Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Piroslámpás ház
(Túlélők Földje építmény)
Küldd el képeslapként!
"A bejárati ajtó felett piros lámpást himbál a szél, alatta két kacér fiatal nézelődik: az egyik egy domború keblű, kihívóan kifestett, lenge öltözetű leány, a másik egy tökéletesen kigyúrt, egyetlen rövidnadrágba öltözött jóképű dalia. Csak találgatni tudsz az épület szolgáltatásainak mibenléte felől." - részlet egy Alanorban járt naív kalandozó fordulójából
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
XLVI. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
A Sötétség Kora - helyzetjelentés

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (22)
HKK online, TF online, Argum City (49)
Lapötletek (64958)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Versenyhirdető (1827)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Őhát biztos, hogy a bontott meg a draft miatt kéne több helyszínt/helyszínleszedést rakni a kiegekbe?...
 
Az a javaslatom, hogy vigyetek magatokkal valamennyi nemgyakot, és aki élet földjét bont, annak ajánljátok fel, hogy helyette húzhat egyet belőlük (úgy persze, hogy nem látja mit).


Ha nincs élet földje, akkor még kevésbé lehet kikapcsolni az ellenfél Kincses szigetét...

Egyébként a börtön nemcsak a Kincses sziget ellen jó, hanem részben az Élet földje ellen is, ott az igazi táp az hogy húzol az izmokra.

Korábbi kiegészítőnél probléma volt a blokkolás, azóta mindig rakunk be anti-blokkoló lapokat, a jövőben erre akkor ügyelni fogunk, hogy a kiegben legyen még több helyszín, vagy legalábbis valami gyakori helyszínleszedés.
 
Kurtz: ez még bontható jelenleg kapható pakliból.

Végül is...
 
Nem hogy annak örülnél hogy jàtszhatsz
 
Mondjuk az orgling mágus legalább olyan, hogy nem bekereshető, de +1, emlékszem pár hete gy-ngy-n Klujbitól egy az egyben annak köszönhetően kaptam ki, túlütni nem tudtam, megazbálta az ÉP-met (persze önmagában nem fogja 0-ára vinni, de ha jön mellé pár más dolog, vagy ott az 5 gyógyulás, akkor is szarul állok).

Nekem ettől függetlenül egyetlen bajom az élet földje és megoldható lenne a tiltása.

Az a javaslatom, hogy vigyetek magatokkal valamennyi nemgyakot, és aki élet földjét bont, annak ajánljátok fel, hogy helyette húzhat egyet belőlük (úgy persze, hogy nem látja mit).
 
Azért az sokat számít, hogy a sok erős lap közül ez bekereshető ÉS nemgyak, tehát ha csak a helyszíneket nézem, akkor a kincses sziget ilyen szempontból mindegy, a föld síkja vagy mi az meg sehol nincs egy élet földjéhez képest.

Mindegy, ez a verseny poénnak lesz jó, elképesztően más az erőszint 1-1 másik bontotthoz képest, gyanús, hogy a szerencse szerepe a szokásosnál is nagyobb lesz.
 
1. És mi van a maradék 62%-al? Nekem elég nag ykülönbségnek tűnik... és habár nem számoltam ki, de szerintem ez a 38 kevesebb ennél.

2. Ja, ha meg nincs helyszínem az ellenfél helyszínére kikaptam. Király!

3. Kikeresi a húzás fázisban. Jön övé a cselekvés kirakja... hogy is dobatod el akkor? (ráadásul nehogy már ritka lapot kellejen bontanom, hogy legyen esélyem... rossz példák!)
Gyngy leszedés 7 darab van (ebből több is olyan, ami elég feltételes), amiből csupán 1 azonnali... mivel szeded le a lényeket?

4. Hát a helyszíneken kivül is kéne tiltani 1-2 lapot. Pl.: Orgling mágus, amire nincsen megoldás a kiegben...

Ha verseny során lesz olyan lap, amit előre megmondtunk, hogy tiltani kéne, de kikapok tőle, akkor visszaigényelhetem a nevezési díjat?
 
Beszélgettünk a helyszínekről. Alapvetően, egy kieg új, frissen bontott versenyén lehetőség szerint nem tiltunk semmit.

1.) A 10. kiadásban 3 helyszín is van, annak az esélye, hogy bontok egyet, számottevő, 38%.

