Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Kalózok támadása
(Könyv)
Küldd el képeslapként!
Kalózok próbálják elfoglalni a hajót a Kétélű fegyver című könyv borítóján.
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
HKK kérdés? (47065)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
Erre írt Bálint nekem egy tökéletes példát "Valaki lefest egy falat de biciklizesnek nevezi attol az még falfestés"
 
Még egy ami nem teljesen világos: leira szelencéje most már jelenésekre és áramlásokra egyáltalán nem működik? Ugye előbbinél vissza kell kevernem a lapot, utóbbinál meg gyűjtőből a semmibe rakni.
 
Én tervezek tartani Tiltott mágia versenyt Székesfehérváron. Már készül a tiltó lista hozzá.
 
A Víziókra rá van írva, hogy Keress ki, így ez egyértelműen keresés.
 
Lehet nem jött le a kommentemből, de én se értek egyet vele egyáltalán. Szerintem jó volt úgy ahogy volt.
 
Na én ezzel csak egy miatt nem tudok egyetérteni... Ez a frissenbontott versenyen derült ki, hogy így kell használni. Addig ezt senki sem írta/mondta... Nekem ez a módosítás/buff kicsit úgy tűnik, mintha a versenyen ítélt baromságot ezzel akarnák fedezni
Egy gyakori lapról beszélünk, ami 2-t tud dobatni, most már epikus mellett 1-ért... nehogymár még ezt buffoljuk...
 
Mondjuk a xenónál úgy volt tervezve meg használva tesztelésen, hogy vagy 2-t dobat vagy besült... hogy ezen évek múlva miért kell változtatni, amikor egyértelmű a szövegezése...
Ez nem FAQ, nem lap működés pontosítása, hanem buff, lap működésének módosítása...
 
Ja és, hogy csak alátámasszam ezt a dolgot. Xenomorf életvadász esetén: Egy olyan embert kérdeztem meg erről a dologról, aki a büdös életben mégcsak nem is hallott a játékról, pusztán arra kértem, logikai döntést hozzon. Válasza tömör volt: "Ha nincs két egyforma, megmutatom a kezemben lévő lapokat és nem kell dobnom, mert nem azt írja, hogy max. 2 lap, hanem 2 lap." Ez ennyi ezen nincs mit túlragozni... szülessen rá normális FAQ, mert az nem okés, hogy "Mert a kiadói szándék..." Fogalmazzátok meg normálisan, vagy kérjetek meg több lektort, mert nem egy ilyen több értelmű lap van, és még most is született 1-2. Ezzel természetesen nem J.J. munkáját tiprom alá. Ember,ezért hibázik. De több ember sokkal kevesebbet hibázik. BTW: Ha anno tudom, hogy az a xenó így működik, minden lila deckemben toltam volna kb...
 
Én igazán nem akarom fikázni itt a tesztelőket. DE. Úgy érzem nem velünk van a baj, ha egy lap láttán, úgy, hogy még hivatalosan nem is lehet használni, de már kilométer hosszú egyértelműsítés született róla.
 
Értem én, és az anti-mágiás példára tökéletes magyarázat. Én arra nem tudom ráhúzni, hogy két azonos típusút dobj, de ha nincs, akkor dobj egy azonos típusút? Mivel azonos?
De tényleg nem akarok ezzel fárasztani már senkit. Elfogadom a döntést, a szabályt, a faq-t, mindent. Úgyse játszik vele a kutya se.
Csak olyan érdekes ez így...
 
4.24.2.
 
Persze ebben igazad van. De ha belegondolsz logikusan a xenó leírásába szerintem te is furcsának fogod találni.
Az anti-mágiának dobj x lapot, de ha csak kevesebb van akkor dobsz kevesebbet, szerintem teljesen elfogadható.
A xenó esetében dobj két azonos típusú lapot. Ok nincs annyi, akkor dobok 1 azonos típusút... mivel azonos? Blőd az egész.
De mondom: nincs gond, elfogadom hogy így működik, igyekszem nem keresni benne logikát. Csak elfogadom és kész.
 
Nem csak nálad merült fel. 5-6 helyen is.

Roli: az nem baj, hogyha a régi lapok újra kiadásra kerülnek. Ha jól emlékszem a legutóbb pont az volt a baj, hogy kiestek kulcslapok. Most ez az indok nem áll fenn.
 
