Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Lord Daramoula
(Túlélők Földje szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Az öröklét, mint a villámcsapás, olyan hirtelen jött számára, miután Leah éjjeli teremtményei megfertőzték vérét a legádázabb betegséggel, ami valaha a világon létezett. Aztán egyik nappal cserbenhagyta a szerencséje, és egyik volt áldozatának bosszúszomjas rokonai kinyitották a hálószobáját jelentő koporsót. Aztán újra visszatért az élők közé..." - Encyclopedia Fantasia
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Makróbővítés II. (582. tudati képesség)
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47067)
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
Ez a token-mizéria egy kicsit túl lett tolva!

Nem 1995 van, hanem 2019!

Haladjunk a korral, azért (is) vannak az okos telefonok, hogy használjuk őket!

A Dungeon versenyein továbbra is le lehet adni fényképes listát és a parti során meg lehet mutatni telefonról az adott lapot!
 
A lopott lap esetén elfogadható a dolog, hiszen abszolút vétlen vagy, és ritkán is lesz ez.
A "1-et lehessen" - nél nem, akkor miért pont 1-et,miért nem inkább 2-t?
Fordulónként 1-et,meccsenként 1-et? - ,"de már mutattál telefonon - de nem is!" - haggyukmá

Ne felejtsd el a tokent, ahogy a lapot, követőt se, a pakli része.
Vagy ne használj termelő lapot,ha ez gond.
 
Mint ahogy írtam eseti jellegre való tekintettel mentesíteném az adott playert. Lopott lap esetében vagy MAX 1 token/játékos(otthonhagyta az egyiket a 324 ből...) esetében. A 2. laptól már fix bukó lenne a dolog,de jelenleg akár akaratlanul is megszopathatom az ellenfelemt ha én otthohagytam az egyik tokenemet és ellopta a lapomat. Szerintem ez inkorrekt.

"Sokkal egyszerűbb lenne ha legalább 1 szem tokent lehetne mutatni a telefonról is...Persze nem azt mondom, hogy 23 fajtát mutogathassak,de ez így visszaélésre ad okot.A szabályoknak meg pont az kellene, hogy a lényege legyen hogy ezeket elkerüljük.."
 
Mennyivel jobb az, amikor azért kapsz ki, mert az ellenfél két darab 20-as kockával meg 5 darab lefordított lappal jelöli a 7 féle tokenjét, és már nem látod át az asztalt...
 
Elébe mennék a keresés / pakliból dobás kérdéseknek:

Ha egy forrás szövegében benne van a "keres" szó (pl. Víziók) ÉS ezzel együtt dobat a pakliból, az továbbra is kereső forrás. Eddig is az volt, ezután is az lesz, ebben semmilyen változás nincs.

Azokra a hatásmechanizmusokra született a döntés, ahol nincs benne a szövegben sem a "keres", sem a "húzz", sem a "dob" kifejezés, de a végrehajtásukkor mégis közvetlenül a gyűjtőbe (Semmibe) kerülnek a lapok a pakliból.

Ezek eddig egységesen keresések voltak, de ez nem volt úgy jó. Mostantól szimplán pakliból dobások lesznek ezek is. Ennyi.
 
Haggyukmá
Sokkal egyszerűbb lenne ha legalább 1 szem tokent lehetne mutatni a telefonról is...Persze nem azt mondom, hogy 23 fajtát mutogathassak,de ez így visszaélésre ad okot.A szabályoknak meg pont az kellene, hogy a lényege legyen hogy ezeket elkerüljük...
 
Ez (ignoralva a "haggyukma" reszt ) egy valos (bar ritka) problema lehet.

Mindenkeppen annak kotelessege tokent mutatni, aki a lap tulajdonosa. Remelhetoleg hamarosan (esetleg nehany "megszivas" utan) ez pont olyan termeszetes lesz, mint hogy amelyik lapot nem hoztad el / kaptad kolcson, azzal nem tudsz jatszani.

Mindenkepp javasolnam, hogy a lopas elott erdemes eloszedetni az ellenfellel a megfelelo tokeneket (erre birot is lehet hivni, ha vonakodik).
Ha valamit nem mutatott, es ellopod a lapot, es pont olyat szeretnel termelni, es nalad sincs - nos erre az esetre egyelore nincs megoldasom de kitalalunk valamit egyutt.
 
