Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Vízfelszín, azaz tükör
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Mielőtt elődeink felfedezték, hogy a krómkaktusz sima, kemény bőréből kimetszve egy darabot, hordozható tükörhöz juthatnak, csak a pocsolyák, tavak és egyéb vizek felületét használhatták a férfiak borotválkozásra, illetve a kalandozóhölgyek szépítkezésre.
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Makróbővítés II. (582. tudati képesség)
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47067)
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Köszi szépen a pozitív gyors választ! ^^
 
A szavazás alapján szinte biztos, hogy jövőre októberben lesz a Nemzeti. És egyetértek, hogy a kijutási időt meg kell hisszabbítani, hogy pontosan meddig, azt még kialakítjuk időben.
 
Ha esetleg tolódni fog a Nemzeti, akkor a behos "selejtezők" száma is nőni fog?

Számomra mindig is fura volt, hogy a júliusi behos versennyel már nem lehet kijutni a Nemzetire (pedig 1 hónap még mindig rendelkezésre állna a felkészülésre), így ha mondjuk szeptemberben lesz a Nemzeti, akkor simán lehetne a júliusi és/ vagy az augusztusi verseny is (ha lenne behos verseny) selejtező.

Btw - tudom uncsi tőlem, hogy mindig más játékokra hivatkozok - de úgy tapasztaltam, hogy máshol a Nemzetit kora ősszel szervezik/ szervezték (nyaralások, hőmérséklet stb).
 
Krisz, ne haragudj, de nem elegáns ez a megközelítés. Lehet, hogy igazad van, s egy rossz sorsolással sehol sincs a dekk, de ezuttal győzött, s a győzelmet nem kell magyarázni.

Mindenki tudja, hogy a mostani meta lucky game. Jó sorsolással simán az élen végzel, rosszabbal ugyanazzal a dekkel középmezőnyben, vagy a végén.
 
Ember meg nem mondja nekem, hogy te mégis minek akarsz annyira kurva jó lenni side előtt járj ellen? (a zarknodot hagyjuk, nem releváns koncepció hagyin, most is 1 bilincs volt). Ezt már az isteniknél se értettem (lila vs rhatt).

Pontosan tudom, hogy nem 3 lebujon fog múlni, hogy kikapok side előtt járj ellen, viszont a lépéselőnyök és 5 lapok ellen meg ez jelentheti a különbséget. "Hogy mit tud", nyilván azt jobb esetben, hogy kellően képes felvenni a versenyt ezen paklik ellen (ami a többség=jó döntés volt betenni). Azt meg végképp nem értem, hogy az erős mégis mitől lenne rossz olyan követő ellen, ami nem kontroll...

Ki is kellett párszor vennem a lapot, de meg is vertem side után egy járjat aznap.

Nyilván óriási szerencsém volt első nap és ezen sok múlt , de a maradék X% az a pakliépítés és tartom, hogy elég optimális volt ez az összeállítás. Az hogy te ezt hülyeségnek titulálod...lelked rajta, nem hat meg, lapra pontosan ugyanezt vinném 1. napra.
 
Jah igen igy egyértelmu. Amikor olyan volt az egesz napi sorsolasod hogy ne legyen blank. Hany bortont bilincset jarjat vagy barmilyen követőt kaptal ami nem kontroll? Ott aztan megeheted a lebújod az erősel egyutt Számoljunk már egy átlagot a kontroll ellenes kontrollodal hany versenyt is nyersz meg mondjuk 10bol.( A Hsz kiszokta adni a végeredmenyt )engem nem kell h meggyőzél a hülyeségrol ha bárki elolvassa a dekklistad ordit róla hogy mit tud Csak megverni az a pakli szerencséd volt es kesz nem változik a véleményem. De szivesen meghalgatok bárki mast is eről. Domi hidd el ha az ugy van jol ahogy csinaltad ezt mondanam de ezt a vonalat egyaltalan nem erzem amit te tolsz.
 
Ahhoz nem, de be kell rakni a pakliban és nem sideban játszani. Ez teljesen egyértelműen jó döntés volt, az első meccset ez hozta le.
 
