Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Hydron
(Ősök Városa galetki)
Küldd el képeslapként!
Ugye így, e teremtmény kifinomult karmaira pillantva nem is gondolnád, hogy ez a galetki a Teron hegy mélyének egyik leghíresebb tolvaja?
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Makróbővítés II. (582. tudati képesség)
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47067)
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
Sziasztok!

Szomorú, hogy ez még mindig nincs megoldva, én örülnék a legjobban, ha nem csak Budapesten lenne "nagy létszám", hanem máshol is (értsd: ha az adott városban min. 10 - 20 vagy még több állandó helyi játékos lenne, és nem csak úgy lenne nagy létszám, hogy kb. 3/4-e a mezőnynek bp-i, ez már számomra demotiváló, mert itthon is játszhatok ellenük, nincs meg a varázsa, hogy új emberekkel ismerkedjek + játsszak).

Amúgy, ha merész lenne a Beho, akkor a havi versenyeket nem csak Budapesten tartanám, hanem néha máshol is... kipróbálás szinten, mennyire mozgatja meg a népet, de akkor olyan is legyen mondjuk a díjazás, hogy ok, most nem Bp, de simán lemegyek. Helyieknek meg plusz motiváció, hogy "rangos" versenysorozat ellátogatott hozzájuk (és nem kellene sokat utazni, stb.).

Tudom, nem lehet egy kalap alá venni amit most megemlítek, de réges régen, amikor aktív volt a WoW TCG, a rangos eseményeket (nemzetközi selejtezők, nemzeti selejtező stb), mindig úgy szerveztük, hogy adott hónapban 1 legyen, és máshol, és akkor pl. Bp-n nem is szerveztem semmilyen versenyt, hogy véletlenül se legyen az, hogy ok, nagyobb verseny pl. Debrecenben, de van itthon is, minek mozduljak ki...
(és igen, akkor is megvolt, hogy néhányan nem mentek el, de volt egy keménymag aki szinte mindegyikre elment, vagy ha olyan volt a díj, gondolkodás nélkül lement Miskolcra, Győrbe..., nekem csak sajnos Zalaegerszeg esett ki, többi helyszínt min. egyszer meglátogattam, MÁV-val, ritkán autóval)

Itt is ezt kéne kb. elérni, hogy ha már tervbe vesszük, hogy támogatjuk a vidéki versenyeket, akkor ne csak "nyeremény" támogatás legyen, hanem lehetne más módszereket is bevetni.

Az, hogy lehetne Liga, stb, mint nálunk...
Ok, lehetne, de ahogy említették is, kellene bolt és/ vagy klub, lelkes játékosok + sok szabadidő.
De pl. a BDV nem teszi lehetővé, hogy pl. boltok árusítsák a terméket, ahogy említették, nem érné meg a játékosnak, hogy onnan vegye meg a terméket.
Számomra egyébként ez a rendszer fura, meglévő üzleteknek se tesz jót szerintem... amióta BDV van, egyértelműen nem jut eszembe, hogy boltban megvegyem (még úgy is, hogy mindenféle promóciót bevetnek lelkesen), itt el kéne dönteni, hogy monopólban csak én árusítok, vagy mint kiadó biztosítom boltoknak a cuccot, és beáll a klasszikus eladási módszer. Max itt a bdv-s lapok eljuthatnának a boltokba, mint Dungeonnek van saját promó lapja, amit osztogathat...

Ez így az egész számomra paradoxon, látom a szándékot, hogy nem csak BP létezik, de valahogy nem érzem az átütő erőt (és csak a szervezőknek köszönhető, hogy él a játék a városukban, respect nekik!).

Gondolat ébresztőnek:
- Esetleg a havi behos versenyek más városokban (1-1 eleinte próbaként)
- Talán DK említette, de akkor nagyobb díjazás, még jobban motiválja a bp-iket.
- Ha első pont élből elvetve, akkor kb. a "Találkozók"-nak lenne értelme, mint nagy, és beleszámolandó a HSZ pontszámításba (pl. Pécsi tali). Vagy amit még olvastam a fordított számítás, a 3 hazai pálya + 2 idegenbeli... ez is reális lenne számomra.

