Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Lady Olivia tornya
(Túlélők Földje építmény)
Küldd el képeslapként!
Lady Olivia, a visszavonult lovagnő, a jóság követője csendesen éldegél cseréptetős tornyában valahol Erdauion. Minden vendégnek önfeledten örülni képes (persze a gonoszoknak kevésbé), így te is kukkants be hozzá bátran, ha épp arra járnál! Az úrhölgytől talán még némi hozzád illő feladatot is remélhetsz.
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47066)
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Nézet:
Értem a felháborodást különösen a nemzeti miatt, de kicsit rávilágítanék, hogy egy kevesebb mint fél éve játszó amatőr szemszögéből mit jelent ez az egész. Ahhoz hogy egy paklit osszerakjak, kb egy hónapig kell gondolkodnom, majd folyamatosan fejlesztem, mivel lapkeszletem nincs, a kiszemelt lapokat nehézkesen, időigényesen beszerzem, rakoltok 45-50 ezer forintot, majd egyszer csak jön a hir, hogy akkor az egészet kezdheted elölről, méghozzá azért, mert túl erőteljesek a válaszok a lapról irt cikkre (nem a lapra magára, a cikk szerinti értelmezésre, többek között arra, hogy teljesen elvetitek hogy mindenki úgy dobjon ahogy a másik)

Értem hogy rengeteg kérdés felmerült és azt is, hogy voltak ellentétes értelmezések is. De akkor nem az lenne a leginkább jatekosbarat megoldás, ha megvitatnatok ezeket, és ha láttok problémát, a vélemények és a túlzó kombok elkerülésének figyelembevételével hoztok rá faq-ot? Tényleg ez őrzi meg a játék stabilitását és gondoskodik a jó jatekelmenyrol, ha következetes gyakorlat kialakítása helyett kidobjatok az egészet?

Engem ez a döntés nagyon felháborított, úgy érzem rengeteg idom és pénzem dobtam ki, mert a legkényelmesebb megoldást választottátok.
 
A 65 fős blogos is hagyinak számít, nemde? Ott te nyertél mezővel. Gratulálok, de nem aggaszt a mező tiltása?
 
3 héttel a Nemzeti előtt paklit tiltani, hát, grat .
 
Vlagyimir így került fel a tesztlista lapötletek részébe:
"T. Vlagyimir (2020)
k, #
2(5)
ember, _rezisztencia, _[[+2]]
(5)/6
"Kijátszásakor minden előre kikészített lap az asztalról, gyűjtőből és kézből a Semmibe kerül.
Ilyen lap nem hozható játékba.
(K), (X): Dobj egy pakli tetejéről a gyűjtőbe vagy Semmibe 2*X lapot.
Hátrány: Halálsikoly: mindenki eldobja a lapjait." "T, mint Toborzásgátló.""

Csak a miheztartás végett mondom, hogy ami megjelent, az mennyire az "én" lapom.

Üdv: Kyb
 
Mert ha Ők ezzel indulnak és "véletlen" ezzel nyernek az sokkal korrektebb. Nezd meg az utolsó pár hagyit mik nyertek pécsen és kecson is ugyan az volt. Azert valjuk be a lapjaidal nem kis problémák vannak és ez most nem csesztetes de sorra kerül a vlagyi is gondolom meg a Gabriel se túl egészséges.
 
Hát a választ köszönöm, ugyanakkor nagyon szomorú a helyzet, hogy megint az epikus + mező fog menni.

Megértem, hogy a V'cz pl túl durva volt ezzel, de lokálisan is lehet orvosolni az ilyesmit. Továbbra is az a véleményem, hogy ha másolná a cselekvést és nem dobatna 2-t a V'cz, akkor nagyon korrekt és hiánypótló szabálylap lenne.
 
csak gratulálni tudok!
hogyan tegyük tönkre a játékot hosszútávon level 100000!
 
Egy nem-gyak-hoz milyen könnyen hozzá mertek nyúlni...
Máskor meg hónapokig toljátok a tiltást, addig amíg ki nem kopik egy lap.
Ez nevetséges, főleg a nemzeti előtt, egy KOMMENTben megírva.


Fec
 
Nézegetem a naptárat, de gyanúsan nem április van. Komolytalan.
(mondom ezt azzal együtt, hogy nagyon elleneztem a lap megjelenését anno)
Ez esetben sok szerencsét mindenkinek a Nemzetire, részemről elengedtem a dolgot ezzel.
 
A tiltás szerintem jó döntés, de abban egyetértek, hogy ezzel az erővel a vlagyimirral is kezdhettunk volna valamit.. Ha nem is tiltjuk(bár lehetne), nerfet kaphatott volna.
 
Az. Oszt. Igen.

