Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Bunthar
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"A buntharok a sivatag gyapjas kérődzői, hosszú, rugalmas ormányukkal állandóan a homokot szimatolják nedvesség és növényi élet után. Növényevő létükre, igen könnyű felbosszantani őket - már az is elég, ha a közelükbe mész." Encyclopedia Fantasia
Nézz szét a galériában!
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló
Megjelentek az új Alfa paklik!
Új Alfa paklik a lapkeresőben
Alfa videók és hétvégi verseny
Ajándéksorsolás március + februári eredményhirdetés

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló (1)
Versenybeszámolók (19283)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8115)
Áprilisi beholderes verseny (10)
HKK Alfa paklik: Boszorkányok, Druidák, Mágusok (15)
Ősi Káosz ritkák (12)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Na ugy nez ki, mostanaig kellett varni, hogy valaki alaposan atgondolja/osszerakja ezt a paklit (ha jol tudom persze, lehet, hogy mar probalta korabban is valaki elesben). Grat Simon Ricsinek itt is a vaci 6/6-hoz vele!
 
Felmerült olyan kérdés, hogy az Energiafalót mikortól lehet használni (akár tókenként termelni). Az új lapokat mindig a következő hónap 1-étől, azaz okt. 1-től. Ez alól az Energiafaló sem kivétel, meg persze a 2 ritka lap sem.
 
Szerintem mondjuk az, hogy meghatározza mindhárom színt, elég komoly hátrány. Kétségkívül erős kombó, de én nem érzem azt, hogy baj lenne belőle. Gyakorlatilag 1 semmizés (ami most már lehet tokentermelés) megoldja.
 
Hát, így érthetőbb a dolog. Nem tudom, hogy összességében így rosszabb vagy kevésbé rossz a dolog, de legalább érhetőbb...
 
Ennel sokkal prozaibb a megoldas. Az szk ikon helyere kerult a kf ikon, ez egy hiba. Majd jon ra hivatalos kozlemeny is.
 
De már nincs benne csont...

Ezekre mi szükség van amúgy?? Hogy most megint lehessen begyűjteni az épp optimális fajta tókent, mint a különböző költségű Dobótőröknél?
 
Veszélyes fajnál csak az a "könnyítés" van, hogyha pakliba rakod, akkor a 33 faj lapba bele lehet számolni. Ez nem jelent köteléket. Elég rossz bírói döntés lenne ez alapján megítélni köteléknek.
 
sehol nem látom a veszélyes faj leírásánál. Ott az van hogy y kritériumnál számít bele, amennyiben benne van a pakliban. Attól még nem lesz angyal. Mert akkor ennyi erővel a Felfrissülést lehetne mutatni elf köteléknek DDDDD
 
A Veszélyes faj verseny leírásánál azt találod, hogy a versenyen mi a szabály, hány milyen lapot kell használnod. A kötelék szabályt pedig megtalálod a kódexben, hogy mi teljesíti. A két dolog nem ugyanaz, sosem is volt az.
 
Amúgy az Elektrogömb most már tud KF-elni.
 
Ne haragudjon meg senki, de félelmetesen szar hozzáállás azt mondani, hogy pl a Kisebb angyal v bármi más nem kötelék! Ott van feketén-fehéren a veszélyes faj formátum leírásánál, hogy az!
Ha ez nem jó, tessék szabályt változtatni, különben bíróként ezt kell ítélnem - mert ez van írva a Kiadó honlapján.
Ugyanígy altípus a hideg, tűz, villám stb. a lényeknél, miután ez a Solthunisnál nevesítetten megjelenik.
 
Nem kötözködni akar, de pont ugyan ebben a blokkban tesztelt fairlight ugyan ilyen lap jelző lényt termel.
A Dornodon lap meg ad egy fairlight lap lényt.
A lapkereső szerint a Drakolder lárva nem Tóken lap, vagyis nyugodtan lehetett volna akàr egy sima Lárva lap is amit termel.
De mint írtam ez az én véleményem, a lapok kijöttek így nem lesznek megvàltoztatva
 
Ah, sorry, épp csak a lényeget nem írtam le, triviálisnak gondoltam. Tokent azért szeretünk jobban termelni (azon kívül, hogy az is adja a köteléket más lapoknak), mert rövidebb a szöveg, mint jelzőzésnél. Plusz könnyebb rá jelzőt rakni.
 
