Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Matt Cauthon
(Könyv szereplő)
Küldd el képeslapként!
A ta'veren és szerencsefia Matt Cauthon, a Vörös Kéz bandájának vezetője a fogadóban pihenve figyeli embereit és a felszolgáló lányokat.
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Tudati gyorsítás IV. (562. tudati képesség)
Makróbővítés II. (582. tudati képesség)
Országjáró feladat 2023

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47067)
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Nézet:
Szerintem érdekes vonal lenne ha olyan horda lények jönnének amiknek a kompenzációjuk is ugyan olyan erős mint az alap képességük. Ez egy kicsit féken tartaná az ész nélküli counterelést, lenne egy döntési helyzet hogy melyik lényt fogja meg.
 
A reakciodragitas teljesen rossz irany a hordalenyekre. Ugyanis a kontroll siman atside-ol leszedesre, ha ilyenekkel tolod. Ezert nem jo vedelem a +1 reagalni ra koveto sem.
Ahogy irtam lentebb:
Feltamad, gyujtobol tud valamit, kompenzal/halalsikit.
Esetleg anti-magia - elet.
Es ezek variacioi, akar kotelekre is.
Es olyan kiegeszito lapok, kijatszaskori vagy kezben mukodo kepessegek, amikkel potolhato a leurult kez.
Nem olyan bonyolult ez.
 
Valóban túl erős lett

A sok semlegesítés miatt az alábbiak jöhetnek szóba:
- Nem lehet rá reagálni
- +1/+2-es reakció drágítás.
- Kompenzáció

Sárga/piros sebzős lapok és társai miatt a forrással való sebezhetetlenség.

S+dupla kötelék: oszt 1 dermesztést

tripla kötelék: láthatatlan


nyilván együtt ezek nagyon túlzóak... viszont itt van több opció is, hogy az aggro dekkeket hogyan lehet erősíteni.
 
"a lapok többsége már most is 0-ért vagy 1-ért jön, és már most is minden tud kánterelni, leszedni, erőforrást adni. Ez pedig nagyon beszűkíti a tervezési lehetőségeket, és a meccsek sok esetben 1 lap kijátszásán eldőlhetnek, nincs már mindig meg a percről percre változó erőfölény."

Na ez már mindjárt más
Szó nincs itt arról, hogy „nem használhatóak bizonyos koncepciók”, ezt a fenti dolgot akár 60 különböző pakli is tudja. A „beszűkíti a tervezési lehetőségeket” nem ezt jelenti, hanem azt, hogy nagyon nehéz olyat lapot kitalálni, ami még az előzőeknél is erősebb.
Arról sincs szó, hogy a játék az 1. körben eldől, én azt írtam, 1 lap kijátszásán eldőlhet, nagyon nem mindegy.
És azt sem írtam, hogy „a kontrollok miatt”. Ez az egész – mármint a lapok erősödése – nem a gonosz „kontrollok” miatt van, hanem mert egységesen, minden lap ill. pakli felerősödött egy szintre, minden lap már nagyon univerzális lett.
És nem kötözködni akarok, csak jelezni akartam, hogy fontos, hogy tényleg értelmezzétek, amit leírok, mert elég nagy félreértések lehetnek. Valszeg persze én is hibás vagyok, néha túl terjedelmesen fogalmazok, próbálok majd rövidebben, velősebben.
 
Jah és persze kéféleképp tud leszedni.
És van megoldása életes/feltámadó lényekre is.
 
Ez olyan brutális kontroll lény, hogy öröm nézni. Counterlehetetlen, nehéz levakarni, nagy test, könnyen kisüthető kötelék dupla altípus és nem lehet megoldani csak laphátrányba. Gyönyörű.

Ez egy rota nélküli 2023-ra van tervezve?
 
1VP - Megdermesztő (nagyon béna vagyok névadásban...)
kalandozó
ember (fagy) Leah
Nem lehet rá reagálni.
Forrással nem lehet megsebezni.
K:Célpont permanens kap 1 dermesztésjelzőt.
S + 2Xkötelék:Célpont permanens a gyűjtőbe kerül.
Halálsikoly:Húzz egy lapot!
3/3
 
Én bármikor bárhányszor kerdeztem a tesztelőket hogy kell e lapterv lapötlet mindig az volt a válasz hogy van elég nekik is.. de ha lehet szívesen vállalnánk Janosal mondjuk egy Zént akár ezzel az adott hordás témával.(Nem hiszem hogy a lapokkal utána sokat kellene bíbelődni).
 
