Vissza a Főoldalra
 
Hatalom Kártyái

Milyen legyen a májusi páros verseny formátuma?

1) hagyományos új nemzedék
2) tiltott mágia új nemzedék
3) hagyományos káosz
4) tiltott mágia káosz

(A szavazáshoz be kell jelentkezned!)
További szavazások...
Fórum a témához...

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Éjsólyom orgyilkos
(Könyv szereplő)
Küldd el képeslapként!
Az Éjsólymok mindig is Midkemia legrettegettebb orgyilkosai voltak. Tagjaik közé fogadnak keshieket is, és sötét hatalmakkal praktikálnak.
Nézz szét a galériában!
XLVI. Alanori Mini Olimpia
Board Game Expo 2024.05.18-19.
HKK Tiltott mágia döntő videó
Májusi verseny formátuma
Beholderes HKK verseny március 16. - Versenybeszámoló

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Makróbővítés II. (582. tudati képesség)
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022

A lista folytatása...
HKK kérdés? (47067)
Excelsior (1002)
A májusi verseny páros legyen vagy egyéni? (ÚN-ről és formátumról 2-3. körben szavazunk) (30)
Lapötletek (64943)
[HKK Piac] Régi lapok (1521)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9480)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
A lenge öltözetű Maláj lányok kimaradtak...
 
En 6-ot szamoltam a nevezesnel, annyi biztos volt, esetleg tobb, de sokkal biztos nem.

Viszont tobb eselye van jo helyezest elerni most a kezdobbeknek is az alacsony letszam miatt!
 
Szvsz felesleges ezért külön egybehozni az egészet, aki akart most is a draftot választotta

Amúgy meg én tutira megvárnám az áprilisi versenyt, ott azonos a 2 verseny. Ha a 11-et nézzük akkor megint szomorú, de ha hozzádjuk azt a plusz nem tudom pontosan mennyi (10+) játékost akkor meg megduplázódott a létszám, szóval ezt így nehéz eldönteni.
 
Persze, nem vonunk le komolyabb kovetkeztetest, csak leirtam, hogy az esetleges tovabbi ilyen versenyeken az amatorok ne aggodjanak tulzottan. (a hibazas amugy az amator mezony termeszetes velejaroja)

A 17 amator mar elfogadhato letszam, de ha barkinek van otlete (a 'hetvegen legyen a verseny'-en kivul), amivel jo esellyel tudunk tobb amatort bevonzani (nem mas HKK verseny karara nyilvan), akkor irja be pls. Zsoltieknak egyelore nem sikerult a hetvegen kivul mas indokot talalni.

Draft az amatoroknek is (jovore): gondoltam ra, de akkor 'kizarjuk' azokat, akik meg nem erzik magukat eleg jonak a drafthoz / nem tudnak ennyit kolteni ra.
 
Rendben akkor nem szóltam semmit minden a legnagyobb rendben.A fejlődés megkérdőjelezhetetlen.
 
6 amatőr, de valóban a draft melletti verseny erősen torzít. Inkább pozitívumnak fognám fel, hogy ennyi amatőr draftolt.
 
Ez most amiatt volt, mert 10-15 amatőr sőt kezdő játékos draftban indult mert izgalmasabb, úgyhogy ezt a versenyt most annyira ne vegyük súlyosnak. Általában persze létezik a probléma.
 
Uhh ez a 10 fő körüli amatőr nevezés megint nagyon lehangoló...Tudom pusztába kiáltott szó lesz megint,de valamit nagyon tenni kéne...
 
Akik közül egyikről tudom, hogy enyhén szólva nem tapasztalt a paklival és hibázott párszor. De gondolom a másiknál is az a helyzet. Nem hiszem hogy ebből azt kéne levonni hogy rendben van a pakli....
 
For the record:
Amatorben az elso 4 helyezett good stuff kontrollal jatszott. Volt asszem 2 gyujtogen is.
 
Sajnálom a 3. számú hsz-t. Epés és gonosz megjegyzés volt. Méltatlan minden szempontból.
Igazából viszont azt sajnálom, h túl későn indult be a versenyszervezők immunrendszere azaz természetes ellenállása a gyűjtőgen ellenében, így mar nem tudtuk kiharcolni a gyengítést/tiltást a Beholdet versenyéig.

