Vissza a Főoldalra
 
Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett

Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Zén Legendái: A fény gyermekei szeptember 18.
Hatalom Kártyái - Kristályláz július 17.
A pillanat képe
Ryuku hajóroncs felé úsztomban...
(Túlélők Földje életkép)
Küldd el képeslapként!
"A partról úgy tűnt, egész közel van az a ryuku hajóroncs!" - gondolatok egy nagyra nőtt vérkeszeg és egy ádáz vízdémon leölése közötti nyugalmas percekben
Nézz szét a galériában!
Iustitia
2021 szeptember Beholderes HKK versenybeszámoló
Kérdezz-felelek 42.
XXXVI. Alanori Mini Olimpia
Válogatós verseny - 2021. szeptember 18.

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2019
Hatalom Kártyái - Profi versenyzők listája
Hatalom Kártyái - Lezajlott versenyek
Hatalom Kártyái - Versenykiírások

A lista folytatása...
Iustitia (129)
HKK pakliszerkesztő (178)
[HKK Piac] UR lapok (10615)
Mini befizetési akció 2021.09.14. ( kedd ) - 2021.09.21. (6)
[HKK Piac] Gyakori / nem gyakori lapok (3198)
2021 szept. beholderes HKK versenybeszámoló (3)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:Utoljára ezt küldték:
Aranytigris
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | ...
Nézet:
FIGYELEM FIGYELEM!!!

Aki holnap esetleg még az ajándék bontogatás előtt szeretne egyet HKK-zni lesznek páran lent az EX-ben 5 után. Tessék bátran csatlakozni!!!
 
Nyugi hirtelen halál marad mert ez egy olyan ROSSZ ami kell ahhoz hogy életben maradjunk. Ez a hely ezt tudja, nem szeretem ezt én sem,de lehet rá készülni.Rám egyébként fejlesztően hatnak az Exes versenyek. Messze földön híres, hogy igen lassú játékos vagyok,de egyre kevesebb X-et produkálok az utóbbi időben és ez nem feltétlen csak az miatt van mert hordákkal indulok(lásd pl most a ködös mező ahol egy X-et hoztam most össze). Ne vegyük túl komolyan ezt a versenyt és nem lesz gond a hirtelen halállal.Valamint bíztatnék mindenkit arra, hogy járjon el etikusan és ha egyértelműen látszik, hogy a másik nyer pl a köv körben akkor legyen olyan drága és dobja be neki a javára.
 
Abba is hagynám az Ex-be járást. Számomra pont az az egyik vonzerő, hogy nem kell rászánni az egész napot egy versenyre.
A másik, hogy azok a plusz félórák azt jelentenék, hogy talán még a zárórából is kicsúsznánk. Nem opció nekem, hogy éjfélre jussak haza.
 
ez mondjuk szimpatikus és igen, lejjebb vinném az első helyért járó pontot, akár a standard 20-tól 1-ig is lehetne ebben a megoldásban, vagy mondjuk 22-20-18-17-stb.

az 50-25-25%-ot mondjuk jól ki kell dolgozni, mert nyilván nem leszünk mindig 4-gyel oszthatóan
pl. 23 főnél (azaz 3 "extra pont" esetén) én +2 pontot adnék az elsőnek és +1-et a másodiknak
 
Szerintem simán alkalmazhatnánk a kezdő ligán is bevált pontrendszert egy kicsit módosítva:
az első helyért 25 pont jár, a másodikért 20, a harmadikért 18, a negyedikért 17, és így tovább. A huszadik 1 pontot kap.
Plusz, hogy ne vegyük el a létszámból fakadó előnyöket, ahány ember nem kapott pontot (tehát a 20. helyezett után végzettek), annyi plusz pont kerül szétosztásra a top3 között. (mondjuk 50%, 25%, 25% arányban. Azaz ha mondjuk 28-an vagyunk, akkor az első helyezett +4, a második és a harmadik +2-2 pontot kapnának)
Elképzelhető, hogy így az első helyen végzett túlságosan is elhúzhat, de szerintem még nem vészes, illetve lehet kisebb is a győzelmi pont értéke az 1. helyen.
Nyilván ez egy ötlet, amit nem feltétlenül kell 100%-ban átvenni, de szerintem így jobban nyomon követhető és kalkulálható a verseny.
 