János, félreértettél. Nem azt mondtam, hogy tervezz horda paklit meglévő lapokból. Hanem hogy tervezz új lapokat, amelyekből majd kijön egy horda. D.K. tőled is szívesen látunk ehhez ötleteket, az első lapötlet már megvan, jöhet több is!

 Kiadó: A jelenlegi irány nem tartható, mert nem hazsnálhatóak bizonyos koncepciók, az első körben eldől a játék a kontrollok miatt.

Én hol írtam ilyet?
 
Pont ez a baj annyi koncepció uj altipus van feleslegesen hogy nemigaz. Jottek itt az elementalok próféták dzsinek womathok meg sorolhatnám csak azt nem tudom minek. A többi meg amit kellene fejleszteni az alapokat(régi fajok) kb félkészen ott állnak a mappába.Mások meg csodálkoznak hogy egy normális hordat vagy egy 30fajos épkézláb epikust nem lehet osszerakni. Nyilvan nem lehet ha kiegek óta az van hogy jon egy új altipus 10uj lappal ami ugyan csak használhatstlan f0s mert nincsennek folytatva a régiek amik meg alapok lennének kb le van sz@rva vagy érdektelen gyenge lapokat kapnak.
 
Tessék, itt a lényeg. Egyet értek.
 
Terveznek en, ha lennenek hozza lapok... aki kicsit is ismer, es figyeli, milyen deckekkel probalkozom (es hu...ok a szellel szemben), az tudja h mindent megtettem az ugyert.

A jo hordaleny: repul, ut legalabb 3-at, es vagy kompenzal, vagy feltamad,vagy valamilyen jelenese van. Sajnos nincs egy paklora valo ilyen leny, illetve a beloluk osszerakott deck tul draga. De dolgozom az ugyon.
Ha kapnek ehhez egy kis fejlesztesi segitseget, meg talan eredmenyeket is tudnek elerni veluk.

Nem sok minden kell egy hordaba, csak ilyen lenyek, es jol felepitett anti-kontroll lapok.
 
+1
 
De ezeket mind fent lehetett volna tartani kiegenként egyetlen egy játszható lappal. Mondok egy egyszerű peldat leah lényt.

Xvp 2/1 repül/vampir +1ra reagalni
Ikja 0 vagy max 2lehet antimagia X. Kijatszasa utan ellenfeled a következő körében max egy lapot játszhat ki. Kötelék S:ellenfeled veszít 1vpt és sebződik 1et.

Ez kb egy nemgyakori szint és kapott a vampir meg leah horda is egy lapot.Vagy ha raksz ikba 1nekront a jarj horda is. Azért szerintem bőven van más irany is nemcsak a semlegesitek mindent! vonal.
 
Szerintem amugy VH horda meg volt nem olyan regen (OK, mar nincs). Par evvel elotte meg Leah horda.
 
Szerintem még mindig nem lenne lehetetlen egy hordát osszerakni ha lennének hozzá normális lapok tervezve megfelelő kanterdragitasal,halálsikolyal,kompenzácioval és kötelékkekkel. És most csak egy pár dolgot mondtam amik visszatermelhetik a mana és laphatranyt egy kontroll ellen.
 
A követő olyan, mintha lenne egy leszedhetetlen bűbájod, ami ad egy rakás tápot, és az első 5 lapból rögtön behúzod és ingyen leszeded. Ha a követődet kikapcsolják, akkor ezt a lapot elvesztetted. A csatamező viszont működik továbbra is, azt csinálja, hogy a te paklid - D.K. szavaival élve - tele van "gittel", míg az ellen paklijában csak univerzális spoilerek vannak. Szóval ez kvázi 1 lap hátrány, de igazad van, a megfogalmazás nem volt igazán pontos.
 
Lehet, hogy már kérdezték előttem, de nem olvastam mindent vissza. Miért kezdene a csatamezőhöz, vagy az átkozotthoz képest kevesebbel egy sima követős dekk? Ugyanúgy 4 lappal kezdenek nem?
 
