Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Május 18-án szombaton részt vennél-e egy HKK versenyen, amit a Board Game Expo-n rendeznénk a ComicConon? (Belépő van, nevezési díj nincs, nyeremény van.)

1) Igen, megyek a rendezvényre, szívesen részt veszek a HKK versenyen is.
2) Megyek a rendezvényre, de a HKK versenyen nem indulok.
3) Nem megyek a rendezvényre.
4) Nem tudom még.
5) Nem érdekel.

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Utcai sámán
(Shadowrun archetípus)
Küldd el képeslapként!
A Patkányt követő utcai sámán a társadalom kifosztottjai között él. Igénytelensége miatt szinte bármit meg tud szerezni, amire szüksége van.
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47065)
Lapötletek (64943)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (29)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)
[HKK Piac] Eladó lapok (141662)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Az oszlopok felcseréléséről:

Ez csak kozmetikai dolog, de azért cserélődtek meg itt, mert a kevés amatőr pár miatt (olyan volt, mintha 5 induló lett volna) a program (az, ami felkonvertálja az eredményt a honlapra, nem pedig a sorsoló program) magától megcserélte.
Javítjuk nemsokára, de ez csak kiírási dolog, valójában a sorsoló program jól számolta, és a megfelelő oszlopokat vette figyelembe a sorrend megállapításánál.
 
Igen, 9-16 parra mar 4 fordulo kell. Minel inkabb kozeledik a letszam a 16 fele, annal valoszinubb, hogy 3 kor eseten 2 db 100%-os lesz a vegen, akik ertelemszeruen nem jatszottak egymassal. Ilyenkor eleg kellemetlen valamelyiket kihozni gyoztesnek.
Igazabol 17 parra mar 5 kor kellene, de ilyenkor meg nagyon pici az eselye, hogy 2 100%-os legyen a vegere 4 kor eseten.
 
Tobben lennenek veretlenul a vegen
 
Kevesebb forduló nem lehet amúgy? Ha nem, mi az oka?
 
Pécsről - ha nem autóval megy az ember - akkor 9.40-re ér fel az első busszal, vonattal 9-re. (bár ott válogatni kell, mert a felújítás miatt vonatpótlózni kell néha, akkor összejön ott is a 9.40-es érkezés.)

(Népligetből, Keletiből - főleg hétvégén - kijutni a Wekerlébe további 40-60 perc)

Ez az érkezés 6:30-as ill a vonat esetében 6 órás indulást jelent, 4:45-ös keléssel.

19:45 után tömegközlekedéssel már egyáltalán nem lehet hazamenni.

(Egy ilyen turné diákjeggyel 5000, plusz BKV jegy Pesten 1000; felnőtt jegyyel kb 10 000 + 1000. Az oda-vissza Oszkár 5000-5500, plusz 1000 BKV.)

Egy ilyen hosszú verseny - ha nem közösen, autóval mentek - reálisan min 1, még inkább 2 Pesten alvást jelent - ha nem szeretnél mosott rongyként játszani.

Egyetértve Jánossal valahogy afelé kéne terelni a dolgot, hogy az egyes játékok ideje rövidüljön.
A sakkórát ezen a formátumon nagyon támogatnám.
Elég dühítő, amikor valaki 3 perc alatt nem tudja eldönteni, hogy megfogjon-e egy Szörcsögő motyogót.
 
Teny : )
 
Igen, ez igaznak tunik, korabbi versenyt megnezve ugyanezek az oszlopok mas nevvel vannak - valoszinu valahogy felcsreltek a neveket... de az eredmeny jo.
 
Szerintem csak siman rosszak az oszlopok elnevezesei, a nagyobb szam a bucholtz.
 
Lehetne 9-kor kezdeni 130 perccel akkor kb 6 után végződne.
Minden formátumnak meg van a sajátissága, ennek az, hogy a megszokottnál tovább tart.
 
Hogy-hogy a jatszma-arany volt a masodlagos pont, es az ellenfelek pontszama csak a harmadlagos?
 