Tökéletes a pontrendszer, azon nincs mit változtatni. A hirtelen halállal viszont nem kis bajom van, + fél órát rá lehetne szánni arra, hogy normálisan végződjenek a meccsek...
 
ezzel is az a baj, hogy pl. okt. 7-én, amit megnyertem, 21-en voltunk, most legutóbb, amit Elekes Gabi nyert, 31-en, de mindkettő 8 fordulós volt
és azért nem kérdés, melyik volt nehezebb győzelem...
arról nem is beszélve, hogy 21 főnél a 16. még kap 1 pontot, pedig nagy eséllyel ez már a "futottak még" helyezés, míg 31 főnél a 16. még bőven középmezőny

szóval ezt sem tartom jobbnak, mint a jelenlegi verziót
 
Szerintem ha visszanézzűk az elmult pár hónap versenyeit, szerintem majdnem mindegyiken 8 forduló volt tartva. Talán 1 verseny volt, ahol 9 forduló lett tartva. Viszont ha stabilan a 8 fordulók megmaradnak, akkor nem gondolom, hogy a nevezők létszáma nehezítené, vagy könnyítené a verseny megnyerését.
Kezd elég stabillá válni a 20 fő feletti létszám, így szerintem lehetne tartani a fixen 8 fordulós versenyeket.

Vagy ha annyira nem tetszik ez az ötletem, mondok egy másikat, ami talán nem tesz akkora külömbséget egyes versenyeredmények között. Vezessétek be azt, hogy az adott verseny köreinek számát szorozva 2-vel pontozást. Így egy 7 fordulós meccsen az első helyezett 14 pontot kap, a 14. meg egyett. Egy 8 fordulós meccsen az első 16 pontot, a 16. 1 pontot kap. Ezzel nem kerülsz sokkal nagyobb előnybe, de díjazva van az, hogy egy nagyobb létszámú versenyt nyertél meg. Várom a véleményeket
 
Én ennél egy picit árnyaltabban fogalmaznék .A jelenleg felvázolt B -tervet én sem tekintem jobbnak mint az előzőt,de továbbra is várjuk az esetleges alternatívákat. Lehet van jobb megoldás mint a jelenlegi. Ha van ötletetek dobjátok be és megfontoljuk.
 
Robi javaslatával viszont nem értek egyet, bár az is igaz, hogy egy 20 fős versenyen elsőnek lenni ne érjen már ugyanannyit, mint egy 28 fős versenyen 9.-nek lenni... de fordítva is igaz, nehogy már ugyanannyit érjen egy 20 fős versenyt megnyerni, mint egy 28 főset. És ha már két igazságtalannak tűnő pontozás közül kell választani, akkor inkább maradjon a mostani.


Mint társrendező mondom, hogy a pontozás marad.
Ahogy Gice írta, nehezebb megnyerni egy versenyt, ahol 32-en vannak mint ahol 20an. Előbbinél 8 forduló, utóbbinál 7 szokott lenni.
 
az aktív versenyre járást szerintem is jó lenne értékelni, akár a pontversenyben is

pl. a 8 feletti versenyekért versenyenként 1 pont járna vagy valami ilyesmi (esetleg kétszintessé tenni, 9-10. verseny 1 pont, 11-12. verseny 2 pont)
nem világrengető előny, de mégiscsak számít valamit

azzal viszont egyetértek, hogy azonos pontszám esetén az végezzen előrébb, aki kevesebb versenyen volt ott

Robi javaslatával viszont nem értek egyet, bár az is igaz, hogy egy 20 fős versenyen elsőnek lenni ne érjen már ugyanannyit, mint egy 28 fős versenyen 9.-nek lenni... de fordítva is igaz, nehogy már ugyanannyit érjen egy 20 fős versenyt megnyerni, mint egy 28 főset. És ha már két igazságtalannak tűnő pontozás közül kell választani, akkor inkább maradjon a mostani.
 
Nem sajnálom a Balázstól a 10. helyet. Végre valamiben meg tudott előzni

A Jufénak már felvetettem, hogy jövőre viszont jó lenne megreformálni a pontozást. Nem érzem teljesen korrektnek a jelenlegi pontrendszert, hisz itt nem csak a versenyen nyujtott jó teljesítmény volt fontos, hanem az is, hogy az adott versenyen hanyan vettek részt.
Az ötletem:
Minden versenyen az első 20 helyezett kap pontot. az első 20-at, a 20. egyet. A pontegyezőségnél meg dönthetne az, hogy az azonos pontú versenyzők a legjobb eredményük elérésekor hány ember tette tiszteletét a versenyen. Pl mindkettőjüknek van egy versenygyőzelme, az egyikőjük 20 fős mezőnyben lett eredményes, a másik 25 fős mezőnyben. Így a 25 fős első hely szebbnek tekinthető, így övé az elsőbbség. Ez amolyan buholc jellegű másodlagos pontként.
Persze ez csak egy ötlet, de szerintem a minden versenyen ugyanaz a helyezés ugyanannyit érjen mint másikon sokkal igasságosabb lenne.
 