BDV-s rész csak szerény véleményem, nem látunk bele az üzleti modellbe (és lényeg, hogy az üzlet dübörögjön, és ezáltal támogatott szeretett játékunk ;))
 
Nem akartam nagyon belefolyni ebbe a vitába, de ez most kikívánkozik:

Azért ne állítsuk már be úgy a szituációt, hogy a pestiek rengeteget dolgoznak, míg a vidéki versenyszervezők meg csak lógatják a töküket, és azért van Pesten annyi versenyző, amennyi, és vidéken is annyi, amennyi. Rengeteg vidéki versenyszervező végez igen komoly áldozatos munkát a játék fejlesztéséért, látjuk Kecskeméten a ligát, de nálunk Pécsett is volt szakkör kísérlet, gyakorlóverseny, liga stb. Csak hosszú távon ezek nem működtek, nem a befektetett munka, hanem egész egyszerűen a kisebb lakosság miatt. Az meg, hogy vidéken 1 játékos nyer UR-t, és van két ingyen UR, 1-2 kivételtől eltekintve szerintem egy fikció.


Ami a hsz-t illeti: ha vidéken nincs 15 fő, akkor eleve 0 hsz jár érte. Ha van, akkor 2 vidéki verseny jöhet számításba az év alatt a másik 3-nak pestinek kell lennie. Ne csökkentsük már ezt az amúgy is jelentős alulreprezentáltságot még létszámarányos hsz-szel, meg "csak az egyik számít" elvvel. Eleve egy pesti játékosnak van fél év alatt kb. 25 hsz versenye. Egy vidéki játékosnak átlagot nézve kb. 4. Ne akarjuk ezt még inkább a pestiek javára kedvezővé tenni!


A felvetődő ötletekből én a kötelező vidéki versenyt a Zsolti által felvetettek miatt tartom aggályosnak, az alacsonyabb hsz szerintem azt eredményezné, hogy nagyon nívótlan versenyek válnának hsz-essé. A kupát, a gyors eredményért külön díjat tudnám támogatni. Nálunk is rendszeresen támogatja a Beholder a Nyugata-Magyarországi Találkozót nagyobb mennyiséggel, amit ezúton köszönök is!
 
Az a külömbség Miklos h a fluxert elég egyszer elmenni arra a bizonyos helyszinre. Ilyen egyszerü.
 
Iskolákba nem engednek be. Én próbáltam versenyhelyszín miatt anno iskolákat, az volt az elutasítás szövege: "Nem egyeztethető össze a tevékenység az iskolai oktatás szellemével." Vagy valami hasonló. Központositott fenntartás van, s egyszerűen nem engedik meg felülről, hogy bemenj az iskolába csak úgy.
 
Amit te mondasz az azt mutatja, hogy mennyire nem vagy jártas a vidéki versenyeken. Liga mintájára kis versenyek?
Itt pl 4 városból jönnek emberek. Egy hétvégi versenyt megoldanak, de minden pénteken nem autóznak 200 km-ert egy ritkáért munka után. Egy 2 milliós városban egy ligán vannak 40-50-en, ugyanez a szám nem jön össze egy 50-60e fős városban.
Én olyat szeretnék összehozni, hogy a helyi gamer, társasjátékos, x-winges, szerepjátékos közösségek csináljanak egy nagy programot. Mondjuk nyaranként. Ennek lenne értelme, s talán játékosokat is bevonzana.
 
Azért nőtt többek között a bp-i játékosállomány a befektetett munka melett, mert nagyon sok ember költözött is fel Bp-re, és főleg 20-40-es korosztályból, akik ma a HKK célcsoportjának számítanak. Ha jól tudom az utóbbi 10 évben 500e-el nőtt a Bp-i lakosság száma, és ez a növekedés a vidéki városok kárára történt. Tehát, ha a vidéki HKK szervezők ugyanannyi és ugyanolyan minőségi munkát tesznek bele a toborzásba népszerűsítésbe, csak töredékeredményeket, és részsikereket érnek el . Kompenzálni kell a vidéki játékostáborokat egyértelműen.
 
