Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Hatalom Kártyái - 11. kiadás július 18.
A pillanat képe
Égető tekintet
(Túlélők Földje varázslat)
Küldd el képeslapként!
Míg Dornodon tűzmágiája "csak" a nagyfokú pusztításra terjed ki, addig Raia olyan széleskörű tűzvarázslatokkal rendelkezik, ami alapján méltán nevezik a tűz istenének. Egyik ilyen igencsak érdekes, tűzvarázslatokat tápoló varázslata, az égető tekintet. Hatása alatt használójának szemében apró lángnyelvek lobognak.
Nézz szét a galériában!
Az egyszínűség egyedisége – Versenybeszámoló
Hatalom Kártyái: A játék összetettsége
Az egyszínűség jutalma - 2020. szeptember 19.
Online HKK sorsoló program
Kerekes Kálmán emlékverseny

A lista folytatása...
Aukciós statisztika
Túlélők Földje - Nyomtérkép az utolsó 32 játékhét nyomaiból
Az utolsó Aukciós Napon történtek
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája

A lista folytatása...
Hatalom Kártyái: A játék összetettsége (92)
[HKK Piac] Lapokat keresek (28313)
Lapötletek (64415)
Playmat rendelés - 2020. augusztus (28)
Az egyszínűség egyedisége – Versenybeszámoló (12)
[HKK Piac] Eladó lapok (141529)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:

Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Pókerjáték
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
Ajánlott böngésző, felbontás:
Internet Explorer, 1024x768
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Szuper!
_Oo_
 
Szia!

Megcsináltam, hogy a páros versenyt is kezelje, ilyenkor a két egymás után fölvitt nevet egy játékosként kezeli. (Páros versenynél az első játékosnál pirossal fölhívom a figyelmet, hogy a játékosok párban lesznek, a másodiknál kiírom, hogy kinek lesz a párja).

A draft ültetést is megkérdeztem Miklóstól, mi az. Azt a választ kaptam, hogy ez egyszerű, ha minden játékost fölvittünk, kell egy első kört nyitni, ilyenkor véletlenszerűen összesorsolja az embereket, őket 8-asáva össze kell ültetni. Ha megvannak a paklik, lehet újrasorsolást nyomni, ekkor ismét véletlenszerűen összepárosítja a játékosokat.
 
Szerintem elég korrekt dolog, hogy erőnyerőként kapsz Buchholzot. Gondoljunk csak a random 1. körös erőnyerésre, sokszor szomorkodtak ezen főleg a profi és ambíciózus játékosok.
 
A másik fórumon felmerült a páros versenyek problematikája...
Illetve a draftnál az ültetést még meg lehetne csinálni.
 
Üdv!

A pontszámítás a Miklós által adott dokumentáció szerint lett implementálva. Többször is le lett ellenőrizve, jól számol.
Ha másképpen kéne számolnia (más matematika alapján), azt Balázzsal vagy Miklóssal egyeztessétek, bármi leprogramozható.

Más:
Volt egy kis gond a visszaszámolóval, ha lejárt az idő, elkezdett negatívba számolni, de rosszul, összekeverte az órát és a percet... Igazság szerint teljesen fölösleges volt tovább számolnia, ezért ha lejárt az idő csak annyit írok ki, hogy "Lejárt", fölösleges túlragozni, mennyivel.
 
Nem lehet, hogy az utolsó előtti és az utolsó előtti előtti már játszottak korábban egymással, így nem játszhattak újra, ezért valamelyikük erőnyerő lett, és a másik játszott a 0 pontossal?
 
Az erőnyerőnek van már Buchholza az első forduló után (hiszen most már jár érte), míg akik nem a gépet verték el, hanem más játékosokat, azoknak nincs. Ezért van, hogy első forduló után az erőnyerő áll az 1. helyen.

Mondjuk annyi változtatás tuti kellene a dologba, hogy arra a fordulóra, amikor erőnyerő voltál, nem kapsz Buchholzot a géptől, csak a többire.
 