Még szerencse, hogy csak a T.Vlagyimirre lett megígérve, h a nemzeti előtt nem változik (Kérdezz felelek 42.). Végül is egy korlátozó szabálylapot, ami mellé lehet követőt tenni, _3 héttel_ a nemzeti előtt tiltani teljesen korrekt.

Bravúros, következetes döntéshozás. Gyönyörű.

Örülhet majd minden csatamező és epikus kontroll tryhardot toló játékos a nemzetin. Ők tuti jól jártak ezzel a döntéssel.

Üdv: Kyb
 
A tesztelő csapattal való egyeztetés után úgy döntöttünk, hogy a Iustitia hétfőtől tiltott lap lesz.

Tudom, hogy a Nemzeti előtt már nem kéne semmit tiltanunk, főleg nem egy narancslapot, de ezzel az egy lappal már egy hete foglalkozunk, irdatlan idő ment el az ezzel kapcsolatos vitára, megbeszélésekre, és folyamatosan újabb problémák merülnek fel. Bár a cikket eredetileg csak abból a célból írtam, hogy a lap működését tisztázzuk, a reakciók, visszajelzések alapján nyilvánvalóvá vált, hogy sajnos nincs más megoldás.

Elnézést kérünk mindenkitől, de talán még mindig jobb felvállalni, hogy ezt most kitiltjuk, mint hogy a Nemzetin problémk legyenek belőle.

Köszönjük mindenkinek a témával kapcsolatos visszajelzését!
 
Igen, egyetértünk. Abba az irányba lett erősítve, amelyik problémát okozott.

Tavaly év elején kezdtem a játékot, így talán megbocsátható, hogy én még tudok egy szabálylapra védekezőként tekinteni. Én egyáltalán nem játszottam dobatással mellette, csak annak örültem, hogyha már dobat az ellenfél, akkor ő is fog dobni és így kétszer meggondolja, hogy megéri-e. Most majd eldönti, hogy mit dob, ami jelentősen csökkenti - vagy megszüntetni - a kockázatot.

Versenykörnyezetben csak kétszer tudtam kipróbálni, de azt tapasztaltam, hogy kiegyenlítetté tette a küzdelmet. Így pedig sokkal élvezetesebb volt a játék, hogy nem voltak eleve reménytelen párosítások. Majd meglátjuk, hogy mennyire működik ezek után.
 
Ezért írtam, hogy az értelmezésem szerint. Én védelmet nyújtó szabálylapként használtam, ami alatt azt értem, hogy nem játszottam sem dobatással, sem húzással, és nem kellett - vagy legalábbis kevesebbet kellett - aggódnom az ellenfél "gonoszságai" miatt.

Ezt még nem is hallottam, hogy ilyen módon lehetett "a feltétel nem teljesült" részt értelmezni, amikor én játszottam vele mindig húztunk, amikor a másik húzott - azonnal, vagy kör végén. Azt nem értem, hogy náluk az Iustitia hogy másolta a keresést - gondolom, amikor még tesztelés alatt volt, és tudott ilyet? Az más.

Dobatás dettó, ugyanúgy dobtunk, ahogy a másik dobott. Én nagyon megkedveltem ezt a szabálylapot, szerintem nyújtott valós alternatívát, tehát ilyen tekintetben hiánypótlónak tartom.

A legegyszerűbb talán az lett volna, ha a "feltétel szerint" részt kiveszitek, és tényleg azt tudja, hogyha húzunk, akkor húzunk, ha dobunk, akkor dobunk.
 
De a kiadott verziójára már rákerült, hogy a feltételeknek teljesülnie kell. Legyen minden belemagyarázható dolog ráhúzva erre a mondatra és működjön úgy a lap ahogy értelme van (szó szerint igazságosan).

Minden szabálylap úgy működik, hogy egyfajta plusz játékszabályt alkot, a játékosokra egyforma hatása van. Erre a szabálylapra ez baromira nem igaz, ami így elég nagy kivétel (pl. hogy véletlenszerűre nem véletlenszerűt dobat, meg ilyen exploitok vannak hozzá mint a bilincsmester meg a vác).

B verzió, aminek szerintem még több értelme lenne: legyen szépen kibannolva a lap. Az eredeti szándék szerinti verzió (mindenképpen ugyanúgy dob, húz a két fél) tényleg színesített volna a metán, de a FAQ utáni verziója teljesen elcseszett.
 
Sok helyen felmerült a iusti tiltása. A jövő héten lesz tudtommal az utolsó hagyi tesztelési lehetőség a nemzeti előtt, így talán jogosan vetem fel, hogy lesz-e tiltva a iusti a nemzetiig? Köszönöm a választ!
 
