Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
Vermon teknős
(Ősök Városa szörnyeteg)
Küldd el képeslapként!
"Mivel egész testét páncél védi, agyonverni szinte lehetetlen. Egy egyszerű varázslattal, vagy egy jól működő lehelettel viszont könnyen elpusztítható." - Encyclopedia Fantasia
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
XLVI. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
A Sötétség Kora - helyzetjelentés

A lista folytatása...
Túlélők Földje - Közös Tudatok listája
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020

A lista folytatása...
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (21)
HKK online, TF online, Argum City (49)
Lapötletek (64958)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Versenyhirdető (1827)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 
  ... | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | ...
Nézet:
Lehet, de nem ajánlott mert elég imba lett mindkettő
 
Persze, Nálunk mindent szabad
 
Norbi meg én megyünk!

Gondolom az új BDV-s lapokat lehet használni!?
Meg is ragadnám az alkalmat, 3 Perzselő homokot kölcsön kérnék szerdára, ha már lenne valakinek addigra
 
Ne felejtsetek el előnevezni a szerdai hagyományos versenyünkre! Darkmelon vagy nálam.
 
Sziasztok szerdára keresek kölcsönbe:
3 Dharosz kincsét

előre is köszi
 
+1
 
Figyelem figyelem!!!

Felcseréltük a legutóbbi cikkünkben megjelenő két versenyünket!. Jan 6 hagyományos verseny tartunk és jan 20 lesz az isteni szövetség(2 szín)!!!! Reméljük majd kikerül lassan a verseny kiírások közé is!
 
Ha már Viktor felvetette a hirtelen halált:

Egyrészről szerintem érdemes ezt kiírni a versenykiírásban. Amikor én voltam nálatok, meglepődtem, hogy ez van, mert a kiírásban ez nem szerepelt. Aztán utólag megnéztem a facebook-üzeneteket, és láttam, hogy abban szó van, de a hivatalos kiírás alapvetően ez, és nem biztos, hogy pl. egy új versenyző a facebook-üzeneteket nézi. Márpedig az, hogy van-e hirtelen halál, vagy nincs, akár egy pakliválasztást is döntően befolyásolhat.

Egyébként én sem vagyok ennek a rendszernek a híve (az Exben pl. mindkét ellenfelem félhulla volt már, akivel a hirtelen halál miatt x-eltem...igaz az egyikbe én is belehibáztam), de nyilván a körülmények ezt teszik lehetővé ott. A sakkóra szerintem ott nagyon nehéz lenne, mind a beszerzés, mind a végén az összeszedés, lehet nagyon elhúzná a dolgokat.

Arra a kérdésre, hogy rá kellene-e szánni még fél órát arra, hogy a fordulók korrektebben végződjenek, én Viktorral értek egyet, de persze itt a nyitvatartási idő is egy szempont (ráadásul én nem is nagyon fogok Ex-be járni).
 
Konkrétan voltak már sakkórás versenyek. Papa, Viktroll és mások is tudnak mesélni a tapasztalatokról, talán megteszik.
 
Lesz ma lent valaki az Ex-ben?
 
A sakkórához egy 'csöppet' komplex ez a játék.
Pl: cselekszek leütöm az órát.
Visszaüti mivel nem reagál.
És ez annyiszor megtörténik ahányszor cselekszek, hisz mindig reagàlhat. Az egész party az óracsapkodásról fog szólni.
 
Nekem az jött le, hogy meccsenként is engedélyezhető legyen a fél óra, így ha van 3 ilyen meccsünk egy versenyen, akkor nyúlna el a verseny.
A sakkóra/applikáció jó ötlet!!!
 
Össz félóra plussz annyit tesz, hogy 10 helyett fél 11-re végzünk, ez nekem még belefér olyan szempontból, hogy a helyzetnek megfelelő (igazságosabb) eredmények szülessenek. Sajnos nem jellemző az, hogy a reménytelenül vesztésre álló fél feladja, ez esetben kicsit jobb lett volna a mérlegem mondanom sem kell... Én feladtam egyszer egy meccset az idő lejártakor, mielőtt valaki rákérdezne...

Sakkórás telefonos applikáció használatának bevezetését javaslom amúgy, 2x10 perces meccsekkel, úgy minden sokkal korrektebb lenne és tarthatnánk a megszokott tempót. Az órák mindenhol egyszerre indulnának (ahogy sakkversenyen is) így nem is lehet vita később. Mező elleni lapkivétel esetén most nem tudom, hogy mi a korlát, de sztem 2 perc legyen a max.
 
Áhh értem. Mi lenne,ha fordulók után lenne 1-2perc "pihi",amikor mindenki odamegy és bediktálja az eredményt? Nektek is könnyebbség lenne így és nem lenne állandó zavargolódás
 
Mivel ez egy 20 perces hirtelen halál format ahol 10-15 pár rohangál hozzád random időközönként,hogy mit játszottak így igen az mert a Te idődből ami optimális esetben 10 perc akár annak a 30%-a is elmehet azzal, hogy beírod az eredményeket.
 
Az eredményrögzítés ekkora teher?
 
Én benne lennék!
 
Meg a föld is fagyos DD
 
Nem volt veled egy kis kutya sem, hogy figyelmeztessen az autóra? Vigyázz magadra legalább nyárig mert drága a virág és a koszorú így télen. Üdv: papa
 
Ezt akár lehetne közösen is csinálnotok a Juféval meg a Pittel. Amelyikőtök végzett az adott meccsel, az leül a géphez és lehet neki diktálni. Amig mindhármótok játszik, addig meg nem diktál senki. Így ti is nyugodtan le tudjátok játszani a meccseiteket. Vagy valami hasonló rendszer.
A Drag pontozós rendszer javaslata is tetszik.
 