Való igaz h nagy verseny ritkán zajlik ebben a formátumban, de az esti ex-ek, es főleg a vidéki kétversenyes etapok nem nélkülözhetik a kiírásaikban, mivel két különböző háromjátszmás formátomot nem lehet egy napon lebonyolítani.

A probléma tehát létezik, és tudom h a versenyszervezőknek mevvannak az eszközeik kezelni azt, mégis fontosnak érzem, h a Kiadó is felismerje/elismerje a koncepció irreális és játékélmèny romboló hatását PÖRGŐS formátumon.
EZÉRT születik minden hozzáértőtől hasonló komment, és nem azért mert riogatni akarjuk a kezdőket.

Részemröl a flame lezárva. A saját pörgős versenyeinkről innentől tiltjuk a ravasz vérfatkast, a kronomágikus homokórát és a zan szertartást. Ezek nélkül is van gyüjtőgen csak a pakli felépítése nem olyan triviális mint velük, és talán nem mehet a tuti biztosra a játékos.
 
Inkább a két új alfás ritkán pörögjetek ne ezen a gyűjtőgen szarságon. Már mindenki kisírhatta magát a blogon meg az elmúlt két hétben itt.
 
Persze van az ugy amikor ez nem jön össze egyikőtöknek se...
 
En orulnek a legjobban ha nem lenne igazam. Es senkit nem akarok riogatni. Mindenki ugy megy porgos hagyira h tudja amit lentebb megirtam. Ha meg nem akkor lesz pofaraeses... Szoval aki indul a porgoson szombaton keszuljon fel. Biztosan lesz par jo arc aki jofsjsegbol otthonhagyja a gyujtogent de biztosan lesznek paran akik a biztos kvalif remenyeben nem teszik.
Annak is orulnek ha valoban lenne ellenpakli. En nem tudom rola. A fix halo (halocsapda esetleg harangmester) ad egy kis plusz eselyt. Kar hogy az elobbi kikap a kontrolltol az utobbit meg megoldja a gyujtogen (letori mikor mar lehet)...
Szoval nem akarom senki kedvet elvenni de kijelenteni h "ugyanmar gyjhtogen van ra ellenpakli" egyreszt hamis biztonsagerzetet ad masreszt kiverte nalam a biztositekot. Talan tulreagaltam.
Eljarok az exbe es tegnap is hagyi porgosunk volt. Nem veszi kedvem h van ez a koncepcio. Mast se fog elriasztani. Szerintem.
 
Igen, csak amíg a kontroll (bár ahogy ezt páran említették, az a januári profi elég szomorúan egyhangú volt) élvezetes és skilles matchupokat hoz néhányszor (erős túlzás az egyel több countert húztam, tehát nyerek, pont DK fonalas dekkje az aminél a legelső cselekvés döntő amikor van 4-5 asztalon lévő lapod és esetleg az ellennek is jó pár. Játszottam mirrort, szóval tapasztaltam), addig a farkasokhoz fájdalmasan semmi tudás nem kell, ezáltal nem jó élmény (minden játék kb ugyanolyan).

gondolom legtöbben ezért nem játszunk vele (meglepne, ha nem lenne még legalább 20 embernek meg a pakli az exes résztvevők közül).

Szóval részben emiatt nincs ebből több (plusz ex=fun, behos=tryhardság a díjak+nemzeti miatt, de ez nyilván normális)

U.I.: ez elment privátban is, bocsi
 
Egy kezdő játékosnak felajánlanék egy olyan paklit a versenyre, amivel én is szívesen elindulnék rajta.

Írj privátot itt vagy facen! Ismétlem, csak kezdő játékosnak!

Pacsi: Dév
 
Viszont kernem, hogy ne ebben a topicban harcoljatok mar a gyujtogen ellen, hanem az osszes tobbi forumon (adott versenyek pl.).
Ez a konkret verseny mar ugysem fog valtozni, masik ilyet meg NEM tartunk mostanaban.
 