"János: tervezz meg egy komplett paklit, ami horda, és kánterek és erőforrások nélkül működik. Megnézem, akár ki is próbálhatjuk. De szerintem a jelenlegi metában ez egy lehetetlen feladat. Ráírhatsz minden lényre 40-es sebzést, ugyanúgy lekánterelik meg leszedik őket, ha meg véletlenül 1. körben semmit nem tud csinálni az ellenfél, akkor meg azonnal kikapott. Szerintem ez nem jó játék. Ahogy írtam, a hordának addig volt értelme, amíg volt egy őrposzt, amit lerohanhatott, és nem voltak kánterek.
Ezt a "horda" dolgot maximum úgy lehet elképzelni, hogy olyan lények, amelyekre se kánterelni nem lehet, sem leszedni őket. Akkor elvben ha az ellenfél nem tud betolni semmit az őrposztba, akkor kinyírják. De aztán hamar kiderülne, hogy ez a pakli is sokkal jobban működik úgy, hogyha csak a lapok fele ilyen lény, a maradék fele meg kánter, leszedés, erőforrás... Ez nem a rendszer hibája, a fránya játékosok mindig a legerősebb paklit próbálják összerakni a lapokból, nem azt, amit az ember az adott lapba beleképzelt eredetileg.

Ja, és ahogy te is írod, valójában VAN "horda" (csak nem lényekkel), a "tűz, villám pakli ami az 1. körben agyonlő". És ha jól értem a szavaidból, nem rajongasz érte. Akkor miért kéne ugyanennek egy másik verziója pepitában?"

Ez nagyon igaz.

Egyszerűen túl sokat tudnak már a lapok ahhoz, hogy csak és kizárólag, az arcra ütés számítson.
Illetve van 1 csomóféle új típusú hordánk, max. nem mindegyik van játszva: Raia horda, CHD horda, Járj+Melák (ezt Márk pörgeti is szépen), vámpír horda stb. Utóbbival sokat játszottam korábban, és brutális indulásokra képes: 4-5 lap a 2. körben, élettel izommal és ütök 10-15-öt. Miközben kijátszottam 2 kör alatt 5-6 lapot is. Manapság ez a horda. Az arochos meg arról szólt fénykorában, hogy berobban egy inkorrekt erőforrás és ha megtudtad védeni, akkor a behozhatatlan tempóelőnyből nyertél. Ma azért nem tolják, mert ha lenne kétségbeesés hatalma sem lehetne biztonsággal megvédeni az epikusok ellen (4 vs. 5 lap).

Még mindig látom visszaköszönni ezt a téves kategorizálást, hogy: horda, meg kontroll. Ez jó 15-20 éve idejétmúlt a HKK-ban. Manapság minden játszik rengeteg interakcióval. Elméletileg a "kontroll" főleg agresszív interakciókkal, míg a "horda" defenzívekkel tolta. Azaz a kontroll az ellenfél játékát akarja szétzilálni, hogy lapelőnnyel nyerjen. Ezzel szemben a "horda" a saját terülését akarja védeni, hogy tempó és sebzéselőnnyel nyerjen.
Az, hogy az interaktáló lapok annyira általánosak lettek, hogy már nem lehet különbséget tenni köztük, mert miért játszanék reakciócounterrel, ha van lapcounter ráadásul az epikus követő támogatják a lapelőnyre való játékot oda vezetett, hogy mára alig van különbség a paklitípusok nyerési stratégiája között. Ez sajnos ennyire fájdalmasan egyszerű.
Ezen nem lehet változtatni csak úgy, ha visszamegyünk oda, ahol számít a lényeken a repülés képessége és nem egy általános kötelező elem.
Tehát:
1 Vp-ért
Horda: "3/3 repül" VS.
Kontroll: "0/2, (J), célpont lény a gyűjtőbe kerül."
Amíg a játék nem jut vissza oda, hogy a lényeket pusztán a méreteik miatt játsszák és a repülés egy értékes képesség legyen, addig felejtsétek el a klasszikus, régi típusú lény alapú hordát.
De ennyire még én sem akarnék visszamenni laperősségileg.

