Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Május 18-án szombaton részt vennél-e egy HKK versenyen, amit a Board Game Expo-n rendeznénk a ComicConon? (Belépő van, nevezési díj nincs, nyeremény van.)

1) Igen, megyek a rendezvényre, szívesen részt veszek a HKK versenyen is.
2) Megyek a rendezvényre, de a HKK versenyen nem indulok.
3) Nem megyek a rendezvényre.
4) Nem tudom még.
5) Nem érdekel.

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
A Mesterek Tornáján
(Könyv)
Küldd el képeslapként!
Az Ezüstsólyom Karma című könyv címszereplője, Ezüstsólyom Karma, a Mesterek Tornája kardvívó bajnokságán legyőzi ellenfelét.
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47065)
Lapötletek (64943)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (29)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)
[HKK Piac] Eladó lapok (141662)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Amennyit bontasz, annyit hasznalhatsz. A koveto lesz tiltott.
 
Azt jól tippelem, hogy akárki akármennyi céhet használhat majd , és semmilyen tiltás nem lesz?
Max. 3-at használhatok abból is, akkor is ha 4-et bontok?
Itt nem szokott darabszám korlátozás lenni.
Illetve ha 1-et sem bontok így jártam igaz?

Köszi
 
Köszi!
 
Jópár éve nem volt előregisztráció, mindig elfértünk. De én is gondoltam már erre, mert óriási az érdeklődés, biztos ami biztos alapon jó, ha kiirunk egy előregisztrációt. Hamarosan kirakjuk!
 
Mikortól lehet a versenyre elő regisztrálni?Lassan feltételezem aktuális lenne.
 
Igen.
 
Szeretném megkérdezni, hogy a védnökölt lapok is ekkor lesznek átvehetők?
 
Csak szigorúan legènybúcsú
 
de gyerekzsúr ugye nem lesz?
 
Köszönjük a türelmet, sikerült most már tényleg véglegesíteni, marad a 22-i időpont, de áttettük a Wekerlébe. Ott legalább büfé is lesz biztosan
 
Esetleg az új helyszínt a NOÉ-t érdemes lenne megnéznetek... gondoljátok... rajtam keresztűl tudok segíteni.
 
Sajnos én a Kondor büfé nyitvatartásában sem bizom szerintem is szerencsésebb lenne Wekerle..
 
Ahogy írtam, a Műv Ház sajnos kavar, még bizonytalan az egész, ha lesz újabb infó, véglegesítünk.
 
A kiemelt 8-án lesz, és ÚN jellemek harca. A hely még kérdéses, ugyanis a Game Pub december 31-vel bezár...
 
Igen, más formátuma lesz, de ezt majd a versenyszervező pontosítja.
 
Roxat céhei véglegesített megjelenés, és egyúttal a frissen bontott verseny időpontja:

2022. jan. 22.
 
Így nem is látja el a funkcióját, ha arra sincs energia, hogy azt felírd, hogy most elkezdtünk ajándékozó nélkül tesztelni. De semmi baj, nem is számítottam másra.
 
A menupont arra szolgalt, hogy amikor valamit, legyen az tiltas vagy foleg nerf, a tesztelesen mar eldontottuk, hogy kiprobalunk (ez gyakran 2-3 honap belso tesztelest jelentett), akkor az oda felkerul _azonnal_ amikor ezt eldontottuk.

Elsodleges 2 celja a
- "bezzeg a tesztelok mar tudtak elore es annak birtokaban bizniszeltek" tipusu (tudomasom szerint alaptalan) vadaskodasok csirajaban elfojtasa es
- a nagyobb atlathatosag a jatekosok reszere, hangsulyozva, hogy ezek csak tervek, amik valtozhatnak.

Teremszetesen ettol meg elmulhat, valtozhat (pl. ha a nerfekre mar nincs ilyen tesztidoszak), de a celja ez volt, es volt ertelme szerintem.
 