Amit te mondasz az egy event célja, amit mi az meg egy lap, ami vidéki versenyen megszerezhető, ha eljön valaki versenyre.


Nem értem, mi a különbség. A flux, bár egy event célja is, amellett egy olyan lap, ami vidéki versenyen megszerezhető, ha valaki elmegy egy ilyen versenyre, pont, amit te írtál...

Demetriusz: igen, én is ezt írtam, hogy kell bemutatót, tanítást szervezni. Igaz, hogy Bp-en többen élnek, de egy vidéki iskolába könnyebben el lehet valószínűleg intézni, hogy bemenj iskolanapokra, és HKK-zni tanítsd a diákokat, Bp-en ez nagyon meg van regulázva sajnos. Ha valaki ilyet bevállal, nagyon szívesen támogatjuk a munkáját.
 
Hát megmondom őszintén sok mindent nem értek.


Nagyobb díjazás a vidéki versenyeken? Minek? A jelenlegi játékos állomány alapján ezek kb. házi versenyek... Nézzétek vissza a vidéki versenyeket átlagban kik nyerik. Kb. ugyan az a pár jó helybeli játékos...

Bővül pesten a játékos állomány?, igen valóban. De egyszer sem látom leírva, hogy mekkora munka van mögötte, például a Liga amibe Zsolti nem kevés időt energiát rak bele évek óta..

Miért nem ilyen irányba mennek el a vidéki verseny szervezők? Péntekenként kis versenyek Liga mintájára és ez álltal népszerűsíteni a játékot?
Nem mohón a még nagyobb díjazás. egyből..Nem elég a havi két kis túlzással ingyen UR?
Felfuttatták szépen a játékot a Blogos fiúk és jöhettek is a nagyobb díjjazású versenyek... De előtte tenni is kellene valamit, nem csak várni.
Sok jó ötlet felmerült kupa sorozat akár csábító nagyobb díjazású vidéki verseny ezekkel mind egyet értek jó ötlet.
Félre ne értsetek fejleszteni kell a vidéket is, de ehhez egy-egy dedikált ember kell aki folyamatosan tesz érte. A Behó támogassa megfelelően a szervező munkáját, szerintem ez a segítség...


A HSZ-t alapból nem értem, jártam én is pár vidéki vesenyre és messze könnyebb a mezőny mint pesten.
Sokkal igazságosabbnak érezném a pont számítást ha létszám alapján történne. Megnyerni egy 15 fős félamatőr versenyt 105 HSZ, megnyerni egy 6 fordulós 70+ fős versenyt 90+ HSZ hol igazságos?(vagy 105 pont érte akár)
Mostani top HSZ eredmények úgy is pesten dölnek el(a top úgy is befarmol valami kis vidéki versenyt a 2*105 pontért)
Ha a vidék is elér egy 30 körüli átlag létszámot, akkor a HSZ is igazságosabb, lenne értelme nagyobb díjjazású versenyeknek amire úgy is sok Pesti is lemenne( ahogy a nagy versenyekre feljárnak a vidékiek is)

Üdv.:
Kristóf
 
Én sem azt mondtam, hogy spoiler legyen. Egy olyan dologra gondoltam, ami szimbolizálja, képviseli a vidéki versenyeket.

Ez lehetne mondjuk egy helyszínkártya is, aminek a neve és a képessége is utalhatna a vidéki helyszínekre, vagy lehetne egyszerűen bármi, ami fun. Én örülnék neki.

@Miklós
Tudom, higy van a flux, de ez sajnos nem ugyanaz. Amit te mondasz az egy event célja, amit mi az meg egy lap, ami vidéki versenyen megszerezhető, ha eljön valaki versenyre.
 
Egyedi lap van már most is (foilos Techiánaflux) a kérdés csak annyi, hogy lesz-e majd ilyen jövőre is a vidéki versenyekre, nyilván, ha sikeres a mozgalom, megoldjuk.
 