Így érthető. Valószínűleg én inkàbb hagytam volna az altípust, és javasoltam volna, hogy 1 Dornodon féreg jelző lényt hozzon létre (1/1 ) mondjuk mágikus támadással vagy valami más apró képességgel. (Ha màr a flavor is férgekről szól)
De ez màr mind ha, a döntés nem ez volt.
 
A tokenek felkutatasarol pedig, megprobaltam osszerakni a Kyb altal talalt kombo ismerveit, aztan mindenki egyenileg eldonti, eros-e (meg az ido is eldonti, ugye):
- 1 lapos 4 VP-s (HJT a legjobb 1 lapos, ami jelenleg mukodik es nem kell hozza koveto, az 5 VP)
- a masik 2 lap onmagaban is elegge jo (es az indulo lappal is lehet meg jokat keresni, pl. Gabriel)
- nem egybol nyersz vele (de azert eleg stabil szitu, ha a masik nem huz )
- meghatarozza a paklid 3 szinet
- kompatibilis a Bortonnel es majdnem a haloval is (Bilinccsel, dragitassal joval kevesbe)
- 1 VP-bol indul, szoval nem tul nagy kockazat
- UN kompatibilis, 2020 es 2021-es lapok
 
A Drakolder homokviharon azért nem lehetett altípus, mert akkor megadja a saját maga által termelt tokennek, ami így lehet cantrip azonnal.
Ez így majdhogynem versenyerős szintre emelte a többi gyakori védekezéses leszedéssel szemben.
Mire a lárva játékba kerül a spell már a gyűjtőben van.

Üdv: Kyb
 
Na most használtam a lapkeresöt. Az utolsó két kiegbe (ami együtt lett tesztelve), ha jól làtom, pontosan 0 olyan lap van, ami kötelékes a Drakolder homokviharra. Ha jól értelmezem a kódex idevaló részét akkor a lárva köteléke sem fog működni.(Szirénre is csak 1 van).
Szóvál én inkább érzem azt, hogy hibás, nem konzisztens döntés született, minthogy ez jàték technikai döntés lett volna.

Az angyalokról ugyan ez a véleményem, de ezt màr lejebb is leírtam. Màr voltak Angyal lapok, altípus nélkül, akkor ha kitalálunk rà egy etnikumot (àthozzuk a fél Odaàt sorozatot), akkor igen is figyelembe kellett volna venni màr létező angyal lapokat. Nyugodtan lehettek volna alakváltók, druidák, vagy kobuderràk ugyan ezekkel a képességekkel új etnikum bevezetése nélkül.
 
A Homokszirén átkáról pedig, természetesen hagyományos környezetben nézve és tesztelve, úgy gondoltuk, megfelelő az erőssége az altípussal, így nem kell leszedni. Ha egy lap speciális versenyen túl erős lenne, akkor arról a versenyről érdemes tiltani. Gyngy lapok esetén a bontott/draftra szoktunk figyelni. Fajra és abc-s versenyre nem feltétlenül jut már külön tesztelés.
 
A csapat döntése az volt, hogy gyakori lapként (természetesen a bontott/draft környezetben) túl erős lenne. Szabad ezt vitatni, csak maradjunk kultúráltak. És ne hagyiban gondolkodjunk persze.
 
Milyen jàtékegyensúlyt borított volna fel egy gyakori lap, amelyik sealed/draft versenyen kívül deck közelébe nem kerül? Lehet használta volna valaki faj versenyen?
Akkor kicsit a homokszírén àtok jobban borítja a faj versenyt. Köteléke van, beleszámít a pakliépítésbe és borítja az asztalt.
 
Legyetek szívesek a Rambó bogáron is feltüntetni a rambó altípust mert játéktechnikailag nélkülözhetetlen és így lesz balanceos a lap.

És kérlek máskor gondolkodjatok mielőtt nekifogtok egy játék fejlesztésébe. Köszi.



U.I.: Az új Kisebb angyal illusztráció iszonyat király lett.
 
Ebben játékegyensúlyi dolgok döntöttek (igen, lore szempontból következetlen kissé). A "ne rakjunk nemlényekre altípust" elképzelés ennél frissebb.
 
kyb nem kéne ennyi energiát nika 3.0-ra vesztegetned
 
A Drakolder homokvarázson nincs rajta a drakolder altípus, de az ugyan abban a kiegészítőben kijött Homokszírén àtka szirén altípusú. Azt hiszem itt valami eléggé el lett bakterolva akkor.
 
De ez nem a Raia horda pakli etnikumosítása.
Ezt tessék már felfogni.

