanézni az első féléves rangsorokat - ez idén sem volt másképp. Ráadásul most több lehetőség is van javítani mindenkinek - csak meg kell nézni a nevek mellett a pontszerző versenyek átlagos számát, itt brutál nagy az emelkedés. Emiatt a legkevésbé sem érzem indokoltnak a létszám kitolását.
Azt természetesen értem, hogy azért működik így, mert szabály szerint így lett definiálva. De ettől még nem lesz a dolog intuitív - látod, te magad sem tudtad megmagyarázni, hogy miért van ez így, azon kívül, hogy "hozzá kell képzelni". Egy kezdő játékos ezt meglátja, és inkább sarkon fordul " köszöntem szépen" felkiáltással.

Az érvelésed utolsó felével sem értek egyet. Rengeteg olyan reakciódrágítós lap van, amit a (kijátszáskori) képesség miatt használunk. Ezeknél sokszor majdhogynem egyenértékű a forráscounter azzal, mintha nem jött volna létre a lap (lássuk be, a mai HKK-t már nem igazán a testek döntik el). Még ha marad is mondjuk egy ZSZ az asztalon, az általad is említett VP-előny bizony kőkeményen realizálódik. És ez egyre gyakoribb lesz azáltal, hogy a lapcounterek helyett egyre több a speciális counter.
A gyakorlat jelenleg az, hogy forrás counterrel nem lehet reagálni Leira után. Ez viszont nem igazán illeszthető be a leírtakba.

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2023
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.