Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
A hírnök szava
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
"Halljátok hát, Alanor városának lakói, Borax rendeletét! Kerek egy hónap múlva olimpiai játékok kerülnek megrendezésre, melyen amellett, hogy kiválasztjuk a legrátermettebb kalandozót, artista látványosságokkal is fogunk szórakoztatni benneteket!"
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
XLVI. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
A Sötétség Kora - helyzetjelentés

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Aukciós statisztika
Az utolsó Aukciós Napon történtek
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból

A lista folytatása...
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (22)
HKK online, TF online, Argum City (49)
Lapötletek (64958)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Versenyhirdető (1827)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
No, mivel meg lettem szólítva: igen, én írtam a cikket anno. Viszont a "sosem értettem egyet" az biztosan nem igaz. Az utóbbi jópár évre igen. De hogy bármiféle megbeszélés nélkül, sőt Miklós kifejezett ellenkezésével kikerült volna ilyen fontos, szabályokat érintő cikk az AKba, aminek a Beholder volt a kiadója és Dani Zoli a főszerkesztője (Beho alkalmazott) az teljességgel kizárt. A megjelenése után sem volt semmiféle "én ezzel nem értek egyet" reakció (csak sok-sok évvel később). Magánban sem, nemhogy nyilvánosan, valamiféle helyreigazításként (pedig lehetett volna simán, ha az "egyet nem értés" fennállt volnal).
 
Olyan, hogy "idejétmúlt" ígéret nem igazán van. Ez egy önigazolás. Azért nem tartod meg egy múltbéli ígéreted, mert szerinted "idejétmúlt


Mielőtt nagyon belelovallod magad ebbe, álljunk meg egy pillanatra. Itt nem a feleségednek tett szent esküdről van szó, még csak nem is a választóidnak tett ígéretről... hanem egy játék egy eleméről, amely 24 év alatt irdatlanul sokat változott, annyit, hogy ennyi idő alatt bármilyen eredeti design, elképzelés értelmét veszítheti. És mielőtt még újra leírnád te vagy bárki, hogy „nem tartom meg az ígéretemet”, azt ígéretet Balázs tette, nem én, ő mindig is tartotta magát ehhez, és én sosem értettem ebben egyet vele.
Ez az érv meg, hogy ha egyszer egy ultra tud valamit, az attól kezdve majd tuti rákerül más lapokra, igen egyszerűen cáfolható, csak fusd végig az ultraritka lapokat...


Az inkább problémás, hogy egy zanszilánkért érkező lapra újrahasznosítást, azonnali laphúzást ÉS reakció drágítást raktatok egyszerre. 


Erre írtam, hogy itt a mechanizmusról szavazunk, nem a konkrét laperősségről, az utóbbit ki tudjuk (ki tudtuk volna) tesztelni. De azt is írtam, ha úgy gondolod, erős, proxizd fel, próbáld ki otthon. Egyébként referencia a teknősök bölcsessége, szintén 4 zs-ért jön, reakciódrágítása van. Az 3-at tud húzni azonnal, és ad még 3 VP-t is. Emellett van a dobatós képessége és szükség esetén tud asztalt takarítani.
 
+1

SOHA nem szabad ilyen lapnak megjelennie és tényleg elég fura, hogy ez hogy a fenébe jut el odáig, hogy megkell minket kérdezni erről. Hol van még ápr1?
 
lol
 
Egy UR-en teljesen elmegy a szent tehén megpüfölése, maga az ötlet nagyon tetszik, amíg csak egy ilyen lap jelenik meg.
Az inkább problémás, hogy egy zanszilánkért érkező lapra újrahasznosítást, azonnali laphúzást ÉS reakció drágítást raktatok egyszerre. Eddig ilyen lap még nem volt. Ebből nagyon csúnya hokik lehetnek még. Legalább saját maga kerüljön a semmibe a kijátszása után. Nemmel szavaztam csak azért, mert ez nevetségesen OP.
Ugyanitt keresek 3db Nagyobb kívánság (új) lapot.
 