A helyzet egesz mas lenne (lehetne), a meta-elemzes es keszules mas hangsulyokat kapna, ha nem 1-2 ember indulna ilyennel, hanem a mezony fele (ahogy a kontrollal szokas profin), vagy az egesze, amivel ugye Janos 'riogat' - bar tudom, hogy nem gondolja komolyan.
 
Március 5-én játszottam korlátozásos farkas ellen Főparancsnok kombóval Megrontott lelket és Öntörvényű krabbert tartottam meg.Suzi csillogás-Nekromanta pálca... Nem jutottam el az első körömig.
 
Amugy meg kicsit csalodott vagyok, hogy probalom reklamozni az amatoroknek a versenyt, es pont toled, akitol annyira nem varnam, jon 1 'agyoncsapos' 'ugyis szar lesz, ne is gyertek' hsz . Koszi.

Mindegy, jo lesz! Gyertek amatorok, ahogy az Exibe is szokas jarni, meg a Ligara is szokas jarni (szinten porgos versenyek, mindeddig tiltas nelkul mentek).
 
Nem kell mindenkinek farkasozni, eleg ha valaki, meg meg valaki azzal indul, akkor meg is van az elso 2 helyezett kb. a porgos versenyen
 
OK, ne menjunk ebbe nagyon bele, ugy erzem, tul sok az indulat korulotte.
Az allitasom csak arra az igen eltulzott esetre reagalt, hogy ha "mindenki verfarkassal menne". Szerintem barki siman ossze tudna rakni 1 kifejezett ellendecket, ami 80%-ban verne a pakli (ugyanaz, mint hagyi side utan, csak meg inkabb ramegy). Nyilvan mar a feltetelezes is hulyeseg.

Amugy meg mi most mar nem tiltunk, porgos verseny max. 1 ev mulva nalunk, ha egyaltalan erdemes tartanunk, mert amugy is Dunat lehet rekeszteni vele mostanaban.
 
Csak mesélem h tegnap börtönös farkasok ellen játszottam az íjászaimmal kétlapos pörgősön...
A börtön kezdett, preventorral kivette a kezemből a Semmizést. Pedig behúztam. Talán ha kezdek. Talán ha nem prventorral nyit. Akkor kb 30% esélyem lett volna. És szintén csak úgy mesélem, hogy az 50 lapombol 20 tudott semmizni.
Nyilván teljesen kiegyensúlyozott a deck.
 
A vérfarkas dekkek felét elcsomagolta, 1-1 úgyhogy a gen balanced, nincs miről beszélni!
 
És mennyivel játszott? :P
 
De "csak" az egyiktől :P
 
Ebben a Szati-féle "ellendeckben" az a legjobb, hogy szegény Bálint így is kikapott a farkasoktól. Így születnek a városi legendák.
 
Ja a tiltasokat a D-s versenyrol vettuk at (amik ott meg lettek szavazva), remelem, jol tudtam mindent.
 
Nem tudtam, hogy van kifejezett ellenpakli. És azt sem, hogy tényleg gyűjtőgen-verő pakli lenne, és nem csupán szerencsésen megverte egyszer a gyűjtőgent pörgősön....

Megjegyzem bármilyen tempódeck-kel meg lehet verni a gyűjtőgent:

- HA kezdesz
- HA kezdőkézre megvan a meginduláshoz minden (jelzem, börtön ellen viszonylag nehéz, bilincs ellen kicsit könnyebb összehozni)
- ÉS az első körében nem tud kipörögni a gyűjtőgen.

HA mindez összejön, AKKOR talán a második körödben meg tudod verni. Később már biztosan nem. Vannak persze kivételes véletlenek.

Ellenben lehet akármilyen jó decked:

- HA nem kezdesz
- Ha nincsenek kezdőkézen az ellenlapok
- ÉS nem tudsz nyerni legkésőbb a második körödben
AKKOR csomag.

Szerintem. De vannak itt nálamnál nagyobb szakértők a témában, biztos lesz, aki lehülyéz, és kijavít.
 
Ha igy tortenne, easy win lenne az ellenpaklinak. Szatit lehet(ne) netdeckelni szerdarol, akar meg boostolva.
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.