Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Hatalom Kártyái

Mennyire fontos számodra, hogy rendszeresen legyenek új szavazások?

1.) Nagyon szeretem őket. Jó lenne, ha 1-2 hetente lenne új.
2.) Havi átlagban 1 szavazás elég.
3.) Ha van valami fontos kérdés, szavazzunk. Egyébként nem kell erőltetni.
4.) Nekem teljesen mindegy!

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: Labirintus december 11.
Hatalom Kártyái - Homokdűnék november 20.
HKK Negyedszázad október 23.
A pillanat képe
Hydron
(Ősök Városa galetki)
Küldd el képeslapként!
Ugye így, e teremtmény kifinomult karmaira pillantva nem is gondolnád, hogy ez a galetki a Teron hegy mélyének egyik leghíresebb tolvaja?
Nézz szét a galériában!
HKK pakliszerkesztő és megosztó frissítések
Ajándéksorsolás 2021. január + Kredit AKCIÓ!
A tesztelés 50 árnyalata
HKK komplexitása, meccsek gyorsasága
XXXIII. Alanori Mini Olimpia

A lista folytatása...
Legaktívabb fórumok és fórumozók
Termékismertető - Káosz Galaktika Kártyajáték - Alappakli
Termékismertető - Hatalom Kártyái - Élőholt invázió
Hatalom Kártyái - Gyakori Kérdések - forrásra immúnis

A lista folytatása...
Lapötletek (64443)
HKK kérdés? (45441)
HKK pakliszerkesztő (39)
Alternativ HKK (55)
Kaland-Játék-Kockázat (151)
A tesztelés 50 árnyalata (17)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Aranytigris
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 
Oké, de piszok olcsón keresett már egy countert (vagy makacskodást és akkor az se baj ha beletoltuk a manánkat) és utána ha beadja az 50-50, akkor még a VP-t is visszakapjuk rá és 1 lapot. Szerintem erős lap, egy ideig ritka is volt a listán, én mondjuk örülnék ha versenyt nem látna, mert ez az RNG faktor nem túl kellemes rajta.
Az nagyon nem mindegy, hogy ez csak 1 mana és igen, semmi mesterébe, motyi deckbe, börtönbe, korlátba elég jó eséllyel le is szed majd.
Nem varázslat lapot sokkal erősebb fogni, mint varázslatot. Szerintem kifejezetten erős lett a pusztító, azért az nagyon kemény, hogy 1-ért megfog valamit, aztán később le is szed, nálam tesztelésen azóta is alap motyi deckbe.
Köszönjük szépen!
Én csak annyit fűznék hozzá, hogy aki nem szeretne több epikust, az javasoljon helyette megoldást (nem, nem beszólás ez részemről, tényleg örülnék neki, hasznos lenne).

Szerintem oda senki nem akar visszamenni amikor lapra pontosan ugyanaz a 10 életenergia/sokszin volt az 5lap versenyeken, most legalább az a 20% etnikum szinesiti, illetve emiatt a szinválasztás is eltérő tud lenni legalább.

Igen, hordaparancsnokokat lehetne, de baromi nehéz azokat tervezni, mert nem fajra mennek rá, hanem egy mechanikára, ami véges (tarrgeth leszedések, edra dobatások ugye pl.).

Szerintem ha sikerül feljebb vinni az átlag költséget és tudunk kiadni úgy 2-3 vps lapokat, hogy azokat olcsobbitas nelkul is hasznaljak, akkor onnantól el lehet hagyni az olcsobbitast az epikusokról és máris más lehet a megitélésük. Persze ez idő, de higgyétek el, mi tesztelők is legalább annyira várjuk az erőszint csökkenését és ezáltal a lehetőségek bővülését, mint ti, türelem reméljük egészségesebb HKK-t terem)
+1, szerintem a homok bent fog maradni a játékban ugyan (de nem úgy hogy bedobálja bárki random 48-49-50. lapként egy sima káoszmesterbe csak mert védekezés kentrip és ölés, inkább csak ha tényleg sok a szinergia lap), de a kyorgot nem véletlenül nem nerfeltük bónuszban, meglepne, ha gyakori vendég lenne ezek után.
A tündér világos (el lettek powercreepelve az életkiltók, így már megint ott tartottunk, hogy ha kijött, akkor kikaptál - kivéve a harc elcsitult), de a tűzmadarat ugyanúgy nem lehetett értelmesen nerfelni.