Elolvastam a cikket. Én azt gondolom, hogyha kinyitod pandora szelencéjét, akkor ami benne van kiszabadul. Nyilvánvaló, hogy az a terv, hogy egy sima lap ne tudjon ilyet. Aztán egyszer csak valaki hoz egy lapötletet, ami valahogy hozzányúl a semmihez. S hát jól is néz ki. Különben is: mi baj lehet belőle?
S akkor erre már lesz egy létező fecske. Én ezért nem támogatom.
Olyan, hogy "idejétmúlt" ígéret nem igazán van. Ez egy önigazolás. Azért nem tartod meg egy múltbéli ígéreted, mert szerinted "idejétmúlt". Egy ígéretet vagy betart az ember, vagy nem. Hogy miért nem tartod be az majdnem teljesen mindegy.
 
Nem-re szavaztam én is.

Emlékszem, amikor bevezetésre került a Semmi. Az akkori metában egyre jöttek a gyűjtőmanipuláló lapok, és kezelni mindezt a Semmi bevezetésével lehetett. Oké, hogy mindez 20+ éve volt, de jól emlékszem, mikor az lett mondva, hogy a Semmi az, ahonnan soha semmi nem jön vissza. És jól van ez így.
 
A hozzászólásomban pontosan mi is a személyeskedés vagy beszólogatás?
Az, hogy megemlítek két egymásnak ellentmondó mondatot, vagy az Argum city felvetése mint elvesztegetett erőforrás? Nem túl nehéz dolog elterelni a témát "személyeskedő" vizekre, főleg a mai világban
De hogy őszinte legyek nem az én érdekem, hogy a játék egy egészséges burokban menjen tovább a maga útján, főleg úgy h ténylegesen eladó a gyűjteményem mert a HKK eljutott egy olyan pontra nálam, hogy már nem érdemes százezreket kártyákban tartanom..
 
Eddig te vagy eddig a második, aki pusztán azért, mert egy kérdésben kikértem a véleményeteket, elkezdett személyeskedni és beszólogatni (a többieknek ment a civilizált hangnem). Ha nem lesz több, akkor a kísérlet nem volt teljes kudarc
 
Nem gondolom, hogy azzal lenne problélmája hogy kikérik a véleményét, viszont ilyen volumenű kérdésekben nem hiszem, hogy a "nép akaratára" kéne hagyatkozni. Ja, hogy azután rájuk lehet kenni az egészet annyival, h "Ti szavaztátok meg" LOL
Amit viszont imádok, hogy néhány óra elteltével könnyedén ellent tudsz mondani önmagadnak ..
"Félek, hogy nem ez az egyetlen ígéret, amit valaki valaha tett, és "kicsit" idejétmúlt."
vs
"Még úgy is, hogy nyilvánvaló, ettől Semmiből való visszavétel még nem fog normál lapokra kerülni, mint ahogy a kiegészítőből sem vesznek elő lapok lépten-nyomon azóta, hogy ultra tud ilyet."
Na most akkor hogy is van ez?

Az ilyen lapokba fektetett energia helyett (vagy pl Argum city helyett ), lehet hogy tényleg itt lenne az ideje már meglévő problémák megoldására koncentrálni mert szerintem sok dolog elég rossz irányba tart jelenleg..

Gyorsan azért csinálok pár accountot h még véletlenül se nyerjen az Igen szavazat
 
+1 az ellenállókhoz.
Kétlem, hogy egy ilyen "új fun mechanikát" a játékba hozó lap több pozitív hatással lenne a játékra mint negatívval.
Egyszerűen egy újabb bonyolítás és kivétel. Ez inkább a powercreep eszméjébe illik bele, mint a lapok gyengítésének és a játék egyszerűsítésének irányvonalába.
De persze ez csak egy amatőr véleménye.
 
És ez is 4 zanszilánk. Dönczi mester nem fog örülni.

 
Nem.

