Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Amyrro
(Ősök Városa)
Küldd el képeslapként!
Valaha Amyrro volt a lárvaszint leghatalmasabb galetkije, aztán ő is megtapasztalta az ősi törvényt: semmi sem tart örökké, a jövő mindig újabb hősöket szül.
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47066)
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Nézet:
Szeretném megkérdezni, őszintén, hogy mi értelme volt az ezüst csomagnak, ha várható volt hogy a gyémántból sok lesz, és szinte esélytelennek érezze magát az, aki nem 140+27%-ot fizet be?
Várható egy 2. kör, ahol a maradék ember tud védnökölni?
 
Igen, hsz. írás közben én is rájöttem.
 
Nem fér bele 180 ezüst, mert az 180 saját kártyát jelentene, és ha a sajáton felül akarsz kapni a többiekéből is 1-1 darabot, akkor az 32 400 darab kártyát jelentene összesen. Ez 60 gyémánt esetén 3 600 darab kártyát jelentene - van különbség.
 
Ez jó hír, köszönöm!
 
Nem buksz semmit, emailben egyeztetünk a héten mindenkivel, tudsz változtatni.
 
Erre azt látom megoldásnak, hogy egy féle csomag van. Egy áron. És el lehet dönteni, hogy belefér-e, megéri-e.
Nekem a legnagyobb bajom, hogy ennek rohadtul többszöröse ha majd ezektől a személyektől akarom megvenni. És őket nem a játék szeretete, hanem a profit motiválja. Így pedig az én részemről csökken a hobbi iránti lelkesedés.

Nincs bajom azzal, hogy van értéke a lapoknak. De a problémám az, hogy itt jelentős a különbség az itt fizetendő érték és a majd piaci érték között.

Nézzetek meg egy-két védnökit. Gyakorlatilag 4 lap eladásából kijött a költsége az egész programnak.
 
Igen, ezt értem, de elvileg véges hely van, mondjuk 60, ha 60 gyémánt támogató van akkor az 180 sor kártya. Azaz beférhetne 180 ezüst is, ha annyira nagy a túljelentkezés, akkor csak simán sorrendbe kellett volna nézni a beérkezéseket, ha meg az a fontos, hogy kevesebb ember legyen, akkor lehetett volna csak gyémánt szint. Valahogy nekem nem áll össze a dolog. Azt megértem, ha nem akarnak annyi emberrel egyezkedni, vagy ha csak fixen 60+ féle védnökölt lapot akartak, na majd lesz ahogy lesz.

Én ezüstöt jelöltem meg elsőre és megjegyzésbe beírtam, hogy arany vagy gyémántra is nyitott vagyok ha úgy alakul, de ezt az űrlapomat benyelte az internet, másodjára pedig nem dobta fel se a tartalék lap se a megjegyzés opciót...e-mailben jeleztem, de ha ekkora túljelentkezés van akkor valószínű bukni fogom a védnökölést.
 
A kiírás szerint nem: "Az árban benne van az egyeztetéssel kapcsolatos munka díja, a lapok nyomdai előkészítésének, gyártásának és postázásának a költsége is."
 
Örülök, hogy ilyen sokan jelentkeztek, de ugyanakkor szeretnénk mindenki igényeit is kiszolgálni. Sajnos a védnökölhető lapok száma mindenképp limitált, de tavaly nagyon sokat dolgoztunk azon, hogy lapokat előre megcsináljunk, és így idén másfélszer annyi hely legyen – de úgy látszik, még ez is kevés lett. A tavalyi programmal ellentétben most viszont volt egy tartalék terv, ez a bronz támogatói fokozat, ami biztosítja, hogyha valakinek nem is jut saját lap, legalább a gyűjteményről nem marad le.
És emellett van még egy dolog, amit, köszönhetően a retró kiadásnak, megtehetünk: ha csinálunk a retró kiadásban foil lapokat (erre úgy láttam, van igény), akkor meg tudjuk növelni a védnöki kapacitást kb 12-16 lappal. A retro foilt eredetileg azért vetettük el, mert nagyon drasztikusan megnyomná a kis példányszám miatti magas költséget, de ha bejön ennyivel több védnök, az fedezni tudja ezt a pluszköltséget.
Erről még egyeztetnem kell a cartamundival, de nagyon valószínű, hogy ez járható út. Az összes jelentkezőnek még így sem fogunk tudni saját lapot csinálni, de azért jóval többnek. Ez akkor egyúttal azt jelentené, hogy a lapokból valamivel többet kell gyártani (a tervezett 220 helyett inkább 240-250), viszont mindenki több lapot is fog kapni (de az árat emiatt utólag már nem változtatjuk).
 
nem a behóson vesszük a lapokat át amúgy is? akkor nincs szállítás, hacsak nem az költség hogy a sok lap lehúzza a kocsi hátulját
 
Pénz beszél, kutya ugat.
 
