Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Elektromos lehelet
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Szikrázóan negatív élmény, amikor egy szörny elektromos leheletét bocsátja rád, mielőtt még a közelébe érhetnél, és lecsaphatnád a fejét. Nem csupán a bőröd épsége bánhatja, hanem az elektromosságot kevésbé tűrő tárgyaid is tönkremehetnek.
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47066)
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Nézet:
Céhek?
 
Szárnyaló tolvaj meg fogható
 
4.17.0. Kézből dobásnak, lapdobásnak vagy röviden dobásnak nevezzük, ha egy játékos kezéből egy vagy több lap közvetlenül a gyűjtőbe (Semmibe) kerül.
 
Én csak azt nem értem, hogy a V'cz, a Remete képessége miért nem dobatás..
 
Sajnos nincs, de ezt irtam korábbi posztban is.

Képzeld el, hogy kijátszol egy forrást, amivel egy általad választott lapot dobatsz. Kiválasztod az ellenfél kezéből az Y lapot, ezt kell eldobnia. A te logikáddal akkor neked is egy Y lapot kéne eldobnod, tehát nem dobsz semmit.

Az, hogy milyen módon választjuk ki, milyen lapot kell dobni - akár véletlenszerűen, akár általad, akár általam választott, akár a vcz által kijelölt - az nem feltétel, csak a lap kiválasztásának módja. De nem csak te érted, más sem, ezért is kell elengedni ezt a lapot, mert egy-egy adott szituációban mindenki azt fog beleképzelni, amit akar, és végtelen viták lennének róla.
 
Egyébként ja
 
Miklós, harmadszor szolok hozzá, még nem kaptam érdemi választ, magyarázd már meg végre, hogy mi a csudáért dobat a remete + lusi. Addig rendben van, hogy elvesz egyapot, ez nem dobatás, de a kör végi dobatás feltétele az, hogy nem játszottad ki az elvett lapot, és a lap amit dobat az az amit elvett. A lusi szempotjából a feltétel mellékes, ha teljesül, a lusi is dobat, ez pedig az, hogy nem játszod ki az elvett lapot, viszont nem akármit dobat, hanem egy bizonyos lapot, amit elvett, olyan meg nincs az ellenfélnél. Ugye igazam van?
 
Csak egy javaslat: a Iustitiát VISSZATENNI a tesztlistára nem lehetne? valami hasonló szabálylap jól jöhetne, ez volt az első olyan évek óta, ami elgondolkodtató és nem "faék" jellegű mint a járj, erdő, mező stb. Plusz nettó kibaszás ez a lap tervezőjével, aki nyilván belerakta a munkát és el lett húzva a szeme előtt a mézesmadzag.

én értem, hogy sok munka, de ennek nem szabadna kifogásnak lennie. Ha a tesztelés úgy működne mint az építkezés, mennék nap 12 órában betont keverni, csak legyenak változatos lapok
 
Huh! Én valamikor az elején hozzászóltam, aztán most néztem vissza, s egész hosszú flame lett.

Vlagyimir: Nem értek egyet, ha lekerül róla a K-s képesség már nem lesz annyira jó. Gyk az nyerte meg a játékot. Nemzetiig már nem örülnék a nerfnek.

Iustita: Én egyszer játszottam vele. Nekem akkor sem egy 28-ik kontroll nem jutott róla eszembe. Úgy gondolom, hogy jó volt az eredeti szándék. Pont emiatt örülnék neki, ha az eredeti szándéknak megfelelően "meg lenne szerelve" a lap egy másik kiegben. Hozzátéve, hogy nem játszottam volna ezzel a dekkel Nemzetin, így első körben nem érint a bannolása. Ennek ellenére sajnálom.

Sőt! Lehet, hogy még a faterod is én vagyok De tuti azért töltöttem el egy fél napot, hogy részletes cikket írjak arról, hogy működik a lap, mert ki akartam bannolni.


Egy cikk nem születik meg csak 5 perc alatt. Ezt szerintem tök kevesen tudják. Ha valaki ír egy ilyen hosszú cikket, az nem bannolni akar, az tuti.
Mondjuk egy kommentben tudatni, hogy valakinek te vagy az apja...
(Csak be ne jelentkezzen az elmaradt szülcsinapcsis és karis ajikért! )
 
Igen. Kivéve, ha annyira elbaszott a lap, hogy komoly sansz van rá, hogy a nemzeti alatt meg utána is jó ideig végig azt fogod hallgatni, hogy mennyire elbaszott lap ez, miért nem lehetett kitiltani, hiszen ez már jól látszott a felkészülési versenyekből is, és mennyire amatőr dolog hogy ez bent maradt...
 
Szerintem SEMMIT sem jó ötlet nerfelni, sem tiltani a Nemzeti előtt 3 héttel. Amit eddig nem kellett/sikerült, azt már majd utána. Nerf esetén lehetőleg 2-3 hónapos belső tesztelés után.
 