Módjával.
A vándorkupa is jó ötlet.
Ennek elsődleges feltétele, hogy kellene egy karbantartott, és aktualizált gyűjtőoldal a vidéki klubokról, versenyhelyszínekről.
Aztán nyilván opcionálisan lehetne csatlakozni a vándorkupa mozgalomhoz.
A sorozathoz a versenyhelyszínek csatlakozhatnának.
Ezután ki lehetne sorsolni, hogy az adott hónapban melyik helyszínen lesz a vándorkupa (nem kell fizikailag meglennie, ez egy képletes dolog is lehet, persze az lenne az igazi, ha létezne egy kézzel fogható, és elnyerhető serleg is).
Ahol a kupa van, ott megemelt a díjazás.
És persze a kupahelyszíneken elért eredmények egy külön tabellára is felkerülnek. Év végén pedig összesítés után lehetne kupagyőztest hirdetni. Ez lakóhelytől függetlenül serkentené a játékosokat, hogy látogassák a kupahelyszínt, és/vagy kövessék a serleget.
Szerintem találnánk 12 legit versenyhelyszínt, akár úgy is, hogy vidéken és Budapesten vegyesen lennének ilyenek.
Persze csak ötletelek...
 
Egyáltalán nem kell hogy használható legyen. Akár egy tóken uj képpel vagy egy gyngy szintu egyedi lap is simán jo lenne.Bőven elég ha gyűjtibe jo akár.
 
Az egyedi lapot én is felvetettem már. Pláne, ha használható lap kerül kiadásra. (Nem nyerstáp, de egyedi és használható.)

Részemről is támogatom a vidéki nagyversenyeket. Akár egy vándorkupa, vagy versenysorozat formájában is el tudom képzelni. Extra jutalommal, annak aki a legtöbb ilyet megnyeri. Akár egy második féléves kiírással, aminek a végén a kupagyőztes a nemzeti bajnokhoz hasonlóan a kvalifikációs időszak előtt kvalifikál a következő nemzetire.
 
A félévi nagy verseny minden képp jó ötlet érdemes kiprobálni bárhol is szerveződik.
 
Amit Zsolti írt, azt teljes vállszélességgel támogatom.
Nálunk (Kecskemét) többször is előfordult, hogy pesti versenyzők attól tették függővé a leutazásukat, hogy lesz-e HSZ vagy sem? (gyengébbeknek: leszünk-e 15-en vagy sem) És olyan is volt nem is egyszer, hogy pont azért nem lett meg a 15 fős létszám, mert a hezitálók a létszámkérdés miatt inkább nem jöttek.

Ez egy eléggé kardinális kérdés. Sokkal fontosabb, mint elsőre látszik. Ugyanis a lehetséges hsz pontok legalább annyiban motiválják a játékosokat, mint a díjazás.

A vidékre látogatási kedvet még a nevezési díj összegével lehet serkenteni kicsit, de ennek meg az a veszélye, hogy ha túl alacsony a nevezési díj, akkor túlságosan csekély a díjazás. Szóval ez egy nagyon érzékeny dolog.

A foil flux jutalom némileg jótékonyan hatott a vidékre látogatási kedvre, de önmagában ez nem elég.

Ez a "kötelező vidékre menni a hsz pontért" mozgalom - bár magunk ellen beszélek - nem hiszem, hogy üdvözítő. A játékosok egy jelentős része elvből elutasít mindent ami "kötelező", merő dacból, vagy más okból.

Amit viszont Zsolt vetett fel, hogy lehetne kiemelt kupanapokat tartani a vidéki helyszíneken, az eléggé jó lenne, vagy azt is támogatom, hogy a megfelelően aktív vidéki versenyhelyszínek kapjanak uniqe, csak ott megszerezhető lapot, minden versenyükhöz.

A vidéki versenyszervezők - higgyétek el - minden lehetséges eszközt megragadnak, hogy népszerűsítsék saját versenyüket. De nagyon nehéz dolgunk van, mert a játékosállomány budapesti központú, "fejnehéz". Ezzel pedig nem lehet mit kezdeni. Ezen önmagában nem segít a helyi toborzás sem, mert a versenynek nem csak létszámában, hanem nívójában is olyannak kell lennie, hogy érdemes legyen lemenni oda pl. tesztelni. Ha van 5-6 helyi játékos, akiket rendszeresen "lefarmol" egy pesti brigád, az néhány alkalom után a klub felmorzsolódásához vezet.