Az angyalok már léteztek a játékban a Kisebb angyal tokenes pakli formájában, erre most meg rájuk erőltettétek ezt a teljesen új etnikumot teljesen más képességekkel. Azért örültem volna az altípusnak, mert akkor így elvétve ezeket az új angyalokat is be tudtam volna rakni néha a tokenes hordába. Valamennyire egységesítve lettek volna és lett volna köztük több átjárás. Ami egy probléma, mert ez azt jelenti, hogy innentől a Kisebb angyal tokenes pakli az altípusos angyalokkal fog versengeni azért, hogy beleférjen a kiegészítőkbe.
Nem trollkodás, hogyha szándékosan ártanak a tesztelők a kedvenc paklimnak és ezt szóvá teszem. Sajnálom, hogyha beleszartam a levesedbe ezzel, de te meg a kedvenc paklim levesébe szartál bele a kötelékes angyalokkal és ennek nem örülök egyáltalán.

A saját önző motivációmtól eltekintve a token altípusa szerintem fontosabb, mint hogy milyen faszára csinálod meg az új angyalokat. Furcsán néz ki, hogy jön a sok új angyal, de a tokenen továbbra sincs rajta az altípus az angyalok megjelenése utáni első újra kiadásakor a tokennek. Ebből a szempontból említettem a lore-t. Egy kezdőnek teljesen jogos kérdése lehetne ilyenkor, hogy "Hát akkor ez miért nem angyal?" "Azért, mert erre nem is gondoltak az új lapok tervezésekor?" Ezek felvetendő szempontok kellettek volna, hogy legyenek mielőtt egy új etnikumot vezettek be egy már kitaposott ösvényre.
Hogyha erre az a reakciód, hogy "lol szar játékos vagy", akkor az inkább téged minősít. Meglepő ez a hozzáállás. Én jót akarok mindenkinek.
 
Öreg nem tudom ki vagy, de borzasztóan el vagy tájolva.

"Szarok magasról az egyensúlyos aggályaitokra. Ha benne van a nevében egy altípus, akkor legyen olyan altípusú a lap." Az oszt érv. Most megmondtad. A hozzád hasonlók miatt hatalmas hiba játéktechnikai kérdésekben szavazást kiírni erre az oldalra.

"Mérges vagyok rátok, mert a tokenes angyal vonalat szerettem sokáig nagyon és amikor végre elkezdtek volna kapni erősítést, nem elég, hogy teljesen más irányba viszitek el az etnikumot, hanem még ráadásul tudatosan is gyengén tartjátok a tokeneket. "

1. Nem létezett angyal etnikum a HD előtt. Pont. Ezt kellene felfogni. Az angyal, mint etnikum pedig nem a Raia horda irányt támogatja elsősorban, hanem egy teljesen más szinergia és logika mentén épülnek fel. Mágikus védelmük meg támadásuk sem volt eddig, emiatt nem hőbörögsz, vagy mivel ez erősítés ezért fel sem tűnt?
Akkor elmagyarázom most neked, hogy az angyalok képességei és szinergiái, hogy működnek:
Mágikus védelem és támadás, mert mennybéli lények, és akkor segítenek leginkább, mikor legjobban rászorulsz, azaz erősebbek, ha szarul állsz. Ezek minden angyalon így vannak. Ahol nem, ott annak alapos oka van ezek egy részére van lore magyarázat (egyes félvérek pl. gyengébbek) más része tisztán játékegyensúlyi okból van így. Ha az utóbbi nem tetszik otthon úgy játszod őket ahogy akarod, felőlem filctollal rájuk írhatod az altípust. Viszont a lapok ereje a versenyjáték céljaihoz készül, ahol az senkit nem érdekel, hogy noname fórumtroll erősebb lapokat akar valami etnikumhoz. Épp elég nehéz így is kiegyensúlyozni a lapokat, nem hiányzik még a szándékosan elbaszott is.

Ezek a lapok a saját követőjük mellett, Kragoruhoz (kontrollos nem nagyot ütő lények, hogy a krag kevésbé legyne ostoba dekk) és főleg kevés lapos kezdéssel felálló paklikhoz készültek. Az egész etnikumot egy swing potenciál jellemzi, és defenzív játékot támogat a legtöbb. Van egy gyűjtőgenerálós kombó vonaluk, kivégzésük, jók börtönbe is, sokféleképp összerakhatóak.
De ez nem a Raia horda pakli etnikumosítása.
Ezt tessék már felfogni.
Egyrészt azok a lapok sosem voltak a goodstuff kontrollhordába összerakhatóságon túl bármilyen szinergiában, másrészt nem volt egységes altípusuk sem összetartó képességük (a tokentermelés meg pár gyngy +1/1 osztása ehhez édeskevés). És ami a legfontosabb, az egész pakli offenzív volt!