Domi a lebuj jatszasahoz nem kell nagytudas. Igy lehet nyerni h nálad megfogjak mindig nálam meg besul. Kb ezen mulott a nasodik jatékunk. Erre büszkelehetsz.
 
Nyilván szerencsém volt, ami elengedhetetlen a játékban, de nem változtatnék az összeállításon.

A lebuj alapból játszása is megérte
 
Jó lap az erős ereje, szerintem is. De a womath miatt megjelentek más am lapok a metában, azért gondolkoznék el rajta. Ha simán az erejét nézem 3 kör alatt eldől egy jobb meccs, így az a lap máig jó.

Hogy nem használták? SF szinergikusabb volt lilával...
 
3szinhez befog férni nyilvan kenytelen leszel berakni de azert 4ből vannak bőven jobb lapok.
 
A te dekkedhez nem kevès makk kellett h behuzd az első napot! De jatszottunk is ugyhogy le se tagadhatod.
 
Ez így van, mindenki mondja mi van ha 3ik kör után húzom. Mi lenne, esetek többségében már a meccs addigra eldől ezekben a pakliban ami a fehéret használja(vagy ha nem is, akkor sem hiszem jobban örülök egy 4ik körös top deck kaotikus hullámnak pl..)
 
Szerintem Az erős ereje brutál alulértékelt lap.

Ha már tényleg gyenge lesz... na kábé ott lesz mindegy a HKK-nak szerintem.
 
Az hogy ki miben bízik az már legyen az ő dolga, engem DK is leoltott, hogy minek játszok erőssel Lépéselőnybe, és azt feleltem, hogy mert MINDEN meccs eldőlt 3 kör alatt, amit előzetes tesztelés során lejátszottam Ricsivel.

Innentől egy hátrány nélküli nullás lapcounter.

Ha lettek volna listák és DK játszott volna erőssel az aug győztes paklijában (Dungeon), akkor érdekes módon előkerültek volna azok az erősök úgy hiszem

Amúgy meg azért vérzik, mert te azt írtad, hogy az erős-légy méltó "jelenleg gyenge counterek", a valóságban pedig csupán arról van szó, hogy mondjuk egy teki epikus vagy VH nyilván nem fogja őket használni--->torzít a képen, ha ezt a tényezőt kifelejtjük.

"Ez azt jeleni , hogy amig a Womathban biznak az emberek, addig az Erős ereje illetve Légy méltó magadhoz nevü mesekártyákba nem. "

Vagyis nem, nem jelenti ezt (ha meg igen, akkor javaslom az erős újragondolását, azoknak, akik nem érzik, de a légy méltó is teljesen jó volt).
 
Miért is vérezne több sebböl?
Erős erejét se játszol random nem csak sivarát. Azért mert befért a Nemzeti paklidba és még jól is sült el, nem jelenti, hogy egymagukban erősek vagy kihagyhatatlanok a womath mellöl. Amig nem volt Womath, az elmult egy évbe szinte pakli közelébe sem kerültek.
Ha a nemzetit vesszük alapul, az egyetlen isteni ami befért a TOp 10 használt lapba az a Womath. Ez azt jeleni , hogy amig a Womathban biznak az emberek, addig az Erős ereje illetve Légy méltó magadhoz nevü mesekártyákba nem.

Rücskös látógömb:21
Csillámtündér:18
Őshangya ostromgép:16
4-5. Solisar, Vízióféreg:15
6-7. A hely szelleme, Tűztomboló:14
8-9. Womath, Rozoga lebuj:13
10-11. Jégkornis, Trebor kalodája:11


A Sivarát sem gáz használni példának, hiszen sokkal többször látjuk az asztalokon mint az erős erejét attól függetlenül, hogy az köré kell építeni a decket.
 
Ez a komment nem egy sebből vèrzik. Egyrészt sivaràt random tuti nem játszol, masrèszt a fèny fix side ha csak nem bilincsezel, harmadrészt az erős kurva jó és a lègy méltó is abszolút elfogadható (a sereg sokkal kevésbé illik a womath tempójàhoz).

