Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Mesterfokú szörnyidomítás
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Ez az odaadás most még csak álom, de hamarosan talán igaz is lehet. Idomítás szakértelem kérdése az egész, hogy szörnyeid teljes mértékig egyesülhessenek a célkitűzéseiddel.
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Aukciós statisztika
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Az utolsó Aukciós Napon történtek

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47066)
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 |
Nézet:
Exploitokat a játékosok mindig fognak találni, ez a szabályok és lapok összetettségéből következik. Ha játékosok találnak egy kombót lapokra, és az túl erős, akkor az általában nem megoldás, hogy egy konkrét lap miatt megváltoztatjuk a szabályokat, jobb akkor már a lapot nerfelni. De itt azért egy többlapos kombóról beszélünk, ami még nem nyeri meg a játékot.
 
Köszönöm!
 
Elolvastam. Túlzottan nem volt kifejtve mi az indoka.Gyakorlatban nem találkoztam azzal a problémával, viszont a jelenlegi helyzet szerintem szerves része lesz a játéknak és nem vagyok benne biztos, hogy ez jót tesz majd a játéknak. Nyilván betudok álni én is az ezt expoiltálók sorába,de elég egészségtelennek tartom a mechanikát.
 
Konkretan itt tortent a dolog:
https://www.beholder.hu/?m=hkk&cikk=31751
 
Ez nem annyira szabályváltozás volt, mint hogy megszüntettünk egy indokolatlan kivételt a rendszerben.

Több olyan védelem is van a játékban, amikor lapok egy részére nem lehet hatni, de célozni lehet őket. A forrásimmunis kivétel volt ebben a rendszerben. Amikor előjött néhány paradoxon emiatt, akkor kénytelenek voltunk ezt megszerelni, olvass utána, az utóbbi kérdezz-felelek cikkek valamelyikében erről volt szó részletesen is, hogy miért volt ez szükséges.
 
Akármikor is történt számomra ez nem tetszetős.
 
Most nem eskudnek meg ra, de ugy remlik, ez egy (nem is nagyon regi) szabaly-valtoztatas volt. Marmint hogy celozhatoak forrassal a forrasimmunis lapok.
 
Ahogy Dzsini mondta Aladdinnak:
"Hát majdnem, csak van néhány feltétel, na meg egy csomó kivételszerűség!"
 
Abszulút adom az észrevételt!!! Szerintem is hatalmas marhaság, hogy ez lehetséges még akkor is ha valamiért ezt lehet kiolvasni a szabályokból. Én erre hoznék egy kiegészítő szabályt mert nem túl egészséges mechanika.
 
A Vlagyimir ítéletét szerintem lehet tiltani nyugodtan, mivel exploitálja a 40 ÉP-t.

Az UR bűbájoknál ezt nem érzem, oké, lehet ilyen paklit is csinálni, de azokra azért vannak megoldások (most jött ki pl. az istenölő is), ráadásul a megmaradt 3-ból 1 kirotál a jövő évi párosra. Lélekrezóval meg ez azért már csak egy kombó... ami ha ki is jön, nem nyeri meg még a játékot.

A Művészek céhét pont pároson jobban be lehet szivatni: az egyik legjobb ellenlapot, a konfabuláló iterátort a 2 játékos közül bárki be tudja húzni, és rögtön lekapcsolja mindkét ellenfél céheit. Persze mondhatod hogy akkor te is inkább azt használod, de akkor ez már nem arról szól, hogy ki húzza be a bróken lapot előbb, hanem ki használja okosabban a céhét.
 
Az egy másik mise, a rezó nélkül is degenerált lett miattuk a format
 
A Lélekrezonancia miatt ez inkább hangzik a "forrásra immunis" szabály hibájának, mint az UR bűbáj hibájának...
 
Három meccset játszottunk (a negyediknek már semmi értelme nem lett volna), és mindhárom party arról szólt, hogy melyik játékosnál hány UR bűbáj ér asztalt, és azt ki hányszor másolja le Lélekrezonanciával. Elhiszem, hogy szerinted ez nem releváns, szerintem meg ez is ugyanolyan játékromboló elem, mint a kék céh. Mondom ezt úgy, és hangsúlyozom, hogy mi is használtuk őket. Nem a bűbájok erejével van a bajom, és egyébként is kirotálnak hamarosan... de teljesen más, sokkal magasabb szintű lett volna a játékélmény ezek nélkül.
 
A művészek céhe valóban baromi toxikus, de az UR bűbájok nem tudom hogy jönnek ide. 4 körönként egyszer működnek, jóval gyengébbek mint hagyin, és ott sem különösebben relevánsak már hosszú évek óta, néha bukkan fel 1-1.
 
Igen, valóban a legszórakoztatóbb formátum, azonban van pár inkorrekt dolog, amitől jó lenne a pároson megszabadulni.

Nekünk a Vlagyimir ítélete és T.Vlagyimir ölte meg a játékot, kaptunk 4 vlagyimir ítéletet a játszma során és 1 T.Vlagyimirt, ami már a dekkjeinket is elfogyasztotta. Ezek nélkül sehogy sem állt volna az ellen. Teljesen inkorrekt mindkettő a pároson. Eldobtunk vagy 10 lapot a ítéletnek és egy rakás dolgot leszedett és a HP-nk mindig visszaugrott 3x körülire, amúgy meg 80-be lettünk volna már kb.

Hasonló cipőben jár a blokkolás és a dekkégetés pároson, tavaly még hamar elégtek a dekkek, most azért ilyet sokadik körre láttam (talán nem akkora gond), de a blokkolás 1 játékosra a 2-3. körre kivitelezhető, ami hamar pontot tehet a meccsre...
 
Nagyon szeretem a páros formátumot, elért eredménytől függetlenül. A draft a HKK magasiskolája, a páros pedig a legszuperebb, legszórakoztatóbb formátuma.
Hogy ez továbbra is így legyen két dolgot kellene tiltani: az UR bűbájokat, és a Művészek céhét. Mondom ezt úgy, hogy mi is 9-9 UR bűbájjal játszottunk. Ez a két elem gyakorlatilag megölte a játékot.
 
Grat a helyezetteknek!
 
Grat mindenkinek!

Annyit még, hogy mi pl. nem foilos UR-t kaptunk, jó lett volna, ha azt kapunk ahogy a beszámolóban is írtad...

Amúgy szerintem jó a format, de rövid az idő és többektől hallottam, hogy nem jött a párja/visszamondta, stb... így ezen mindig kevesebb a létszám. Alapból 70 perc van egy normál fordulóra 2 emberre, itt 4-en játszanak és ennek megfelelően egy laza 120-140 perc lenne az ideálisabb és a 3 meccs így lejátszhatóbb. Így lehetséges, hogy ebben a formában nem igazán kellene a továbbiakban erőltetni.
 
* Gyógyítók céhével gyógyultak a srácok nagykörönként 8-at, ez elírás
 
 | 1 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.