Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: A fény gyermekei szeptember 18.
A pillanat képe
Égető tekintet
(Túlélők Földje varázslat)
Küldd el képeslapként!
Míg Dornodon tűzmágiája "csak" a nagyfokú pusztításra terjed ki, addig Raia olyan széleskörű tűzvarázslatokkal rendelkezik, ami alapján méltán nevezik a tűz istenének. Egyik ilyen igencsak érdekes, tűzvarázslatokat tápoló varázslata, az égető tekintet. Hatása alatt használójának szemében apró lángnyelvek lobognak.
Nézz szét a galériában!
LVI. Alanori Olimpia
XXV. HKK Nemzeti Bajnokság – 2021.
Őszi MondoCon 2021. október 23. Budapest, Hungexpo
HKK Legendás cél - Homokdűnék
Hatalom Kártyái Nemzeti bajnokság 2021

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2019
Legaktívabb fórumok és fórumozók
Termékismertető - Zén Legendái: A fény gyermekei
Termékismertető - HKK Negyedszázad

A lista folytatása...
XXV.HKK Nemzeti Bajnokság – 2021. (14)
HKK kérdés? (45859)
HKK pakliszerkesztő (189)
LVI. Alanori Olimpia (1)
HKK Legendás cél - Homokdűnék (20)
Hatalom Kártyái Nemzeti bajnokság 2021 (8)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Aranytigris
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Ha szerinted normális, hogy egy 1 zsz-es nemgyak, ami semlegesít utána egyből izmos tokent is termelhet az asztalról, akkor nincs több kérdésem.

Külön tetszik, hogy a gyűjtőből visszahozást így ignorálod teljesen. Mintha nem épp az lenne az egyik legdurvább effekt.

Ráadásul az Ifjú kerubról szépen megfeledkezel, ami a pakli egyik ölési lehetősége. Nem véletlenül nem erősíti a másik, tokenes ölési vonal.

Ezek az én lapjaim. Minden HD-KL angyalt én találtam ki és ezeket az altípus nélküli kisebb angyal mellé terveztem. Ezekkel teszteltük több hónapig őket. De te otthonról a karosszék melegéből megmondod tényként, hogy ez így nincs jól, mert altípussal erősebbek lennének a lapok. Na pont ezért nincs altípusa a tokennek.

A homokvarázsnál milyen nerfről beszélsz? Ez nem nerf. Ezeknek a lapoknak ez az alap verziója. Egyik sem lett nerfelve. Ott egyszerűen elfogadhatatlan lett volna összevetve a többi hasonló védekezéses gy leszedéssel, hogy ez azon kívül h ad 1 tokent még lehessen cantrip is. Ez óriási powercreep lépés lett volna, még a rota előtt is.
Próbálj már meg kicsit távlatokban gondolkozni, meg egymással összevetni a lapokat.
És ne feledd, hogy sosem abból van a baj, ha valami gyenge a játékosok szerint.

Üdv: Kyb
 
A Drakolderes példát azért hoztam fel, mert az tökéletes példája, hogy mitől féltek és annál a lapnál is az altípus elvétele volt a nerf. Annál jobb példát el sem tudnék itt képzelni. Az angyalok közül pedig egyik sem csinálja ezt.

Angyali torony (2020) (Raia építmény)
Rengeteg feltételhez van ez kötve és még vagy 2-3 extra lépés kell ahhoz, hogy az izomjelzőből kifacsarjak egy lapelőnyt is.
Rafael, a gyógyító (Rhatt szörny)
Saját maga nem termel semmit, csak gyűjtőből tud visszahozni tokent. Ha ez neked beleszámít abba kritériumba, hogy előbb termel tokent és aztán kötelékezik, és emiatt nerfelsz, az elég szomorú.

Uriel, a sivatagi fény (Raia szörny)
Ugyanabban a körben nem tud angyalt termelni és saját maga kihasználni az újonnan megtermelt tokent.

Nefilim (Raia kalandozó)
Szintén gyűjtőből hoz vissza.


Egyáltalán nincs igazad és hülyeség ezt szándékosan nerfelni.
 
"A kijátszás utáni Semmibe kerülést inkább a gyűjtőből visszavevő lapokra szoktuk írni, meg az elmarad az ellenfél köre, húzás fázisa stb jellegű lapokra, mint a keresésekre, pont az ilyen kombók miatt. Nyilván egy vízió visszavételre nem lehet ilyet ráírni, de a körönkénti visszavétel mindig veszélyes dolog."

Miért beszélsz a kombó többi eleméről?
Azok már léteztek a lap kitalálásakor, nem azokkal van a probléma.
Aki ezt kitalálta az nem volt képes rákeresni lapkeresőben a "tóken" szóra és átnézni 46 találatot.
Ha megteszi akkor azonnal feltűnt volna neki, hogy keres a lap 1 vízió visszavételt, onnantól fogva bármilyen kvázi-végtelen összehozható vele. De már az, hogy adott körben duplán megnyomható elég kellene legyen, ahhoz, hogy sikeres kijátszása után a Semmibe menjen.