Ez a megoldás nagyon megnehezítené a vidéki versenyzők részvételét. Gyakorlatilag éjszakába nyúlóan érnék haza, pedig én nem is lakom túl messze.

A 120-140 perces forduló csak annyit eredményezne, hogy még több üresjárat lenne.

Nyilván, mint mi is, sokan koppig végigjátszották a 90 perceket, de voltak azért olyanok is, akik azt várták, hogy véget érjenek a fordulók, mert már sokkal hamarabb végeztek.
Ez egy 120-140 perces forduló esetében még inkább hangsúlyos lenne. Nem akarok légből kapott számokkal dobálózni, de vígan el tudom képzelni, hogy rendre egy-két "lassabb" asztalra várna 20-30 játékos minden forduló végén.

Ha az a probléma, hogy az első, elhúzódó játszma megnyerése gyak. automatikus győzelmet jelent, akkor limitálni kell a játszmák időtartamát a fordulókon belül. Lentebb felvetettem, hogy 30-30-30 perces játszmák esetén ez a probléma nem vetődne fel.
Nyilván átrendeződne a "páros-meta", és a lassabb paklik kiszorulnának erről a versenyről, de ez miért is lenne baj?
A másik apróság, amit érdemes lenne megfontolni, hogy a forduló végén hirtelen halál legyen. Tehát amikor lefújják a meccset, akkor annak vége van, úgy és ahogyan épp áll a játszma.
Ez is a használható deckek palettájának átértékelődését hozná, de ezt megint nem érzem bajnak.

Ami még felmerült bennem, hogy legyen 60 perces egy forduló, és rendezzük pörgősre, azaz side nélkülire a versenyt. Ez is átrendezné a használható paklik listáját, nyilván.

Ezek az ötletek természetesen nem oldanak meg minden gondot. A páros játék úgy szép, ahogy most van. Hagyi környezetben, iszonyat mennyiségű interakcióval, megbeszéléssel, taktikázással... ez meg időbe kerül.
Teljesen korrekt, minden részében jó megoldás nem létezik.

A fordulók idejének egyszerű meghosszabbítása szerintem csak ugyanolyan tüneti kezelés, mint a többi. Ráadásul magában hordozza annak veszélyét, hogy még kevesebb vidéki versenyző fogja látogatni ezt a remek versenyformátumot.
 
Pontos (10 ora) kezdes + 4 * 140 -es fordulo (+ osszesen 25 perc a lefujas + sorsolasra) = 19.45--kor van vege a versenynek. Ez mennyire lenne elfogadhato?
 
Korábbi, de inkább pontos kezdés melett legakább 120 de 140 perc lehetne. Volt olyan, hogy az elsőt se tudtuk lejátszani...
 
Szerintem a leírtak (korábbi kezdés, több idő fordulónként) segíthetne.

Én például megkérdezném, hogy miért esett ki a Barcraft II? Lehet, hogy volt már szó róla, csak elsiklottam felette vagy elfelejtettem.
Szerintem nagyon sokunknak elég rossz, hogy ennyire a város szélén van a verseny. (nyilván van olyan is, akinek ez sokkal kényelmesebb - ez elkerülhetetlen)
( Alternatív javaslat: lehetne Japánban is a verseny, az legalább közelebb van )
 
Valaki a paros verseny "javitasaval" kapcsolatban? Vagy egyik "javito" opciot sem tartjatok jonak? (ha nem ir senki, abbol leginkabb erre tudok kovetkeztetni ). Persze elsosorban azok velemenyet kernem, akik jarnak paros versenyre.
 
En az utobbi idoben azt vettem tervbe, hogy legkesobb 1/4 11-kor elkezdjuk. Ez altalaban sikerult, most pont nem, 10.22-kor kezdtunk.

