Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Jégelementál
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"A jégelementálok szellemek Leah létsíkjáról, amelyek átkeveredve a Víz létsíkjára, minden meleget és energiát magukba szívtak. Erre a világra úgy kerülnek, hogy egy hatalmában bízó gőgös varázsló vagy más nagyúr megidézi őket, hosszabb-rövidebb szolgálatra." - részlet az Encyclopedia Fantasia jégelementálokról szóló fejezetéből
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
XLVI. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
A Sötétség Kora - helyzetjelentés

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Aukciós statisztika
Az utolsó Aukciós Napon történtek
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból

A lista folytatása...
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (22)
HKK online, TF online, Argum City (49)
Lapötletek (64958)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Versenyhirdető (1827)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Magyar Máté szavai:

Sziasztok Magyar Máté vagyok. (aquir néven nem tudtam regisztrálni). A 10 Minutes Bistroban minden hónapban 6-10 kisebb nagyobb kártyás rendezvény van. De előre meg lehet beszélni kinek milyen nyűgje-gondja van, azaz elfértek ha a Retro és a Középkor mellé jönnétek más programmal is azaz nyitott kapukat dönget az aki oda akar jönni. (én vagyok a rendezvényszervezőjük). Múlt hét szombaton 117 fős esemény volt, nem estek kétségbe és elfértek a játékosok. Kb 140 emberig tud jól működni a helyszín. Kb 2000-2500 ft egy kaja, vannak kártyás dolgok (pl. étlap), üdítő, sör. Szerintem semmi se drága náluk, jó helynek tartom.
Meg kell védenem Miklóst, felvette a kapcsolatot a 10 Minutessel, csak a személyes egyeztetésig már nem tudtunk eljutni, mert másik helyet választott.
Megértem a parkolás nem a legegyszerűbb, és osztozni kell az időpontokon a Magus Kártyával, Star Wars sorsokkal, Magiccel és a Gyűrűk Urával, de azért megoldható minden hónapban. Mi szívesen látjuk a brigádot, ha úgy alakul.
 
Vaagy későbbre kell eleve kiírni a versenyt. Mindegy, lehet, hogy ez csak nekem furcsa, már nagyon régóta.
 
Ocsai Lacit megkértem rakjon ki a nevemben egy posztot.
 
A "párszáz" az kb. +2000 Ft-os változás, vagyis dupla nevezési dij, úgy, hogy a dijazás nem változik... És akkor feltételeztük, hogy mindenkinek mindegy hogy 2000 v 4000 és ugyanannyian jönnének el...
 
Kondor szerintem se volt igazi a legutóbbi bontotton, valóban kicsit máshogy kellene elrendezni az asztalokat

viszont nem értem, hogy a mostanában éppenhogy 100 alatti létszám (kivéve tiltott mágia) esetén miért gondoljuk, hogy továbbra is jó lesz a 100 férőhelyes megoldás
vagy hát gondolhatjuk, de akkor soha nem is lesznek 100-nál többen és "önmagát megoldó" a probléma...

én még mindig a KMO nagyterme mellett lennék (nyilván szubjektív oka is van, ez kellően közel van nekem), szerintem is párszáz forintos nevezési díj emelkedést kibír mindenki (azért alapvetően egy nem olcsó hobbiról beszélünk, a havi párszáz forint nem kellene, hogy akadályozó tényező legyen), főleg ha rendszeres lesz a vigaszdíj, amit a nevezésnél többért el lehet adni
 
Nem, ha emiatt van fél óra csúszás mindenkinek...
 
Viszont amit Miklós ír, a visszamondás, az jogos, baromi idegesítő volt, többször megtörtént régebben.
A "szervezőnek messzebbről kell gyalog vinni az eladnivaló árut" na azt ilyen 20.szempontnak gondolnám a 100 játékos kényelmi szintjéhez képest.
 
Erre írtam, hogy az asztalok kicsit okosabb rendezésével mehetne 140-150. De ha nem, akkor nem . Abban talán kiegyezhetünk, hogy 110-120 emberig kényelmes helyszín lenne.
 
A tanulság szerintem az, hogy ha van egy N férőhelyes terem, akkor az azt jelenti, hogy ott N ember el fog ugyan férni, de nem komfortosan. Ehhez inkább egy N *1,3-as férőhelyű terem kell.

