Vissza a Főoldalra
 

Feliratkozás Hírleveleinkre!
Adatvédelmi Tájékoztató
Ország Boltja 2011 Népszerűségi díj Egyéb kategória II. helyezett Ország Boltja 2012 Népszerűségi díj Hobbi és kellék kategória III. helyezett
Most ingyen kezdhetsz el játszani a Túlélők Földjén!
Kattints ide a részletekért...
Nézz be kártyaboltunkba!
Alfa pakli - Mágusok március 16.
Alfa pakli - Druidák március 16.
Alfa pakli - Boszorkányok március 16.
A pillanat képe
A Mesterek Tornáján
(Könyv)
Küldd el képeslapként!
Az Ezüstsólyom Karma című könyv címszereplője, Ezüstsólyom Karma, a Mesterek Tornája kardvívó bajnokságán legyőzi ellenfelét.
Nézz szét a galériában!
Hétvégi verseny és Legendák Viadala
XLVI. Alanori Mini Olimpia - Eredményhirdetés
Legendák Viadala paklibeküldés
HKK Kódex változások
A Sötétség Kora - helyzetjelentés

A lista folytatása...
Országjáró feladat 2023
Országjáró feladat 2022
Országjáró feladat 2020
Országjáró feladat 2019

A lista folytatása...
Hétvégi verseny és Legendák Viadala (9)
Lapötletek (64956)
Versenybeszámolók (19284)
BEHOLDER bácsinak kérdések !!! (8133)
Versenyhirdető (1827)
[HKK Piac] Eladó gyűjtemény (9481)

További témák...
Tegnap leggyakoribbak:
A bajnokság döntősei
A dobogósok
A Nemzeti Bajnok
Az ezüstérmes
A Nemzeti Bajnok akció közben.
3. nap

Utoljára ezt küldték:
Szikrázó manahal
Küldj te is képeslapot!
Doomlord online game
Mágia Mesterei Online Játék
Szerkesztőség:
honlap@beholder.hu
Készítők:
Farkas Zsolt (Speedz)
Szeitz Gábor (Talbot)
Mazán Zsolt (Maci)
Webdesign:
Szirják Csaba (Chaar-Lee)
Szegedi Gergely (GerY5)
Ha hibát találsz a honlapon:
Írj nekünk!
 

 | 1 | 2 |
Nézet:
Tééééényleeeeeg! Hát hogy nem vettem én ezt észre???
Naaaaaagy dicséret! Köszönöm!
 
Nekem feltűnt valami,ami eddig nem volt nyilvánvaló,de most szemet szúrt: nincs újított lap köztük ))
 
Nem 3,5-el számoltam hanem csak szimplán 3-al , de igazad van.
 
Nekem a pénznyelő tetszik legjobban. Nagyon kreatív. A képessége szintén kellemes, majdnem egy Zilak din új.
 
Zseniális volt

Remélem a legközelebbi elemzést te írod.
























































































J/K
 
Timera haragja 2-ért átlag 9-et lő, nem 8-at
 
Köszi az infót.
Az a fèl èv meg csak elröppen valahogy.
 
Az előzetest azért elolvashattad volna, ha már...

"A Móka és kacagás felfogható egyfajta előfutárnak is, az őszi nagykiegészítőben ugyanis hozzá hasonló spoilerekre számíthat a Rhatt szín."
 
Nyugodj meg a nagykieg meghozza számodra a várva várt időszakot:P
 
Már nem egyszer olvastam, hogy a tesztelők rajta lesznek a gyengèbb színek erősítèsèn. Ezt Dornodonnál látom is. Elèg komoly ès használható lapokat kapott. Az új ZÈN-t bizakodva vártam kedvenc színem miatt.. De a móka ès kacagá ellenère se vagyok lenyűgözve. Mikor kap Rhatt vègre egy komoly erősítèst? Mert èn nem látoma csöppnyi erőforrásban, az átütőerőt.
 
A Tűzijátékon villámos illusztráció?
Amúgy nagyon jól néznek ki a lapok, bár a Lenyűgözésen csak nem bírta ki a művész úr hogy egy goblin ne kerüljön a képre amely nyomokban maki fej effektust tartalmaz - de ezt most elnézem.
 
ÓÓÓÓriási bajok vannak....
 
Sztem az első 4 lap 10-es, gigaspoiler mind.

Az álcázás mestere meg a régi kaller hordámban lenne tuti alaplap ill. egy bármilyen kf-es lépéselőnyben jó lehet, mert olcsó és csak védekezéses counter viszi, ha kezdtél.

Artagor érdekes, egy kontrollos gnómba elég hasznos, de kérdés, hogy akarjuk-e bonyolítani a decket. Persze side-ba mindenképp szükséges lehet.