DE mindenkinek felhivnam a figyelmet, aki 10 ora par perckor esik be, hogy HIVATALOSAN 10-KOR KEZDODIK a verseny, amit egyre inkabb igyekszunk tartani. Szoval ha te 10.05-kor nem vagy ott HITELESITETT PAKLILISTAVAL, akkor egy pici morgasra sem vagy jogosult, ha bukod az elso meccset (vagy meg inkabb nem is vagy beirva a versenybe, es bukod az 1. fordulot). Irtozatos Vis Major-ok (videkrol jossz es karamboloztal utkozben szintu) lehetnek kivetelek.

Az '1 oraval hamarabb' ettol (majdhogynem) fuggetlen, szemely szerint en sokkal inkabb tartanam tovabb (ha 2 oras korokrol beszelunk), de ha a tobbseg ohaja egy 9-es kezdes lenne (nevezes 8-tol, brrr...), meghajlok elotte.
 
Nekem is nagyon kevesnek tunt az idő két X et is jatszottunk. Talán a pàrost el lehetne kezdeni 1orával hamarabb es ha 10re van kiirva valami nem fél11 kor vagy kesobb kezdeni. Soha nem volt még olyan hogy időbe el lett volna kezdve. Nagyon rászoktak mar sokan hogy elég 10kor megérkezni. Ezt nektek kellene kezelni nem tul fer azokkal szembe akik időbe ott vannak mindig es aludhatnanak még egy órát is akár!
 
Szerintem boven jo megoldas lenne, ha a paros verseny is vegyes kategoria lenne, mint a bontott vagy a csapatverseny.
Osztonozve az amator parokat lehetne a legjobbat kulon dijazni.

A tobbihez nem nagyon tudok hozzaszolni, nekem ez volt az elso paros versenyem. Az ido lejarta elott boven lenyomtuk a 3 kort es ezt nem a paklinknak tulajdonitanam be, hanem mert mas melysegben jatszak a ket kategoriat.
 
Hali,

1. Side-olas:
Hat, eleg gyorsan kellett donteni... verseny elott atolvastam a paros szabalyokat, es ott lattam, hogy a par tagjai megbeszelhetik a side-olast. Ugy gondoltam, 2,5 perc plusz a paros miatt erre megfelelo - es ez a bovites talan be is irhato a Kodexbe, atgondovla is igy dontenek. Amugy is jonak tunik erre a 1,5x -es szorzo, mivel egy fordulo jelenleg 1 ora 35 perc volt, a szokasos 1 ora helyett.
(bocs, ha nem erezted ezt korrektnek, de azt mar megszotkam, hogy a birot valaki mindig utalni fogja )
Az ellenorzesnel annyit meg lehet tenni, hogy akinek minden masodperc szamit, megkeri a birot, hogy maradjon ott a side-olasnal (vagy annak utolso 1 perceben), es igy kesztesse a jatekost a pontos befejezesre.

2. Paros verseny:
Valoban problemanak tunik az ido - a paroson a megbeszelesekkel a vilag osszes idejet el lehet tolteni (akar jogosan, kb. megkulonboztethetetlenul az idohuzatol). Most 95 perc volt 1 korre.
Ezek a lehetosgek merultek fel, megvillantok 1-2 problemat is, es kivancsian varom, milyen megoldas fele lehetne menni jovore szerintetek:

- tobb ido, pl. 120 perc. Ez valamennyit enyhitene a probleman, 10.10-es kezdessel, 4 forduloval kb. 18.40-re erne veget a verseny. En ezt tudom vallalni, birotarsam ill. a videki versenyzok neveben nem nyilatkozhatom...

- meccsenkenti ido, pl. 30 perc (+utolso 2 kor?). Itt az utolso 2 kor siman tarhat 10 percig (vagy kb. barmeddig, megbeszelessel) ill. lassabb paklik eseten a 3 dontetlen gyakori lenne

- sakkora. Itt a parosnal nem egeszen latom, hogy utogetnek az orat, mikozben a 4 jatekos megbeszeli a dolgokat... minden szo utan leutom? ha a parom megszolal ezutan, akkor az ellenfel meg gyorsan leuti?