Más részről viszont a Budapestre felutazást is lehetne támogatni valamilyen módon. Ahogyan a vidéki versenyeken kedvezményt kapnak/kaphatnak a messziről érkezők, és ahogyan a blognál volt anno...

Pici segítség is segítség. (Elnézést, hogy kicsit csapongó voltam.)
 
Ok. Nem lesz több díjazás mert van bdv. Az önmagamra való reakció annak szólt, hogy ha a bdv-n be vagyok lépve, automatán átjelentkeztet ide is, én meg ezt nem szoktam figyelni.
 
Először is arról, hogy mennyi érdemes vagy nem érdemes BDV mellett HKK-t árulni boltban: itt egy alapvető tévedés van, amit szeretnék eloszlatni. Nem azért nem érdemes boltot nyitni, mert van BDV is, hanem azért van BDV, mert nem igazán gondolták úgy a boltok, hogy érdemes a HKK-val foglalkozni. Sok éven át ment a szenvedés ezzel, hogy ez meg amaz a bolt kitegye már a HKK-t a polcra. A legtöbb bolt a terméket nem ajánlotta (sokszor nem is ismerte), semmilyen szinten nem promótálta, csak csodálkozott, hogy nem volt belőle milliós forgalma az első héten, így inkább visszaadta, "ez nem megy annyira". A legtöbb gyártó termékcsaládokat forgalmaz, van neki 50 féle társasjátéka, vagy kártyajátéka, vagy babája akármi, ezzel megtölt szépen 2 polcot, abból veszegetnek. A pár féle HKK kieg elfér ott valahol a polcon, elég apró, nem botlasz bele lépten-nyomon.

Nekem a legextrémebbek az ún. "társasjáték" szaküzletek voltak. Itt nagyjából az volt a kifogás, hogy ők társasjátékra vannak specializálva - nem mintha a HKK nem lenne pontosan olyan jellegű termék, mint az övék, csak annyi a differencia, hogy nincs az 1 db pakli egy 1 köbméteres dobozba rakva, rajta egy 20e Ft-os árcímkével. Azt is mondták, hogy "nincs hely" a társasjátékok nagyon sok helyet foglalnak. Holott a teljes HKK áruválaszték kb. annyi helyet foglal, mint egyetlen nagyobb doboz társasjáték... De ez mondjuk Magyarország, itt ezt így toljuk, nem úgy, mint a hanyatló nyugaton, ahol az ilyen boltokban ott vannak a társasjátékok, gyűjtőgetős kártyajátékok, kellékek, minden egy helyen.

Szóval egy idő után ráuntunk erre az örökös küzdelemre, hogy ugyan már, tartsátok a terméket, és inkább ráálltunk arra, hogy a netes forgalmazást jobban megnyomjuk. DE! Amióta világ a világ, a kereskedők a terméket kedvezménnyel kapják. Ha te besétáltál egy játék (vagy akármilyen más) nagykerbe, hogy te vagy a Piripócs Kft, és a boltodnak szeretnél venni X db terméket, ugyanúgy kaptál egy jelentős kedvezményt, mint a nagyáruház (max kevesebbet). A BDV tehát nem különbözik ettől semmiben, csak nem a hátsó raktárban kell a főnökkel kialkudni a százalékot, hanem van egy világos, egységes, mindenki számára hozzáférhető szabályrendszer. Ha valaki kereskedelmi mennyiséget vásárol, kereskedelmi kedvezményt kap, pont. Pontosan ugyanaz a rendszer, mint BDV nélkül. A kereskedő régen is megvette a terméket diszkont áron, azután árulta, legtöbbször kedvezménnyel, hozzátette a saját hűség- és törzsvásárlói rendszerét stb. Ezt most is minden boltos ugyanígy megteheti, megveszi a mennyiséget 40%-kos kedvezménnyel, és árulja a boltjában mondjuk 15-20% kedvezménnyel. Aki kis mennyiséget vesz, az a BDV-vel sem jár jobban, söt, a helyi boltba viszont be tud mennyi személyesen, akár ott tud esetleg cserélni stb. Régen is, ha valaki nagyon nagy mennyiséget akart venni, az nem úgy tette, hogy megvette teljes áron a boltban, hanem vagy megkereste a kiadót, vagy a bolttal alkudozott jobb százalékért, ez mind működik most is. A különbség csak annyi, hogy a bolt most a nagy vásárlás mellé promó / UR lapokat is kap, ill. a pontokat extra paklikra - és így kedvezményre - is be tudja váltani. A BDV miatt pont, hogy nem kell azon aggódnod, hogy mi van, ha a konkurrensed, a másik bolt jobb feltételeket alkudott ki, ezért ő jobban tudja adni a kártyát. A feltételek mindenkinek ugyanazok, nem azzal kell versenyezni, hogy a végtelenségig a másik alá ígérsz, hanem hűségprogramokkal, promóciókkal, a helyben vásárlás előnyével.

