Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Titkos ügynök
(Shadowrun archetípus)
Küldd el képeslapként!
A titkos ügynökök nem csak a lopózás és behatolás mesterei, de képzettek az elektronika és a technika terén is.
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
XLVI. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
A Sötétség Kora - helyzetjelentés

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (22)
HKK online, TF online, Argum City (49)
Lapötletek (64957)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Versenyhirdető (1827)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Egy kis adalék: megnéztem, mennyire hasított Jagumir a behós versenyeken.

februári jellemek harca: 6 profiból 1-nek volt a kiegészítő paklijában, fő pakliban senkinek.

márciusi pörgős: itt csak az amatőr paklilistákat találtam, 4-ből 2 használta.

áprilisi egyszínű: 6 profiból 1-nek volt a kiegészítő paklijában, fő pakliban senkinek.
 
Egy szóval sem állítottam, hogy én egyedül mindent jobban tudnék megítélni, mint pl. a profi játékosok összessége, valamit nagyon félreértettél Az viszont tény, hogy Balázs és én tudjuk magunkat függetleníteni a csordaszellemtől, attól, hogy valamit valakik hangosan kántálnak, nem csatlakozunk automatikusan a tömeghez, hanem előtte átgondoljuk, tényleg jogos-e, amit kántálnak.

Abban igazad van, hogy nekem teljesen mind1, a lap tiltva van-e, vagy sem. De viszont épp ezért tudok objektív döntést hozni, ellentétben egy játékossal, aki elfogult, vagy azért, mert van neki a lapból, vagy azért, mert nincs neki, vagy azért, mert szétverték az adott lappal, vagy azért, mert sikerélményt hozott neki.

Egyébként most nem csak konkrétan a Jagumir tiltásról vitázunk, hanem a tiltások mechanizmusáról. A tiltott lapokról, a játék esetleges szabályváltozásairól jobban szeretünk mi dönteni, és SOKKAL az aktuális verseny előtt. Ez, hogy a fórumon azt mondják néhányan, hogy már a mostani versenyen, pár nappal előtte tiltsuk ki Jagumirt, és ha nem tesszük meg, akkor nem értünk a játékhoz, ez nem pálya, ez nem így működik.
 
Abszolút igazat adok Jánosnak. Sajnos időnként előállsz ezzel a dologgal Miklós, hogy Te jobban megtudsz ítélni dolgokat mint másik 10-30+ profi játékos. Tegyük fel , hogy Neked van igazad(nem így gondolom,de tegyük fel) ,de jelen esetben egy olyan kérdéskörről beszélünk ami Nektek teljesen mind1 kellene, hogy legyen. A játékot MI játsszuk hagy döntsük el miképp szeretnénk ezt megtenni. A játékosok kérését figyelmen kívül hagyni (ami nem kerül egy kumma Ft-ba sem) sztem hatalmas öngól...
 
"Egy 4 VP-s lapnak tényleg nagyon betegnek kell lennie ahhoz, hogy bárki megfontolja, hogy lassan járjon kívül máshová berakja."

Mondjuk bennem felmerül a kérdés, hogy egy lapnak amit nem annyira egyszerű beszerezni, mint pl. egy ZV-s ritkát, mért kéne feltétlen 1-2 paklinál többe beférnie...a másik 3 bdv-s lap mind 1-2 paklis
 
Valóban nem lehet olcsóbbítani. Tény, én nem feledkeztem meg róla. Lehet viszont helyettesíteni, és lehet Vp-t termelni is, csirió módon.
Plusz - és ezt ismét hangsúlyoznám - kizárólag a Sokszínűség jutalma formátumról beszéltem, ahol a játék nagyobbrészt vígan eljut addig a pontig, amikor a mana már felszaporodik, pontosan a lapok csekély ik-e miatt.

Összességében már nagyon unom, hogy mindig én vagyok, aki vészmadárkodik. Értettem belőle, a jövőben nem fogok rámutatni semmi hasonlóra.

Biztos nincs igazam. Biztos nagyon balanszos a B. Jagumir, és csak én látom broken-nek. Biztos sokkal többször van blank-ként kézben, mint ahányszor meccset nyer, és nyilván tévedtem.

(A politikai hasonlatot meg indokolás nélkül, ám de határozottan visszautasítom. Ez mindenkire nézve mélyen méltatlan volt.)
 