Itt a Tókenek felkutatása nem rásegít a kombóra, hanem az teszi lehetővé. És kitudja még hány másikat. Egyetlen lapból kiindulva.

Ráadásul a kombó minden eleme önmagában is erős lap. Az hogy nem counterelik le meg az ellenfélnek lehet keze/asztala irreleváns. Ez minden más kombó esetén is faktor.

Üdv: Kyb
 
A kijátszás utáni Semmibe kerülést inkább a gyűjtőből visszavevő lapokra szoktuk írni, meg az elmarad az ellenfél köre, húzás fázisa stb jellegű lapokra, mint a keresésekre, pont az ilyen kombók miatt. Nyilván egy vízió visszavételre nem lehet ilyet ráírni, de a körönkénti visszavétel mindig veszélyes dolog.
A tókenek felkutatása nagyon jól rásegít a kombóra, jó találat! Mindenképp érdemes kipróbálni. Ha nem kánterelik le, akkor is meg kell oldani még az ellenfél esetlegesen kézben és játékban levő lapjait is.
 
"Ugyanekkora faszság volt az is, hogy nem raktatok drakolder altípust a Drakolder homokvarázs lapra."

Ezzel a mondatoddal tökéletesen be is bizonyítottad, hogy nem is érted a problémát.

Az összes többi is tévedés, de ez összefoglalja.

"Egyik angyal sem azt csinálja, hogy előbb termel angyalt, aztán csinál valamit, amit kötelékhez kötve."

Ez pl. simán nem igaz és csak a lapkeresőt kellene nézegetni hozzá...

Üdv: Kyb
 
Nem értem, hogy az angyalok mitől lennének erősebbek emiatt az összes többi etnikumnál, amik mindig is ugyanezt csinálták. Egyik angyal sem azt csinálja, hogy előbb termel angyalt, aztán csinál valamit, amit kötelékhez kötve. Jön a kisebb angyal valahonnan, a kötelékes lapok pedig külön vannak. Ez működik teljesen jól az összes többi etnikumnál és azok tudnak termelni altípusos tokent.
Ugyanekkora faszság volt az is, hogy nem raktatok drakolder altípust a Drakolder homokvarázs lapra. Az a kör végi laphúzás sem lett volna vészes egy bronz laphoz képes egyáltalán. Ész nélkül jönnek ki az OP-bbnál OP-bb lapok, de sok lapot ennek ellenére szándékosan az egyértelműtől eltérő módon adtok ki, mert valamiért féltek tőlük. Nem jó ez így.
 
nem kell 4 vp. Elég a második körben megtolni, ha bátor vagy, az elsőben. Nem sok minden oldja meg börtön mellett.
 
Vagy bármiben, ha van 4 vp-d.
 
börtönben ha létrejön ez a lap, csomagolhat az ellen.
 
Amit viszont én nem értek az, hogy a Tókenek felkutatása miért nem kerül a Semmibe sikeres kijátszása után?

Itt egy jó példa rá, hogy miért kellene odakerülnie:

1. Tókenek felkutatása -> Végtelen formázás + Elektrogömb

2. Végtelen formázás -> Tókenek felkutatása

3. Tókenek felkutatása -> Yelpir + Kerubocska

4. Yelpir -> húzásfázis off

5. Elektrogömb arcba, Kerubocska gyógyít magunkat

6. Ellenfél nem húz majd jövünk mi.

7. Elektrogömb lelövi Yelpirt miután az adott tokent

8. Végtelen formázás -> Yelpir

9. Yelpir -> húzásfázis off

10. 5-9. pontok ismétlése.

Eredmény: 1 lapból induló kombó, ami 3 lapot igényel összesen és 4 Vp kell a beindításához, majd 2 Vp a fenntartásához és az ellenfelünk nem húz soha többet lapot. Eközben mellékesen Yelpir termel nekünk körönként 1 ütőlényt.

És ez 3 olyan lap kombója melyek önmagukban üresben is pakliba rakhatóan erősek. Tehát bármit húzunk be, nem lesz blank soha.

Üdv: Kyb
 
Ez DIREKT van így. Ezt leírtam már elég sokszor. Bebaszna, ha a sok tokentermelő angyal önmagának termelne ölésbe oltott köteléket. Nem fog a Kisebb angyal altípust kapni, legalább is én így terveztem anno az angyalokat, nem tudom majd az újabbakkal mi lesz majd a terv.
 
Parádés az új kisebb angyal grafika!
 
Nem okvetlen muszáj belátni, de az angyal altípus nem véletlenül nincs rajta a kisebb angyalon. Ez egy tudatos döntés eredménye, és utólag semmilyen régebbi lapra nem lesz angyal altípus felnindzsázva (hacsak nem véletlenül marad le róla). Erről sem véletlenül maradt le.
 
Reméltem, hogy a sok új angyal lap után megadjátok a Kisebb angyalnak is végre az angyal altípust. Elég szar szokott lenni, amikor angyal deckben van 3 Kisebb angyalom az asztalon, kötelékem pedig nulla.
A többi 2016-2020-as angyalos lapra szintén rákerülhetne az altípus. Azok se érnek semmit szinergiában, pedig ott van a nevükben az angyal szó.
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2021
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.