És persze nemcsak a bontatlan paklikat érdemes árulni, hanem a laponkénti eladást is érdemes csinálni, ez az, amivel mi pl. egyáltalán nem foglalkozunk. És természetesen, érdemes más termékeket is tartani, csak HKK-ra specializált bolt tényleg értelmetlen. Persze lehet azt mondani, hogy a hagyományos boltoknak így is, úgy is befellegzett, de a HKK pont az a dolog, amit nem a neten játszol, hanem élőben, egy éjő helyszín, valódi játékosokkal óriási segítség.

A másik téma, a vidéki versenyek támogatása, beszámítása HSZ-be stb... Higgyétek el, nagyon sok éven keresztül próbálkoztunk ezzel, hogyan lehetne ezt legjobban csinálni. Jópár olyan "versenyszervező" volt, aki elkérte a támogatást, eltette, és nem volt semmiféle verseny, vagy jobb esetben játszottak egyet a haverjával. Persze ezek a dolgok kiderültek, de nagyon nehéz előzetesen kivédeni őket. Nem tudunk minden egyes versenyre személyesen elmenni, ellenőrizni, ezért szükség volt a szigorításokra. Mi azt szeretnénk, ha nem azért lenne egy vidéki verseny meghirdetve, mert milyen jó sok paklit küld rá majd a Beholder, hanem azért, mert az emberek tényleg játszani akarnak. Amíg létszámtól függően növekvő díjazás volt, túl sok volt a "fantomjátékos", extrém esetben még reklamációt is kaptunk, hogy visszaéltek valakinek a nevével. Épp ezért álltunk át a fix díjazásra, hogy ne legyen értelme csalni (de az alapdijazás nem csökkent!)

Ettől függetlenül, ha sikerül valamelyik vidéki városban egy egyre növekvő létszámú, rendszeres versenysorozatot létrehozni, akkor nyitottak vagyunk a nagyobb díjazásra, de ennek mindenképp kell, hogy legyen egy bizalmi előzménye.

A fotózkodásról pedig, szó sincs róla, hogy ezt azért vezettük be, hogy még jobban ellenőrizni tudjuk a vidéki versenyeket. Valóban, erre is jó, de alapvetően ez az országjáró legendás cél miatt kellett eredetileg, amivel éppenhogy támogatni akartuk a vidéki versenyeket! Aki korrekt versenyt tart, és tényleg azok vannak ott, akiket lejelent, annak nincs mit aggódnia emiatt, a verseny elején lő egy fotót a csapatról, és kész, nekünk ezzel jóval több maceránk van.

Amivel mi tudunk esetleg segíteni, hogyha valaki időben (a verseny után 1 héten belül) elküldi a versenyeredményeket és a fotót, akkor annak a következő versenyére megemelt díjazást biztosítunk. Ill. akár lehet arról is szó, hogy a HSZ-hez, ill. kvalifikációhoz szükséges létszámokat lecsökkentjük.