A timera legyezője szintén egy üde színfolt, de inkább hangulatos, mint erős.

A többi 3 meg tölteléklap, elég haszontalanok vagy unalmasak.

Már várom, hogy bevessenek a leleményes játékosok egy jó kis Antirakshi + Fájdalom szépsége decket. Kíváncsi vagyok mekkora lesz a móka és kacagás, ha egy első körös főnix fióka beütése után, keresés lángja + 3 Tűzijáték érkezik. Ez mondjuk csak 17 sebzés, de még van 2 lapunk. A lávacsepp, Túltöltődés, Instabil gerjesztés, Halálos káprázat, Suu'zy csillogása, Timera haragja (2-ért mondjuk átlag 8-at lehet lőni), Tűzmadár köré poénos kis decket lehet építeni. Misztikussal még be lehet csempészni egy kis misztik sötétségkövet is a karneváli hangulat fokozása végett. Extra lapokat meg Dornodon küldetésével, visszalépéssel húznék.
 
Elég vegyesbazár lett ez a kieg. A spoilerektől a 10 évvel ezelőtt is gagyinak számító lapokig minden megtalálható benne.

Móka és kacagás
9/10
Sok pakliba jó lehet, megérdemelten lett ez az "arany" lap. Csak azért nem 10/10, mert a varázslatok ellen létezik jelenleg a legtöbb reakció a játékban, ezért elég sebezhető; és jelenleg a színe sem szerencsés, bár ez még változhat.

Pénznyelő
8/10
Megint csak sok pakli ellen hasznos (csak és kizárólag a semlegesítés miatt, a másik képessége szeritem nem durva), de vannak olyan koncepciók, amik ellen nem győzzük majd elég gyorsan kisideolni. Pl Lépéselőny, Chd követő, Raia követő, vagy bármi egyéb, ami nem termel manát és minden körben az első lapjával/cselekvésével elpazarolja rögtön az összes erőforrását (sok horda).

Tűzijáték
8/10
Egy pakliban kiemelkedően jól működik, bármilyen más pakliban 3 manáért sebezhetünk 9-et három irányba is akár. Viszont ez 3 lapkijátszásba kerül, ami háló mellett csak 6 lesz két irányba, és azonnaliról van szó, ami különösen sebezhető a reakciók szempontjából. Ha az első kártyát megfogják, akkor már nincs hoki egyáltalán. Nagyon körülményes szerintem a mai hagyi metában összehozni vele egy zavartalan hokit. Elfogadható kártya, nem megalapozott a sírás miatta.

Trükkös szirén
8/10
Ellenfél függő, hogy milyen eséllyel fog tudni lopkodni. Alapból is megérheti a használata, legrosszabb esetben ki kell sideolni, ami nem túl nagy kockázat. Jó lap ettől még, de szirénekben dúskáló paklikon kívül nem érzem hasznosnak. Számtalan lopó lap létezik már, csak akkor igazán erős, ha ezt a képességet minél több lapomnak meg tudja adni.

Az álcázás mestere
7/10
Úgy néz ki, hogy az új Arochosos csapás irány az olcsó lényes verzió lesz. Oda egy haszálható támogató kártya, de ennyi. Ha termelne 1-2 Arochos jelzőt, akkor okosabbnak érezném, így viszont továbbra is meg van a veszélye, hogy kiütik őket lényekkel, tehát 100%-osan nem oldja meg a védelmüket.

Artagor, a zsonglőr
8/10
Egy kontrollosabb gnóm. A gyűjtőgenerálás funkciót nem értem hogy miért hasznos, de biztos létezik rá valami kombó (Riannandi?), ha már rákerült.
Az életjelző feltételezem, hogy azért került rá, hogy ne lehessen mindig az őrposztba küldeni torlasznak, majd visszatenni a pakliba. Vagy akár védelemként is fel lehet fogni, hogy bevédje a kis hálós fickót. Élettel és hálóval kemény akadály lehet egy kiterülős paklinak.

A király bohóca
5/10
A másik ok, amiért háló került Artagorra. Végtelent ugyan nem csinálnának így sem, mert Artagoron ott fityeg a [K], de elég keményen be tudnának indulni a gnómok. Ami mondjuk a 2. körben nem kéne hogy a világ végét jelentse, de mégis csak egy hiki-hokiról van szó, ami nem népszerű mostanság. Egyszerűbb lett volna rá is tenni 1-2 életjelzőt és ez nem lett volna ekkora probléma. Így legalább a hülye horgonyt sem kellett volna pluszban ráaggatni, ha már célja a Behónak a lapok egyszerűsítése.
Viszont rá teljesen feleslegesen került a háló. Ha hokizni akar vele valaki, akkor azt legfeljebb Artagorral teheti meg, mivel ott van rajta a horgony és a feláldozhatatlanság. Így csak arra lett jó, hogy ha Arochosban akarná használni valaki A kétségbeesés hatalmának a fogyatékos utódját, akkor az szépen tesz magára egy hálót. Ennél a Legfelsőbb pap is fényévekkel jobb volt 2007-ben.
Mellesleg Arochosban ÉP-t tápolni kb olyan hasznos, mint kurvának szerelmes levelet írni. -.-
Gnóm pakliban perifériásan használható a 4 lapos változatban (bár counterelni sem lehet vele), de Arochosban szerintem így használhatatlan.