Majdnem biztos vagyok benne, hogy a sorsolas (azonos pont eseten) eloszor a Buchholtz, es csak masodsorban a jatszma alapjan megy.
Ebben amugy latok raciot, hiszen a vegso ertekelesben is a Buchholtz erosebb, mint a jatszma, akkor ez az "erosorrend alapja", tehat miert ne igy menne a sorsolas?
Mivel az eronyero is kap Buccholtzot, mig az elso korben "normalisan" nyero jatekos ellenfele ilyenkor ertelemszeruen 0 pontos, igy a 2. korben az eronyero a "legjobb jatekos" , o lesz a lista elen, es fog jatszani valamelyik 0 Buchholtzos, 6 jatszmas jatekossal.
 
Ezt én is tapasztaltam, hogy az erőnyerőt valamiért furán kezeli a program. A legutóbbi ligán volt olyan például, hogy volt 1 darab 0 pontos játékos, de mégsem ő lett az erőnyerő.
 
A sorsolás mi alapján történik? Pontokat veszi figyelembe vagy,hogy ki nyert?
Azért kérdezem mert Vácon az első fordulóban volt 4 játékos aki 6:0-ra nyert és arra számítotunk ,hogy egymás ellen lesz a kövi játék .
Ehelyett az erőnyerőt (4:2)felsorsolta a 6:0 játékoshoz egy másik 6:0 játékoshoz meg egy 5:1 -re nyerőt.
 
Koszi, szombaton ki is probaljuk az uj fejleszteseket!
 
Két új dolog került be az adminba:
- Ha a játékos hozzáadásánál nincs találat egy adott névre (nem szerepel az adatbázisban, rosszabb esetben elírt a szervező), akkor fölajánlja, hogy rögtön regisztrálni is lehessen ezt a játékost (megnyitja a regisztráció panelt, és kitölti a név mezőt a keresett névvel).
- Az adott kategória köréből hátralevő időt kiírom egy pici áttetsző boxba. Ez a box fix pozíción van, így ha görgetik az oldalt, mindig látszik majd. Az utolsó 5 percben a háttérszín pirosra vált.
 
Csiszoltam picit a CSS beállításokon, hogy mobilról is kezelhető legyen az admin. Álló nézetre van tervezve, nincs tabletem, amin megnézhetném, de szerintem ott is jó most.

A futó versenyek részt is finomítottam, hogy egységesebb legyen a betűméret a helyezetteknél.
 
Volt egy kis gond a vidéki versenyek képfeltöltésével, amit sikerült orvosolni.

Jelenleg a maximális feltölthető kép méret kb 5 mega, ezt bele is írom a leírásba.
 
Akár úgy is lehet...
 
Vagy mindenkit ki kell engedni a nemzetire a "vírus helyzet" miatt.
 
Sziasztok!

Megcsináltam, hogy a sorsolóprogramon keresztül lehessen egyből képet küldeni. A leírásban az "Ikonok jelentése" résznél van róla.
 
Igen, igazad van, legközelebb így csinálom!
 
Lévén hogy nagyon valószinü hogy az Operatív törzs kicsit beleszól majd a gigantikus,nagy stb.stb. Hkk nemzeti bajnokságba, mi lenne ha az idei bajnokot szavazással választanánk?(Vagy ezzel a nagyszerü sorsoló progival kisorsolnák? )
 
Még annyi, hogy a verseny lezárása után derült ki, hogy egy eredményt rosszul diktáltak be, de nem tudtam már módosítani! Ezt is jó lenne orvosolni!


A verseny erdménye folyamatosan látható (még akkor is, ha nem érkezett be minden eredmény). Ezért én azt javaslom, hogyha megvolt az utolsó kör, és mindenki bediktálta az eredményt, akkor nem kell rögvest a lezárás gombot nyomkodni.

Hadd nézze meg mindenki (akár a telefonján), jól vannak-e bediktálva az erdmények. Még a díjakat is kioszthatod, azalatt csak rájön, ha vki rosszul diktált, ha meg nem, akkor már mindegy

És a lezárást csak utána nyomd meg. Ez tölti fel az eredményeket az adatbázisba, ezután már módosítani te nem tudsz.
 
Nagyon jó, köszönjük!
 
Sziasztok!

A győri verseny tapasztalatai:
- Nekem az nem tetszett, hogy az EREDMÉNY nagy betűkkel van, s alá került a kiválasztó sáv, ami nekem először kifejezetten zavarta az agyam, folyton számoltam, hogy mindent jó helyre kattintsak be.
- Részeről én a régi programban az órát mindig elfelejtettem 0-ázni, így ez nekem kiváló volt, hogy automatán számolta a kört. Talán inkább úgy csinálnám meg, hogy a program állítsa be automatikusan az időt, s ha valaki ezen változtatna, annak egy kezdés gombbal újraszámolná a fordulót. Szerintem így az esetleges feledékenység is be lenne kalkulálva.
- A körök idején módosítani lehet, hogy valóban jó lenne.