Nézzük meg például az antimágia definícióját:

134.10. Anti-mágia: X: ha egy lapnak anti-mágia képessége van, ez azt jelenti, hogy az ilyen lap kijátszására nem lehet varázslat kijátszásával reagálni, és a lap sikeres kijátszása után minden játékosnak el kell dobnia a kezéből X varázslatot. A lap kijátszójának az anti-mágia miatt dobandó varázslatot a Semmibe, a többi játékosnak a gyűjtőbe kell dobnia.

A te logikád alapján akkor ebben az esetben is, ha csak egy varázslata van a játékosnak és anti-mágia 2-s lapot játszanak ki, akkor egyet se kell dobni? Mert nincs ott, hogyha kevesebb van, akkor annyit. De a legtöbb dobató lapnál is csak a szám van odaírva, nincs ott, hogyha kevesebb van, akkor annyit. Szóval azért közel sem ennyire evidens a helyzet.

Egyébként ez a kérdés kifejezetten nálam merült fel a frissen bontott versenyen és először merült fel bennem ez a kérdés, pedig már régóta ismerem a lapot. Szóval van, ami felett a rutin átveszi a figyelmet
 
Régen volt ilyen formátumunk, hogy Tiltott mágia, szépen fel volt sorolva az összes spoiler, amivel nem lehetett játszani. A beszűkült látókör ennek egy önszabályozó verziója. Hátránya, hogy elég munkaigényes a tiltóista karbantartása, és több verseny kell ahhoz, hogy kiforrjon a tiltólista. Ha meglesz az online nevező rendszer, ill. később a pakliépítő, akkor meg tudjuk csinálni azt, hogy a tiltólista menedzselése teljesen automatikus legyen, és persze a program a pakliépítés közben jelezné, melyik lapot nem használhatod, így nem kéne fejben tartani a listát és attól rettegni, hogy bent marad valami, ami nem kéne.
 
Az azért lett elvetve, mert szabályozhatatlan. Ott is képes bentmaradni olyan koncepció, ami kezelhetetlen és borzasztó egysíkú metát eredményezne (az felmerült, hogy ha így van, akkor utólag beleszólunk, de az már nagyon nem elegáns).
 
Az Új Nemzedék formátum ilyen alapkiadásokkal (mint pl ez a 11-es) szépen kordában tartható.


Ezt pontosan hogy érted? Szerintem épp hogy totálisan szét***ja ezt a formátumot, hogy egy 300 lapos best of kiegészítővel kb minden játszhatóvá válik 3-4 éves perióduson belül.

A blogos Tiltott mágia nem volt rossz, de ott is arról szólt nagyjából a verseny, hogy 2-3 top koncepció benn maradt, és a játékosok 70%-a ezekkel vagy ezek ellen készült. A maradék meg hozta szerelemdekkjeit.

A Beszűkült látókör szerintem tökéletesen pótolja a Tiltott mágiát, meg is lep, hogy szóba se került. A Beholderes versenynaptárat már nem is érdemes enélkül összerakni, messze több tudást igényel az a két (+1) verseny, mint amennyire tartják a legtöbben.
 
Tedd ki, statisztika sosem árt. Az új nemzedékkel kapcs több kísérlet is volt úgy rémlik és mind elbukott.

A tiltott mágiát én adnám, viszont piszok nehéz összeszedni azokat a lapokat, amik tényleg problémásak.

Adjunk egy esélyt idén az egyszín egylapnak, mert bár RNG fieszta itt is lesz, viszont legalább a pakliépítéshez több skill kell (nekem az egylappal az volt a legnagyobb gondom, hogy paklit is könnyű volt rá rakni).
 
Az Új Nemzedék formátum ilyen alapkiadásokkal (mint pl ez a 11-es) szépen kordában tartható. Én azért próbálkoznék még vele. Nem olyan biztos, hogy ami nem megy elsőre az második-harmadik próba után is rossznak fog tűnni.

Tiltott mágia: Ez egy egészen érdekes kérdés. Dév és Zsolti próbálkoztak vele, s szerintem nem is volt rossz az a verseny.

Szívesen kiteszek egy szavazást az oldalamra, hogy a közösség mit gondol az újkori Tiltott mágiáról, illetve az Új Nemzedékről.
 
Ha sikerülne egy normális tiltólistát összeállítani a legerősebb top spoilerekről, akkor a beszűkült látókör versenyek sikerére építve fel lehetne éleszteni a tiltott mágia formátumot.
Mondjuk a mindenkori legerősebb 120 lap tiltásával.
Próbaképp. Aztán lehetne félévente frissíteni a listát...
 
