Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Raia előtt
(Túlélők Földje)
Küldd el képeslapként!
Raia, a Napisten követői a jóság teljes elkötelezettjei. Messziről megérzik a gonoszt. Oltáraik a felkelő napot szimbolizálják, szívük az örök jóakarás lángjával ég.
Nézz szét a galériában!
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló
Megjelentek az új Alfa paklik!
Új Alfa paklik a lapkeresőben
Alfa videók és hétvégi verseny
Ajándéksorsolás március + februári eredményhirdetés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek

A lista folytatása...
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló (1)
Versenybeszámolók (19283)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8115)
Áprilisi beholderes verseny (10)
HKK Alfa paklik: Boszorkányok, Druidák, Mágusok (15)
Ősi Káosz ritkák (12)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 |
Nézet:
Köszönjük a szavazás lehetőségét!
 
Úgy imádok kibícként ugatni

Szerintem az 1-1-1 sem szerencsés, mert kell egy fő kieg, amire lehet úgy igazán "alapozni". Én a 2 AO-1 GE vagy 2 KM-1 AO-t érezném optimálisnak.
 
Az szerintem sem jó ötlet, hogy ugyanaz legyen a draft, mint tavaly. Az idei draftnak mindenképpen tartalmaznia kellene a GE-t. De arra, hogy 1 GE, 1 KM, 1 AO legyen, vagy 2 AO és 1 GE természetesen nyitottak vagyunk. Ha meglesz a bejutók végleges névsora, csinálhatunk egy szavazást majd erről.
 
Ez is egy vélemény, nem azt mondom, hogy fix 2 AO-1 KM legyen, hanem, amit a többség akar.

Így vagy úgy, de ennek nem ez a korrekt elintézési módja. Mi játszunk a nemzetin, közülünk fog 16 szerencsés és ügyes játékos bejutni a 3. napra, megérdemlik, hogy abból válogathassanak, amiből a legérdekesebb.
 
Most én kibíc vagyok, de nem tartom szerencsésnek, ha kétszer egymás után ugyanabból a kiegből, ugyanabból a kombinációból lenne draft. Akkor legalább az arányváltoztatás szerencsésebb lenne.
 
Nekem az elsődleges dolog az, hogy ha csak lehetséges, GE-ből ne draftoljunk, mert szerintem is borzasztó. A 10. is csak egy fokkal jobb. Szívem szerint én is maradnék az AO+KM-nél. Nyilván, én abban az összeállításban draftolnám, ahogy tavaly volt a nemzeti, de ha AO-ból kevés van mondjuk, akkor lehet fordítva is, szerintem az senkinek nem fáj
 
Nekem az elsődleges dolog az, hogy ha csak lehetséges, GE-ből ne draftoljunk, mert szerintem is borzasztó. A 10. is csak egy fokkal jobb. Szívem szerint én is maradnék az AO+KM-nél. Nyilván, én abban az összeállításban draftolnám, ahogy tavaly volt a nemzeti, de ha AO-ból kevés van mondjuk, akkor lehet fordítva is, szerintem az senkinek nem fáj
 
Ja, akkor is volt draft?
Arra nem is emlékszem.
 
A márciusi draftra gondolok, ott draftoltunk a GE-AO kettősből, arra mondjuk, hogy gyenge.
 
Mondjuk az alapján, hogy draftoltunk már belőle. No offense, de az egy még mindig több, mint a nulla (amennyiszer ti draftoltatok belőle)


Te nem elúsztál tavaly a nemzetin, már az első nap, mint a szemét?
Hogyan csaltad be magad a 3. napra?
 
Mondjuk az alapján, hogy draftoltunk már belőle. No offense, de az egy még mindig több, mint a nulla (amennyiszer ti draftoltatok belőle), és nem túl nehéz megmondani, hogy mi a jól draftolható: amiben nincs annyi hulladék, mint a GE-ben.

Az AO-KM-nél csomó koncepció felé el lehetett menni, több volt az interakció, izgalmasabb meccsek és főleg zöldségmentes környezet (ami drafton igencsak OP). 10/10-es draft, még fáradtan a vígaszdraftra is elmentem, sőt pécsre is (nem szokásom messze utazni), annyira jó élmény azokból válogatni.

