Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
A káosz kapuja
(Túlélők Földje építmény)
Küldd el képeslapként!
A képen Chara-din sötét oltárainak egyike látható, melyet a Fény Szerzetesei megpróbáltak áttörhetetlen mágiával lepecsételni. A káosz terjedését azonban így nem lehetett megállítani, Chara-din nagyságát hirdető dicsfényben tért vissza az anyagi létsíkra, ahol pár nap alatt többszáz kalandozó tömörült köré, felesküdve a káosz istenének szolgálatára. A szekta pedig azóta is csak bővül és bővül...
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
XLVI. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
A Sötétség Kora - helyzetjelentés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (9)
Lapötletek (64956)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Versenyhirdető (1827)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9481)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
(bár már előre megjegyzem, szerintem ha szükséges lesz inkább csökkentsétek majd a lapok mennyiségét a csomagokban mint a booster árat növeljétek)


igen, pontosan ez a terv, hogy picit csökkentjük a gyak/nemgyak lapok számát azért, hogy ne legyen szükséges jelentős áremelés.
 
Narancs lapokra ötletek:

"Csak" újrakiadás:
Felkészülés
Bőség zavara
Birtoklás
Ezek, szerintem, még most se rosszak, csak nincs belőlük, nehéz beszerezni.

Felújítások:
Tomboló csata
Elmeszűkítés
Specializáció
Szerintem ezeknek csak egy kis finomhangolás kéne és elférhetnek/jó kis új ötleteket hozhatnak.

Új követők:
Lovas követő
Yeti követő
Jég követő

Felújítások:
Zarknod kovácsa

A követőknél, személy szerint, én nem ragaszkodnék, hogy mindegyik epikus legyen (de ezek még úgy is jók lennének).
 
A 11-hez meg azok az alfa lapok amik kimaradtak a 10ből:
Aranymetszes
Isteni atok
Smaragd pega
Arnysurites
Kitatoosztag P
Izzofokusz
Megszallotsag

Narancs:
Bilincs
Birtoklás
Secializació
Válogatás
Anti-raksh i
Szűkesztendők

Egyéb:
Ősmagia T

Tarimász régi
Tarimász (új)
SF
Önt
...
Ajándékozó
Fairlight bölcsi..
 
Valaki tud adni tippet, hogy kihhez lehet majd fordulni egy kis 11. alapkiadás szivárogtatásért? Szívesen megszabadulnék időben a megjelenés után értéktelenné váló, jelenleg nehezen beszerezhető lapjaimtól.

Bár lehet elég csak lefülelni mit szórnak ki a tesztelők 2020 első felében.
 
Ebben igazad van, de szerintem annyival nehezebb a vidéki versenyzők helyzete - gondoljunk bele - hogy ezt a minimális pozitív diszkriminációt bőven megérdemlik. (amellett, amit említettél, hogy a komolyabb vidéki játékosok fognak Pesten is versenyezni, tehát ugyanúgy kiesett 1 helyszín általában nekik is).
 
Az új nyomdát/a lapok minőségének javítását egyértelműen támogatom az ezzel járó valószínű árnövekedéssel együtt is (bár már előre megjegyzem, szerintem ha szükséges lesz inkább csökkentsétek majd a lapok mennyiségét a csomagokban mint a booster árat növeljétek) . A lapminőségben mindenképpen a lehető legjobbra kell tötekedni!
 
Izgi tervek, tetszik, pozitiv!

Orszagjarot ugyan emlitettek, nekem csak 1 kerdesem van ezzel kapcsolatban - nem leszek nepszeru (sorry):

Mikor neztem, hogy mennyi kell nekem, az tunt fel, hogy aki "helyi" jatekos, o is megkapta a helyszint, hogy "teljesitve"; a helyi jatekosoknal nem lehetne, hogy nekik a budapesti / vaci helyszin szamolodjon be?
Mert esetukben eleg 5 helyszinre elmenni, es megvan az 1 foil lap...
Felreertes ne essek, mert a legtobb nem bpi jatekos szokott behosra, blogosra, D-sre feljarni, csak igy eleg mokas, hogy bpi-eknek 6 helyszinre el kell menni, mig masnak ebben a felallasban eleg 5 (a 6. meg hazai palya).
 