Ebben egyetértünk, hogy a tervezett módosítások felület nem látja el a funkcióját, szerintem meg kellene szüntetni, mert csak problémák és félreértések vannak belőle. Ha valamiről kiderül, hogy bróken, és tiltani kell, nem lehet várni vele hónapokat, hogy mindenki eméssze a dolgot. És akkor jön a panasz, hogy de van ez a felület, ott miért nem volt kiirva előre. Hát azért, mert nem tudtuk hónapokkal előre, hogy kijön egy kiegészítőben egy új lap, és probléma lesz vele. Ha tudtuk volna, ki se adjuk úgy Vagy ha megnézed a Vlagyimirt, hónapokon át ment a lobbi, hogy ezt tiltsuk, nerfeljük, mert mekkora probléma van a K képességével, azt le kell venni róla, ezt is irtuk a fenti felületen. Aztán a tesztelők végül mégsem ezt szavazták meg. És amikor végül valamit már 3 hónappal a tiltás előtt rakunk ki, akkor meg az a probléma, hogy miért nem raktuk ki még korábban... Szóval az a felület így tényleg teljesen értelmetlen.
 
Engem nem szükséges meggyőzni, szerintem amúgyis ez az egész mindenben is a játékosokat próbáljuk követni dolog ami a szavazósdival kezdődött túl van tolva.

Abban igazad van, hogy az aki pl. az ajándékozót beszerezte játék céljából akkor is szív ha 1 évvel előtte szólsz, akkor is ha 3 hónappal előtte. De meglehet nézni mennyire mennek az EE/10. kiadás spoiler bizniszek a csoportokban. Elég intenzíven. És láthatóan nem volt miatta hiszti. Mert a rota bejelentés óta tudvalevő mikor fognak kiszállni az ÚN-ből, és aki a káosz lapjait nem gyűjti, volt ideje megszabadulni a lapoktól. Mindezt oly módon, hogy volt 1 év ÚN játék még a lapokkal, így nem egyik pillanatról a másikra válik értéktelenné aszerint, hogy éppen hogyan "árazza be ezt a változást a piac".

Ugyanez szerintem nem működik a nerfre meg a bannra, mert ha valamivel gond van akkor mihamarabb lépni kell, nem pedig 1 évet várni vele (bár a tesztelés szükségességét én sem tagadom). Viszont ha már 1 éve tudott a belső körben hogy márpedig az ajándékozó tiltva lesz az ÚN-ről, akkor nem világos, hogy mi szól az ellen, hogy ez a tény felkerüljön a Tervezett módosítások közé ha már egyszer adott egy ilyen felület.

Szóval az előzővel én csak arra próbáltam felhívni a figyelmet, hogy jelenleg azzal volt a probléma, hogy a Tervezett módosítások felület nem látja el a várt funkcióját. Mert én is pl. inkább arra számítottam, hogy azok fognak ebben a menüpontban szerepelni amik már célkeresztben vannak nerf vagy bann céljából, nem pedig azok amikre már pörög a visszaszámláló (előbbire példa a T.Vlagyi vagy V'cz, míg utóbbira az ajándékozó).
 
Annak, hogy egy lap tiltásra kerül, 2 dologban van jelentősége: a pakliépítésben, és a lap piaci árában.

A pakliépítés szempontjából mindegy, hogy 3 hónappal, vagy 1 évvel korábban tudod ezt meg: 3 hónappal előre sem építesz meg egy paklit.

A piaci árnál is majdnem mindegy: ha 1 évvel korábban jelentjük be, akkor azt a változást akkor rögtön beárazza a piac, függetlenül attól, hogy utána még 1 évig, vagy 3 hónapig lehet használni. Ráadásul ez csak az ÚN formátumra igaz, az összes többi versenyen - ami kb. a versenyek fele lesz - ezt a lapot továbbra is vígan használhatod.

Ez egyébként a tipikus tele a pohár vagy üres a pohár esete. Nem azon kell rágódni, hogy 1 év helyett 3 hónappal korábban lehetett ezt megtudni, hanem inkább pozitívumként kell értékelni, hogy 1-2 hét helyett már 3 hónappal előbb lehet erről tudni.

