Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Harci mutánsok
(Ősök Városa)
Küldd el képeslapként!
A harci mutánsok a Mutáns klán gusztustalan gárdistái, mindenféle elképzelhető és elképzelhetetlen alakkal: némelyik egy nagy, cuppogó csuszpájz, másoknak félig-meddig humanoid alakja van. Klánjuk bázisát mindhalálig védelmezik! Különleges kiképzésük miatt néha gazdag galetkik is alkalmazzák őket, testőrnek.
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
HKK kérdés? (47065)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
Nézet:
Ezt a hibát én nem tudtam előállitani, sem PC-n, sem mobilon, a növel mindig azt növelte, amelyiket kellett

A töröl gomb - igen, ez csak akkor jelenik meg, ha 3 db van már egy adott lapból. Ha 2 db van, akkor a + és - gombokat használd.
az esetek többségében egy lapból 1-et vagy 3-at használsz, a 2 db valamivel ritkább, és nem akartunk olyan sorokat, ahol már 4 különböző gomb jelenik meg az UI-ban.

A 2011-es vagy régebbi lapokról, erről konzultálok majd Jánossal. A szoftver jelenleg úgy működik, hogy minden lapnál fel vannak sorolva a kiadási évszámok, és ezek közül az utolsó kettőt tekinti, valószínűleg nincs szűrés 2011-re, talán ezzel tényleg nem érdemes foglalkozni.
 
A "Növel" gomb nálam jelenleg az eggyel feljebb lévő sorban lévő lapra hat, nem arra amelyik mellett van. Akárhogy zoomolok, az nincs rá hatással.
Valamint a "Töröl" gomb jelenleg csak a 3 vagy több mennyiségű lapra működik. 2db lapnál frissíteni kell a pakliszerkesztőt, ha ki akarom törölni mindet.
 
Javitottuk, hogy a páros versenyre is lehet már paklit beküldeni.
 
"Lehet használni a dátum szerint egyébként engedélyezett lapoknak eggyel korábbi, azonos nevű verzióját, ha az 2011-nél nem régebbi, és nem tér el lényegesen tőle (ennek definícióját ld. lejjebb)."


A lapkereső jelenleg 25db Új Nemzedék versenyformátumon használható régi lapot is mutat, ami 2011 előtt jött ki és ezeket a pakliba is engedi betenni a pakliszerkesztő. A jelenlegi szabály szerint viszont nem használhatok újra kiadott lapot, hogyha az 2011 előtt volt kiadva.

Van szükség erre a 2011-es kitételre, hogyha tényleg mindenben megegyezik a két lap? Ti sem akartátok leprogramozni és amúgy is egy teljesen felesleges bonyolítás ez szerintem. Meg az is furcsa, hogy "eggyel korábbi" verziót írtatok az ÚN szabályba. Vannak lapok, amik többször is ki lettek adva újra teljesen ugyanolyan szöveggel és a kettővel korábbi verziója is rotán belül van.
Mindenkinek egyszerűbb megoldás lenne, hogyha átírnátok az ÚN verseny szabályait és kitörölnétek belőle ezt az egész 2011-es dolgot.
 
Ahoy,

Félsiker.
Most már ki tudok venni egyszerre mindent egy lapból HA 3-at lehet belőle használni. 9 db CHD fattyat továbbra is csak egyesével tudok kivenni.
Viszont a normál lapokat meg nem tudom egyesével kivenni, csak mindet egyszerre.

Ami kellene: +-1 lap gombok és kiveszem az összeset gomb egyszerre, egymás mellett, minden laphoz.

Üdv: Kyb
 
Tökéletes, gondoltam is, hogy nincs más megoldás. Köszönjük!
 
Most már lehet

A pakliszerkesztőnél felvettük az "egyedi" formátumot, azt raksz bele, amit akarsz, titltott lapot, 15-öt egyféléből, 3 lapos paklit...

Az ilyen formátumoknál akkor a versenyszervező tiszte ellenőrizni, hogy a paklik megfelelnek-e az adott formátumnak, mert a program engedni fog mindent.
 
Sziasztok,

egyedi versenyre hogyan lehet paklit beküldeni?
 
Kyb ötletét támogatom én is.