Ez jó lenne, csak ez egy soft rotáció. Ezt már próbálta a kiadó az új nemzedék formattal, befuccsolt.
 
Nem az olyan lapok fogjak megmenteni a HKK mint a Leira.

El kene kezdeni azon gondolkozni, hogy legyenek Type 1, Type 2, stb versenyek. Ahol igen is ki vannak bannolva azok a lapok amik erosek, es ott vannak minden pakliban.
Bar a HKK-t nem egyszeru, de blokkositani is lehetne. Igy lehetne kiadni "gyengebb" lapokat is, es megis hasznalnak az emberek, mert nem lennenek a keszletben olyan lapok amik 0 manaert mosnak,foznek,takaritanak.
 
Hat par evet foglalkoztam/jatszottam/teszteltem/biraskodtam gyujtogetos kartyajatekokat.
Egyetlen olyanra sem emlekszem, hogy egy pontositott lapot a kovetkezo kiegeszitoben ujra kiadtak volna. Magic, Wow tcg, Pokemon, stb ... (Yugioh-t nem probaltam ki, de ott ugy porognek a kiadasok, hogy valoszinuleg ott se).

Van egy FAQ, vagy tiltjak a lapot meg egyszerubb megoldasert.
 
"pontatlan lap pedig rögtön (soron kívül), tekintettel arra, hogy hibás terméket kap a vásárló"
Kérlek, írj néhány gyűjtőgetős kártyajáték kiadót, ahol ha egy lapon elírás van, azt utána rögvest korrigálva újranyomják. Nekem sajnos ezzel kapcsolatban csak korlátozott tapasztalataim vannak, sok éven át játszottam mtg-t, ott ilyenre sosem volt példa.
Egyébként van olyan eset, amikor tényleg kompenzálunk, van, amikor nem is tudtok róla, pl. volt olyan, hogy a nyomda legyártotta a lapokat, nem stimmelt valami, ott rögtön bezúzattam és azt az egy lapot újranyomattam, egyetlen lap 40e Ft-ba került (és ez 10 évvel ezelőtt volt). Vagy pl. most, amikor a nyomda 2 db foil ritkát teljesen elvágott, azokat újralegyártattunk, hogy a gyűjtők a teljes sort megszerezhessék, és ingyenesen kiosztottuk (hogy ennek mekkora költsége volt számunkra, inkább le sem írom). Amikor az élőholt inváziónál egyes lapok vágása nem volt teljesen szimmetrikus, az összes ritkát újranyomattam (brutális költsége volt) és vittem 3 versenyre, szépen szétválogatva, hogy aki akarja, becserélheti. Asszem összesen 10-20 lapot cseréltek be, plusz valamennyi ultrát...
Egyébként ha valóban hibás terméket kapsz (el van vágva a lap, hiányzik a hátulja, sérült, stb) azt cserélni is szoktuk, de az, hogy nem olyan szöveg vagy ikon van rajta, amit te szeretnél látni, az nem ez a kategória.

"akkor a tévedés könnyedén korrigálható. Ez esetben akkor lehet arra számítani, hogy Leirát újragondolod/gondoljátok?"
Persze, amint rámutatsz egy tévedésre. De "a mi így játszottuk"-nál erősebb érv kell

"Keverésnél a pakliban lévő lapok sorrendje értelemszerűen megváltozik, ezért ha a pakli átvizsgálása után azt meg is kell keverni, úgy a cselekvés mindig keresésnek minősül, akkor is, ha abból nem kerül ki lap.
Gomak után mostantól tilos megkeverni a paklit, jól értem? Mert akkor már keresés lenne."
Ez a kiegészítés arra vonatkozik, hogyha a KERESÉS során nem vetted ki a keresett lapot valamiért, attól az még keresésnek minősül, de jogos az észrevétel, picit rossz a fogalmazás, félreérthető. Én szívem szerint törölném is, nincs rá szükség, mert azt, hogy valami keresés-e, már a kijátszásakor eldöntöttük, attól, hogy nem tudok vele lapot elővenni, nem tud nem-kereséssé átváltozni.
 
Meg kell keverni és továbbra sem keresés. Neked is javaslom, hogy fusd át a kódex 4.13. fejezetét a keresésről.
 
Kedves Mindenki!