És sokszor hiányzott is róla, pedig rendszerint csak a 2ik 3ik játszmában kerül be sidebol
 
Szerintem jó lap lesz még úgy is. Az elmúlt fél évben rengeteget játszottam vele, nagyon ritkán számitott valamit a (K) képesség. Az áramlásra manaadás ugyanúgy megvan, a vesztett helyzetből fordítás semmizéssel együtt ugyanúgy megvan, a halálsikoly ugyanúgy kisül. Az a (K) képesség olyan, mint a Leirán volt a halálsikoly.
 
Érdekes felvetések!

Semleges csatamező: a januári kiegben érkezni fog több olyan lap is, ami csatamező elleni.
Gomak: határozottan nem. A keresés mindig is pakliból kézbe vétel volt, egy torz mutáció, amikor már mindenféle mást kezdtünk keresésnek hivni.
Dobatásnak hívni a kézből kézbe vételt. ez egy aránylag új dolog a hkk-ban, nem sok lap tud ilyet. De én nem hivnám dobatásnak, mint ahogy a lapok ellopása sem gyűjtőbe küldés.
Bilincsmester: ez már igy marad, csak 1 a sok más spoilerből ami csak vele együtt fog kirotálni.
Lassan járj: ebben nagyon egyetértek veled, de szerintem egy ilyen válrozást soha nem lehet keresztülvinni.
Narancs lapok IK: ez jó meglátás, amig ilyen alacsony az átlagköltség, ez túl nagy előnyt ad.
Epikus követő: jó eséllyel fog történni ilyesmi.
 
Ha lejon rola a Ks képessege annyira kula lesz mintha tiltva lenne. Senki nem fogja hasznalni.
 
Szeretném kérdezni, hogyha ez komoly, akkor a következő lapokon gondolkodik-e a tesztcsapat?

-Semleges csatamezo: több mint 1 éve javasolt nerfem: 80 lap minimum es 10 vehető ki
-Gomak faq felülvizsgálata, dekkBŐL gyűjtőbe vagy Semmibe dobás kereséssé visszaminősítése.
Ugyanígy a kézből lapot bárhova áttevő források egys÷gesen dobatásnak minősìtése.
-xeno bilincsmester: a foilos verziojanak évszámát visszanerfelni az eredeti kiadasehoz, mivel a lap létezésével nem volt kalkulálva a rota tervezésekor.
-Lassan járj: a nekron ne szamitson az IK-ban a drágítás szemszögéből
-Narancs lapok általában: ne lehessen több olyat együtt használni, ami IK-t módosít bárhogy (olcsobbit/dragit).
-epikus követők: az olcsobbito epikusok olcsobbitasa a következő előkészítő fázisban vesszen el.

Ezekkel a problémákkal és javaslatokkal, amik többsége évek óta ismert mikor szándékszik a tisztelt döntéshozó csapat foglalkozni?

Üdv: Kyb
 
Elnézést, ha úgy értetted az első részt, hogy "Teljesen mind1, mikor" = "Bármikor", akkor teljesen én értettem félre, mea maxima culpa.
 
Azóta se lett április...
 
Ok, nézzük meg. Aki úgy gondolja, nem jó ötlet a Vlagyit megnerfelni a nemzeti előtt 3 héttel, írja le ide (akár, mert ez lett beígérve, akár, mert igy működött a felkészülési versenyeken, akár mert szerinte nem erős így se). Nézzük meg, mi lenne a reakció. Ha nem kíséri a felvetést népharag, akkor térjünk vissza rá.
 
Minden tisztelettel, de a Vlagyi tiltásáról nem lehetne egy hasonló játékfejlesztői szavazást kiírni?

Ígérettől függetlenül lehet nem lenne már felháborodás miatta (vagy nem akkora mint a szabálylap miatt).

Akkor ha csak 3 héttel nemzeti előtt is, de kezdtetek valamit az egészségtelen lapokkal, kitisztáztátok a dolgokat, lehetne készülni.
 
Igen, én is ezt mondtam, hogy kellemes egyensúlyt képzett az epikus követők és más 50/30 paklik ellen, mert én úgy raktam össze. Az eredeti szándéknak megfelelően használtam, nyilván azért, mert abban gondolkodok, hogy miként lehet felvenni a versenyt a kontroll paklikkal.

Én azt siratom, hogy ez a lehetőség elveszett. Így pedig megint nincs valós alternatíva, hanem be lehet állni a sorba.
 
Szerintem az "el nem kaszálással" nem követtél el hibát. Egyrészt: a lap megjelenése a Kyb-féle FAQzással legalábbis véleményes, hogy hiba volt (lenne) - e. Szerintem nem, és vannak mások is, aki szerint nem. Másrészt nem tesztelőként, "csak" lektorként nem is valószínű, hogy aggodalmad hatására ez megtörtént volna.
Amiben van felelősséged (gondolom) viszont tesztelőként, faq szakértőként, azok a mostani megoldások: a "saját faq" ill. utána a tiltás és annak pontos időpontja.
 
Ugyan mi hasznom lenne abbol, ha ismeretlenul sertegetek barkit...? Dehogy! Arra akartam ravilagitani, hogy vannak jatekosok, akik maris felfedeztek es meg egy jo csomoan, akik meg eztan fedeztek volna fel, h milyen irgalmatlan sok exploit van elrejtve ebben a lapban. Kis tulzassal mintha minden lapod x. bilincsmester lenne. Ezt nem hagyhattuk, hogy megtortenjen.