"Gyengék és a ránézésre elvárandó szerepjátékos háttérvilágnak járó tiszteletet sem kapják meg. Szégyen és gyalázat, hogy mit műveltetek a kedvenc paklimmal."

Egyrészt. A játék mechanikai részéhez semmit nem értesz, ez fájóan nyilvánvaló. De ha annyira érdekelne a lapok mögötti lore, akkor lehet feltűnne, hogy épp azokat ugatod le, amik mögött a legnagyobb munka van ebből a szempontból. Tőlem több melót senki nem tett bele a lapok szerepjátékos hangulatába a tesztcsapatból. Hogy lehetőleg minden lap képessége szinergizáljon a nevével és legyen rajta flavor. Az, hogy neked a szerepjátékos hangulatot az jelenti, hogy egy tokenre utólag ránerfelnek egy altípust, hogy nyerstáp szinten erősebb legyen az adott etnikum az nem igazán a lore-ról szól és így minimum vicces. Visszaolvasod amiket leírsz?

Másrészt talán csak tudni kellene játszani meg paklit építeni, aztán kiderülne, hogy mégsem olyan gyengék...
Ahelyett, hogy értelem nélkül habzó szájjal fröcsögöd itt a hülyeségeidet meg nyomod a kis ovis hisztidet.

Üdv: Kyb
 
Szép és jó dolog az egyensúly, így viszont egy létező paklitól (a tokenes angyal decktől) veszitek el az új lapokat és egy olyan paklihoz fejlesztitek őket, amit nem nagyon látok embereket használni (fajos-kötelékes angyal deck?).
Én nagyon is azon a párton vagyok, hogy túl vannak fújva az aggodalmak. Szerintem nem lenne vészes egyáltalán az altípusos Kisebb angyal token. Van bőven kombó / fél kombó (univerzálisan erős lap, ami mellesleg kombózhat is) már a játékban rotán belül is. Az angyalok és a raia szín a Womath (új) óta nem kapott ilyet.
A token altípusának a kérdése szerintem fontosabb lett volna, mint ragaszkodni az új angyalokhoz és azokra hivatkozva lekorlátozni a tokent.

Meglévő lény altípusához közeli hangulatú lapokat meg nem értem, hogy mi értelme van tervezni, hogyha nem kerül rájuk a végén az altípus. Csak csalódnak bennük a játékosok és nem fogják használni őket. Ha van konkrét elképzelésetek jó képességekre a lapokra, akkor ne vonjátok be az etnikumokat a semmiért. A kiegészítő tematikája mindig jó mankó a lore támogatáshoz.

A teknős hínártoronynál én azt hittem mindig, hogy az nem csak azért teknős, mert teknősök építik és lakják, hanem azért is, mert a teknősök településén helyezkedik el és az ő építési stílusukban és az ő igényeik szerint épült. Része az életüknek és a teknősök nélkül nem találkozik egy olyan építménnyel senki.
Bár, hogyha szigorúan akarod venni a "lény" altípust, akkor lehet ellene is érvelni nyilván.
 
+1, én sem örülnék neki, ha 1 lapból az arcomba kapnám a soha többet nem húzolt (és még ki tudja mit). Nem gondolom, hogy egy 1 lapból kitermelhető végtelen kombónak helye van a játékban különösen a rotáció fényében.
 
Ez az egész egy érdekes téma, és megéri beszélni róla.
Az alapkérdés itt az, hogy mi alapján dőljön el, hogy egy lapra rákerül egy lény altípus.
Erre kapásból a leglogikusabb válasz, hogy akkor írjuk rá, ha az a lény neve, képe alapján abba az etnikumba tartozik, és én ezzel abszolút egyet tudok érteni, alapvetően mindig ezt a logikát követtük, már akkor is, amikor még se kötelék, se kedvelt lap nem volt.
Viszont az is tény, hogy úgy éreztük, nem kell feltétlenül minden lénynek altípust adni, és akár csak 1-2 lény kedvéért újabb és újabb altípusokat behozni. Ezért csak akkor adtunk konkrét altípust, amikor sok ilyen lény készült, és szerettük volna, hogyha ezekre koncepció épül, hivatkoznak is lapok az altípusra.
Mert persze attól, hogy valaminek pl. kisebb angyal a neve, mindenki tudja, hogy ez egy angyal, akkor is, ha ez nincs még külön még egyszer ráírva.