Jufe, az igazságos
 
Nyugi nem fog rosszul járni az sem aki hűséges(igyekszem ugy sakkozni, hogy a LEHETŐSÉGEINKHEZ mérten mindenki éreze a törődést):P
 
Érthető, hogy kevesebb versenyhez több skill kell azonos pontszámért, ugyanakkor demotiváló lehet a törzseket azzal büntetni, hogy ez nem vevődik figyelembe. Szerintem érdemesebb volna a jövőre nézve ezt megfordítani, "hűség" okokból. Vagy csak én érzem úgy, hogy aki többször próbálkozott, és többet küzdött, az előrébb való, mint akinek az impulzív teljesítménye jobb volt?
Persze mindkettőtökre barátomként tekintek, és szívem szerint a 10. helyet osztottam volna meg közöttetek! ^^
 
Gratula Feri!
 
Grat Feri a ligához! Ja és köszi az idei versenyszervezést, meg a hozzá kapcsolódó sörözgetéseket!

Folyt köv.
 
Köszi szépen srácok és ezúton is gratuálok mindenkinek aki részt vett a ligában.
Köszönöm külön Gicének és Pitnek akik átnézték a dokumentációt!
Valamint igen pontegyenlőség esetén az döntött ki érte el az adott eredményt kevesebb verseny alatt,de ne bánkódj Robi lesznek még apró "meglepik".
 
Nagyon szoros a befutó! Gratu mindenkinek és különösen neked JuFe!
 
ISZONYAT!

Grat JuFe :P
 
Remélem vajjal!
 
ha az e heti verseny eredményei jól vannak beírva, akkor stimmel az, amit beírt JuFe
csak ugye ezt a versenyt nem tudtam ellenőrizni, mert itt még nincs fent az eredmény
 
Jufe a múltkor azt mondta nekem, hogy pontazonosság esetén az összességében kevesebb versenyen induló lesz előrébb.
 
Jobban megkentem.
 
A Klujbi milyen alapon végzett a 10. helyen, s lettem én a 11.? Jobb a buholca, vagy Ő kedvesebb volt hozzád?
 
én szívesen vállalom az átnézést
de nem hiszem, hogy rossz, szóval grat!
(nem elég, hogy versenyt rendezel magadnak, hanem egy komplett ligát is? )
 
Megszületett az EX liga végeredménye. Tadamm:

1 Juhász Ferenc 136
2 Pásztor Szabolcs 134
3 Kocsis István 133
4 Kocsis Norbert 122
5 Dárday Gergely 120
6 Erdős Viktor 117
7 Szabó Krisztián 2. 112
8 Gergely Ferenc 108
9 Tamási Viktor 106
10 Klujber Balázs 101
11 Jobbágy Róbert 101
12 Aranyi Ákos 92
13 Váradi Paszkál 91
14 Várnai Péter 91
15 Smáler Viktor 90

Természetesen bunda az egész mert valami csoda folytán én nyertem,de a dokumentációt szívesen elküldöm bárkinek aki igényli és utána lehet számolni(sőt örülnék is ha valaki vagy akár többen átnéznétek mert ember vagyok így tévedhetek és volt manuális adatrögzítés is nem csak képletezés).
A díjazással még kicsit sakkozom, hogy-hogy legyen,de jövő héten elkészülök azzal is és tervezek egy évértékelő cikket is írni a blogra amiben mindent beleteszek. Ha addig áttudná valaki nézni a számításokat az külön öröm lenne. Addig is akivel nem találkoznék BOLDOG KARÁCSONYT!
 
Valaki esetleg kattintott 1-2 fotót Ex-be?Roland most ugye nem volt és kiment a fejemből az extra dokumentáció. Ha van fotód pls küld át a mailemre.
 
2k-ért jöhet! :P
 
Csak megerősíteni tudlak, Zsolti engem is szépen eltett azon a versenyen . Azután én is kipróbáltam egy tesztpaklimban a kombót (az még a lidércszellemes verzió volt) mondjuk Molluszkkal, hiszen a Lélekgyűjtő pálca volt az egyik kulcs tesztlap, és lehetett vele hasítani rendesen, első körös győzelem is összejött 1x.
 
  ... | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2021
1680 Budapest, Pf. 4 | E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.