Legendás cél: szerintem fogjuk fel úgy, hogy ha amúgy is van EE sorunk, akkor kapunk valami kis pluszt. Akit ez nem motivál, hogy legyűjtse a maradékot, ámen, magam részéről bármi apró ajándéknak örülök.

Illetve a következetesség is fontos, ha megszokjuk, hogy rendszeresen van, akkor már a kieg megjelenésekor el lehet kezdeni törekedni a teljes sor behúzására (már ha motivál ez a dolog).
 
Esetleg jövőre a Védnöki program újra beindulhat?
 
Csak egy javaslat: érdemes lenne tartania a kiemelt vidéki versenyek potenciális szervezőinek egy facebook/Skype megbeszélést, és akár már nekünk kiadni egy "tervet" jövőre, hogy melyik hónapban ki vállalná (akár dátumot is, de azt mondjuk az év 2. felében ennyire egyértelműen nem lehet megállapítani). Egyszerűbb, mint a "ki a gyorsabb" játék.
 
Mivel ilyen jó volt a fogadtatása, természetesen nem vetjük el a lehetőségét a későbbiekben sem.
 
Természetesen, akárcsak a 10.kiadásnál,most is komoly háttérmunka előzi meg a 11.kiadásba kerülő lapok kiválasztását.
A liciteknél is látok sokszor komoly pénzekért elmenő, már nem kapható, de paklikba még beféró (tehát nem csak gyűjtői értékű) lapokat. Narancs lapokat is sokan hiányolnak. A "kidolgozó csapat" összerakja, és a tesztelőcsapattal egyenként szépen át fogjuk beszélni az összes lapor.
 
Úgy gondolom, az korrekt, hogy lehetőség van az Országjáró keretében a playsetet begyűjteni a foilos Teciből, és nem kell erre más forrásokat elhasználni.
 
Nekem a mostani, TD-hez kitalált ötlet a foil Gyenge erejéhez borzasztóan tetszett! Ezt - hogy egy régi/eredeti illusztráció kerül a foil verzióra, nagyon szívesen látnám máskor is (a régi T. Vlagyimir pl elég király lenne)! Van rá esély, hogy máskor is lesz ilyen? (ez szerintem Zénben is működne)

Az új alappakliban jó lenne, ha kijönnének az Örökkévalóságos avatárok!
 
De azért az elég macera lenne külön gyártatni, meg ha egy valaki csinálja akkor legyen egy kaptafa mind.
Bár a standard méret csak egy dolog, izgatóbb a minőség.
Igazából ha csak kevéssel drágább a jobb minőség szerintem nekünk se gond, ha valóban jó. Ha húzósabb akkor valamiről le kell mondani.
 
Kiegészítés: amennyiben megoldható a Zének további sorsa, akkor még decemberben is jöhet 1 a jövő évben.
 
A zénekkel az a probléma, hogy kevés féle lap van benne, ezért kis példányszámban készül. Biztos van az a pénz, amiért a nagy nyomda hajlandó legyártani, csak azt meg nem biztos, hogy akarjuk.

Az egyébként egy lehetőség, hogy a zént továbbra is itthon gyártjuk, csak akkor azok a lapok picit másak lesznek (toknál nem feltétlenül probléma).
 
Kurtz
Esszenciakapcsolas
Nekromanta pálca
 
Kb országjáró event el is lett kaszálva. Akinek nagyon kellett megszerezte a foil fluxot,akinek meg nem továbbra sem fog országjárni. Egyedül a Bilincs miatt a 3 kiemeltet aztán joccakát.

EE sor bemutató kb szintén elkaszált.

11. Alappakli jó ötlet meg 2 új alfa is várós nagyon pláne sárkányos.
Standard kártya méret ha megvalósul azzal nagyon nagyot léphetnénk előre a fóliák világában.
Ha nagy kieggel együtt nyomjátok ki előre a ZÉN-t az nem megoldás? Zénről azért nem kéne lemondani.
Vagy kevesebb Zént adtok ki de több kicsit lappal?
 
Az alappakli kérdéshez, érdemes megnézni, hogy a 2000-es években milyen gyakran jött ki újabb kiadás (2-3 év). Igazából ez a szottyos végzetúr "alapkiadás" el nem fogyása miatt nem volt esedékes hamarabb.
 