Ráadásul eddig csak olyan HSZ érkezett, ami a KM-AO kettőst favorizálja, jó lenne, ha egy nemzetin a legjobb kiegekből válogathatna az a 16 játékos, és sajnos a GE minimum egy erős fokkal gyengébb ezeknél.
 
+1
 
(2 AO + 1 KM)-re
+1
 
Eleg konnyu lenne ezt eldonteni a kvalifikalt versenyzok megkerdezesevel... ha tenyleg mindegy h melyik kiegbol lesz 2 es melyikbol 1 akkor nagy tetje nincs. Mi tortenhet?
 
Csatlakozom a felvetèshez miszerint inkább 2 ao ès 1 ge(de ha megoldható inkább km).mindezt teszem úgy hogy bevallom nem draftoltam GE+aot.Viszont nèmi nagykèpűsèggel állítom,hogy így is kèpes vagyok megállapítani,hogy a GE szarul draftolható. Ill draftolni nem draftoltam ugyan,de több óra elemzèssel a hátam mögött állítom ezt.
 
Hogyan, mi alapján lehet eldönteni, hogy egy kiegészítő "mennyire jó draftolható"? Szerintem ez abszolút szubjektív dolog. Függ attól, miből bontottál többet, melyiket forgattad inkább, milyen típusú paklikat, játékot kedvelsz, milyen koncepciókat lehet építeni, hogy lehet az ellenfél koncepciói ellen védekezni... Sztem nem volt még annyi GE draft hogy ezt igy meg lehetne állapítani
 
Csak ugye ez a trend, hogy újból kettő, régiből egy.

Persze én is fordítanám, sajnos a GE szutyok az AO (és KM) szinthez képest, kínszenvedés volt normálisat összehozni belőle (emlékszem egyikből az első pickem egy bab volt, egy bronz lap...)

Láthatóan nem csak engem zavar, hogy ez így fű alatt lett eldöntve.
 
Nem kellene hosszasan szavazgatni, szerintem egyértelműen erősebb kiegészítő az AO mint a GE, szóval a draft sokkal inkább lehetne 2 AO + 1 GE -ből.
Ennek igenis van relevanciája!
 
Szerintem nem. Tekintve, hogy az AO kb kétszer olyan jól draftolható, mint a GE, ez a kérdés egyáltalán nem mellékes.
 
Mondjuk én KM-AO kettősből nyomtam volna idén is, attól még, hogy el lett döntve, hogy ne régi kiegből legyen (arról nem volt szó, hogy fixen a legújabb), mehetett volna szavazás erről (KM+AO vs AO+GE).

Arról nyilván semmi értelme nem lett volna, hogy miből hány, mert egyértelmű, hogy az újabból van kettő.
 
Erről most külön szavazás nem volt, ez még a tavalyi nemzetinél lett eldöntve, hogy a nemzeti draft ne régi kiegészítőkből, hanem a 2 legújabb kiegészítőből legyen. Arról most még lehetne hosszasan szavazgatni, hogy 2 GE és 1 AO legyen vagy 2 AO és 1 GE, de ennek sok értelmét nem látom.

A 10. kiadás is felmerült, de sajnos az nem igazán alkalmas a draftra, mivel nem 21, hanem 36 lapos paklik vannak, csak 2x van "első picked" 3 helyett, 2x második 3 helyett stb. A draft boosterekre lett kitalálva, nem alappaklikra. Ezenkívül a 10. kiadásban nagyon sok olyan lap van, ami elég masszív random elemet visz egy korlátozott környezetbe (helyszínek, narancs lapok, gyűjtőből működő lapok, spoilerek nagy aránya). Ráadásul még az sem biztos, hogy augusztus végén lesz még 10. kiadás.
 
ez nem a legjobb hír
 
Wow, erről teljesen lemaradtam, köszi. Mikor dőlt el amúgy? Próbáltam visszakeresni, hogy mikori, vagy hova volt belinkelve, de nem találtam.
 
http://beholder.hu/?m=hkk&cikk=23551

Mér rég eldőlt
 
Az a rajz elég fincsi

Tényleg, az mikor dől el, hogy miből draftolunk nemzetin?
 
 | 1 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.