János, amiket írsz, olyan mint a Fidesz népszavazásos plakátján az érvek, van amelyik állítás önmagában igaz ugyan, de nem lesz tőle a lap bróken, és van, amelyik egyszerűen nem igaz. Egy nagyon fontos dologról megfeledkeztél. És ez a lap idézési költsége. Mondhatnám úgy is, hogy

"A lap nem bróken, mert 4 VP-be kerül, és nem lehet olcsóbbítani."

De ez sem lenne feltétlenül igaz - a lap brókenségét ugyanis nem a felsorolt képességek összessége határozza meg, hanem a tapasztalat, hogy működik a gyakorlatban.

Mára már eljutott a HKK odáig, hogy semmi se fontosabb, mint a lap idézési költsége. Egy 4 VP-s lapnak tényleg nagyon betegnek kell lennie ahhoz, hogy bárki megfontolja, hogy lassan járjon kívül máshová berakja. 1-2 VP-ért jövő lapok sokszor 2-3 lap előnyt adnak. Ha egy ilyen létrejön, kikaptál. Az elméleti lehetőséged persze megvan - a Jagumirral ellentétben - hogy countereld, de gyakorlatban sokszor nem fogod. Nem mondom, hogy a Jagumir nem erős, de nem "bróken", és ezzel a logikával rengeteg más lapot is tiltani kéne - gyakorlatilag mindent, amit ha sikeresen kijátszol, jelentősen megnő az esélye, hogy nyerni fogsz.
Arról sajna nincs statisztika, hányszor rohad valakinek a kezében ott a Jagumir, miközben elveszíti a játékot, csak azt érzed, hogy ha lerakta, akkor húha de nagyon.

Az URek tiltásánál is hasonló gondolatmenet volt, ami miatt most a Jagumirt tiltani akarják (és amit ha folytatunk, a végén lesz egy 50 lapos extra tiltott listánk az 1-laposra), hogy "nehezebben megoldhatóak". Én azt a szabályt nem bolygatnám, ennek nemcsak balanszolási céljai vannak, ettől lesz még egyedibb a formátum.
 
A Védnöki Programnak az a lényege, hogy ha valaki szeretné támogatni a játékot illusztráció-szponzoráláson keresztül, akkor legyen rá lehetősége.
Szerintem pont az lenne visszás, ha erős versenylapokkal próbálnánk motiválni a játékosokat a "belépésre". Ajándék vs. pay-to-win.
 
Elég ha csak annyira erős hogy valamilyen speciális versenyen kötelező darab legyen.
 
Szerintem meg pont egy használható erős versenylappal tudtátok volna a védnöki programot még sikeresebbé tenni. Ha egy használhatatlan gyüjtilap, akkor a jövőben még szerintem csökkenni is fog az érdeklődés a védnököléssel kapcsolatban.
 
Akkor már inkább a tiltott mágiát kéne visszavezetni
 
Ezt en sem ertem, hogy tiltodtak ki az UR-ek errol a formatumrol par eve, ezt felul kene biralni (esetleg 1-2 konkret UR-t tiltani, ha van olyan, ami itt tul eros) - de iden mar nem fogjuk.
 
Megjelenesnek a verseny szamit, szoval aug. 1-tol. De ne gondoljatok brutalis versenylapra .
 
Ja bocs, nekem ugy tunt, te mar altalaban beszelsz a Jagumirrol, nem csak Sokszinen - akkor felreertettem.
 
A vednokos promo lapokat mikortol lehet majd hasznalni?
 
Nem, tudom, de engem a raia dekk a második, harmadik körre bőven elcsomagolt egylaposon, de egy arochos, vagy egy tárgy is képes lehet erre.

Egyáltalán nem tartom parának a jagumirt. Vagy az összes kódos, bdv-s, hsz-es lapot tiltsuk, vagy egyiket sem.

Részemről az UR.-eket is engedném, mert akkor jóval nagyobbak lennének a variációs lehetőségek "sokszínűbb" lenne a formátum.
 
A játék Jagumírtól eldől az első-második körben általában, hagyományoson.

Épp vasárnap játszottunk hagyományos formátumon, a harmadik körben vége volt a játéknak. Négy lapos kezdésnél összesen 6 lapot vettem kézbe a játék ideje alatt, míg ellenfelem 15 vagy 16 (!) lapot játszott ki.

A két megállapítás nem mond ellent egymásnak. Sokszínűség jutalma formátumon elvétve lesz első-második körös győzelem, a meccsek elhúzódnak, és egy jókor behúzott Jagumír eldönti a játszmát, mivel ésszerű keretek közt megoldhatatlan.
 