Addig meg aki hordázni szeretne az óriásozzon, vámpírozzon, játsszon Járj+CHD-t stb.

Üdv: Kyb
 
Többen előttem kifejtették és én is sajnálom a klasszikus aggro-kombó-kontroll hármas felborulását, és egyet értek abban, hogy az ezt visszaállítani hivatott epikusok pont a visszájára sültek el (a leleményes játékosok vagy a nem teljesen átgondolt tesztelés miatt, de ezt már nem tudjuk meg ).
Szerintem az egész rákfenéje a minél hamarabbi lapelőnytermelési kényszer. Hogy várhatjuk el a hordáktól, hogy egyenrangúak legyenek a kontrollokkal amikor:
1. a horda őrposztból akar nyerni, ergo ütő lényekkel operál amik legalább 1 vp-be kerülnek, és akkor az tudják h ütnek
2. ha amellé azt is akarjuk, hogy adja vissza a lapját akkor vagy drágábban kell jöjjön, vagy kevesebbet üssön (ergo már nem is fér be a hordadekkbe, hanem inkább kombó vagy konroll lap, lásd vízitündér/womath)
3. ezzel szemben a kontroll lapoknak más funkciója van: szedjen le vagy countereljen, plusz adjon még egy kis valamit, hogy megérje vele játszani, mert az 1lapot 1lapra trade már nem pálya (lásd nullifikálás/hatalom szava/moák trükkje, ami biztos vagyok benne a Majd legközelebb-et pörgető érában UR is lehetett volna, most kutya nem játszik velük)
4. Ezen pontok alapján irreális elvárni a hordapaklik jól szereplését, amikor egy aránylag nagy befektetéssel járó lényt röhögve kvázi ingyen fogja/szedi le az ellen és emellett grátisz dolgokat is kap (a korábban említett farkasokat kivéve, akik etnikumképesség miatt akárhányszor megjöhetnek, ergo végtelen counterrel foghatóak csak hosszútávon)

És hogy miként lehetne jelenleg balanszolni az epikusokat lényes vonalra: szerintem sehogy.
Mert ha marad is az öt lapos kezdés, akkor bármi előnyt amit ad (legyen az olcsóbbítás, sebzés, húzás, akármi) azt a célközönségnek szánt lények hordásabb lapjai mellett a konrollosak is ugyanúgy megkapják, és a fenti 4-es pont alapján jobban megéri a kontrollosokat betenni, tehát semmit nem értünk el.
Ha meg bevezetjük a négy lapos kezdést, akkor meg már nem epikusról, hanem sima etnikumkövetőről beszélünk akár mutogatok hozzá lapokat akár nem. A pluszminusz néhány max. ÉP meg valljuk be csak a lőhető követők ellen számít.
Az epikusok jelen környezetben csak mérgezik a metát és kevesebb pakliépítési ötletelésre ösztönöznek.

Ami megoldást jelenleg látok az a következő: kompenzációt és életet minden hordába szánt lénynek. Befektetett erőforrás részleges visszakapása az ütőlényem megfogásánál, és ha meg is jön ne tudja leszedni egy-két kósza elektrogömb/gyenge/bölcsi.

Peace,
V.G.
 
János: tervezz meg egy komplett paklit, ami horda, és kánterek és erőforrások nélkül működik. Megnézem, akár ki is próbálhatjuk. De szerintem a jelenlegi metában ez egy lehetetlen feladat. Ráírhatsz minden lényre 40-es sebzést, ugyanúgy lekánterelik meg leszedik őket, ha meg véletlenül 1. körben semmit nem tud csinálni az ellenfél, akkor meg azonnal kikapott. Szerintem ez nem jó játék. Ahogy írtam, a hordának addig volt értelme, amíg volt egy őrposzt, amit lerohanhatott, és nem voltak kánterek.
Ezt a "horda" dolgot maximum úgy lehet elképzelni, hogy olyan lények, amelyekre se kánterelni nem lehet, sem leszedni őket. Akkor elvben ha az ellenfél nem tud betolni semmit az őrposztba, akkor kinyírják. De aztán hamar kiderülne, hogy ez a pakli is sokkal jobban működik úgy, hogyha csak a lapok fele ilyen lény, a maradék fele meg kánter, leszedés, erőforrás... Ez nem a rendszer hibája, a fránya játékosok mindig a legerősebb paklit próbálják összerakni a lapokból, nem azt, amit az ember az adott lapba beleképzelt eredetileg.