A terembérleti árak pedig inkább exponenciálian nőnek a férőhelyek számával, nem lineárisan. 100 fő feletti kapacitású helyet Budapesten nagyon nehéz találni. Ilyen 30-50 fős hely van rengeteg, 100 már sokkal kevesebb, afölött meg tényleg nagyon kevés, be vannak foglalva, csillagászati ár van stb. És még csak nem is az ár minden: megközelíthetőség, parkolás, büfé, szellőzés, foglalhatóság, nagyon sok szempontnak meg kell felelni. Pár éve már eltöltöttem nagyon sok időt keresgéléssel, és a legvégén találtam egy helyet, ami tényleg tökéletes volt minden szempontból. Már mentem volna a szerződést aláírni, és megírtam, hogy melyik konkrét időpontok kellenének, és akkor visszaírtak, hogy ja, ők csak hétköznap vannak nyitva. Pár hete jártam Vecsésen, volt ott egy rendezvényközpont, hatalmas, tágas, tágas parkolóval kint, na mondom megkérdem mennyibe kerül egy szombatra, azt mondja 250+áfa. És azért Vecsésre kimenni annak, aki tömegközlekedéssel jár, nem feltétlenül triviális.
A 10minutessel beszéltünk egyébként, ott ahogy írtam, 2 fő probléma volt, az egyik a parkolás, a másik az elérhetőség, a szombatok nagyon gyakran foglaltak sok másik rendezvény miatt. Nyilván van aki rálegyint, hogy leparkolsz 4-5 utcával arrébb valahol, ugyan, max. sétálsz 15 percet, de nekem mint szervezőnek a versenyhez szükséges cuccok bejuttatását és utána az elszállítását ez brutálisan megnehezíti. A Kondorban a megközelíthetőség mellett másik gond, hogy az önkormányzati mindenféle rendezvényeknek prioritása van, ha egyáltalán van szabad hétvége a nagyteremben simán lehet, hogy visszamondják 2 héttel előtte, régebben többször jártunk így, amikor ott rendeztünk versenyeket.

A mi legnagyobb rákfenénk, hogy nem akarom senkinek azt mondani, hogy "bocs, betelt". Mert egyszerű lenne úgy kivenni a KMO-t, Wekerlét akármit, hogy a max. kapacitásból leveszem azt a 30%-kot, és azt mondom, csak előnevezés van. De tudom, hogy ezzel sok embert kizárnánk. És nehéz a prioritásokat is sorba állítani, mi a fontosabb, hogy odaérj 40 perc alatt, vagy másfél óra alatt; hogy 2000 a nevezési díj vagy 4000; hogy tudsz-e parkolni, mennyibe kerül a kaja stb.

Én bátorítok mindenkit, hogy keresgéljen, nézzen körül, hátha mégis létezik az ideális helyszín valahol. Addig meg marad a "VIP terem" javaslat, tényleg kíváncsi vagyok, hányan lennének hajlandóak jelentősen több beugrót fizetni cserébe azért, hogy több terük legyen.
 
Akkor egy panasz.
Szörnyű volt a tömeg, alig lehetett elféri egymás mellett.Egy sorban volt vagy 6-7 asztal és ha végeztél féltávon mert gyorsa lepörgött a meccs vagy szobrosztál ott vagy felállt 3-4 ember játék közben, hogy kitudj menni némi levegőért.Annyi főre az sem megoldás szerintem. Kb ugyanaz a színt volt mint a KMO 90+főre.
 
Lehet, en arra emlekszem, hogy a tavaly decemberi bontotton 140 versenyzo ugy fert el ott, hogy meg voltak ures asztalok is.
Es nem hallottam senkit sem panaszkodni a zsufoltsagra.
( teny, hogy lehetett volna kicsit szellosebbre is rendezni a termet - ha valaha meg biraskodom pre-release-en, figyelni fogok erre is )
 
Bocsánat de ezt a "Kényelmesen elfér"c.részt azért erősen vitatnám.Maradjunk annyiban hogy elfér.(De azt is csak azért mert miután végzett a játékos,már menekül is ki a nagyteremböl..)
 
Mindenféle trollkodás és poénkodás nélkül szeretném jelezni én is hogy nem csak az számit hogy a versenyszervező hány db."játékos segget"tud leültetni egy teremben hanem a közlekedéshez a hely is nagyon fontos.Tök bosszantó tud lenni az hogy amikor az asztalomhoz megyek rosszabb esetben kb.3 játékosnak kell fel állnia vagy szélsöséges esetben le fejeli a hátizsákom vagy át esek rajta, stb.stb.
Nem beszélve arról hogyha valaki mozgásszervi beteg/ne adj isten rokkant vagy műtötték a lábát vagy akármi akkor is kell a tér.(Pl. Én bele se merek gondolni hogy hogy fogok majd felmenni a szinpadra a Kondorban (azon pár dobogó fokon)hogy nevezni tudjak a júniusi frissen bontottra.
 