De sok tagadás mellé mondok egy pro és kontra érvet: (a napokban utaltam rá, h fejlesztői oldalon kell hogy legyenek alapelvek amik mentén kell haladni és nem szabad ezeket át lépni. 1-szer megkell gondolni-)

A Semmi pontosan egy ilyen terület:
funkciója, h egyes funkciók (visszavétel, vizió erősebb lapok ilyen kombóztatása-lásd:létrejöttekor semmibe kerül kitétel) kezelve legyen.
nem értek egyet azzal hogy a semmi egy "gyüjtő2" nem az a gyüjtő játék kezelésére kialakitott védekezés. akkor mi lesz? lesz gyüjtő feketelyuk néven?és oda már aztán tényleg a vissza nem hozható lapok kerülnek?

ez pontosan az amit 10-szer meg kell gondolni hogy hozzá nyuljunk.

év az igen melett: Pontosan az hogy az UR-ek elvesztették már a sajátosságukat.
eleinte egyedi dolgokat tudtak, mely egyedi dolgok aztán lassan a standart lapok is át vettek. (azt mondtam nem. =>erős ereje... )
csak a példámban a lapkánterlés nem olyan elvel szigoritott valami, mint a semmi, ami kimondottan egyes dolgok ellen mint szükséges valami keletkezett, így itt ez az egyediség hiába erős.vigyázni kell hogyne standartizálódjon. és ha egy szabályt egyszer átlépünk mint kivétel. akkor onnan nem lesz megállás.

És azért nem, mert sok lapra nem véletlen van az a kitétel: semmibe kerül. h azt ne lehessen ismételgetni!!! töbszörözni. Nos ezt az elvet szerintem semmilyen körülmények nem indokolhatják átlépni. igen ez egy korlátja a fejlesztési szabadságnak.de szükséges korlátnak tartom.
 
Azok a lapok jó okkal kerülnek / kerültek oda, a játék végéig a semmiben kell maradniuk!

Aktív tesztelő koromban volt már ilyen felvetés, de akkor is hamar kizártuk a lehetőségét.

Nem támogatom semmilyen formában azt, hogy a semmibe került lapok bármilyen módon kikerülhessenek onnan!
 
Tetszik a lap, de nemmel szavaztam.
A meglévő problémák megoldására kellene fókuszálni, nem újabbak generálására. Nem attól lesz jobb ez a játék, hogy egy újabb fun mechanika bejön, hanem attól, hogy az alapok rendben vannak. Azon kívül, hogy a rotával emelve lesz az IK és kimennek elcseszett lapok és mechanikák, én továbbra is azt látom, hogy nem történt meg a szemléletváltás.
A derült égből nerfek (pl ez a legutóbbi), megosztó szavazások (pl az epikus követős), szabályozatlan mechanikák (pl hogy V'cz és a bájolás nem dobatás) sem erősítik bennem a bizalmat.
 
Ennek a lapnak nem csak a mechanikája elbarmolt. Arról volt szó, hogy a rotáció egyik oka a powercreep. Erre itt egy ultra manaköltség nélkül…
Amit el is lehet húzni ha blank lenne…
Ahogy előttem is írták fel se kellett volna kerüljön a tesztlistára…
 
Nem a konkrét lapról szavazunk - annak az erősségét mi kiteszteljük - hanem magáról a mechanizmusról. És ennek a léte sem igazán befolyásolja a metát, a játékegyensúlyt, vagy bármi mást, amit csak egy profi játékos lát át. Ez egy inkább fun lap, nem egy spoiler, versenypakliban inkább csak az áramlása miatt rakják be (aki nem igy gondolja, nyugodtan proxizza be, próbálja ki otthon, és írja le a tapasztalatait).
Szóval az, hogy létezhet-e ilyen, inkább olyan lelki, meggyőződéses dolog - olyanja meg lehet mindenkinek, aki rendszeresen jár ebbe a fórumba, hidd el, 99%-uk aktív HKK játékos, meg tudja ezt ítélni.