Ez sosem volt védelmet nyújtó szabálylap. Két tesztelőt kérdeztem erről, ők úgy játszották, hogy a Rücskös látógömbbel, meg a Vízióféreggel ő tudott húzni, de az ellenfél nem, mert "a feltétel nem teljesült". Ill. náluk az Iustitia még a keresést is másolta, ez a fenti feltételes kitétellel azt jelentette, hogy ő a Tiltott könyvvel tudott keresni, míg az ellenfél nem. Tehát effektive egy olyan leszedhetetlen, a játék elejétől játékban levő bilincsmester volt, ami mellett te szabadon húztál, kerestél, az ellenfél viszont nem, max ha direkt rásideolt.

Ahogy írtam, nem a lap erősségét akarom minősíteni, ez nem egy játékot kiegyensúlyozó, hiánypótló szabadságharcos, hanem egy olyan korlátozó szabály volt mindig is, mint
a bilincs, börtön stb csak ehhez már előre lett volna egy rakás exploit. Egy ilyen összetett, sok lehetőséggel bíró lapnak valószínűleg ötször annyi tesztelés sem lett volna elég, mint amit kapott. Épp ezért írtam a cikk elején, hogy nagyon nehéz új szabálylapot csinálni, a legtöbb sajnos elvérzik a tesztelés v tervezés fázisban, mert túl kockázatosnak, kitesztelhetetlennek ítéljük (az idei tesztlistán is volt 4-5, ami végül mind kihullt).
 
Akkor mind egyetértünk,hogy ez nemhogy gyengítés,inkább buff. A szabálylapok mint olyanok,pedig sosem védekezőek,ha építünk rájuk. Márpedig szoktunk általában. De ezt persze el lehet vinni filozofikus irányba (járj drágítása védelem az olcsó lapoktól VAGY táptalaja egy tempósabb járj kompatibilis támadó szellemű koncepciónak?)

Részemről amúgy Iustitia mehet a tiltólistára. Volt már ilyen,hogy egy lap túl sok kérdést vetett fel és ezért bant kapott ,itt ugyanez a helyzet és ezüst lap lévén anyagi kár se ér senkit.
 
Engedjük el ezt a lapot, teljesen a feje tetejére állítja a játékot...
 
Legutóbbi hagyin (kecso) en is kiprobáltam és ez a remete/bilincsmester páros olyan erősen működik Iustitiaba, hogy nyugodtan kilehetne tiltani akár nemzetirol is. Ráadásul a két legerősebb keresés is ott pihen benne (doboz/piramis) úgy hogy ez a szabálylap nagyon félre ment most. Szerintem is kár tovább erőltetni. Nemzetire van bőven idő készülni nem 3hét összerakni egy dekket. Nem sok értelme lesz ha hagyin is mindenki ugyan azzal játszik mint majd egyszinen.
 
Igen, de eddig - értelmezésem szerint - egy védelmet nyújtó szabálylap volt, most ezt a funkcióját elvesztette. Cserébe fel lehet építeni agresszívan, és ha jól értem, az előbbi verziója ki lett tesztelve, az utóbbi verziója pedig majd "élesben" tesztelődik.
 
Az érme egyik oldala. Az gondolom annyira nem zavarna viszont,ha te ráraksz egy bilincsmestert és te engedsz el egy víziót a kezedből :P Ilyen szempontból a szabálylap hű a nevéhez,mindkét játékosnál ugyanazt tudja,ez nem gyengítés szerintem,sőt,ösztönöz,hogy minél több dobatással játssz úgy,hogy közben ki is tudod a hátrányát küszöbölni. Mint írtam,vica versa,csak te,mint használója, tudatosabban készülsz rá (mint minden szabálylapnál).
 
Vcz, a remetének a kör végén a lapot a semmibe kell raknod, azt a lapot, nem lehet más lapot. Ez feltétel alapjáni dobás! Ezt ha kimondjátok rá, hogy feltétel alapján, akkor máris rendben van, és nem kell a kör végén a másiknak is dobni és ezzel együtt 2 laptól megfosztani, ami instant bukta és még az élettől is elmegy a kedve...


Jó szöveg Arra egyértelműen rávilágítottál, miért nem volt jó ez a "feltétel alapján" c. fogalmazás a lapon, mert effektíve bármit bele lehet magyarázni.

És a HKK hajnalán, sok éven át nemhogy egyetértettem volna, hanem valószínűleg mi magunk találjuk ki ezt, mert akkor még ez volt a legegyszerűbb, ha egy lap túl erős volt, akkor nem nerfeltük, hanem megmagyaráztuk, hogy a szabályok szerint ez valójában másképp működik. Így született az a rengeteg, egymásnak ellentmondó faq, ami miatt végül már muszáj volt Kódexet csinálni.