A Kondor arai nyilvanosak (az NEM a KMO nyilvan, de azert erdekes lehet, sokban hasonlo, bar kintebb van helyileg) :
https://kult18.hu/teremberles/kondor/

Itt a nagyterem, ahol akar 140-150 versenyzo is _kenyelmesen_ elfer (probaltuk is mar), 17k / ora, illetve kedvezmenyesen (barmit is jelentsen ez ;) ) 10.300 / ora. Ha az utobbit sikerul megcsipni, akkor 100 jatekos eseten 9 oranyi verseny (pl. 9-18 oraig) 927 forintba kerul fejenkent. 80 jatekos eseten ugyanez 1158 ft.
Mondjuk az oxigen itt is tud csokkenni, de pl. a Wekerlehez kepest eg es fold.
 
Kicsit érdeklődtem a 10Minutes bisztróban... A "kinti" rész természetesen ingyenes, de a max kapacitás 20-30 fő kb. A hátsó rész kb 200 főig megfelelő, van belső udvaros kiülési lehetőség, a kaja szuper, és nem fogy el, az innivalóval sem szokott gond lenni, aki sörözni akar az is van. Minden szempontból nívósabb és szellőssebb, sokkal színvonalasabb hely a jelenlegitől is és az előzőtől is. Nem tudom itt most mennyit kell fizetni, de én abszolút megfizethetőnek tartom a 10M-t is, hosszabb (előrelátóbb) időpont lekötéssel kedvezmény is érvényesíthatő valószínűleg. Tippre nincs kétszerese a jelenlegi helynek, ami kb 100 fő résztvevőnél +2-300 forintnál nem emelné többel a részvételi díjat.
Szerintem kipróbálásra abszolút alkalmas a hely, aztán el lehet dönteni hogy melyik a jobb.
A hely egyetlen hátránya a parkolás, de én időben érkezve rendezvényre mindig találtam az utcán a közelben helyet (ingyen), továbbá Dév is javasolt egy két utcára lévő ingyenes parkolót. Aki nem akar két utcát sétálni annak ott a Corvin plaza mélygarázs, de akkor aklkulálni kell 2500-3000 Ft parkolási díjjal. A hely körúttól (metrótól) kb 5 perc séta.
 
De eskü hogy a köv.hónapban nem jönnek ennyien...
 
Ami mondjuk a 101-tol nincs messze.
 
Csak egy kis pontositas ehhez: a legutobbi letszam 97 volt. (amihez grat! igen szep)
 
Nyilván 100-nál több ember már itt se fér el, de hirtelen, ugrásszerűen nem szokott a versenyzők száma megnőni, most a létszám 70-90 között változik, ha látjuk, hogy ez növekedni kezd, van idő lépni.
 
A jelenlegi helyszín komfortosságban messze felülmúlja a wekerlei boccia klubot. Hogy ki lehet-e ülni a szabadtérbe vagy sem + sörözni... Én sem vagyok absztinens, és megértem azokat, akiknek ez fontos szempont, de alapvetően ez mégiscsak egy beltéri játék, és pláne nem kocsmasport, szóval nálam ezek a szempontok nagyon a lista végén kullognak.
Az asztalok méretével a kisteremben nem volt gond, kivéve a legutolsó kis kerek asztaléval, (A sereghajtók hadd szívjanak?) de a nagyobb teremben azért már láttam asztalméret-problémákat is. Persze ez is a zsúfoltság miatt alakult ki.

És akkor elérkeztünk a lényeghez, a tényleges problémához: a zsúfoltsághoz.

Én nagyon sok helyen játszottam már HKK-t, és nagyon sok helyen vettem részt versenyen is. Rendkívül színes a paletta a gyorséttermi asztaloktól, a hátsó szoba dohányzóasztalkájáig. Nem vagyok finnyás, és ha nem zavarnak játék közben kívülállók, akkor szinte bárhol hajlandó vagyok játszani.

Ami engem legjobban irritált az a sorsolás utáni helykeresés és tolongás. Ezzel hosszú percek teltek el, és nagyon méltatlan az egész. Mi van, ha 10-12 emberrel több jön el? És ha 25-tel? Kellenek a vésztervek az ilyen esetekre is.
 