2.) nem tudom, hogy az ellenfélnek van-e. Ha kirakom, és utána az ellenfél leszedi, akkor én jó eséllyel nem tudok kontrázni, kikaptam, szóval ez azért sokszor róka fogta csuka helyzet.

3.) ha nincs helyszíned, és neki van, akkor is vannak megoldások. Egyrészt, ha ellenfeled előkereste, utána kirakás előtt meg tudod oldani (pl. Gomak vagy Kiüresedés). Kincses sziget ellen börtön, élet földje ellen kinyirom a lényeket, nincs mire rakni az izmot. Körönként 2 izom tényleg táp, de ez már elég durva környezet, vannak hasonló erősségű lapok.

4.) A helyszíneken kívül is vannak lapok, amiket nehéz / közel lehetetlen megoldani, és jelentős előnyt adnak. Lépéselőny, ősi bölcsesség, zarknod börtöne, angyali sereg, sötét mágia stb. De elég az is, hogy van egy tápos víziód / gyűjtőből működő lapod, és az ellenfél nem bontott Semmizést...

ha a verseny során lesz olyan lap, amiről kiderül,hogy frissen bontotton bróken, és benne van a top paklikban, akkor természetesen a későbbi, 10. kiadásra épülő frissen bontotton / drafton már tiltani fogjuk.
 
Pl hova használható a lélekkufár még?


Itt is megkérdem: élet földje tényleg nem lesz tiltott szombaton? Ha nem, miért?

Szerintem kéne.
 
Lélekkufár: azért ritka, mert nagyon olcsó, és sokféleképpen használható. A molluszkon kívül lehet erre más paklikat is építeni, de van amihez már kellenek a novemberi kiegben kijövő lapok

Kurtz: ez még bontható jelenleg kapható pakliból.

"Ez az angyali sereg biztos át lett gondolva tesztelve?"

igen, elég sokat teszteltük. Jó lap, sőt nagyon jó, de nem bróken

"Az élet földje ismét megváltozott: innentől nem mindenképpen aktivizál, csak simán."

Az a mindenképpen felesleges volt, max. paradoxonokra lett volna jó, hogy mit csinál a semmiképp nem aktivizálódhattal. Ha valamire ráírjuk, hogy nem aktivizálódhat, akkor azt okkal írtuk rá.

"A kiegben 35 db olyan lap van ami vagy vízió vagy gyűjtőből visszavesz, viszont semmizés csak 6 (ebből 3 gyakori)."

Ha a kieg tele lenne olyan lapokkal, amelyek csak mellékesen semmiznek is, akkor annak a 35 lapnak nem lenne értelme. Ellenlapból mindig kevesebb kell.

A nemzetin biztos, hogy nem 10. kiadásból lesz draft.
 
És abban a pillanatban elhessegetem a gondolatot Elképesztően gyenge lap lett: passzív, védtelen (régin volt am:0), átforgatáskor is passzívan adja a tokent és úgy amúgy semmit nem tud, többször is el kellett olvasnom, hogy ez tényleg ennyi-e.

Na mindegy 1-2 ilyen mindig becsúszik, az összhatás jónak tűnik.

Nekem a lapok ereje durva, nem feltétlen csak a semmizés, ugye csomó zénes kijött nemgyakként. Kiv leszek a bontottra, de első benyomás alapján valszeg nem ebből kéne draftolni nemzetin.
 
Ez a semmizős kérdés akkor lenne égetően komoly probléma, ha csak az egyik játékos bont gyűjtőből működő lapot, a másik meg nem. Ekkora mennyiségű ilyen lapnál azonban ez valószínűtlen.
Nyilván jobb lenne, ha több semmizős lap lenne a készletben, de várjuk meg a bontottat, hogy ez mennyire lesz gáz a gyakorlatban.
 
Kihozom a védtelen kufárt, hogy leszedjek magamtól egy tokent, hogy abból kirakjak egy kismasszát, ami counterel. Ez valljuk be minimum körülményes.
 
Elmecsapda, Trükkös csapda... olyan hiányérzetem van!
 
Jah, 3 Lélekkufár nem gyak. áron kerestetik.
 
Ha játékba hoz egy kismasszát elgondolkodsz miért lett ritka.
 
Most akkor összesen hány ultra jön?
Van 4 új, meg molluszk, jön még valami újra?
 
Még egy gondolat az új élethez: nagyon jó irány (és ilyesmit vetettem fel, majd mondta rá Balázs, hogy folyamatban vannak), hogy olyan lapok jönnek, amik ha keveset fizetsz érte, akkor keveset tud, ha sokat, akkor viszont elég komolyat.