Ill. az lenne jó, ha a már lezajlott versenyekre beküldött paklijaimat is meg lehetne nézni. Mármint úgy, hogy nem a versenyeredményeknél, hanem a pakliszerkesztőben lenne egy ilyen menüpont.
 
ha már itt járunk, én a side alatt egy harmadik listának örülnék, aminek semmi funkciója nincs beküldés szempontjából, lehetne mondjuk a neve "potenciális lapok listája"
 
Akkor már jöhetne egy törlés külön side-ra, külön main-re is.
 
+1
 
+1,
Ezen kívül én örülnék egy "összes db kivétele 1 bizonyos lapból" gombnak.
Tehát, hogy 1 klikkel tudjam kivenni a 3 db-ot 1 lapból, vagy amennyi benne van (pl. goblinnál 5, chd fattynál végtelen).
Mert borzasztó frusztráló meg lassú kiszedegetni egyesével pl. 1 sideot.

Üdv: Kyb
 
+1
 
A törlés megerősítése menüt lehetne közvetlenül a pakli felett felugró buborékba tenni? 5 percig szarakodtam egy véletlenül csinált paklin, amire észrevettem, hogy fel kell görgetni a törlés megerősítése gomb észrevételéhez.
 
Próbáld ki most.
 
Olyan problémám van, hogy a szerkesztő nem tudja kezelni a Veszélyes faj versenyeket. Ezért elküldeni se lehet az adott versenyre a pakli listát
 
Csak ötlet szintjén:

1.) Előnyös volna ha a beküldött paklilistát is lehetne rendezni VAGY ha esetleg a pakliszerkesztő felületén a még be nem küldött paklinál is megjelenne az a kis szín-betekintő négyzetecske.

Indoklás: Elég látványos az a színes négyzet, és szvsz áttekinthetőbbé teszi a listát még a rendezés mellett is.

2.) Talán pozitív lenne az is, ha a pakli elmúlt szerkesztései listázva lennének. Valamiféle "paklitörténet", hogy mi volt a pakli elmúlt 4-5 módosítása.

Indoklás: Ha véletlen kattintás útján valami kikerül/ átkerül/bekerül a pakliba vagy a sideba, akkor könnyebben meglehetne találni az elmászott lapot. Emellett ha újonnan visszük fel a paklit már megírt listáról (vagy kezünkben a paklival) nyomonkövethetőbb lenne éppen hol tartott a bevitel.
 
Ez jó ötlet, ilyesmin mi is gondoltunk, csak még grandiózusabban, hogy húzni és tudsz, lapokat kirakni... Nem egyszerű dolog, de ebből lehet, hogy lesz még valami.
 
+1, ez tök jó ötlet! Annyit kéne implementálni, hogy hány lappal kezdesz a narancs lapjaid alapján, de igazából még ez se feltétlen kell, elég ha meg lehet adni egy számot (Mező ellen, Ajándékozóval stb. úgyis változhat ez).
 
Ötlet.
A pakliszerkesztőben lehetne egy gomb, ami feldobna a pakliból egy véletlenszerű indulókezet. Újra rákattintva, egy másik véletlenszerűt...
 
Szuper . Szépen fejlődik a program.
 
Az elsőt javitottuk.
A második bonyolultabb, ehhez a programban elég sok mindent át kell irni, de megpróbáljuk majd megoldani.
 
Ha kiveszek vagy berakok egy lapot a pakliba akkor elveszti a rendezést, és visszaáll típus szerintire. Ha bármit változtatok akkor újratölti az oldalt és a lap tetejére kerülök. Telefonon a sideból kivenni és berakni lapokat agyrém a görgetgetés miatt.
 
Megcsináltunk a pakliszerkesztőhöz 2 korábban megígért dolgot:

A pakliban lapokat már nem csak laptípus szerint (alapértelmezés), hanem kiegészítő és szín szerint is lehet rendezni. A selectort az oldal tetején, a paklilista fölött találjátok.

A program most már kezeli a Mardakor misztikust is. Ez elég komplikált volt, úgyhogy aki tudja, próbálja ki, segítsetek a kitesztelésében, remélem minden lehetséges esetet jól kezel a program.

Emellett - bár nem kapcsolódik a topikhoz szorosan - javítottunk az algoritmuson, ami a HSZ-be beszámoló 5 eredményt kiválasztja. Ez ugye 2 db beholderes profi/vegyes, 1 db kiemelt/dungeonos/behós, és 2 egyéb verseny. Ha a saját versenyeiteket nézitek, ott bolddal meg van jelölve, melyik versenyek voltak a HSZnél figyelembe véve. Ha láttok még esetleg valami hibát, kérlek, jelezzétek!
 