Ha 50 ezüst támogató van, akkor kell még 100 bronz támogató ahhoz, hogy ugyanannyi legyen az értékesített kártya mennyisége, mintha helyettük 50 gyémánt támogató lett volna. Ez fontos különbség, mert akkor plusz 100 embert kellene bevonzani, akinek saját lapja nem lenne, csak a többiekéből kapna 1-1 darabot.

Bár magasabb bevételt eredményezne, ugyanakkor plusz 100 emberrel kellene egyeztetni és plusz 100 címre kellene a szállítást megoldani, tehát vélhetőleg a megtérülés nem lenne magasabb.
 
Ha egyszercsak megnőne a kinyomott lapok példányszáma a behirdetett 210-220-ról, szerintem igen sokan instant kiszállnának.
 
Tehát ha jól értem (nyilván megértem ezt a részét abszolút), akkora sorrend lényegtelen. Amennyiben több a gyémánt, arany stb jelentkező, akkor a bronzok minden esetben kiesnek.
 
Szerintem lenne, a beérkezési sorrend, nem pedig a pénztárca méret szerinti besorolás, bár nem értem miért jobb egy gyémánt fokozat, mint három ezüst? Pénzben az utóbbi több, kártyában pedig majdnem ugyanannyi.
 
a kapacitás fix, ez "aki kapja marja" alapon ment mindig is. Nincs jobb megoldás
 
Esetleg nem gondolkoztatok azon, hogy ha akkora a túljelentkezés, akkor a bronzosok is mind lehetőséget kapjanak?

Vagy akkor leértékelődik a dolog? Vagy erre nincs kapacitás?

Sokan örülnének neki gyűjteménybe. És nekik fájó lenne ha kimaradnának és jóval súlyozottabb áron lenne csak lehetőségük a beszerzésre azoktól, akik meg üzleti célból igényeltek pl gyémántot.

(gondolom nem leszek mindenkinél népszerű ezzel, de szerintem nem vagyok egyedül a dologgal)
 
Köszönjük.
Összesen így 1-1 lapból mennyi fog készülni?
 
Köszönjük a jelentkezést mindenkinek! A leveleket folyamatosan küldjük ki a megadott email címekre, további egyeztetés céljából, ezek egy része csak holnap fog kimenni.
Egyelőre úgy tűnik, a rendelkezésre álló helyeknél több jelentkező van. A gyémánt támogatók biztosan, az arany támogatók többsége is részt fog tudni venni. Az ezüst támogatók egyelőre várólistán vannak, de legrosszabb esetben ők is be tudnak kapcsolódni a programba bronz támogatóként.
Köszönjük a türelmet!
 
En toroltem a hsz-emet (hogy tul sok lap lesz ez ), mert villamgyorsan rajottem, hogy most csak felirnak mindent a listara, aztan majd a fizetesek ill. (nekem kicsit rejtelyes algoritmus alapjan meno) ido-gyemant-kiertekelesek utan levagjak 67-nel. Gondolom
 
Kicsit mintha többen lennénk a beharangozott 68-hoz képest
 
Narancslapnál lehet olyat hogy az egész felület Foil legyen?
 
Valószínűleg a 2018-as (EE) kiadásra gondolt a Védnök és szerintem így már nem tiltott. De majd leegyeztetik.
 
Még biztos lesznek javítások...
 
Mint ahogy a tornadusz is ilyen nem? :|
 
Vámpírsárkánynál valószínűleg hibás lap jön fel, mert tudtommal promo lapot nem lehet védnökölni. Ugye?
 
a védnökölt lapok listája csak tájékoztató jellegű adat, most visszük fel, hogy legyen előzetes információtok, milyen lapokat jelöltek meg jelentkezők. Fel fogjuk venni mindenkivel a kapcsolatot és egyeztetünk, a lista ezután lesz végleges, de ez több nap még. Van több lap is, amit többen jelöltek, ezeket is pontositani kell. Köszönjük a türelmet! Igyekszem itt is folyamatos tájékoztatást adni.
 
Az enyém sincs fent és valószínűleg a gyémánt kategóriások közül sokan majd este foglalkoznak a beadással.
 
igen, pld. a 80%-uk még fenn sincs
 
A védnökölt lapok képeinek linkelésébe akad némi anomália.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.