Amúgy a program logikus, jól használható, nem volt vele különösebb gond. (Tartottam tőle, de logikusan működik.) Szóval egy hatalmas piros pont és köszönet érte.
 
Sziasztok!

Köszönöm a visszajelzéseket, javaslataitok alapján az alábbi változásokat csináltam:
- Az előnyerő (mert szerintem így előnyt nyer) mostantól erőnyerő lett mindenhol (mert pihen, és erőt gyűjt a következő körre)
- A párosnál kiszedtem a "páros törlése" opciót. Ehelyett mögé került egy nagy X gomb, ami törli a párost. Ez a gomb csak akkor van kinn, amikor nincs eredmény beállítva.
- Ha egy új körben még nincs egy eredmény sem fölvéve (kivétel az erőnyerő), akkor a lezárás idejét egy kis +- gombocskával lehet 1-1 perccel tologatni előre hátra. Így megmarad az automata funkció, és van finomhangolásra is lehetőség.

A verseny lezárása utáni módosítás szándékosan van blokkolva. Ilyenkor Dani Zolinak kell írni, ő tudja módosítani az eredményeket.

A sorsolóprogram leírását ki fogom bővíteni pár mondattal, hogy mi is az a párosítás, hogyan kell csinálni, mert ez a rész kimaradt, illetve csak annyi volt odaírva, hogy be kell lépni és az emailt beállítani.
 
Még annyi, hogy a verseny lezárása után derült ki, hogy egy eredményt rosszul diktáltak be, de nem tudtam már módosítani! Ezt is jó lenne orvosolni!
 
A mai D-s verseny már az új programmal futott, a tapasztalataim a következők:

A sorsoláskor elinduló óra nem jó megoldás, bár megadhattam pl.: 62 percet a körre, de az lenne jó, ha lenne egy „óraindító gomb” a felületen!

Az is jó lenne, ha az előre beállított időt lehetne még módosítani később is!

Az eredmények beírásakor többször is előfordult, hogy csak másodszorra vagy harmadszorra(!) írta be az eredményt.

Az még zavaró, hogy az oldal felül és alul is ott van a sorsolást indító panel. Valahogy sikerült is (Kalugyer Roland segítségével ) kétszer indítanunk a versenyt, mert az egyiknél elsőre nem rakta ki a párosítást.
 
Amúgy nekem tetszett az automatán induló óra (60-ra tettük 55 helyett), mert így biztos nem felejtjük el .
Talán úgy kéne, hogy megy automatán, csak lehet manuálisan is belenyúlni.
 
Tegnap a Ligán én is leteszteltem, alapvetően pozitív véleménnyel vagyok, szóval ezúton is köszönet a Behónak.

Pár dolog, amin még lehetne javítani:
- Az előző programban szerintem jobb volt a manuálisan kezelhető óra. Így rögtön akkor elindul az előzetesen beírt fordulószám, amint kisorsolja az ember a párosítást, ami szembemegy az általános gyakorlattal. Persze ezt ki lehet küszöbölni azzal, ha +2-5 perccel hosszabb fordulót állítasz be az elején, de így is van, amikor jól jönne a manuális kezelés.
- Az eredmény kiválasztásánál elég könnyű rányomni véletlenül a "párosítás törlése" opcióra, ráadásul ilyenkor ezt nem is feltétlenül látod, mert rögtön frissül az oldal. Ez lehetne egy külön gomb, vagy legalább kérdezzen rá, hogy tényleg törölni akarom-e.
 
Picike türelem azért ez nem showstopper bug (jeleztem azért a programozónak magánban is, ha legközelebb igazgatja a programot, biztos javítja).
 
Az eLőnyerő -> eRőnyerő helyesírási hibát a legelső behóson már jeleztük. Azóta már nem 1 verseny lement, jó lenne már kijavítani végre.
 
Igen en is igy csinaltam a Wekerlen (hotspot), csak vigyel telotoltot, mert azert eszi.
De amugy megy telorol is, csak a laptop nekunk kenyelmesebb volt.
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2020
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.