Amúgy ez egy eléggé speciális eset volt, a játék történetében még soha nem fordult elő, hogy egy lapról már több, mint 1 évvel korábban el lett döntve, hogy majd a jövőben egy bizonyos formátumról tiltva lesz.

Én személy szerint sokkal inkább preferálom, hogy egy ultrát vagy ritkát ne tiltsunk, hanem csak nerfeljünk annyira, hogy játszható maradjon, pont azért, hogy ne érjen senkit kellemetlen meglepetés azért, mert a játék szükségszerű evolúciója miatt néha változnak dolgok. De egy Mardakor ajándékozónál nekem sincs ötletem, ezt nerfelni hogy lehetett volna.
 
Szvsz félreértettétek az fb-s kommentáradatot.

A cikkben leírtátok, hogy tavaly döntöttétek el, hogy tiltásra kerül majd az ajándékozó. Vagyis legalább 1 éve lehet tudni a változtatásról. A "Tervezett módosítások" menüpontnak meg talán pont ezek publikálásáról kellene/kellett volna szólnia.

Szóval a felháborodást valószínűleg nem az váltotta ki, hogy azt hiszik a népek rögtön tiltva lesz az ajándékozó, hanem hogy már 1 éve tudva levő nálatok hogy tiltva lesz, mégsem került fel az erre vonatkozó felületre.

Ilyen formában tényleg kevés értelme van.
 
Lehet, hogy valami félreértés van, de a Mardakor ajándékozót nem mostantól tiltjuk, hanem csak 3 hónap múlva, és csak az Új Nemzedék formátumról.

Korábbi tiltásnál az volt a probléma, hogy miért nem jeleztük ezt már hónapokkal korábban a Tiltott és módosított lapok oldalon. Most sokkal előbb jeleztük hogy tiltva lesz, de a facebookos posztok alapján én úgy látom, hogy a legtöbben ezt egyenértékűnek veszik azzal, mintha a lap mostantól lenne tiltva. Akkor valószínűleg ennek a rovatnak sok értelme nincs, főleg, mert mindig lesznek lapok, ahol nem tudjuk már hónapokkal előre, hogy fog velük történni valami.

Talán az lenne a legjobb, hogy bármilyen tiltás / nerf is a következő hónap első napjától érvényes, csak úgy, mint egy újonnan megjelent lapot is akkortól lehet használni. És persze akkor nem 29-én tiltanánk lapokat, hanem max a hónap közepén vagy előbb. Erre a "tervezett" rovatra nincs szükség egyáltalán, mert ha nem lesz belőle semmi, akkor minek riogassunk titeket vele, ha meg akár hónapokkal előbb kiírjuk, hogy biztosan lesz változás, az semmivel sem jobb, mint 2 héttel előtte.

Az eredeti kérdésre visszatérve: jelen pillanatban nincs semmilyen egyéb tiltás tervben.
 
Jó terv...
Jah NEM...
 
De most miért?Ez a játék legizgibb része..(És itt sajnos ki is merül a további izgalom...)
 
Esetleg valami titkos tiltás még mielőtt elkezdek paklin gondlokodni?

Az ötkövetőt is szeretem, esetleg a fókuszálást nem akarjátok tiltani?

Fec
 
Csak fogalom-tisztázás: a felújított lapok minden értelemben új lapok, a grafikát kivéve (természetesen nem tilos, hogy valaki azt ne tartsa újnak, csak elég zavaró tud lenni kommunikációban). A lapkészítés, tesztelés, lektorálás során legalább annyi munka van vele, mint egy nem-felújított lappal.
 
Nem tudom így értetted-e, de nyilván lesznek felújított lapok. Néhány viszont új illusztrációt kapott.
 
Igen. Vagyis talàn lesz 1 újrakiadás, 1 termelt lap.
 
tehát MIND új?
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.