Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Savelementál
(Ősök Városa szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"A savelementálok fortyogó, bűzhödt teremtményei a csatornák legmélyebb bugyrainak. A pusztulásból, a gyilkos savakból teremtették őket renegát mágusok. A savelementálokkal csak a legőrültebbek szállnak szembe, hiszen megölésükkel semmit nem lehet nyerni, sőt, ha megpróbálod, csak árthatsz magadnak." - részlet az Encyclopedia Fantasiából
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Makróbővítés II. (582. tudati képesség)
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47067)
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
Nézet:
Hát igen. Van az így néha, hogy Amenophis átváltozik Amenophus-sá. Csodálom, hogy kiszúrtad. Én láttam a filmet 2x is, mégsem emlékszem belőle szinte semmire.
Egyébként ilyenkor rá kell keresni a forgatókönyvre, s elolvasni az mit tartalmaz, ha cél az eredeti idézet.

A zöld kártya meg több, mint korrekt. Most lett kizárva egy ilyen lap (tudom gyk nem, de igen), mert túl aggályos a mutogatós leszedés ingyen. Ha az aggályos, akkor ez nem? Nem igazán értem. Kicsit lassabb, de nem vagyok róla meggyőződve, hogy rosszabb lenne a 0/3-as 1-es mérgezésű zanszilánkok termelése.
 
Válasszuk ketté a két dolgot:

Egyrészt, az Új Nemzedéknek lesz egy definícója, mikor lehet használni egy lapot, és mikor nem. Az ennek ide vonatkozó része így szólna majd:
"Kiegészítés: Lehet használni az évszám szerint megengedett alapkiadásban megjelent lapoknak korábbi, azonos nevű verzióját, ha nem tér el idézési költségük, és a rajtuk levő ikonok, akkor is, ha korábbi év szerepel rajtuk. (A "Repül" képesség és a szárny ikon ekvivalens ilyen szempontból.)"

Ez egy aránylag egyszerű, egyértelmű definíció, ami megadja, mikor használhatsz egy lapot, és mikor nem. Amire rákerült az isteni ikon, ott csak az isteni ikonost használhatod; ahol típus, altípus változott (pl. ősködre morf) vagy a szöveg lett korrigálva, pl. rávezettük a nerfet, ott mind2 verziót (de nyilván a régi verzióra is vonatkozik a nerf).

Jelenleg fejlesztünk egyébként egy pakliszerkesztőt, ami ezt elvben tudni fogja majd ezt, tehát azzal eleve tudod ellenőrizni, a lapod legális-e vagy sem.

A szabályt azért nem raktuk még fel, mert egyelőre úgysem aktuális még, ill. még átgondoljuk, kell-e rajta valamit finomítani. De akárhogy is, arra, hogy milyen lapot lehet használni, lesz egy definíció.

Másrészt, előfordulhat, hogy bizonyos lapok bizonyos szituációkban másképp viselkednek. lehet, hogy számít, hogy az ősköd morf-e vagy sem, hogy egy lapon milyen dátum szerepel, vagy milyen a ritkasága. Ez azonban nem befolyásolja azt, hogy használhatod-e vagy sem. ha mind2 verzió rendelkezésedre áll, akkor dönthetsz, ha csak az egyik, használod, amelyik megvan, az esetek 99,99%-ában nem lesz a dolognak jelentősége.
 
Ne tudd meg, mennyit kerestem ehhez scriptet es hányszor néztem vissza a jelenetet magyarul és angolul is. Így van a filmben. A flavor a filmet idézi szöveghűen. https://www.imsdb.com/scripts/Mummy,-The.html
 
Én sose értettem, hogy miért kell egy lapot kizárólag a frissen bontott versenyre korlátozva vizsgálni. Ki nem szarja le, a bontott mindig egy random fun verseny ami az új kieg megjelenésének az ünnepe. Ennyi. Ott van a többi formátum ahol tényleg fontos a gyors tiltás, módosítás. Azokkal kell foglalkozni.
 
Elvileg ez egy alapvetés volt akkor, amikor felmerült a rotáció lehetősége. Úgy gondolom ez nem változott. Miklós?
 
Nekem meg mindig nem tiszta hogy most akkor lehet e majd használni a régi lapokat amiket kiadtak újra és nem változtak pl tomboló, nagytanács és haverjai.
 
Fixen sz@r ritkáim szoktak lenni de ezt tuti jobban tudod biztos azért írtam h ne lehessen minden ritkat használni mert így van ahogy mondod. Nembaj meg azert probálkozzal már majdnem jo csak full vakon vagy ebbe is de a legjobban az tetszik hogy Miklos körbejátszotta otthon...
 
Miklós:" ...én már családon belül játszottam HD frissen bontottat..."...

BUNDAAAAAA...!!!!
 
Ez egyben azt is jelenti, hogy egy AO-s Tűztomboló vagy Bűzös (stb) de facto - bár kis mértékben - nem egyezik meg a 11. kiadású párjával, hiszen kisebb spektrumban használható, azaz a játék nem kezeli őket tökéletesen egyformaként.

Ha a fentiekből indulunk ki és a 11. kiadású Tűztomboló nem egyezik meg az AO-ban kijöttel Tűztombolóval (hiszen valamely játékelem figyelembe veszi a technikai paramétereket, tehát ez innentől különbség és nem identical a két lap működésében), akkor az AO-s Tűztomboló ki fog rotálni, hiszen nem egyeznek meg?
 