Ha minden játékos betartja a szabályt, és hoz megfelelő tókeneket (előre kikészített lapot) a saját deckje minden ilyen lapjához, akkor az ilyen lap ellopásakor, nála, mint tulajdonosnál kell lennie. Tehát meg tudjuk nézni, mit tud a lap.

Ez a szabály nem a játékosok szivatása miatt készült, hanem azért, hogy minden játékos mindig lássa maga előtt, hogy az a szmötyi az asztalon, az pontosan micsoda? Mik a statjai, hogyan szól pontosan a képessége, stb.

Remélhetőleg előbb-utóbb eljön a pillanat, hogy mindenki a pakli kötelező tartozékaként tekint a tókenekre, és odateszi őket a deck mellé.
 
Pontosan emiatt kérdeztem. Mert tókent még csak-csak viszek, de olyan szituációba nem szívesen kerülnék mikor egy lopás célpontjának azért nem merek ilyen lapot választani mert nincs nálam hozzá lap.

De ide vehetjük azt is, ha egy Szárnyaló tolvajhoz hasonló lappal A tenger gyermeke stílű lapot raknék játékba az ellenfél kezéből. Az ilyen lapokból is szükséges lenne vinnem?
 
Valamint ha ellopom az ellen lapját ami termel és termelek valami tokent amit ő trehány módon nem hozott el akkor mi a szösz van? Megszoptam? hagyjukmá....tultoltuk a biciglit úgy érzem.
 
Viszont abban igaza van a sracnak / lanynak, hogy ez a mondat
"Ha ez egy tóken volt, akkor csak olyan tókent termelhet vele, amit be is tud mutatni."
nem szerencses itt, mert ugye az ellopott "elore keszitett lapot termelo lap" eseteben a tulajdonosnak es nem a gazdanak kell rendelkeznie a termelt lappal (es bemutatnia).
 
Ez a szabály a sárkányfészek miatt született. Ha a játékos megmondta a verseny elején, hogy melyik 5 tojás van a fészekben, akkor se lesz benne másik, ha a fészket az ellenfél ellopja.
 
Egyebkent meg biztos nagy melo lenne ezt a behonak meglepni, de a jatekosok nagy resze biztos orulne, ha versenyen az asztalokra ki lenne teve a kiado altal minden lapbol 2-2, amit valami termelni tud
 
Sziasztok!

Lehet bugyuta a kérdés, de végső soron ha ellopok egy olyan lapot (vagy a képességét) ami előre kikészített lapot hoz játékba, akkor mutatnom kell a lapot a játékba hozáshoz? Pl. ahogy alább elhangzott, ha Johannal játszok egyértelműen vinnem kell magammal a tárgyakat. Ha egy lopó lapommal hoznék játékba ilyen lapokat akkor is rendelkeznem kell velük?

Ezen a téren mintha kicsit ellenkezne a mostani kérdezz-felelek álláspont a kódexszel (de lehet csak én nem tudok magyarul).

Kérünk mindenkit, hogy készüljön fel a versenyre, és hozza magával legalább azokat az előre kikészített lapokat, amiket a saját paklijában lévő lapok termelhetnek! Versenyen, ha saját lapod (aminek te vagy a tulajdonosa) bármilyen előre kikészített lapot hoz játékba, akkor jól láthatóan, folyamatosan mutatnod kell legalább 1 darabot az előre kikészített lapból.


96.5. Amennyiben egy játékos ellop egy olyan lapot, amely képes előre kikészített lapot játékba hozni, akkor csak olyan lapot hozhat vele játékba, amilyet a lap eredetileg is termelni tudott.
Ha ez egy tóken volt, akkor csak olyan tókent termelhet vele, amit be is tud mutatni. Ezt a szabályt alkalmazni kell akkor is, ha az ilyen lap képességét lopja, vagy másolja le a játékos.
 
....
 
A büntetés világéletében kisült az előkészítőben, csak a méreg ill. gyengülésjelzők esetében nem, az előbb vázolt okok miatt.
 
A Büntetést azért nem kellene itt a Halálsikolyhoz hasonlóan változtatni, és azért is nem része ez a Faqnak, mert az csak az ellenfél forrására sül ki. Pl. 8 méregjelző esetén, amiből 3-at én raktam rá, ez továbbra sem egyértelmű.
A Büntetést, Kárpótlást és Jutalmat egy ideje már nem rakjuk lapokra, így ezek rohamtempóban ki fognak halni a metából (a 2 utőbbi már kb. ki is halt), így jelentősen egyszerűsödik a helyzet.
 