Azzal kapcsolatban, hogy legalább 1, HSZ-be számító verseny kötelezően vidéki verseny legyen: ha én nagyon be akarok húzni pontot, akkor most is megtehetem, hogy lemegyek a kislétszámú vidéki versenyre, egy nap 2 verseny, sokkal több esélyem van, hogy megnyerem az egyiket, minthogy Bp-en, egy 30-50 fős profi versenyen behúzom az első helyet. Ráadásul, ha megnézed, a HSZ rangsorban az élen levő játékosok igenis leutaznak vidéki versenyekre.

Szóval ennél akkor már értelmesebb változás lenne, hogy a "Valamint beleszámoljuk még egy budapesti, hétvégi nagy verseny eredményét is." kategóriába beleszámíthatna egy-egy kiemelt vidéki verseny is (megbízható versenyszervezővel, fényképes reporttal). Ahogy Zsolt írja, ezt akár meg is tudnánk szponzorálni, pl. 4 UR nyeremény lenne, több paklit adnánk, és az a 2-3 versenyszervező csinálhatna ilyen versenyt, aki az előző félévben a legjobb volt, és ezen az eseményen garantált HSZ lenne, létszámtól függetlenül; de akkor ott aznap csak 1 verseny lenne, nem dupla.
 
Jo ötlet amit mondasz a hsz es meg csak kifogas sztem de mindegy es ha te is legalabb 1x elgondolkodtal volna hogy lejossz szegedre láthatnád a versenykiirast h 15fő felett 2urt osztunk
 
Magyarazd mar el kérlek mert látom okos vagy es te is rohadt sokat jarsz versenyre. Ettől miert is lesz tobb a dijazas mert van Bdv? De szervezhetsz Te is nyugodtan ha ez annyira megéri
 
Szerintem a kötelező vidéki versennyel az a gond, hogy ott nem nagyon lehet garantálni, hogy lesz HSZ, ha leutazol valahova. Ami azért elég lutri.

Ezzel egyébként nincs is gond szerintem. Elég régre kellene visszalapoznunk ahhoz, hogy olyan HSZ-győztest találjunk, aki nem indult rendszeresen vidéken is.

Itt inkább az általános vidékre utazási kedvet lehetne növelni. Kaphatna például minden egyes vidéki versenyhelyszín egy-egy kiemelt versenyt (pl. 2019-es Szegedi HKK Kupa), amit a szokásosnál nagyobb díjazással támogatna a Beho (már +1-2 ultra is elég nagy extra motiváció, a kiadó számára viszont nincs túl nagy költségvonzata). Esetleg olyan exkluzív promó lappal, amit kizárólag ezeken a vidéki Kupa versenyeken lehet megszerezni.

Ha többen belekóstolnának a fenti miatt a vidéki versenyekbe, akkor biztos vagyok benne, hogy utána már maguktól is többen utaznának.
 
Tényleg szóval ez az automata bdv-összefonódás...
 
Ugy nehéz toborozni hogy szinte öneröböl kell megoldani a dolgokat amiota verseny szervezek soha nem volt még ilyen kevés a támogatás mint most!

heh
 
De nem is mondtam hogy konkrétan rolad van szó ez az egyik a masik meg sorolj már fel 10embernél tobbet aki eljár "néha" vidéki versenyekre. Nálunk konkrétan pesti messzemenőleg evekig nem volt senki.Mostanába esik be pár ember az is csak a flux miatt.( Nagyon kevés az olyan ember mint Te aki nem lusta negmozdulni es nem sajnàlja azt a pár ezer forintot). De válaszolj már nekem arra akkor hogy nekunk miert is kell 3versenyre felmenni nektek meg egyre se lejönni. Mert erre rohadtul kivancsi vagyok. Azert ezt Te is érzed
 
Természetesen nem az összes vidéki versenyre vonatkozik amit írtam. De tényleg (bántás nélkül) egy Kaposvári vagy egy Püspökladányi verseny nehézségben meg sem közelíti egy wekerlés profi kategória szintjét. Azért ezt ne mondjátok már.