A karnevál hírnöke
7/10
Arochosba egy oké lap, de ennyi. A lapelőny szép és jó lesz hosszú távon, de azon kívül nem csinál semmit. Egy tucatlap egy erősen legyengített koncepcióba.
Kaller pakliban is lehet próbálgatni, bár ott vannak ennél jobb lapok is erre a funkcióra (még ha drágábbak is).

Lenyűgözés
3/10
Laphátrány nélkül ki lehet cseszni egy lénnyel, akár védekezésből is. Ez egy azonnaliba épített Skorpiócsípés (új), csak éppen bukjuk a hálót.
Legnagyobb jóindulattal is legfeljebbb egy első körös KF vonat megállítására tartom hasznosnak (a sok hülye életjelző miatt), azon kívül nem sokra. Értem, hogy jelzőt tesz rá, ami rajta marad örökre, de egy Mágiapróbát még mindig hasznosabbnak tartok erre a funkcióra. Az legalább eltakarítja a lényt és nem hagy esélyt későbbi kombózásra más lapokkal a lebutított asztalon tartott kártya miatt.
Egyébként ha rákerült volna, hogy nem lehet feláldozni sem a lényt, akkor Molluszk ellen egy megfontolandó lap lehetett volna, így viszont felejtős.
(Bronz lapként kiadva viszont még elmenne draftokon.)

Timera legyezője
2/10
Elhanyagolhatóan kevés erőforrás termelés nagy körönként, vagy minőségi lapcserélés. Az egyetlen extrém felhasználási lehetőség, amit el tudok képzelni hozzá az egy olyan pakli, amiben egyaránt használok Gyenge erejét, Erős erejét és Erős gyengéjét, hogy a későn felhúzott blankokkal tudjak valamit kezdeni. Bármi másba, -beleértve a Timera paklit- lehangolóan gyenge.
Mellesleg a "vegyél" szó helyett a "végy" szót használni elég felelőtlen lektorálásra utal. A lapkeresőben hiába keresek rá kulcsszavakra a lapokon, ha össze-vissza használjátok a szinonímáit. Tartani kéne magatokat ahhoz, hogy ha egy szót valamilyen formában egyszer használtok, akkor az minden lapon úgy szerepeljen az idők végezetéig, ha már ilyen egyszerű a lapkereső motorja.
 
Timera legyezője az egész Szerencsekerékre hat, vagy csak a saját dobásrészemre?
 
Jelenleg úgy látom, olyan tesztelőbrigádunk van, akik masszívan próbálnak tenni az ilyen helyzetek ellen, én úgy látom, hogy az MA-val valami játszhatóbb irányra terelés kezdődött, és azt gondolom, hogy ez folytatódik. És jelenleg a tűzijátékról még nem derült ki, hogy op-e annyira, hogy aggódni kelljen miatta.
 
Nyilván totál agyatlan deckkel nem sokan indulnak, de egy ilyet kifogni és kiszívni első körben az nem nagy élmény. Viszont egy csomószor a kockadobás vagy a narancssárga lapok döntenek, nyerni sem túl felemelő így.
 
Nemtom, Magic-ben a Modern eléggé ilyen formátum Amulet bloom, Splinter Twin, Reanimator ilyesmi És akkor Legacy meg Vintage formátumokról még nem is beszéltünk És így is folyamatosan változik a meta ott is
Ezzel szemben a Hkk-ban jóval több a közbeszólás lehetősége a rengeteg ingyen cunter és lövés miatt, szóval még nem temetném a hagyit
 
Az a baj gyakorlatilag a játékkal, hogy bár igencsak változatos, rengeteg féle deck létezik, de mindegyik deck egyszerűen op és 1-2. körben kiszed, ha nem húztál ellenszert vagy nem vagy még ennél is gyorsabb :P (Villámháború mellett egy jó nulladik kör, ugye ). A draft és bontott versenyek még biztos nagyon izgik lesznek, de a normál verziók nem ígérkeznek túl tudásorientáltnak.
 
Hát igen Dornodon követője mellett 3-ért 15, 1 lapért gyakorlatilag. Van mellé egy Shomori tűzmágia akkor vége is van Jó játék.
 
Jó ezt hallani, köszönjük a tesztelők nevében!