Az angyal sokáig nem is akart koncepció lenni, és ezért nem kapott ilyen altípust. És visszamenőleg sem szeretünk lapokra altípust ráfaqzni, minél kevesebb olyan lap van, ami másképp működik, mint ahogy rá van írva, és ezt külön fejben kell tartani, annál jobb.

Ettől függetlenül, most a tókenek újrakiadásakor akár rá is kerülhetett volna a kisebb angyalra az angyal altípus. Csakhogy ennél a lapnál ettől a lap erőssége jelentősen megváltozott volna: gyakorlatilag az összes, már kiadott angyalt újra kellett volna tesztelni úgy, hogy a kisebb angyalnak van altípusa, teljesíti a köteléket, és más szempontból is hivatkozható, tókentermelő paklikban megnézni a kötelékes angyalokat stb. Lehet, hogy nem lett volna probléma vele úgy sem, de azért, hogy egy tókent erősítsünk, nem volt kapacitás ennyi munkát ebbe belerakni.

A másik felvetés, hogyha egy lap nevében ott egy altípus, akkor azt az altípust megkapja, akkor is, ha nem lény: emlékszem, amikor annak idején pl. a teknős hínártoronyra rákerült, hogy "teknős" altípus. Én ezt akkor nagyon elleneztem, számomra a teknősök páncélos kétéltűek, nem pedig építmények. Attól, hogy teknősök építik és használják, nem válik teknőssé... Persze akkor meggyőztek, hogy ez itt egy játéktechnikai dolog, a kombókat, a szinergiát erősíti, azért kell rá. De ettől még ez pontosan szembemegy a lore-ral, a szerepjátékos világgal, tehát én úgy gondolom, hogyha pl. egy drakolder homokvarázson rajta lenne a drakolder szó, akkor az pont ellentétes lenne azzal, amit te szeretnél. Az már csak másodlagos, hogy a játékegyensúly szempontjából sem jó, ha minden varázslat kap egy etnikum altípust, épp ezért ezek számát elkezdtük minimálisra csökkenteni.
 
egy 1 zsz-es nemgyak, ami semlegesít utána egyből izmos tokent is termelhet az asztalról

Igen, az Angyali torony teljesen rendben lenne úgy is, hogyha altípusa lenne a tokennek. Igen. Ühüm.

gyűjtőből visszahozást így ignorálod teljesen

A kötelékről volt szó. A gyűjtőből visszahozás nem számít a kötelék szempontjából, mert a kötelék amúgy is kisült volna, ha lap már bent van a gyűjtőben. Felhoztam azt is, mert el sem tudtam képzelni, hogy csak az Angyali torony miatt született ilyen döntés.
Ráadásul az Ifjú kerubról szépen megfeledkezel, ami a pakli egyik ölési lehetősége.

Az Ifjú kerub jelenleg nálam paklit versenyen még nem ért, mert annyira használhatatlanul gyenge. Altípusos token mellett már jobb lenne, de még úgy is messze lenne egy erős laptól.

A homokvarázsnál milyen nerfről beszélsz? Ez nem nerf. Ezeknek a lapoknak ez az alap verziója.

Benne van a nevében a drakolder szó és termel olyan tokent. Szarok magasról az egyensúlyos aggályaitokra. Ha benne van a nevében egy altípus, akkor legyen olyan altípusú a lap. Ha túl erősnek tartotok így egy lapötletet, akkor egyszerűen ne olyan néven adjátok ki a lapokat. Teljesen kidobjátok a lore-t az egyensúly miatt.
Igen, nerfelve született az a lap.

Mérges vagyok rátok, mert a tokenes angyal vonalat szerettem sokáig nagyon és amikor végre elkezdtek volna kapni erősítést, nem elég, hogy teljesen más irányba viszitek el az etnikumot, hanem még ráadásul tudatosan is gyengén tartjátok a tokeneket. És feltételezem, hogy az összes többi angyal is emiatt a hülye tokenes ötlet miatt fog egyre gyengébben kijönni.
Gyengék és a ránézésre elvárandó szerepjátékos háttérvilágnak járó tiszteletet sem kapják meg. Szégyen és gyalázat, hogy mit műveltetek a kedvenc paklimmal.
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.