A megoldás szerintem az lenne, ha van nagyobb terem (KMO-ban), mint ez a 2 összesen, és biztosan elfér ennyi ember, és valamivel drágább lenne a nevezés, nekem beleférne, és kétlem ,hogy bárki csőrét b*szná, ha +3-400 forintot rá kéne adni egy nevezésre.
 
Most mindenféle kukacoskodás nélkül mondom, hogy nekem sajnos ez a helyszín sem tetszik, de nem pampogok amiatt, hogy ez van.
Tudom, hogy nehéz helyet találni, nyilván, te sem üres zsebbel szeretnél hazamenni, ha pl kikéne fizetni egy hotel termét, vagy bármilyen nagyobb rendezvényközpontot.
A mostani versenyen hálát adtam, hogy nem a "nagyteremben" kellett ülnöm, mert úgy tűnt, hogy a másikban talán több a levegő, de tévedtem. Amikor odaértünk HD-val már fél9re, az volt az első, hogy mind3 ablakot kinyitottam, mert tudtam, hogy meg fogok halni a levegőtől. Nekem speciel ez a problémám, illetve hiányzik, hogy kint sörözhessek a padoknál verseny közben, nyilván ezt itt is meg lehet tenni, de ami lett a Wekerléből, inkább nem kívánkozom visszamenni.
Ami viszont baj lehet, és ezt vedd tanácsnak, Miklós, hogy ha ne adj isten megint elkezd egyre több ember játszani, a végén totál nem fogunk elférni, erre is gondolni kéne a jövőben, hogy mi van, ha esetleg 100+ ember lenne majd.
 
Szerintem valamit félre érthettél. Én úgy tudom, hogy a hely első kisebb része ingyenes, a hátsó nagyterem meg egy egész napra annyi, mint amit 1 órára írtál ottfogyasztással. Parkolás ügyileg viszont sajnos nem jó a hely, szinte csak a parkolóházban tudsz parkolni jópénzért, ezért egy nagyobb 80+ fős versenyt nem javasolok oda szervezni.

Ez a művelődési központ viszont egyáltalán nem előrelépés a Wekerléhez képest sajnos. A parkolás például sokkal rosszabb.
 
Nyilván nekem sem fognak más árat mondani.
 
Szerintem ezeken a versenyeken nem az a baj hogy nem tudunk leülni, vagy kevés a hely az asztalon, hanem az hogy lehetetlen közlekedni. A kényelmes székeket meg inkább hagyjuk. Ezektől eltekintve 100x színvonalasabb hely mint a wekerle.
 
A 10 Minutes egyébként tényleg eléggé jó versenyhelyszínnek tűnt az alapján amikor voltam, elfértünk, és még rengeteg kihasználatan hely volt.
 
(nem alkottak -> nem alkottam)
 
(ja és nem alkottak véleményt a KMO-ról, csak feldobtam 1 javaslatot, némi infóval - nem gond a "köszi a tippet, de nem szeretnénk ezzel foglalkozni" reakció sem természetesen)
 
Nekem a KMO is abszolút kényelmesnek tűnt üresen, amikor először ott voltunk, kiraktunk a székeket, asztalokat, megnéztük, mennyi fért el. De aztán amikor mindenhova leül valaki és belakják jobban, mindjárt zsúfoltabbnak tűnik az egész.

80 emberrel egyébként, bőven, tágasan elvagyunk, a 100 ami épp hogy pont elfér, de akkor már minden asztalnál ülnek. Szóval nyilván, ha 100 fölé emelkedik akkor megint lépni kell valamit.

Itt a szokásos dilemma van, a versenyen legyen alacsony nevezési díj + magas díjazás, ne legyen a résztvevők száma előnevezéssel korlátozva, és kényelmesen, tágasan férjen el mindenki: ebből a háromból kettőt lehet választani

Én félek, ha elkezdenénk drasztikusan emelni a nevezést úgy, hogy a dij nem nőne, pusztán azért, hogy kényelmesebben elférjünk, akkor lecsökkenne a nevezők száma, és akkor már elég lenne a korábbi hely is, szóval ez nem feltétlenül jó megoldás. Az igazi egy saját tulajdonú ingatlan, tournament center lenne, de sajnos ott még nem tartunk.
 
Ezért írtam a zárójeles megjegyzést, ez csak 1 tipp, segítségnek szánva. Ahogy nézegettük, úgy ítéltük meg, hogy kényelmes lenne 100 embernek is, az egészet bérelve. De mindenképpen kellene, hogy a versenyszervező odamenjen, és megnézze alaposan, mielőtt dönt.
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.