Es 1 bonusz kerdes: Hogy kezelnetek a "keves amator par van" problemat?
 
A Kódex-hivatkozásra szeretnék reflektálni.

A szabályok szerint 5 perc áll rendelkezésre a kiegészítő használatára. Az átnézése pedig az ellenfél által a "csak a szükséges ideig" tarthat.
Na most az 5 perc túllépése és ennek szankcionálása, pláne a mérése nem szabálykérdés. A szabályok betartatása nem a Kódex feladata. Úgyszintén a szankcionálás sem.

Ez utóbbira egyébként a versenybírók kódexe ad segítséget.

170.6.9. A versenybíró jogosult a szándékosan szabályt szegő játékost figyelmeztetni, profi játékosokkal szemben jogosult büntetőszabályt alkalmazni.

170.6.10. A versenybíró indokolt esetben jogosult a verseny szervezőjénél a játékos versenyeredményének törlését, részleges korrigálását, illetve rendkívül indokolt esetben a játékos versenyből történő kizárását kezdeményezni.

Tehát ha a versenybíró észleli a szabálytalanságot, ezt jelzi a szervező felé, és a szervezőnek van joga szankciókat alkalmazni.

Beholderes, azaz hivatalos versenyen a bíró és a szervező ugyanaz a páros. Azaz, ha a bíró azt észleli, hogy valaki szándékosan húzza az időt, korrigálhatja a versenyeredményt (azaz odaadhatja a meccset az ellenfélnek), illetve kizárhatja a versenyről a szabálytalankodó játékost. Nyilván többszöri eredménytelen figyelmeztetés után lehet bármelyiket megtenni.

Mindebből az jön, hogy a versenybírónak joga és egyben kötelessége figyelmeztetni az időt húzó játékost, és amennyiben a dolog ismétlődik, súlyosabb szankciót kell kezdeményeznie a szervezőnél.

Az idő mérésének kérdése... Persze lehet sakkórázni, játszottam sakkórás versenyen, és remek móka, de szerintem csak látszólag szolgálja a verseny ritmusának gyorsítását. A sakkórás versenyek leszűkítik a használható paklik palettáját, és felértékelik az első meccs szerepét, azaz ismét a kezdéshez kanyarodunk.

Lentebb javasoltam, hogy ne a forduló időtartama, hanem a játszmáé legyen mérve, és lefújva. Ezzel kizárható "a nyertem egyet 50 perc alatt, elhúzom a másodikat" - jellegű taktika.
 
Nem “vertük tönkre”. Volt 2-1-es meccsünk. :P
 
Nem tudom, mi simán letoltuk mindhárom partit az összes meccsen.
Még a közelébe sem kerültünk az idő limitnek....
 
Ezt a galádságot én követtem el, sideolás elején teló ki, 5 perces időzítő, stopper indul. Zolival meg tudtuk oldani, Baghar is tudott sideolni, ráadásul két ember helyett...

Inkább Makó B. bírói gyakorlata volt kifogásolnivaló. Megkérdeztem, hogy mennyi idő van side-olásra pároson.
Mondja: 5 perc... na jó, lehet egy kicsit több.
- Mennyivel több?
- Hát, olyan 7 és fél perc.
- És ha lejár az idő?
- Akkor jön a bíró és megsürgeti a játékost.

Kódex: 144.5. A kiegészítő pakli használatára 5 perc áll rendelkezésre.

Nem látom, hogy mi indokolná, hogy pároson több idő legyen a sideolásra... a megbeszélés a párok között? Egy asztalnál ülünk, tudjuk a párommal, hogy kb. mit kell ki-, illetve berakni. Kár, hogy a kódexben nincs benne, hogy mi történik a side-olásra szánt idő letelte után, mert nem hiszem, hogy csak "sürgetés". A legundorítóbb helyzetek a HKK-ban pont az időhúzáshoz kapcsolódnak (ld. Tharr templom), jó lenne ezeket minimálisra csökkenteni. Illetve minek vannak a szabályok, ha a bírók kényük-kedvük szerint változtatják őket?