Bréking: a mai behós versenyen az ÖSSZES új zén kiegészítő elfogyott!
 
Az új Zén lapjai. A fotókért köszönet Horváth Dávid​nak!
tinyurl.com/py3tj8p
 
Nagy grat a legujabb Zénhez.
Valami ilyesmi "bátorságot " és frappánsságot kivánok a többi dologhoz is.....akkor minden rendben lesz.
Biztos veszek belőle.
 
Hát, lehet, hogy nem leszek népszerű ezzel a hozzászólással, de szerintem pont az ilyen lapokat kellene kordában tartani, mint amilyen a Tűzijáték is lett. Szerintem ha egy parti 30 másodperc alatt befejeződik, mert valaki fölhúzta a "nyerő lapot", az nem javít a játékélményen, hanem jelentősen ront azon!! Nem kell rajta semmit sem gondolkodni, némi túlzással egyszerűen fölrántod, és megfelelő (nem túl bonyolult) környezet mellett nyertél is. Ez játék? Szerintem nem. Én azt szeretem, ha egy pariban komoly agymunka folyik mindkét fél részéről, és a vereséget is mosolyogva fogadom, ha az ellenfelem lepörgetett 8-10 vagy még több lapot, és ámulhatok rajta, hogy milyen összefüggéseket talált a lapok között. Ugyanakkor meglehetősen keserű szájízzel állok fel az asztal mellől, ha fölránt egy lapot, és bejelenti hogy vége (mert mondjuk éppen nem kontrollal vagy hálóval játszom, hát istenem, van ilyen...) Ami pedig a színeket illeti, a Rhatt lap használhatóságát nem vonom kétségbe, de úgy érzem, hogy az igazi tápot megint Dornodon kapta. No, mindenesetre ez csak egy személyes vélemény, erősen szubjektív, úgyhogy kérlek, ne acsarkodjatok rám miatta. :-)
 
Egyet értek Zsolt atyával, tényleg hibátlan ez a három lap. Ezért megéri holnap zént venni, mindegy mi a többi 7
 
Igen ez a tűzijáték elég nagy tűzre képes...én próbálgattam korlátozottabb formátumokon a legfőbb követős direkt sebző paklit, amiben ez a lap azt fogja tudni kb ,hogy behúzod 2. körben és nyertél.
 
Zsolt atya kérem ne "durranjunk el", de valóban ilyen erős lett ez a zén, és örülünk, hogy tetszik. A többi lapot is várjátok nyálcsorgatva, holnap megjelenés!
 
Magasságos Isten a magasságos egekben! EZ MOST KOMOLY??? Iszonyat jó lett ez a kieg! Már nagyon tetszik! Király! Tűzdecket mindenkinek, éljen a fájdalom szépsége első körös tobzódása.

Ui.: amúgy honnan látni, hogy a "ritka" .... "nagy-kiskieges ritka"? Mert én semmi extra fényt nem látok ott...

Amúgy megjegyzés, hogy a lapok ritkaságát máshogy is lehetne jelezni. Mondjuk ha a neve körül "bronz" az árnyékolás, akkor gyak, "ezüst"-nél nemgyak, "arany" outer glow-nál ritka, "piros"-nál ultra - aztán a bal oldala a képnek fel is szabadult...
 
Igen a tűzijáték nagyon erős, én is gyengítettem volna,de le lettem savazva:P
 
Ez a ritkább zén dolog nekem nem jön be. Viszont a lapok igen. Remélem a többi 7 lap is hasonló kaliberű lesz.
(mondjuk a tűzijáték szerint rossz irány)
 
 | 1 | 2 |
Nézet:
Hírek, újdonságok, változások | Szavazások

A társalgás szabályai | A legaktívabb fórumok és fórumozók | Moderátori tevékenységek


Főoldal | Túlélők Földje | Ősök Városa | Kalandok Földje | Sárkányölő | Puzzle | Hatalom Kártyái Kártyajáték | Álomfogó Kártyajáték | Káosz Galaktika Kártyajáték | Könyvesbolt | Alanori Krónika | Shadowrun | Battletech | Íróink | Könyvsorozataink | Fórum | Galéria és képeslapküldő | Sci-fi és fantasy novellák | Regisztráció | A Beholder Kft.-ről | Adatvédelmi tájékoztató

© Beholder Kft., 2003 - 2024
E-mail: beholder{kukk}beholder{ponty}hu | Tel.: (06-1)-280-7932

Az oldalon megjelent szöveges és illusztrációs anyagok átvétele, másolása, illetve bármilyen módon történő felhasználása csak a Beholder Kft. engedélyével lehetséges.
A fórumban történő hozzászólások valóságtartalmáért, minőségéért semmilyen felelősséget nem vállalunk.