Azonban így, 25 év elteltével már egyre nehezebb meggyőződéssel azt mondani, hogy a Föld lapos, és elhinni, hogy ettől a problémák megoldódnak.
Mert ugye itt konkrétan arról van szó, hogy van a kezemben egy lap, amit a kör végén mindenképp el kell dobnom. Nincs itt az égadta világon semmiféle feltételről szó, ez ugyanaz, mint amikor az ellenfelem egy általa választott lapot dobat, a te logikáddal ilyenkor Iustitiára nem kell dobni, mert az a lap, amit
a másik kiválaszott, nincs az ő kezében, csak a tiedben...
Ha előre, a forrás használatakor meghatározok egy feltételt, hogy milyen lapokat kell dobni - varázslatot, Raia lapokat, max 1-es lapokat, a T. Vlagyimirt - az feltétel.
Az, hogy a lopott lapot egy kör végén el kell dobnom, vagy véletlenszerű lapot dobok, vagy kapcsolódó hatásként akkor dobok, ha kijátszok egy lényt, ezek nem feltételek.

Mindemellett egyetértek, hogy ez így erős, és valamit ki kéne rá találni. persze mondhatjuk, hogy így van és kész! Csak én jobban örülnék vmi 21. századi megoldásnak, ami a játék keretei között van. Ami lehetőség:
Vcz nerf, random lapot dobat (ez más, hasonló lapok problémáját nem oldja meg, de ezt az égető problémát igen)
Iustitia nerf / ban (de a nemzeti előtt ez már elég húzós, nyilván van aki ezzel készült)
 
Pl., ha Iustizol és az ellenfeled dobat egy általa választottat utána pedig eldob neki egy víziót az moderált siker a Iusti igazságszolgáltatásában.
 
Ezt azért Nemzeti előtt így összehozni nem semmi. Döntsétek már el,hogy hogy dobat a remete,mert abban a lapban van akkora exploit Iusticia mellett,hogy lehet inkább ezzel a deckkel indulok

Azt meg végképp nem értem a dobatásnál,hogy ha én dobatok egy véletlenszerűt és én választok Iusticiának,hogy mit dobok el,az miért gyengítés. Ez vica versa.
 
Ehhez én is szeretnék gratulálni, ilyen legalja hozzászólást összehozni komoly tehetség kérdése.
 
Ahogy már páran írták, a Vác által kézbevett lap eldobása szerintem is ugyanúgy feltétel, mint a példákban említett max. 1-es vagy név szerinti dobatás. Vagyis ha eldobod a Vác képességével kézbevett lapot, az ellenfélnek csak akkor kell dobnia, ha szintén lenne Vác képessége által kézbevett lapja. Ehhez semmi csavarás nem kell, kijön a szabályokból.

A random dobunk, vagy ki által választva, az már határeset, hogy kijön-e a "feltétel alapján dobás"-ból,ott nyilván még 1 összetett mondat kellett volna, ami nem fért a lapra (ill. a kihagyás az opció ilyenkor, de úgy gondoltuk, bekerülhet majd FAQ-ba a pontosítás, de hát... ez már nem így lett).
 
A remetének is így kéne működnie, mert nem egyszerűen lapot dobat, hanem azt a lapot dobatja, amit elvett az ellenféltől.
 
Az utóbbira a válasz egyszerű. Az anti-mágia képesség itt kapott egy kiegészítést a lapon. Tehát pl. a Leah bűbájánál a képesség feltétele, hogy legyen a kezedben egy nem-Leah varázslat, azt kell eldobni. Neked is, az ellenfélnek is. Tehát kijátszom a Leah bűbáját, nincs Leah varázslatom, nem dobok. Az ellenfél ugyanezzel a feltétellel dob egy nem-Leah varázslatot. Ezután Iustitia dobatna tőlem egy nem-Leah varázslatot, ami továbbra sincs.
 
V'cz, a remetének a kör végén a lapot a semmibe kell raknod, azt a lapot, nem lehet más lapot. Ez feltétel alapjáni dobás! Ezt ha kimondjátok rá, hogy feltétel alapján, akkor máris rendben van, és nem kell a kör végén a másiknak is dobni és ezzel együtt 2 laptól megfosztani, ami instant bukta és még az élettől is elmegy a kedve...


Másik egy kérdés lenne, hogy a vannak az Isteni bűbájok: Tharr bűbája, stb...
Iustitia-val játszok, Anti-mágia-nak én nem dobok, mert csak Tharr lapom van (ellenben van varázslaton), ellen dob egy varázslatot, akkor nekem kell-e vagy nem kell dobnom? Tharr-t a bűbáj anti-mágia-nak nem dobhatok a lap szerint. Tehát csak simán kezet mutatok?
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.