A tesztelőkkel való beszélgetés alapján HD-re tippelek.
És természetesen a Behós versenyeken is, a januárin is már, így lesz.
 
Ha valakinek valami nem tiszta, nyugodtan tegye fel a kérdését, igyekszem minden felvetésre választ adni.
 
Értem, köszönöm szépen a választ.
 
Az hogy mi volt eddig, az nem nagyon orvosolható. Ez a faq mától érvényes. És a büntetés meg a halálsikoly továbbra sem ugyanaz a képesség, de ezt a részt egységesíteni fogjuk. Ennyi.
 
Akkor most már a Büntetés is így fog működni?
Ha a Halálsikoly mellett marad a Behó, akkor jó lenne írásba tenni, hogy a Büntetés és a Halálsikoly minden szempontból ugyanannak a képességnek számít.
Rengeteg meccset vesztettem amiatt hogy a Büntetés nem sült ki az Előkészítő Fázisban.
 
Köszi, hogy felhívtad erre a figyelmet. A korábbi faq-t törölni kell. Már korábban kellett volna.
 
Létrejön-e a halálsikoly hatása, ha a lény méregjelzőtől, vagy elmúlásjelzőtől pusztul el?
Igen. A nem önálló jelzők képessége is hatás, azaz forrás. (Ld. Kódex 97.0.) Kivételt képeznek azok a játékelemek, amiket a Kódex külön említ, hogy nem minősülnek forrásnak. Korábban ezek közé a kivételek közé tartoztak a nem önálló jelzők hatásai is, de ezt a kivételt évekkel ezelőtt eltöröltük.

Nem értem mi értelme volt a Halálsikoly fogalmat bevezetni a játékba a Büntetés után, viszont erre az előkészítő fázisban kisülő Halálsikolyra van egy teljesen ellentétes Büntetés FAQ a Kódexben.

HKK Kódex 135.2 [Kiegészítés] #3
Ha a permanens játékból vagy a tulajdonosa irányítása alól való kikerülését egy nem önálló jelző okozza, úgy a büntetés nem érvényesül.

Mostantól kezdve akkor a kettő fogalom teljesen eltérő lesz és máshogyan fognak rájuk érkezni a FAQ-k? Jobb lenne teljesen eltörölni ezt a Halálsikoly hülyeséget szerintem és visszavezetni a Büntetést. Nem érte meg a Heartstone-tól ellopni.

A többivel egyet értek, és különösen örülök az időhúzás elleni szabályoknak.
 
Ha a faq nem tartalmaz az életbe lépésére vonatkozó dátumot, akkor az azt jelenti, hogy a megjelenésétől azt úgy kell játszani. A szabálymagyarázatok vagy lapszöveg értelmezések körében ez triviális. A szabálymódosítások pedig azonnal átvezetésre kerültek a Kódex-ben, tehát ez nem opcionális, hogy ha beválik, vagy ha a játékosok majd egyetértenek, akkor... ezek olyan változtatások, amelyek a mai naptól érvényesek.

Megjegyzem, semmi korszakalkotó nincs benne, csak befoltoztunk néhány fehér foltot.
 
Leirát szinte mindenki rosszul játszotta, ideje volt leírni, hogy nem kívánságműsor a képessége

Én azért nem bántam volna, ha csak a blogos után lát napvilágot a csomag némely része
 
Én személy szerint örülök, hogy most jött ki, még az idei évet lezáró nagy verseny előtt.
 
Egyetértek.Ez a telefonon sem mutathatom meg dolog nagyon csöves. Kiváncsi leszek ki lesz az első aki ezt a szabálymódosítást érvényesíteni fogja.
 
Egyébként méltatnám a döntés időpontját, így van némi idő, hogy rákészüljenek lélekben erre az emberek a januári versenyek előtt. Szuper az is, hogy ennyi minden tisztázva lett ebben a FAQ-ban.
 
Nekem 10 éves játékospályafutásom alatt semmilyen ellenfelem nem akarta befotózni / felírni a kezem, úgy a legcsövesebb pörgősön mint Nemzeti harmadik napon. Van egyáltalán olyan tryhard ember most a közösségben, aki képes lenne ezt bejátszani?

Én sokkal nevetségesebbnek érzem ezt a tokenes vergődést, alig várom, amikor majd azon mennek el meccsek, mert Jóhann 15db 0-ás tárgyából pont az nincs nálad, ami jó lenne, és az ellenfél nem engedi, hogy telefonról 5 mp alatt megmutasd. Na, az lesz a nagy skill.
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.