Két okból döntöttünk a 11. alapkiadás mellett. Az egyik, hogy addigra jó eséllyel a 10. kiadás el fog fogyni, már elég kevés van most is. És pont ugyanazt újranyomni, ugyanazokkal a lapokkal, szerintem nem jó ötlet, ezekből szerintem van már épp elég mindenkinek. A másik ok, hogy sokszor kapunk olyan visszajelzést, hogy túl gyorsan, túl sok ritka érkezik, ha nagykieg helyett most alappakli jön csak a nyáron, az segít fékezni ezt.

Azt, hogy konkrétan milyen lapok lesznek benne, még nincs eldöntve, egyelőre ez még csak terv. De szívesen látunk javaslatokat (szerintem te tudsz is segíteni ebben!), én bízom benne, hogy a lapkészlet kiválasztása megoldható feladat lesz. Kíváncsiak vagyunk a véleményetekre is, lehet-e átfedés a 10. és 11. kiadás lapjai közt? És ha igen, milyen ritkaságú lapoknál?

A Legendás cél szintén 2 okból jön márciusban. Az egyik, hogy az Elemi erők valószínűleg addigra el fog fogyni, ha nem előbb. Nem sok értelme lenne nyárra vagy még későbbre meghirdetni legendás célt egy olyan kiegre, ami már nem kapható. A másik, hogy ha félévente van legendás cél, akkor pont ez a március, amikor ki kell jönnie. Tehát az időpont eléggé fix volt.

Az Orzaggal kapcsolatban: a koncepció pontosan az, hogy elküldünk a versenyszervezőnek egy stóc kártyát (amennyi biztosan elég) és a maradékot visszajuttatja nekünk.

Új nyomda: igen, ez számunkra drágulást fog jelenteni, de nem akarjuk ezt a játékosokra hárítani, max vmilyen kisebb, az inflációnak megfelelő mértékű áremelés, ami szóba jöhet. Foilt szeretnénk mindenképp, minőségben ld. pl. magic: the gathering.
 
Hát remélem nem lesz 2 évente alappakli mostantól...
 
Lehet lesz pár nem túl népszerű véleményem, de azért kivételesen leírom.

Alfa paklik: hiánypótló, nagyon nem lep meg a két faj sem, kellett már a teljesen kezdőknek is valami.

Legendás cél: én itt kicsit feleslegesnek érzem, hogy amíg nincs a konkrét célhoz kötődő lap, akkor is legyen ez, csak osszunk valamit. Simán lehetett volna ezt addig húzni, amíg sikerül a konkrét alkalomhoz kapcsolódó lapot nyomtatni. Persze azt is megértem, hogy most ki kell szórni a legyártott geddonokat és harcosokat, de ez nem változtat a véleményemen.

11. Alapkiadás: mint a 10. kiadásban még résztvevő, teljesen értetlenül állok - hány olyan lap van most, ami kimaradt akkor? Mert remélem nem 2 évvel ezelőtt megjelent Solisarokat meg Tűztombolókat (horribile dictu Varázskertet és Jégkornist) lehet majd bontani. 5-10 lapot tudnék felsorolni, amire ráférne az újrakiadás. Nehéz egyensúlyozni a "legyenek elérhetők a versenylapok" és a "ne b*sszunk ki a gyűjtőkkel" között, de itt nagyon kíváncsi leszek a lapkészletre, nem látom a létjogosultságát ennek.

Orzag bilincs: a kiemelt versenyek eddig is népszerűek voltak, de azért jó, hogy van egy extra achievement ezzel kapcsolatban. A laposztással kapcsolatban egyébként nem tudom mi lesz a koncepció (hacsak nem az, hogy leküldünk egy 30-as stócot aztán vagy elég lesz vagy nem), hogy az előnevezők kapjanak csak a lapból, vagy Beholderes versenyen/saját rendeléssel lehessen megkapni, mint most a Fluxot is.

Új nyomda: mit jelent ez áremelésben? Így is lesznek foilok, és ha igen, milyen állapotban? Igazából csak ez a két kérdés lényeges.

2020-ban érthető, ha csak összesen 3 Zén jön (így is lesz két Alfa, 1 alapkiadás és 1 nagykieg, tehát 2 havonta 1 megjelenés), de azután klassz lenne, ha 2021-ben megint 5 jönne ki, akár nem is ezen a néven, hanem egy Csillagképek/Invázió tematikájú kiskieg-sorozatként, szerintem hangulatosabb lenne.
 
Szuper minden!
Naptárba minden felvésve!
Csapjunk a húrokba!
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.