Ja, és ahogy te is írod, valójában VAN "horda" (csak nem lényekkel), a "tűz, villám pakli ami az 1. körben agyonlő". És ha jól értem a szavaidból, nem rajongasz érte. Akkor miért kéne ugyanennek egy másik verziója pepitában?

D.K: igen, értem, ez jogos, persze, hogy egy adott etnikumban felállíthatunk egy erősségi sorrendet, és minél többet kell belőle berakni, a sor végén annál gyengébb lények lesznek a sor elején levőkhöz képest. De ha az etnikum lapjai jól erősítik egymást - és nemcsak annyi a közös bennük, hogy olcsóbbítja őket a követő - akkor a relatíve gyengeségüket kompenzálhatja a többi etnikumtársuktól kapott buff.
 
Azt nem tudom, hogy miért nem, de ez a hivatalos válasz.
 
És miert nem lehet jól megcsinalni? Gondolom nincs hozzá semmi azert
 
Igen, tervezzuk ennek szerepet minel inkabb kihasznalni a HKK-ban.

Megneztem egyebkent, a TD-ben 25 lap szovegeben szerepel a kotelek (sima v dupla vagy mindketto).
Kevesebb, mint a lenyek 1/3-a, de tobb, mint az "immel-ammal" .
Mini spoiler: a HD-ben is 25 ez a szam
Ebben meg nincsenek benne a betuvel kiirt szinergiak, mint a "mennyi az ellenfel max. VP-je vagy EP-je", a "hany lap van a Semmijeben" es hasonlok.
 
Látszik, hogy nem értesz a játékhoz!
Azért nincs horda, mert nem lehet jól megcsinálni.
 
Janos azert nincs horda mert SEMMILYEN lap nem jön ki hozza hogy osszelehessen rakni egyet. Volt jo horda az ÖV idejébe tudom mert én is nyomtam. Azóta egy nagy nulla az egész csak a kontroll irány van fejlesztve vmi betegség vált ez az egész. Jo kis horda lapokat lehetne kitalalni 1-2 vagy akár 3as kötellékkel. Csak hát a tesztelők kontrollozni szeretnek. Mindig látszik egy egy kiegen kik tesztelnek mi az irány.
 
Többek között a Rota átmenetet is könnyebb lenne talán kezelni vele. Hasonlóan erős lapok mint az eddigi spoilerek ,de "komoly" feltétellel.
 
A kötelék/dupla kötelék szerintem is mélységesen elhanyagolt hatalmas ziccer amit ha lesz rota(bár ha nem akkor is ) érdemes lehet újra elővenni csak SOKKAL aktívabban.Én akár a lények 1/3-t is meghinteném ezzel, nem csak ilyen imel ámmal mint ahogy eddig volt kezelve.
 
Igen jogos, gyors hirtelenjeben irtam a peldat.
 
Senki nem mondta neked Miklos hogy ami nem univerzális spoiler az már csak gitt lehet. Nemtudom honnan veszed hogy nekem ilyen a gondolkozásom nem rémlik hogy bármikor is teszteltem volna hogy tudjad.Pont hogy ellene vagyok az ilyeneknek de mindegy is.Tegyuk fel mndegyik epikus mellé van 9-12 ertelmes lap amit tudsz használni és be kell hogy rakj mellé ugyan ennyit. De amiket ezen felül fogsz tudni berakni azok nem előrebb fogjak vinni a paklid hanem csak hátráltatjak ezért mondtam hogy gittek!Nincs elég használható lap hogy mondjuk 25 lényel tudjál jatszani ilyen egyszerü.De szívesen megnezem ha bármelyik epikushoz írsz ide egy listat 25lappal egyből rajossz a problémára. Ehhez mondjuk az kellene hogy dupla kötellékkel működjenek a lapok. Több ilyet kiadni mert jelenleg laphiany miatt nem müködne a 20-30lapos epikus.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.