Ez a HKK egyik alapelve:
"1.2.2. A játékegyensúlyt megbontó lapokat, illetve lapkombinációkat szabályozni, módosítani vagy tiltani szükséges."

Hiszem es vallom, hogy az egyszeri gyors leszakitasa jobb a sebtapadznak, mint a hosszadalmas feszegetese.

Mindemellett: a lap eredeti szandeka egyaltalan nem az volt, hogy ehy 30. kontroll epuljon ra. Epp ellenkezoleg! Az epikus kovetok es mas 50/30 paklikat szerette volna kordaban tartani. Sajnos nem lattuk elore, hogy a szorny ellen egy meg nagyobb szornyet alkottunk.
 
Vagy bilinccsel is elég nagy az átfedés...

Quwargos, nehogy azt hidd, hogy ez oltogatás... így él, lélegzik a közösség. Egy kérdezz-felelekről, amiben épp minden egyértelmű volt, vagy egy versenybeszámolóról sokat nem lehet beszélni. Viszont egy ilyen megosztó témáról, mint a bannolás, mindenki elmondja a véleményét, van, aki több szenvedéllyel. Pont ez segít abban, hogy lássuk, ki hogy gondolkodik. De amikor majd kirakjuk a hírt arról, hogy 30%-kal nőnek a versenydíjak, vagy mik lesznek a jövő évi tervek, arra csak max 2-3 poszt lesz, mert arra sokat nem lehet írni azon kívül, hogy oké, rendben.
 
A deck mellé Legfőbb káoszmestert rak vagy Xenó epikust,kicserél 1-2 lapot és kis túlzással kész is.
 
Lehet senki nem vágja ki is vagyok, csak egy amatőr nobody... de az ilyen kommentsor megerősíti bennem azt hogy lerakjam ezt a játékot egy pár hónapra!
Gratulálni tudok csak azoknak akik alapjáraton kitalálják ezeket a lapokat, azoknak akik leokézzák és nem gondolják át, meg azoknak is akik most itt ebbe a sorozatba lent máshoz se tudtak tenni mint hogy oltogassák egymást. Eskü LoL-ba nincs ilyen kaliberű toxic hozzállás mint néha a HKK-ba.
Grat a népnek.
 
Ebben a témában még, hogy mennyire jó 3 héttel a nemzeti előtt bannolni, tekintve, hogy a felkészülő versenyek nagy része lement. A felkészülő verseny nemcsak arra jó, hogy kipróbáld a paklidat, és ha nyersz vele, hátradőlsz, és jöhetsz ugyanazzal a nemzetire. Egyrészt, ha ez megtörtént, jó eséllyel többen lemásolják a paklidat, és felkészülnek ellene, tehát nem fog ugyanúgy muzsikálni. Másrészt, ha a paklid nem működött jól, akkor úgyis újat fogsz csinálni. Harmadrészt, ha a fenti 2 dolog megtörténik, akkor még a meta is változni fog, tehát arra se számithatsz, hogy tökéletesen ugyanaz lesz. Viszont, a felkészülő verseny egy jó tesztje a nemzetinek, ha kiderül valamiről, hogy elcseszett, akkor azt azért érdemes kiemelni. És igen, a Vlagyi is állandó téma volt, hogy nerfeljük-e a nemzeti előtt, de rá kifejezetten be lett ígérve, hogy nem változik. Majd meglátjuk, hányan fognak panaszkodni emiatt.

Az ok, hogy hétfőtől tiltva lesz a lap, de addig lesz még 3 különböző helyszínen vidéki verseny. Ott mi tévők legyünk? A teljes FAQ-s cikk is menjen a levesbe? Láttam ott olyan döntéseket, amiket élesben még nem. Mire készüljenek a játékosok?

A hétvégén a Iustitia a cikkben leirtak alapján működik.

Milyen tesztelők Miklós egyedül miattad lesz tiltva.

Sőt! Lehet, hogy még a faterod is én vagyok De tuti azért töltöttem el egy fél napot, hogy részletes cikket írjak arról, hogy működik a lap, mert ki akartam bannolni.
 
Nem hinném, hogy sokkal rosszabb lenne, mint az élen járó Semleges csatamező és hasonszőrű társai. Ezen az alapon elég hosszú lenne az a lista, amelyiken a kitiltandó lapok szerepelnének. Egyébként nem hiszem, hogy a kezdő játékosok érdekei lennének figyelembe véve egy-egy ilyen döntéskor. Inkább tűnik úgy, hogy a status quo fenntartása a cél. Persze, ha csak lekicsinylésnek szántad a megjegyzést, akkor vedd semmisnek az észrevételem.
 
Van más olyan lap, ami jóval több FAQ-t igényel, és mégis bent tartják. A szavazás meg kamu valszeg. Ha nem tudnád, az epikusokra mindenki azt szavazta, hogy ne legyenek, csak Miklós szavazott igennel.
 
Tetszik gomb.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.