Kényszeres véleménynyilvánítási vágyamat én is kiélem ez úton:

1. Talán egy gyokérok vizsgálat kiadja azt a választ, hogy a jelenlegi “kataklizma” elsődleges oka a Bábeli zűrzavar (esetünkben a magyar nyelv használatának finomságaiból fakadó véleménykülönbségek). Ennek megoldásában azt látom, hogy tervezet szintnél meg kell ezt vizsgálni (ahogy az meg is történik tudtommal). Ha ez nem hozza meg a szerencsés fix állapotot, akkor feltehetően FAQ az eredmény, mely lehet, hogy nemtetszést vált ki emberekből, se igenis és hangsúlyozottan lehűl ezen azt, aki úgy gondolja, hogy a FAQ rosszindulatból történik. Értelemszerű , hogy a cél az, hogy a szabályrendszer (ami esetünkben már elég komplex) ne csorbuljon, de a lap is használható legyen a szabályoknak megfelelően. Tekintve, hogy a cél és eszköz adott, a szándék egyértelmű, akkor nőjön fel mindenki arra a szintre, hogy felfogja, ami történik azt a játékot védi, amit szeretünk és játszunk.

2. János! Kérlek mondj le pár végletekben fogalmazott mondatodról (végleges). Oka, mert felesleges (e nélkül is értik az emberek, hogy amit végrehajtasz, az igen is teljesítmény, és szükséges), emellett azon kevés véleményalkotó voltál a szabály értelmezésben (számomra biztos), aki arra is magyarázatot tudott adni érthetően, hogy miért történik valami úgy a játékban, ahogy történik, és nem csak az jött, hogy ez van és kész. Épp ezért én biztos számítanak a véleményedre később is, és köszönöm, hogy szinte minden esetben gyors és érthető választ kaptam.

3. A mit kellene kiadni és mit nem, és hogy kellene csinálni.... hehehe... tesztelését részt nem vevők elmondták, hogy kellene tesztelni, kiadásban tapasztalatlanok elmondják hogy kell kiadni valamit... korrekciót/magyarázatot vár mindenki, és mikor megkapja, de nem tetszik, jön az alatt olvasható “vita” (?)... ne essék félreértés: nekem sem tetszik minden FAQ, NERF, BAN, de miért kellene ezért ekkora cirkuszt csinálni? Én is fogalmaztam már meg kritikát a játékkal, illetve a Kiadóvállalat szemben is, és meggyőződésem máig, hogy amit írtam az helyes, de ha a válasz egyértelműsíti, hogy ez nem opció, hanem diktátum, felesleges és romboló tovább folytatni a témát.

4. A lenti csacsogasból egyre ritkábban érezhető ki a tisztelet mindenkivel szemben, aki építi a HKK-t. Ez így nagyon nem jó és gyerekes. Remélem, hogy akinek inge, magára fogja venni.

Végül: alig várom, hogy ez után a lent olvasható szörnyűségsorozatos billentyűzethaború után kijön egy egyértelmű FAQ, ami alapján egyértelműen tudjuk, miként lehet használni a lapokat.

Csöcs mindenkinek
 
[Kiegészítés]
Keverésnél a pakliban lévő lapok sorrendje értelemszerűen megváltozik, ezért ha a pakli átvizsgálása után azt meg is kell keverni, úgy a cselekvés mindig keresésnek minősül, akkor is, ha abból nem kerül ki lap.

Gomak után mostantól tilos megkeverni a paklit, jól értem? Mert akkor már keresés lenne.
 
Én még akkor is úgy látom, hogy simán a tesztelés megfelelő szakaszában arról a pár különleges lapról a tesztelőknek kellene egy listát írni(ez a lap, így szeretnénk hogy működjön), Jánosék ellenőrzik az összhangot és SENKI munkája sem lesz felesleges, faq és minden rossz érzés elkerülhető lenne.
Üdv.:
Kristóf
 
Az én véleményem továbbra is az, hogy a hatás amit a szelence játékba rak, nem aktiválást kívánó képesség, hanem egy automatikus reakció.
Az hogy ez automatikus képesség-e is egyben azt nem tudom, így lehet, hogy költsége lehetne, de ez nem jelentené egyben azt is, hogy drágul az automatikus reakció, amire ugye megintcsak van szabály, hogy nem drágulhat? Vagy teljesen blődségeket beszélek?
 
"akkor a tévedés könnyedén korrigálható"

Ez esetben akkor lehet arra számítani, hogy Leirát újragondolod/gondoljátok?
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.