A jövőben tervezzük, hogy más szempontok szerint is lehessen rendezni majd, pl. kiadás szerint.


Leginkább az lenne jó, ha a paklin belül elkülönítené a színeket, és szinen belül ABC sorrendet használna.sokkal könnyebb lenne benne keresni. Az én agyamnak biztos. A jelenlegi sorrend nekem katyvasznak tűnik.

Amikor versenybíróként a verseny napján elindított a versenyszerkesztőt, felül vannak gombok. A legjobbszélsőre ha kattintasz, megjelenik azok listája, akik küldtek be paklit.


Ezt láttam már. Számomra az hiányzik, hogy verseny előtti 1-2 napban nem jelenik meg, ha XY paklilistát küld. Elég lenne egy névsor, amin szerepelnek azok, akik már elküldték ezt a listát. Egyfelől lehetne figyelmeztetni azokat, akik még nem tették ezt meg, másfelől látnám ha olyan ember küldi, aki eddig nem jelezte, hogy jön. Szóval hasznos lenne, ha nem csak a verseny elindításakor látnám, hogy kik küldtek paklilistát. Nem vagyok kíváncsi a paklikra, csak egy névsorra, de az nagyon jó lenne.
 
Gice: ezt, hogy legyen pörgős checkbox, és akkor nem enged side-ot csinálni, nem tervezzük. Ha pörgősre küldöd be a paklit, ne csinálj side-ot, vagy még jobb, a pakliszerkesztőben csinálhatsz, de a versenyre ne vidd magaddal Értem, hogy vannak lapok, amik a kiegészítő pakliból keresnek, de a pörgősnek ez a lényege, hogy nincs kiegészítő pakli, szóval ha valaki ezután mégis csinál és bepróbálkozik vele, nyugodtan ki lehet röhögni A pakliszerkesztőnek egyik nagy előnye, hogy egy paklit egy gombnyomással több versenyre is be tudsz küldeni. ha ugyanazzal akarsz indulni pörgősön, ne kelljen már kitörölgetni a kiegészítőt.

Crull: a lapkeresőben tetszőlegesen szűkíthetsz. Ha "Elenios" színre keresel, elég sok találatod lesz, ez tény. Szűkíts kiadás dátuma szerint, vagy akár típusra. A lapok típus szerint vannak csoportosítva, azon belül ABC szerint. A jövőben tervezzük, hogy más szempontok szerint is lehessen rendezni majd, pl. kiadás szerint.
Ha a paklid kész, menj vissza a paklik listára (pakliszerkesztő gomb). Onnan tudod beküldeni.

Robi: ez, amit kérsz, már megvan. Amikor versenybíróként a verseny napján elindított a versenyszerkesztőt, felül vannak gombok. A legjobbszélsőre ha kattintasz, megjelenik azok listája, akik küldtek be paklit. De ha beraksz egy embert a csoportra, akkor mellette egy (P) betű is jelzi, hogy küldött be paklilistát.
 
Ugyanez a problémakör nálam is áll. Nagyon jó lenne, ha mondjuk a dekket színenként válogatná a program, s azon belül névsorrendbe tenné. (Ha több szempontú rendezés lenne, az már maga lenne a non plus ultra.)

Egyszínűségen ebben a formában szinte lehetetlen megtalálni lapokat, ellenőrizhetetlen. Más dekkekben is zavaró, hogy nem egy helyen vannak a színek.

Más. Lehet csak én vagyok béna, de a beküldött dekkekről nem kapok információt szervezőként. Legalább egy listát jó lenne látni róla, mert nem biztos, hogy mindenki jelzi, hogy jönne. Ez gondolom nem nagy fejlesztés. Nem a listára lennék kíváncsi, pusztán egy névsorra azokról, akik beküldték.

Köszi!
 
Sziasztok!

- a találatoknál iszonyú káosz van, ha több lapot is ki kell írnia, nem lehet egyszerűen rátalálni a kívánt lapra! Valami tagolás jó lenne!

- A betett lapok se nem ABC-rendben, se nem időrendben kerülnek be! Borzasztó megtalálni utólag egy lapot!

- Kész a pakli a versenyre. Most hogyan tovább? Nem látom a "beküld" gombot vagy hozzá valami infót!

- a "módosítás" helyett a "leírás mentése" egyértelműbb!

A.K.
 
manaregeneráció az ősmágiás lapok közt van
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.