Es meg van, aki azt mondja, hogy a jatek eldol az elso 2 korben! Itt a tokeletes cafolat
 
Hol volt mostanaban (tobb) Sokszin verseny? Erdekelnenek a helyezett paklik.
 
Jagumír azért broken mert:

1, nem lehet rá reagálni,
2, nem lehet forrással leszedni
3, reakcióból kitehető,
4, lapot akadályoz meg
5, gyakorlatilag nem lehet leütni (mivel 6+1-et véd mágikusan)
6, színtelen, ezért minden pakliba befér
7, nagyot ütő lény, azaz tökéletes ölés.

Nem az egyes tételekkel van baj, hiszen sosem rugózott senki azon, hogy mondjuk a Furmányos pegazusra igaz az 1-es (bár nem teljesen, hiszen semlegesíteni őt lehet), a 2-es, és ha annyi Vp-t tolok bele, mint Jagumírba, akkor az 5-ös és a 7-es is. De sokkal könnyebben leüthető, és színe miatt sem fér be mindenhová.
Repro szintén forrásra immunis, nem lehet rá reagálni, és sem mérgezni sem megsebezni nem lehet, de fehér, ami korlátozza, hova tehető be, és nem lehet kitenni az első négy körben, nem lehet reakcióból kitenni és persze nem akadályoz meg semmit, Jagut meg akár az elsőben kitehetem, és jóval nagyobb. Jah, és Repro egy UR...

Ez a hét tétel túl sok egyben egyetlen lapra, és akkor még nem is beszéltem arról, hogy van egy side-képessége, ami miatt még a játék korai szakaszában sem teljesen blank.

Nagyon jó lap, tény, csak úgy három évvel megelőzte korát. A játék még nem tart ott, ahol Jagumír, ezért nagyon kilóg a metából. Ezt kéne végre elfogadni. Szerintem.
 
A HKK elképesztően összetett tud lenni, a kombinációk óriási számának köszönhetően. Bármennyi munkaórát is ölünk a tesztelésbe, lesznek olyan kombinációk, amelyeket nem fogunk tudni kipróbálni.
De ez egy egyszerű matematikai tény, nem pedig bizonyíték arra, hogy nem végezzük jól a munkánkat, vagy nem értünk a HKK-hoz annyira, mint egy aktív versenyző.
Természetesen senki sem tudhat mindent, de a tervezők/tesztelők HKK-val kapcsolatos tudása, ismeretei, a játékrendszer, játékegyensúly átlátása nyilván jobb, mint az átlag játékosoké - különben a játékot nem ők terveznék, hanem az, aki ennél jobban ért hozzá.
 
Neharagudj Miklos de nem mindig tudjátok úgy megítélni mint mi játékosok. Egy tesztelésen ahol ott vagytok tizen hiába full profik semmiképp nem hasonlítanék össze egy 50 fős versennyel ott sokkal jobban kijönnek a dolgok mint egy tiz fős tesztelésen.(Nem hiába vannak lapok nerfelve utólag!) Több szem többet lát az hogy ott vagytok meg hogy játszotok az teljesen más nagyon sokszor ti is csak pislogtok versenyen ha feljön valami érdekes dolog amit nem gondoltatok vagy tudtatok! Én meg ezt tudom ott szoktam lenni... De én se vitát szeretnék generálni ezzel csak nem értem ha mindenki egyértelmüen mond valamit ráadásul profi tesztelők is akkor miért kell ennyire ellenkezni.Nagyon egyszerű a szavazás is mert mellé iratjátok a szavazó nevét és már meg is van oldva.De nézzük meg a szombati versenyt kiváncsi leszek mi lesz a sorsa.
 
"Soha nemértettem miért kell leszavazni a játékosok véleményét főleg ugy hogy nem játszotok a versenyasztalokon csak kivüláló szemmel látjátok és ez alapján itéltek"

Folyamatosan játszunk a legjobb HKK-sokkal tesztelésen, és ott vagyok a beholderes versenyeken is. Meg tudjuk ezeket a dolgokat ítélni annyira, mint egy játékos, hidd el.
 
Ahogy írtam, nem zárkózunk el egy lap tiltásától egy constructed formátumon. De ez nem egy szavazás alapján fog történni, különösen nem akarunk a nemzetiről egy lapot tiltani olyan emberek javaslata és szavazata alapján, akik ott sem lesznek A saját versenyünkön megnézzük, mennyire domináns a lap.

Nem spoilerezni akarok egyébként, de az év végi kieggel jön majd olyan lap, ami le tud szedni forrás immunis lapot is - ha valakinek a mágikus támadású lapok sora nem lenne elég. Ha aggódsz a Jagumir miatt, készülj ellene.