Robi, tőled csak annyit kérek, tedd már meg, hogy a kapcsolódó cikket is elolvasod!
 
Engem nem zavar, hogy kikéred a véleményem vagy más játékos véleményét, az viszont igen, hogy olyan szabálykérdésekben van kikérve, amit nem jó MINDENKIVEL megszavaztatni, mert tetszik nem tetszik olyanok is szavaznak akik nem értenek a játékhoz annyira, hogy releváns legyen a szavazatuk.
 
Aha, tehát téged zavar, hogy kikérik a véleményedet a játékról, amivel játszol. Na ez új. A többséget inkább az szokta zavarni, ha nem kérdezik meg őket.
Az okot, hogy miért került fel ez a szavazás, leírtam a kapcsolódó cikkben is: lehet, hogy a játékosoknak ez nem fog tetszeni - kérdezzük meg át őket.
Ha azt akarnám, hogy mindenképp legyen ilyen lap, akkor nem lenne semmiféle közvéleménykutatás, a lap megjelenne, és kész.

Gice: az megvan, ugye, hogy ez egy 24 évvel ezelőtt megjelent cikk? LOL Félek, hogy nem ez az egyetlen ígéret, amit valaki valaha tett, és "kicsit" idejétmúlt. A 16. században pl. a kártyázást az egyház bűnnek kiáltotta ki, akkor ezzel most mi a helyzet, mind börtönben a helyünk? Ne vicceljünk már, ennél te szerintem tudsz jobb érvet is felhozni...
 
A Semmi maradjon semmi. Isten ments, hogy egy ilyen lap felborítson egy jól működő szabályt. A semmi úgy volt definiálva, hogy az oda kerülő lapok onnan semmiképpen sem jöhetnek vissza az adott játékban. Ezt borítaná fel ez a lap. Kétség nem fér hozzá, hogy ő így egy első gólya lenne, ami tudjuk, hogy idővel mindig hoz többet is. Ezután jöhetnének a semmiből visszavevő, vagy semmiből kereső lapok idővel. Erre semmi szükség nincs. S mindez 4 zsz-ért.

Egyszerűen ilyen lap nem kell a HKK-ba.
 
ez amúgy akkor hamisítvány lesz? 18. oldal legalján kezdődő mondat alapján igen...

http://www.beholder.hu/?m=ak&in=ak_archivum.php&aknum=35
 
Hali,

Ahogy látom a tesztelők túlnyomó része is ellenzi a lapot, nem az lenne a fuciójuk alapesetben, hogy ezeket a vitás helyzeteket ők szűrjék le?

Kiírsz szavazásra 1 olyan lapot, ami valószínűleg neked tetszik, esetleg a te ötleted volt, és arra vársz, hogy olyan ember is szavazgassaon a te megerősítésedre aki lehet versenyre se jár, 0 rálátása van ezekre a dolgokra. (Igen tudom van egy olyan pont hogy nem hkk-ok, de nem garancia arra nyom).

No offense, de lehet ideje lenni már belátni ha tévedsz, kezdve az epikusokkal, ezzel a semmi szabály módosítással és még kitudja mi mással amiről az átlag ember nem tud.

Mostantól nem a tesztelők döntenek a hkk lapokról/szabályokról hanem teljes demokráció lesz abban az esetben ha leszavazzák az ötleted?

Lassan úgy érzem én is ideje 10-15 accal szavazgatni, ha nem akarjuk lehúzni a wc-n a játékot.

Üdv,
K.D
 
Ahogy a cikkben is leírtam, ez a játék egyik alappillére, hogy a lapok szövege a szabályokat módosítja. ha nem igy lenne, akkor a lapok kb. csak húzás, dobatást, sebzést meg hasonló alapfunkciókat tudnának.