Én úgy gondolom, átgondoljuk december hátralevő részében a felvetődött és a fel nem vetődött lehetőségeket a bejglikóma közben, és január első hetében, a 6-ai verseny előtt kihirdetjük, mire jutottunk.

Részemről legalább annyi változtatást üdvösnek látnék, hogy jobban legyen díjazva pontban az, aki rendszeresebben jár hozzánk versenyre, de nekem alapvetően nincs bajom a mostani rendszerrel sem.

Még annyit tennék hozzá, hogy a jövő félévben kicsit szeretnék rágyúrni az egyéni eredményeimre főleg a Nemzeti miatt, ezért valamit ki fogok találni a verseny közbeni eredményrögzítés kapcsán. Eddig se ment nagyon, hogy a játékomra is figyeljek, meg a versenyre is, jövőre lesz valami áthidaló megoldás.
 
bocs telejsen igazad van. mai nap eléggé kihagyok, reggel majdnem elcsapott egy autó... Hol jár az eszem
 
És olyan rendszerre nem gondoltatok, hogy nem pontokat osztogattok a helyezések alapján, hanem simán csak összeadogatjátok a versenyeken elért pontokat, illetve pontegyenlőség esetére a bucholtzokat?
Ez tökéletesen összhangban lenne a mutatott teljesítménnyel.
 
...és természetesen Rolandnak is akarta mondani tanult kollégám...
 
ez se jobb, mint a jelenlegi ötlet.

Konkrétan annó JuFéval agyaltunk a liga beindításánál, hogy mi lenne a legjobb. Volt több opció is, a tiédhez hasonló is.

Ki szeretném emelni, hogy sokszor a helyezettek között nüansznyi különbség van, ami akár egy buccholcz, akár egy kezdésnek köszönhető. Éppen ezért nem éreztem/ük helyesnek azt, ha nagyon nagy pontkülönbségek vannak a játékosok díjazása között. Innen jött a jelenlegi, jól működő rendszer, hogy lényegében egy inverz helyezés egyenlő pont lett a megfeleltetés.

Tetszhet nem tetszhet, de az egyszerűsége, átláthatósága és adminisztráció igénytelensége folytán nem tudunk egyelőre jobbat, ami ezeknek megfelelne.

Ötletelni lehet persze, és ha tényleg érkezne egy jobb verzió, akkor megfontoljuk. Addig viszont ez marad, mert JuFénak és nekem is nem kis munkánk van a szervezéssel.
 
FIGYELEM FIGYELEM!!!

Aki holnap esetleg még az ajándék bontogatás előtt szeretne egyet HKK-zni lesznek páran lent az EX-ben 5 után. Tessék bátran csatlakozni!!!
 
Nyugi hirtelen halál marad mert ez egy olyan ROSSZ ami kell ahhoz hogy életben maradjunk. Ez a hely ezt tudja, nem szeretem ezt én sem,de lehet rá készülni.Rám egyébként fejlesztően hatnak az Exes versenyek. Messze földön híres, hogy igen lassú játékos vagyok,de egyre kevesebb X-et produkálok az utóbbi időben és ez nem feltétlen csak az miatt van mert hordákkal indulok(lásd pl most a ködös mező ahol egy X-et hoztam most össze). Ne vegyük túl komolyan ezt a versenyt és nem lesz gond a hirtelen halállal.Valamint bíztatnék mindenkit arra, hogy járjon el etikusan és ha egyértelműen látszik, hogy a másik nyer pl a köv körben akkor legyen olyan drága és dobja be neki a javára.
 
Abba is hagynám az Ex-be járást. Számomra pont az az egyik vonzerő, hogy nem kell rászánni az egész napot egy versenyre.
A másik, hogy azok a plusz félórák azt jelentenék, hogy talán még a zárórából is kicsúsznánk. Nem opció nekem, hogy éjfélre jussak haza.
 
ez mondjuk szimpatikus és igen, lejjebb vinném az első helyért járó pontot, akár a standard 20-tól 1-ig is lehetne ebben a megoldásban, vagy mondjuk 22-20-18-17-stb.

az 50-25-25%-ot mondjuk jól ki kell dolgozni, mert nyilván nem leszünk mindig 4-gyel oszthatóan
pl. 23 főnél (azaz 3 "extra pont" esetén) én +2 pontot adnék az elsőnek és +1-et a másodiknak
 
Szerintem simán alkalmazhatnánk a kezdő ligán is bevált pontrendszert egy kicsit módosítva:
az első helyért 25 pont jár, a másodikért 20, a harmadikért 18, a negyedikért 17, és így tovább. A huszadik 1 pontot kap.
Plusz, hogy ne vegyük el a létszámból fakadó előnyöket, ahány ember nem kapott pontot (tehát a 20. helyezett után végzettek), annyi plusz pont kerül szétosztásra a top3 között. (mondjuk 50%, 25%, 25% arányban. Azaz ha mondjuk 28-an vagyunk, akkor az első helyezett +4, a második és a harmadik +2-2 pontot kapnának)
Elképzelhető, hogy így az első helyen végzett túlságosan is elhúzhat, de szerintem még nem vészes, illetve lehet kisebb is a győzelmi pont értéke az 1. helyen.
Nyilván ez egy ötlet, amit nem feltétlenül kell 100%-ban átvenni, de szerintem így jobban nyomon követhető és kalkulálható a verseny.
 
  ... | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | ...
Nézet:
Hírek, változások | Kérdések | Csere-bere | Stratégiák | Versenyek | Lapötletek | Szavazások | Egyéb

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.