Minimum 2 gyengítés kellett volna, ha nem több, de azon is erősen ment a vita, hogy melyik 2. Egyszerűen mindent tudott a lap sajnos.
+mező. Járjba és keltetőbe ugye nem jó, Rhatt ritkán fordul elő bilincsben, börtönben vagy korlátban (bár ugye Jani a ködös verzióban tolta a Rhattot nemzetin, de az más vonal). Akkor mégis hogy kellene gondolkodni? Nem is értem a kommentet.
...és még így is kétséges, hogy helyet szorítasz e neki a 13ban. A barlang-időszagg nyilván alap, szerintem a hárítást sem érdemes kihagyni, és akkor vetekszik 1 piszok olcsó asztaltépéssel és a jtáék egyik legdurvább swingjét okozni képes geddonnal. Most még jó eséllyel befér a 13ba valahány darab (3 kb kizárt, a játék elején nem jó), jövő nyáron még neccesebbnek fogom érezni.
Maradva annál a vonalnál, hogy 50 lapos paklit építeni ideális alapvetően, én nagyon meglepődnék, ha ennyi elég lenne az üdvösséghez. Mit tud? 1-ért kentrip-->szól a régi mondás, hogy ez már nem jó, de ez egy elavult mondás, ez már rég kevés. Mit tud ezen felül? Passzív, tehát horda lénynek 4 támadás ide vagy oda is nehéz mondani, 2 ÉP-s, ami mostanában gond tud lenni, illetve az hogy 2 körig nem tud olcsóbbítani egy epikus az nem nagy szám...és mivel ez elég gyakori, így ebben a matchupban nem valami combos kártya. Sideból továbbra is fasza, tekiben valóban min 1 mehet, korlátba alap a 3, de hogy ennél találok bárhova 50 kártyát, azt jó eséllyel mondom. Ettől még tetszik a lap és erősnek tartom, de kezeljük helyén.

Zorall: Fókuszba nem esküdnék meg, hogy nem jobb továbbra is a mélytengeri (illetve meta call, hogy befér-e gondolom, feltételezem ilyen mezősebb metában játszod alapból is). Ez csak 2 körig működik, ami tudom, hogy elég lehet, de minek kockáztassak hogy nem? Amellett, hogy az anti mágia fixen rajta van a mélytengerin, míg a Sivatagi ott jó eséllyel teljesen védtelen lesz, szóval az egyetlen előny, hogy nagyrészt a húzás erősebb, mint 1 varázslat kidobatása (pláne, hogy ez a fókuszt is érintheti), de nálam ez végiggondolva kevés érv lenne (illetve a sivatagi 2 hps, a mélytengeri 3)
Miért jó egy 1 manáért kentri kártya, ha épp nem csinál semmit az asztalról jövő képessége, és eldobni se tudod (esetleg téged is zavar az AM), mert nincs hogyan?

Korlátba beraknám alapból is ezt írtam is (bizonyos paklikbat ott lesz).
Hogyne lenne probléma, a HKK jelenlegi erőszintje probléma (nem véletlen jön a rota), viszont ez a lap nem lóg ki semerre sem. Egy korrekt side kártya, ami bizonyos paklikban ott lesz, semmi több.

"Akkor adhatna mint a Fönix születése. Felesleges volt a gyógyulasi fázis hozzá."

Akkor ott lenne egy ZSZ ami beleszólást adhat az ellen körébe ha olyan lapot húztunk, illetve ugye még azelőtt kidobatja a varit, hogy lehetősége lenne az ellenfélnek kijátszania azt.
Amúgy remélem mindenki alaposan elolvasta a lapot és látja, hogy az ellen gyógyulási fázisban adja. Vagyis van minimum 1 manányi köre, hogy kirakja azt a varázslatot, mielőtt kiszáll AM-nek , de tekintve, hogy a korlát nagyrészt anti mágiásan van összerakva, amúgy is ezeket érdemes elengedni játék elején - nyilván ha ez counter, akkor eldobódik, de azt amúgy is nagyon korlátozottan tudná használni.
A rend kedvéért: Ugin sosem volt igazán probléma, Omnath a legújabb gond és eléggé hatalmas, ami viszont már csak négy mana (de kétségtelen hogy mèg így is egészségesebb mederben van a játék, és egy Dimir Shark kontroll képes elverni).

Utolsó mondathoz: versenyen eddig is a az emberek jelentős része nyerni akart.
A színeket pontosan egyensúlyba hozni lehetetlen feladat, nincs semmi érdemi (ez fontos, itt azt értem, hogy túl kevesen, túl kevés versenyen játszanak) statisztikánk (mint pl HS-ben egy VS data report), sem egyéb mérő számunk, ami alapján lehetne - pusztán verseny tapasztalat és egyéni meglátás alapján lehet, azt nyilván próbáljuk is.

Utána szélre haladás: most is ezt csináltuk évekig, nem látjuk azt a rengeteg teret (inkább csak elég keveset).
Nem szabad kiindulni abból, ami eddig volt. Eddig azért jelent meg ennyi epikus, mert az új fajok szélesítették a metát (vagy ha azt nem is, de növelték a koncepciók számát), nem azért mert a tesztelők szíve csücske (pontosabban: megoszlanak a vélemények), amire szükség volt design space terén.

Semmiképp sem szeretnénk full 5 lap metát (egyébként is csökkenő ütemben jöttek az utóbbi időben epikusok), ezért sem szeretnénk, hogy rotálódjanak a narancs lapok.