Tehát ez nem is szempont. Amikor egy új mechanizmus megjelenik, inkább az a kérdés, hogy ez nem fog-e FAQ-kat, szabálykérdéseket generálni, ill. nem lesz-e valamilyen környezetben túl erős. Szerencsére, ez a mechanizmus teljesen egyértelmű és világos. Az erősségről, ugye itt is meg korábban is felmerült, hogy a nekront kifizettük, költségként, durva dolog erőforrást visszaadni. Ennek cáfolására kb. '95-be kell visszautaznunk, amikor A szürkeállomány aktivizálása megjelent, és megcserélte a VP-t és ÉP-t. Az erőforrást adó lapok azóta is szerves részei a HKK-nak, rengeteg van belőlük...

A lappal, mechanizmussal biztosan nincs baj, ez az egész inkább egy "vallási vita"
 
Semmiképp sem támogatom a mechanikát, és nagyon örülök neki, hogy a szavazás is így áll, remélem elmeszelhetjük ezt az ötletet és a lapot.
 
Szerintem ez azert kimondottan rossz otlet (nem most talaltam ki, a Semmi bevezetesetol igy gondolom), mert a Semmit "gyujto2"-ve degradalja. A Semmi egyetlen megkulonboztetoje a gyujtotol, hogy NEM lehet visszahozni lapot belole. Sehogy. (a megszamolasa az tok mas).
Innentol csak egy "gyujto2, egy masik kupac, ahonnan csak bizonyos lapokkal lehet visszahozni" lenne, es akkor johet a Semmibol visszahozast megakadalyozo lap, aztan a gyujto3, ahonnan mar TENYLEG nem lehet visszahozni lapot stbstb.

Az, hogy ezt 1 vagy 2 vagy 23 lap tudja, lenyegtelen. A legtobb mechanika 1 lappal indult. Innentol mar "csak az aron vitatkozunk".

Es rengeteg "szent tehen" van meg, pl. az ellenfel lapjat meg sose teptuk szet valamilyen lap hatasanak keretben, sajat lap ketchuppal elfogyasztasa sem adott meg elonyt a jatekban . Nem, ezzel nem otleteket kivannek adni az UR kesziteshez, hanem: van amit erdemes bolygatni, es van, amit nem. Menni fog szerintem a jo UR keszites enelkul is.
 
Ahoy,

Maga a lap játékerőt tekintve nem tűnik amúgy vészesnek, de ez ne tévesszen meg senkit! Itt egészen más jellegű baj van a kártya képességével.

Ezzel a lappal megszűnne a lapok végső megoldásának lenni a Semmi és pl. a költségként Semmibe dobálás teljesen súlytalanná válna (Nekronköltség...) Ráadásul beláthatalan következményei vannak a játék dinamikájára és későbbi fejlesztésére. Olyan veszélyes precedens amiből nincs visszatérés. Illetve akkor mi jön majd utána kezelni a végtelenített feltámadó/vízió lapokat, a SemmiBB? Ez a tökéletes példa az elvi hibás lapra. Kövér KIH(agyni) a (kommentem) véleményem.

Már azt sem értem, ez hogy kerülhetett fel a tesztlistára, nem, hogy lektorívig eljusson. De az, hogy erről a tesztcsapat nem képes döntésre jutni, hanem random playerek véleményét kell kikérni, borzasztó aggodalommal tölt el a játék jövőjét tekintve. Ez komolyan hozott egy nehezen eldönthető 5 vs 5 emberes szavazást, hogy külső segítség kell a döntéshez? Nehezen tudom ezt elhinni...

"A pakliból nem bontható, elsősorban versenyen megszerezhető lapok megalkotásakor sosem az a cél, hogy megkerülhetetlen versenyspoilereket alkossunk. "
Azért elég sokszor sikerül... de hát ugye BDV-s vásárlócsalogató pay to win lapok is kellenek.

Üdv: Kyb
 
Kb edrába berkanám áramoltatni XD, mindenesetre miért kell a semmit b..szogatni, ne írjunk már felül minden szabályt könyörgöm csak azért mert 1 lapon jópofa a dolog...
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.