Ha az a gond, hogy nem lehet rá reagálni. Ezt a dolgot már korábban sem értettem, de azért nem álltam neki komolyan vitázni róla, mert úgy tűnt, ez inkább érzelmi dolog sokak részéről, mint egy racionális dolog. Ha jobban megnézitek, százával adtunk ki már olyan lapokat, amelyeken Anti-mágia szerepel, és egészen 2 évvel ezelőttig nem igazán volt olyan counter, ami nem varázslat volt. És ez sosem zavart senkit... Még most is, a semlegesítések korában, vidáman ugrálnak le 1. körben az anti-mágiás lapok, akkor még nem nagyon tudod őket semlegesíteni.

A fürkész vs Jagumir témában: nagyon nem mindegy nerfelés / tiltás szempontjából, egy lap mennyire ritka. Ott van Molluszk, hosszú ideig a HKK egyik legbrókenebb lapja volt. És egyben a legritkább UR is. Többször felmerült a tiltás/nerfelés, de ez mindig erős ellenállásba ütközött.

A Jagumir hagyományoson nem igazán használják, tiltsuk ki arról a formátumról, ahol van értelme?
 
Soha nemértettem miért kell leszavazni a játékosok véleményét főleg ugy hogy nem játszotok a versenyasztalokon csak kivüláló szemmel látjátok és ez alapján itéltek.Az hogy egymást közt mit teszteltek az édes kevés(főleg ha épp nem is játszotok a lappal) Jó esélyel kontrollok harcárol fog szólni ez a verseny ahol bőven megélik a játékosok a 4.5.6. kört mivel Sokszínűség versenyröl beszélünk!(Ez nem egy EXES pörgös sokszin lesz!) Mostanába csak ilyen versenyeken indultam és a tapasztalat az volt hogy akinél jött a jagumir az sajnos nyert is ez tény ez lesz most szombaton és ha nem lesz kitiltva akkor a nemzetin is! Nem értem mikor játszottatok vele utoljára hogy nem 'fért ki sose vagy ha igen akkor már mindegy volt' meg balázst se értem milyen csodapaklikkal tesztelt hogy nem fért be csak egy közelébe és az volt a leggyengébb ez számomra érthetetlen hogy ezt miért mondjátok és miért ez a véleményetek. Én is kontroll játékos vagyok nekem édes mindegy hogy mi lesz vele csak nagyon elszomorító amikor az ellenfeled CSAK azért nyert mert nála Jagumir volt. Túl sokan problémáznak ezen és igazuk is van szavazást kell rola csinálni mindenki rájött már aki elment egy-két soxinre hogy a Jagumir teljesen bróken!!
 
Ha végigjátszol néhány ilyen versenyt a nem túl távoli jövőben, magad is osztani fogod a többség véleményét. Hagyományoson a paklik egy része egészen egyszerűen legyorsulja Jagut, azaz hamarabb dööl el a meccs, minthogy labdába rúhatna. A sokszín viszont lassú formátum, a meccsek simán eljutnak a 4-5 Vp-s körig, sokszor még tovább is. Ilyen környezetben Jagumir tud tempóból jönni, megfoghatatlanul, leszedhetetlenül. Szóval itt minden pakli sikerrel forgatja.

J.J.
 
+1
 
A védnökök milyen lapot kapnak? (Mit tud a promós lap?)
 
Bocs,de azthiszem itt most megint jobb lett volna ha csendben maradsz...
 
Az lehet hogy ott nem volt benne, de mások is játszanak egyrészt (és lehet nekik bent van úgy hogy pl jó bele), másrészt egyszerűen nem jó ellene játszani, egy rosszul dizájnolt lap.

A counterek felértékelődnek egy ilyen versenyen és előkerülnek kevésbé használtak is, ennél meg ugye fixen nem jön létre egy lapod. Másik gond hogy miután kint van sem lehet megoldani (nem tudom mi az a sok mágikus támadású lény ami képes leütni, és ugye itt egy-egy lesz belőlük bent, hirtelen a furmányos jut eszembe csak).
 
Semmi baj. Mindenkinek lesz a paklijaban es ennyi... csak ramutatnek hogy anno ennyi eleg volt a furkesz tiltasahoz. Mondjuk az csak egy gyakori ez meg egy promo lap...
Remelem nem lesz igazam de majd egy "tegye fel a kezet aki hasznal Jagumirt" lehet erdemes lenne.
 
 | 1 | 2 | 3 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.