Egyébként a verseny tényleg jó hangulatú volt, Bagharékkal is jó partikat toltunk (amíg le nem lockoltak bennünket), időhúzást sem tapasztaltam. Ha valaki szeretné, nyugodtan játszhatunk sakkórával/applikációval bármelyik versenyen, illetve betartathatja velem is a side-olásra vonatkozó időt, igyekszem mindegyiknek megfelelni és nem húzni az időt.
 
Sziasztok! Egyre jobban kezd időszerűvé válni a sakk órás verseny. Most magam ellen beszélek , de legyen így. Mivel összesen 34-en voltunk a profiban az 17 pár. Azaz 8 sakk óra kellett volna a profiknál s 2 az amatőröknél. Szerintem ez megoldható lett volna. Talán jövőre. Üdv: papa
 
Jogos, akkor 2 szer esett meg.
Az a meccs mivel elment az én 2. körömben(én kezdtem) bvszeg annyira sokkolt, hogy a végére már nem is emlékeztem,de így már beugrott .
 
Azért szerencsére mi le tudtuk nyomni a 2 kört.
 
Emlékeim szerint nálunk is egyszer fordult elő hogy letudtunk nyomni 2 kört(éppenhogy),de azt is csak azért mert kb 30 perc után bedobták az elsőt.
A sideoknak igazából csak annyi szerepe van jelenleg a pároson,hogy ha nyerted az elsőt akkor bestabilizáld a köv kört h ne kapj ki. Nálunk volt bent direkt jó pár lap ami az agro vonalat jelentette, hogy hátha side után sikerül megnyomni a másodikat,de egyszer sem működött.
 
Stoppert neha kicsapnam en is a versenyeken, ezt nem lehet az ellenfeleiteknek felhozni (nem tudom ki volt es milyen szituban).

Persze a verseny jo hangulatu volt, banhatja aki kihagyta.

Jovore tenyleg Szerencsekerekezunk!
 
A paros a talan a legjobb format a HKK-ban
Egyik fo jellegzetessege (elony-hatrany egyben), hogy a parok bizony megbeszelhetik, mit csinaljanak, ezt tiltani lehetne, viszont ez teljesen mas hangulatot eredmenyezne

Nalunk igy zajlott a moka:
1x kikaptunk --> mar 0-1 volt oda, ezutan minden cselekvesuk elott 5 perces kupaktanacs jott, hogy eldontodjon: ki, mivel, miert, es hogy counterel-e, leszed-e egyaltalan -
Persze erre is szukseg lehet, mert nagyon nem mind1, mit mennyire hatekonyan tudsz megoldani, esetleg a tarsadnak sokkal jobb lapja van az adott szituaciora

2x nyertunk 2-0-ra, itt nem volt gond, bar az egyik forduloban a nagy vegtelen szeretet hangulatban uj taktikahoz folyamodva a side-olasnal ram raktak egy stoppert, de igy is vegeztem mind a ket deckunk kicserelesevel, melyek egesz hatekonnya alakultak : )

1x nyertunk 1-0-ra, ez problemasabb volt, csattogtattuk a Kasug-dinokat, majd ezek eldobatodtak mindket parnal, sok halo, Fokuszalasom is meg a deckben volt, teny, hogy rosszabbul alltunk, bar a nyeres a masik oldalon nagyon messze volt meg(4 kontroll pakli)

4-ből 3 win
Buccholz pontokban sajnos alul maradtunk, a 4. helyet, valamint fejenkent 500 penzt sikerult elcsipni dijazas-ugyileg, viszont a versenyen nagyon jol ereztuk magunkat, es elegge orultem, hogy Kriszt ki tudtam juttatni a Nemzetire
 
"Én nem találkoztam ilyennel"
rövid az a memória, Ati
minket pont így vertetek el, hogy akkor ért véget az első játék, amikor lejárt az idő

támogatom amúgy én is a legalább 2 órás fordulókat
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.