És amúgy nyitott kapukat döngetsz mert, hogy ki mennyire mozdul ki bp-ről: azért annyit te is tudsz, hogy ha nem is rendszeresen, de félévenként 3-6 alkalommal én elmegyek vidéki versenyre is. Nem csak a flux miatt, hanem mert kedvem van játszani olyankor is amikor bp-n épp nincs verseny a hétvégén.
 
Szerintem ez tegnap le lett véve, mikor Zoli átnézett mindent. Valószínű ez az előtt történt, hogy Miklós kiírta, hogy ezt vissza lesz rakva az eredeti állapotra. Tudtommal a honlap éjjel frissül. A hsz se változott még vissza, kis idő kell hozzá.

Más. Vidéki verseny. Én is úgy érzem, mintha a vidéki versenyek mostohagyerekként lennének kezelve.
Jó lenne, ha a HSZ-hez egységes elvárások lennének. Kell 3 bp-i verseny? Tök jó, szerintem mindenki vállalja ezt vidékről, de akkor a másik 2, legyen kötelezően vidéki. Vagy 2/3 arányban az is jó, hogy mindenki választása szerint 3-at hazai pályán, 2-t "idegenben" kell begyűjtsön. A lényeg itt azon van, hogy egységes legyen az elvárás. Így se biztos, hogy tud hsz-t a helyi verseny, de elvileg azonosak a lehetőségek.
 
A vidéki hkk árulás szvsz halott ügy.
Nem fogok tudni - nem is akarok - versenyezni a webáruházakkal a laponkénti értékesítésben, paklinkénti árusításban pedig a BDV-vel mennék keresztbe.

Az, hogy most vásárolnak nálam (teljesen változó intenzitással) lapokat az emberek, ahhoz 3 dolog kell:
- beletettem egy csomó pénzt, hogy legyen akkora és olyan minőségű "raktár" készletem, hogy érdemes legyen keresni.
- tudok segíteni a kezdőknek, mit hogy érdemes összerakni
- a lapok helyben vannak, nincs postaköltség, akár napon belüli átvétel is játszik, ha pénteken találja ki, hogy szombaton mivel szeretne versenyezni.

Ez így együtt zsebpénz kategóriába eső hasznot hoz azzal összevetve, hogy mennyit kellett beletenni az árukészletbe.

Bővítés:
A harmadik iránnyal egyetértenék, szerintem Pécsen (a nagysága miatt) értelme is lenne, ha a szervező(k) a Pesten már bevált, toborzás jellegű összejöveteleket tartanának, és ahhoz kapnának paklikat, meg havi 1 UR-t, amit ki lehet osztani az ott játszóknak.
 
Azért ez dk tól kicsit másképp hangzott
 
+1
Aki szerint könnyű vidéken versenyt nyerni, az nem nagyon jár vidékre versenyezni. Mostanában.
 
Pont ez lenne a lényeg hogy neki is ki kelljen mozdulni es elmenjen vidékre hszt gyűjteni. Sok szeretettel várja az a 2-3pro jàtekos lehet probálkozni ha már ugyse 30al kell megküzdeni Az tényleg vicc kategória hogy peströl még csak kimozdulni se kell egy hsz győzelemért. Igaz sokaknak már a wekerle is messze van Ez a dolog ugy lett volna fer amikor az uj pontozasi rendszer ki lett találva hogy a pestinek is kelljen két ténylegesen vidéki verseny. Az is segitené hogy tobben legyenek videken a foil flux is teljesen jo őtlet volt. A versenyek tàmogatasat is nem csökkenteni kellett volna hanem emelni. Ugy nehéz toborozni hogy szinte öneröböl kell megoldani a dolgokat amiota verseny szervezek soha nem volt még ilyen kevés a támogatás mint most!
 
Ilyen ellenszélben nem hiszem, hogy nagy jövője lenne az amúgy is szétfoszló vidéki hkk-nak, akár a meglévő játékosokat is könnyen elveszítheti a cég, aztán meg nem is nagyon lesz vidéki verseny ami gondot okozhatna
 
 | 1 | 2 | 3 | 4 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.