Érdekessé, változatossá teszi a lapot, meg hozzáad egy adag skillt. Pl. Jégkornisnál mindig mérlegelni kell, hogy hány manát hagyok meg, hogy countereljek 0-1-2, milye lehet? Az az egyik kedvenc lapom, és örülök, hogy érkeznek még ilyenek.
 
Most látom, hogy még csak nem is általános
 
Köszi
 
Szűkítsd le 2018-ra az ur ritkaságú lapokat.
 
Azt honnan lehet tudni, hogy mik az új UR-ek?
 
Ezt kifelejtettem:
-"(Színtelen szintlépés)" néven van a lapkeresőben az összes új narancs lap.
 
Lehet bűbáj akart eredetileg lenni.

Azt észrevettétek h az erős mostmár nem zavarja a szúnyogot? Köszi!

Nem tudom eldönteni melyik szín most a legerősebb isteni szempontból. Talán a kék

Az új UR lapok meg kellemesek. Az epikus nagyon tetszik, bár bekorlátozza a fejlesztést szerintem, ebben a 3 színben nem igen kell op köteléket kiadni.
A fehér gusztostalan, angyalokat látok mindenhol.
Az őshangya mindent tud bár manaigényes. Nem egy italkeverés, de meglesz a helye.
A kék a leggyengébb így elsőre.

A Kristálymágus a kedvencem igaz 4 zsz de iszonyat,még egy megoldás a forrásimmúnis szarokra.
 
Köszönjük, hogy kiraktátok őket.
Pár észrevétel:
-Az élet földje ismét megváltozott: innentől nem mindenképpen aktivizál, csak simán. Lehet ez majd számítani fog valahol. Ez visszamenőleg is érvényes? Csak mert az eredetinek az épp aktuális nerf szövegmódosítása nem tartalmazza.

-A kiegben 35 db olyan lap van ami vagy vízió vagy gyűjtőből visszavesz, ott vagy onnan működő képessége van esetleg feltámad. Ezek közül 18 gyngy, ezek közt van több vízió leszedés/nyerés, feltámadó nagy lények például. Ezzel szemben összesen 6 db olyan lap van ami semmiz. Ebből 3 gyakori és 3 ritka, nemgyak nincs is. A 3 gyakoriból pedig egy sincs ami IV utáni lenne, és az sem változott. Nincs asztalról működő permanens gyngy semmizés! Mind egylövetű, és a ritkák közül is csak az egyik tud körönként 1-et.
Nyilván nem én lennék, ha ez ne szúrt volna szemet rögtön, de azért egy tesztelő elmagyarázhatná, hogy a viharba sikerült ilyen borzasztóan aránytalanul a gyűjtőgen javára összeállítani ezt a kieget? Nem lesz ebből draft? A bontotton ha van 1 nekromanta csontmestered/halu börtönöd az ellenfélnek meg nem jutott a 3 gyakori semmizésből 1-se, akkor csomagolhat is?

Üdv: Kyb
 
Bent az ultrák is:

Kronorituálé
Őshangya inváziómester
Fény a sötétben
Legfőbb káoszmester

Izgalmasak lettek, a káoszmesterért nagyon kár, az borzalmasan gyengének tűnik, pedig érdekes tökre amúgy és elképesztően egyedi pakliépítési stílust kínál (szóval a dizájnért mindenképp jár a gg wp)
 
Ez az angyali sereg biztos át lett gondolva tesztelve? Nagyon elcseszett lapnak látom. Persze lehet tevedek
 
Pár megjegyzés:

A gyenge ereje újra gyakori lett?
Kurtz már nem fért bele?
Abarrun segítsége?... Akkor úgy látszik, hiába halmoztam itthon fel 10+ darabot.
Driosz menő, hol a többi avatár? (Nem érdekel az avatár pakli.)
Végül is Nerub csendvarázsból kell még egy...
A Kyorg tudás újrázásával már úgy-ahogy megbékéltem pár hete (legyen inkább egy ), a Solisar aurája azért egy kicsit megütött, dehát ez már csak így szokott lenni köztünk (mármint a hkk és köztem).
Ja és a Káoszkapu is tetszik
 
+1
 
De komolyan nem jött ki az Önt? Már azt se lehet ám bontani ugyanis...
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.