Mindig ezt nyomják,én már meg se lepődöm.
Sose felejtem el,amikor AB ellen kijátszottam a ZSZ-es preventort és kérdezte,hogy ezt most az egyediség hogy kezeli? Mondtam,hogy "Nincs szárny ikonja,így nem tudod megfogni. Ezért használom ezt a verziót."

Egyébként ugyanezt nyomja a Gida is,ezért érdemes használni a zénes Yeti csemetét pl.
 
Köszönöm a választ, a feltétel nyelvtanilag valóban helyes, viszont ez azt eredményezi, hogy például aki AO-ban bontott Tűztombolót, az meg tudja fogni ezt a lapot vele, ezzel szemben, aki 11. kiadásban bontotta az egyébként technikai paramétereken kívül tökéletesen megegyező Tűztombolót, az nem.

Számomra ez némileg visszás, de szerencsére ez csak egy lap.
 
Mit sírsz? Azt hittem,te nem szoktál
Amúgy meg az ilyen lapok mindig nálad vannak bontotton
 
Ez nem egy versenyformátum, ahol speciális kivételeket kell bevezetni amiatt, hogy valakinek nincs meg ugyanannak a lapnak az újabb kiadása. Megnézed, milyen év van a lapra írva, és kész. A 2019 után kiadott, az értelemszerűen 2020, 2021 stb. (az X>2019 egyenlőtlenség megoldása).

A lap képességeiről, ha "csak" forrásimmúnis lenne, jó eséllyel midenki legyintene, hogy nincs itt semmi látnivaló Bevallom, én már családon belül játszottam HD frissen bontottat, volt Szhet is boosterben, lazán körbe lehetett játszani. Van egy 0-ért jövő gyakori feltámadó féreg, az elég jól lerendezte a J-s képességet, a körönkénti 1 méreg- dermesztésjelzőnél meg lesznek majd jóval durvább dolgok is.
 
Hat ugye 2019 az nincs 2019 utan... szoval utobbi lesz az
 
A 2019 után kiadott lapba beletartozik a 2019es lap vagy csak a 2020-tól kiadott?
 
ez a vámpír elég gonosz lett. Én speciel nem szeretem az előre kánterelés képességet, eléggé visszafordíthatatlanná tud tenni egy meccset.
Úgy érzem, hogy a vámpírpakli kapott egy közel obszidiánsörényű pegazus erejű lapot.
 
Lehet, hogy mndenki másnak egyértelmű, de a vámpír feltétele, hogy "...2019 után kiadott lappal - ép".

Nyilván akkor TD-ig mindennel lehet, vizsont mi van a 11-ben újra kiadott lapokkal? Gondolom, egységes lesz a régi/új kérdés, viszont az eredeti megjelenést kell-e nézni vagy ami rá van írva a lapra?
 
Ez tipikus olyan lap, aminek kódosnak kéne lennie.
 
Pedig gyakorolhatnának a mezőjére.
 
lehet, hogy sok döntésképtelen van a játékosok között...
 
Nemtudom miert nem volt jo opció az hogy a 6ritkadbol választhat minden ellenfeled 1et vagy 2t amit nem hasznalhatsz. Tényleg nem világos ebbe mi a bonyolult.
 
Az óriás tetszik, (a követőjével mondjuk nagyon nem vagyok kibékülve).
Vámpír: Ez az a lap amit igazán nem értek miért jött létre. Drága így valahol érthető a nehéz counterelhetősége, de hogy miért kelett rá ez a védelem a leszedésekkel szemben, így ez a tipikus szar ellene játszani hangulatot áraszt magából.
 
Pedig milyen jó lett volna ha ezzel nyer valaki...
Még jó, hogy lesz idő ezt átgondolni

Off: nekem is a ritka nélküli téma jönne be 4 boosterből
 
Arrol miert nincs szó mit tud frissenbontotton a lap. Pont az ilyenek miatt kellett volna tiltani a ritkákat vagy szabályozni használatuk.viccnek is rossz
 
Nem-behos versenyeket is beszamolva tuti, hogy mar Budapesten sem csak evi 2 lesz az 1 ev utan sem. De a lenyeg, hogy tudjuk mindig, hogy lesz tobbfele verseny, nem "kell hogy eltunjon" egy lap sem (kiveve ugye ami tiltodik, de ott is lehet mindig remenykedni ).
 
Az állandó jellegű 50% jó lenne,az évente jó esetben 2 nekem már a kevés kategória. Persze belátom,hogy ez tarthatatlan,csak jó lenne.
 
De valojaban a gondolat lenyege, hogy ne "epuljon be" hogy "az a lap megszunik letezni", hanem a "kevesebb versenyen hasznalhato" a valodi tortenes. Nem mindegy, szerintem.
 
Hat ez a "keves" szubjektiv definiciojan is mulik ugye . Nekem ugy remlik, hogy az elso evben kb. 50%, kesobbre pedig meg nincs definialva, valoszinuleg 50%-nal kevesebb, de 19%-nal tobb (csak Behos versenyrol beszelve).
 
Nekem úgy rémlik,hogy de,kevés lesz.
 
Ez is mutatja, hogy a Kaosz meta is mindig kap majd 1-1 'loketet, gondolkodnivalot', szandekosan v sem . Sose, 1 pillantra se feledjuk, hogy letezni fog Kaosz meta, Kaosz versenyek is - nem is keves.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.