Ez utóbbi kettős köszönik szépen ott virítottak és jól teljesítettek az első napi deckemben.
 
Elnézést, az antimágiára emlékeztem csak. attól függetlenül nem hinném, hogy sokan fogják együtt játszani őket.
Az erős ereje és a légy méltó magadhoz jelenleg gyenge counterek kategoriában vannak, sokkal jobbak vannak náluk, még 3 szin kombinálása esetén is.
Talán az Angyali sereg ami még erősebb, de abból se láttunk túl sokat a nemzetin.
Elöbb fogod ezeket használni raiaból womath mellett mint a többi istenit:
Csillámtündér,
Sivara
Fény a sötétben,
Vizioféreg
Solisar
 
Azért kérdeztem, mert Miklós ígérte, hogy lesz lehetőség a félrenyomott ultrák beváltására is.
 
Mi nem kompatibilis?
 
A következő két hónapban kiderül, hogy mennyien fognak womathot használni, és mennyire erős. A Hiteltelen pont egy jó szar lap ellene.
Feladod a saját értelmes szabálylapot, epikus követőt, hogy az ellenféltől kivegyél 3 lapot, a többi istenivel raiaval nem fog játszani, mivel nem kompatibilisek a womathal.
Cserébe Te nem játszhatsz istenivel, hatalmas üzlet
 
Az egylapos egy borzasztó magas randomfaktorral megszórt mappagyilkosság, hiszen a 80 lapot (pakli+side) 80 helyről kell kiszedni, s a végén oda visszarakni... ráadásul lutri az egész, hiszen 1-49-hez az esélyed ahhoz, hogy AZT a lapot felhúzd, ami a szitut megoldja. Máskor ez 3-47-hez... Tudom, hogy ez sem sok, de ez azért csak több, mint az előző szám. (Ugye, kedves yeti csemete, ott 5-45-höz...) Szóval, lutri az egész. Nem is törtem magam... (na, jó, azért kicsit jó lett volna...) Szóval el lehetne engedni a nemzetiről ezt a vackot. Ennél még a 2szín is jobb volt. Vagy egy bontott (tudom, hogy lutri), de ha EKKOR jönne ki az új kieg, és a második napon lenne a bontottja, akkor biztos, hogy mindenki eget-földet mozgatna, hogy bejusson. Csak a tesztelők... ok, ez rossz ötlet volt... beismerem. De lényeg a lényeg, hogy az egylapost sűrű könnytörölgetés és köpködés közepette el kellene engedni szépen a nemzetiről.

Baj van a womath kis testével? Kérem játsszon Hitetlennel a csapat, és meg van oldva...
 
én is támogatom az egylapost, szeretem
 
Nekem is

A másik gondolatnál meg egyetértek a vizsgálat kérdésével...a döntés más téma
 
Én inkább egyes lapok felülvizsgálatát, illetve tiltásának/nerfelésének megfontolását tartanám indokoltnak, úgy mint mardakor ajándékozó, womath, ragyogó manó.
 
Írok akkor egy ellenvéleményt. Nekem tetszik az 1 lapos formátum.
 
Csak ritkakat lattam, tippre azt mondanam, hogy nem hiszem.
 
A 2 félrenyomott ultrát (A tenger gyermeke, Ezeréves drakón) is belehet cserélni normálisra?
 
János +1
 
Az egylappal az a gond h iszonyat ido felkeszulni ra, es ez a befektetett energia semmive foszlik egyetlen gyengebb kezdokezen. Lutri az egesz, a hkk-geniuszoknak nyilvan extra elmeny, mindenki masnak meg horror rizikofaktor.
A magam reszerol nem sok kedvem van hozza. Ket hetig dolgozta/dolgoztunk a sokszin felkeszulesen, es ha reggel osszegereblyeztem volna 50 rnd lapot, akkor is ugyanennyi eselyem lett volna. Koszi. Akinek ez tetszik, az csapassa nyugodtan. En ezt a formatot valszeg kihagyom.
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.