Előző hozzászólásodhoz: igen, valóban nem értük el a plafont, tényleg nem durva egyik lap a másikhoz képest, de már az nagyon sokat mond, hogy ennyiszer muszáj volt belenyúlni a játékba (szabályváltoztatások, nerfek, tiltások), mert egészségtelen volt. Nincs a játékon belül decision making, az nyer aki több countert húz.

Persze lehetne 0-ért lapot semlegesít lénybe építve és K-ra lapot húz, tehát elméletileg van feljebb, de azt a játékot én nem szeretném már játszani. Aktívan magicezek online (arena) évek óta, többször is kiütve az ottani legendet, és ami miatt van kedvem grindolni azt a játékot az pont az, hogy számít a döntés nagyrészt - ez pedig a lapok költségének köszönhető. Persze nem cél a 6 manás lap visszahozatala, de az igen, hogy ne kapj ki azért, mert felhúzol 4 db 1 manás lapot (káoszmestered vs én motyim, full szar élmény volt a túloldalról is egy ennyire faceroll meccset letolni).

Demetriusznak: Szagos majd mást tud, picit gyengébbet, de ha bűzös már nem lesz használható, akkor berakod őt - az értelme pedig a lapok fokozatos, kisebb gyengítése, ezáltali élmény növelése.
A bölcsi pontosan akkor jött, amikor az ajándékozó, a pokol kutyája meg szerintem egészen konkrétan nem jó lap, engem nagyon meglep, hogy ennyiért megy, le fog menni az ára, amint erre más is rájön.
Ha megnézed az elmúlt éveket, viszonylag régre kell visszanyúlni must have ultráért (sztem az emelkedő sem, tehát előtte lévő ajádnékozós időszak), szóval igyekszünk már egy ideje figyelni erre.
Tényleg legyen akkor most kint elég hely, én sem fogok maszkozni, (inkább állva játszom kint, de inkább gondoskodjatok az asztalokról).
Én most nyomtam vele hétvégén, és Zorall ellen 2-3x is volt hogy húztam vele 5 lap mirrorban, illetve Kurunczi ellen első körös teki bölcsi után is még meccsben tartott az, hogy el tudtam húzni a motyikat. Abban nem vagyok biztos, hogy tutira ez lesz az opti verzió (lehet az azonnali húzás fog kelleni rá), de abban eléggé, hogy nem lehet ezt végtelen value-n hagyni, mert most hogy volt 15 kedvelt lap is, amit jó szívvel be tudtam rakni, innentől az 5 lap mirrorokban túl egyértelmű, hogy ha nem tudnak erre a követőre elég nyomást helyezni, akkor kb biztosan elveszted a hosszútávú játékot a húzás miatt.
Én sideal együtt össz max egy órát töltök versenyre készüléssel, de abban már benne van, hogy bebugyiztam a decket, nem hiszem hogy neked többet kéne.

Szerintem is érdemes lenne eljárni versenyre, eddig konkrétan 0 ember volt, aki ezt ellenezte.
Már csak közeli tapasztalatszerzés céljából sem egy elvetendő gondolat.
A juliusi behos mikor lesz HSZ-be beirva? Ex már ott van.
Még egy ami nem teljesen világos: leira szelencéje most már jelenésekre és áramlásokra egyáltalán nem működik? Ugye előbbinél vissza kell kevernem a lapot, utóbbinál meg gyűjtőből a semmibe rakni.
Az azért lett elvetve, mert szabályozhatatlan. Ott is képes bentmaradni olyan koncepció, ami kezelhetetlen és borzasztó egysíkú metát eredményezne (az felmerült, hogy ha így van, akkor utólag beleszólunk, de az már nagyon nem elegáns).
Tedd ki, statisztika sosem árt. Az új nemzedékkel kapcs több kísérlet is volt úgy rémlik és mind elbukott.

A tiltott mágiát én adnám, viszont piszok nehéz összeszedni azokat a lapokat, amik tényleg problémásak.

Adjunk egy esélyt idén az egyszín egylapnak, mert bár RNG fieszta itt is lesz, viszont legalább a pakliépítéshez több skill kell (nekem az egylappal az volt a legnagyobb gondom, hogy paklit is könnyű volt rá rakni).
Ez jó lenne, csak ez egy soft rotáció. Ezt már próbálta a kiadó az új nemzedék formattal, befuccsolt.
"akkor a tévedés könnyedén korrigálható"

Ez esetben akkor lehet arra számítani, hogy Leirát újragondolod/gondoljátok?
Ha nem csinálunk ilyen lapokat, mint Leira (=kreatív, lehetőségeket szélesítő), pár éven belül meghal a játék, ez nem hiszem hogy bárkinek az érdeke lenne.

Azt viszont továbbra se értem és nem kaptam választ rá, hogy legalább a legvégső fázisban (mielőtt kimegy a FAQ) miért nem vagyunk belevonva? Csak egy mail, hogy srácok, ez így szerintetek is stimmel? Ennyi az egész dolog.

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2021
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.